Kako otvoriti radio stanicu u BiH
Moderator: anex
-
Bosanac21
#1 Kako otvoriti radio stanicu u BiH
Posljednjih nekoliko dana, ozbiljno razmišljam o otvaranju privatne radio stanice. Zanima me da li neko zna koliko mi je potrebno novca za istu, sta od tehnike, papira...
Hvala na odgovoru...
Hvala na odgovoru...
-
lajkujMe
#2 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH
Za tehniku tu treba mnogo novaca ja mislim, a za dozvolu se elem ganjas s RAK'om elem s Opcinom ili sta vec da otvoris firmu ovo ja mislim da tako ide.
-
žuti
#3 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH
Zanimljiva ideja.
-
Popara
#4 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH
Eto imas PM... Otprilike to tako ide...lajkujMe wrote:Za tehniku tu treba mnogo novaca ja mislim, a za dozvolu se elem ganjas s RAK'om elem s Opcinom ili sta vec da otvoris firmu ovo ja mislim da tako ide.
-
adis204
#5 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH
I od mene PPPopara wrote:Eto imas PM... Otprilike to tako ide...lajkujMe wrote:Za tehniku tu treba mnogo novaca ja mislim, a za dozvolu se elem ganjas s RAK'om elem s Opcinom ili sta vec da otvoris firmu ovo ja mislim da tako ide.
- ned424
#6 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH
Evo ti link za opremu pa pogledaj http://www.broadcastwarehouse.com/
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#7 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH
Nije stvar opreme... niti Rak više izdaje dozvole niti daje frekvencije... Nemoguća misija. Jedino ostaje opcija privatizacije nekog općinskog ili kantonalnog radija.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#8 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH
Upravo je to fazon. Kupovina opreme i sl. uopste nije nesto sto je nepriustivo. Papirologija, dozvole i sl. , je fakticki nemoguca misija.KatarinaKosaca wrote:Nije stvar opreme... niti Rak više izdaje dozvole niti daje frekvencije... Nemoguća misija. Jedino ostaje opcija privatizacije nekog općinskog ili kantonalnog radija.
Moja poznanica radi na zagrebackom internet radiju "Radio 808". Zapravo se radi o internet radio stanici, koja funkcionise identicno kao svaka druga radio stanica, samo sto nema predajnika (
Imaju jutarnji program, tematske emisije dijaloskog tipa...odlicnu muziku, top liste, prenose nekih koncerata i sl. Naravno, jako su povezani i sa drugim internetskim orudjima komunikacije sa svojim slusateljima. Tako da im je recimo FB stranica jako ziva, aktuelna i sl, imaju i internet stranicu uz vrlo lako spajanje na online prenos svoga programa.
Pocesto ga znam slusati. Narocito kada sam zbog obaveza, posla i sl. vezan uz komp.
Evo njihovi linkovi :
Uzivo program
Vrlo aktuelna i dinamicna FB stranica
Web stranica
E sada, pitanje je da l' bi se ovako nesto moglo plasirati i na nasem trzistu. Ne znam, mozda bi i moglo. Ovu 808-icu su pokrenuli entuzijasti, ekipa koja je u tom nekom filmu "urbane subkulture"
Mozda bi nesto slicno upalilo i kod nas. Mozda
-
adis204
#9 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH
Hajde zainteresovani, PP me. Ja sam ZA.-LIBERO- wrote:Upravo je to fazon. Kupovina opreme i sl. uopste nije nesto sto je nepriustivo. Papirologija, dozvole i sl. , je fakticki nemoguca misija.KatarinaKosaca wrote:Nije stvar opreme... niti Rak više izdaje dozvole niti daje frekvencije... Nemoguća misija. Jedino ostaje opcija privatizacije nekog općinskog ili kantonalnog radija.
Moja poznanica radi na zagrebackom internet radiju "Radio 808". Zapravo se radi o internet radio stanici, koja funkcionise identicno kao svaka druga radio stanica, samo sto nema predajnika () niti podlijeze ovim drugim zakonima, dozvolama, RAKovima i sl.
Imaju jutarnji program, tematske emisije dijaloskog tipa...odlicnu muziku, top liste, prenose nekih koncerata i sl. Naravno, jako su povezani i sa drugim internetskim orudjima komunikacije sa svojim slusateljima. Tako da im je recimo FB stranica jako ziva, aktuelna i sl, imaju i internet stranicu uz vrlo lako spajanje na online prenos svoga programa.
Pocesto ga znam slusati. Narocito kada sam zbog obaveza, posla i sl. vezan uz komp.
Evo njihovi linkovi :
Uzivo programhttp://radio808.com/radio808-shoutcast.htm
Vrlo aktuelna i dinamicna FB stranicahttp://www.facebook.com/radio808
Web stranicahttp://radio808.com/
E sada, pitanje je da l' bi se ovako nesto moglo plasirati i na nasem trzistu. Ne znam, mozda bi i moglo. Ovu 808-icu su pokrenuli entuzijasti, ekipa koja je u tom nekom filmu "urbane subkulture"
Mozda bi nesto slicno upalilo i kod nas. Mozda![]()
Vec sam zaposlen u struci, ali sam entuzijasta 100%.
- SAID5
#10 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH
na 808ici radi oko 10 ljudi, većina su Djevi iz Cro.
Puno rada i zalaganja, na volonterskoj bazi.
Čisto sumnjam da bi to kod nas neko htio raditi za neku svoju promociju, bez finansija.
I ako bi, svaki drugi termin bi preskakao i sve radio površno, što na 808ici nije slučaj i zato i jesu kvalitet
Čisto sumnjam da bi to kod nas neko htio raditi za neku svoju promociju, bez finansija.
I ako bi, svaki drugi termin bi preskakao i sve radio površno, što na 808ici nije slučaj i zato i jesu kvalitet
- plemba
#11 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH
u bih nema vise slobodnih frekvencija, zato ne mozes da pokrenes radio stanicu u klasicnom smislu
-
adis204
#12 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH
Nema tu velike aktivnosti. Automatizirani rasporedi sviranja cine cuda. Imam iskustvo. Uz nekolicinu ranije montiranih stvari, stanica moze zvucati kao da je neko prisutan svako malo. Dovoljno je povremeno obici ako se nekad bas nema vremenaSAID5 wrote:na 808ici radi oko 10 ljudi, većina su Djevi iz Cro.
- SAID5
#13 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH
Znam da obo ljudi sto ja znam radi uzivo i da spremaju plejlistebi vjesti..,
-
Stranka za narod
- zenny
#15 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH
vidim tema bas stara, al kad je vec ozivljena da se javim i ja za ovaj volonterski dio da se skupi ekipa da uradimo nesto na fazon ovih iz 808..
-
Stranka za narod
#16 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH
Vec sam odgvorio na ovu temu i postavi link druge slicne teme na kojoj ima vise informacija ukoliko vas sta zanima detaljnije oko toga pitajte rado cu vam pomoci.