Kako otvoriti radio stanicu u BiH

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Bosanac21

#1 Kako otvoriti radio stanicu u BiH

Post by Bosanac21 »

Posljednjih nekoliko dana, ozbiljno razmišljam o otvaranju privatne radio stanice. Zanima me da li neko zna koliko mi je potrebno novca za istu, sta od tehnike, papira...

Hvala na odgovoru...
lajkujMe

#2 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH

Post by lajkujMe »

Za tehniku tu treba mnogo novaca ja mislim, a za dozvolu se elem ganjas s RAK'om elem s Opcinom ili sta vec da otvoris firmu ovo ja mislim da tako ide.
žuti

#3 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH

Post by žuti »

Zanimljiva ideja.
Popara

#4 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH

Post by Popara »

lajkujMe wrote:Za tehniku tu treba mnogo novaca ja mislim, a za dozvolu se elem ganjas s RAK'om elem s Opcinom ili sta vec da otvoris firmu ovo ja mislim da tako ide.
Eto imas PM... Otprilike to tako ide...
adis204

#5 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH

Post by adis204 »

Popara wrote:
lajkujMe wrote:Za tehniku tu treba mnogo novaca ja mislim, a za dozvolu se elem ganjas s RAK'om elem s Opcinom ili sta vec da otvoris firmu ovo ja mislim da tako ide.
Eto imas PM... Otprilike to tako ide...
I od mene PP :D
ned424

#6 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH

Post by ned424 »

Evo ti link za opremu pa pogledaj http://www.broadcastwarehouse.com/
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#7 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH

Post by KatarinaKosaca »

Nije stvar opreme... niti Rak više izdaje dozvole niti daje frekvencije... Nemoguća misija. Jedino ostaje opcija privatizacije nekog općinskog ili kantonalnog radija.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH

Post by -LIBERO- »

KatarinaKosaca wrote:Nije stvar opreme... niti Rak više izdaje dozvole niti daje frekvencije... Nemoguća misija. Jedino ostaje opcija privatizacije nekog općinskog ili kantonalnog radija.
Upravo je to fazon. Kupovina opreme i sl. uopste nije nesto sto je nepriustivo. Papirologija, dozvole i sl. , je fakticki nemoguca misija.

Moja poznanica radi na zagrebackom internet radiju "Radio 808". Zapravo se radi o internet radio stanici, koja funkcionise identicno kao svaka druga radio stanica, samo sto nema predajnika ( :D ) niti podlijeze ovim drugim zakonima, dozvolama, RAKovima i sl.

Imaju jutarnji program, tematske emisije dijaloskog tipa...odlicnu muziku, top liste, prenose nekih koncerata i sl. Naravno, jako su povezani i sa drugim internetskim orudjima komunikacije sa svojim slusateljima. Tako da im je recimo FB stranica jako ziva, aktuelna i sl, imaju i internet stranicu uz vrlo lako spajanje na online prenos svoga programa.

Pocesto ga znam slusati. Narocito kada sam zbog obaveza, posla i sl. vezan uz komp.

Evo njihovi linkovi :

Uzivo program :arrow: http://radio808.com/radio808-shoutcast.htm
Vrlo aktuelna i dinamicna FB stranica :arrow: http://www.facebook.com/radio808
Web stranica :arrow: http://radio808.com/

E sada, pitanje je da l' bi se ovako nesto moglo plasirati i na nasem trzistu. Ne znam, mozda bi i moglo. Ovu 808-icu su pokrenuli entuzijasti, ekipa koja je u tom nekom filmu "urbane subkulture"

Mozda bi nesto slicno upalilo i kod nas. Mozda :D ;-)
adis204

#9 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH

Post by adis204 »

-LIBERO- wrote:
KatarinaKosaca wrote:Nije stvar opreme... niti Rak više izdaje dozvole niti daje frekvencije... Nemoguća misija. Jedino ostaje opcija privatizacije nekog općinskog ili kantonalnog radija.
Upravo je to fazon. Kupovina opreme i sl. uopste nije nesto sto je nepriustivo. Papirologija, dozvole i sl. , je fakticki nemoguca misija.

Moja poznanica radi na zagrebackom internet radiju "Radio 808". Zapravo se radi o internet radio stanici, koja funkcionise identicno kao svaka druga radio stanica, samo sto nema predajnika ( :D ) niti podlijeze ovim drugim zakonima, dozvolama, RAKovima i sl.

Imaju jutarnji program, tematske emisije dijaloskog tipa...odlicnu muziku, top liste, prenose nekih koncerata i sl. Naravno, jako su povezani i sa drugim internetskim orudjima komunikacije sa svojim slusateljima. Tako da im je recimo FB stranica jako ziva, aktuelna i sl, imaju i internet stranicu uz vrlo lako spajanje na online prenos svoga programa.

Pocesto ga znam slusati. Narocito kada sam zbog obaveza, posla i sl. vezan uz komp.

Evo njihovi linkovi :

Uzivo program :arrow: http://radio808.com/radio808-shoutcast.htm
Vrlo aktuelna i dinamicna FB stranica :arrow: http://www.facebook.com/radio808
Web stranica :arrow: http://radio808.com/

E sada, pitanje je da l' bi se ovako nesto moglo plasirati i na nasem trzistu. Ne znam, mozda bi i moglo. Ovu 808-icu su pokrenuli entuzijasti, ekipa koja je u tom nekom filmu "urbane subkulture"

Mozda bi nesto slicno upalilo i kod nas. Mozda :D ;-)
Hajde zainteresovani, PP me. Ja sam ZA.
Vec sam zaposlen u struci, ali sam entuzijasta 100%.
SAID5

#10 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH

Post by SAID5 »

na 808ici radi oko 10 ljudi, većina su Djevi iz Cro.

Puno rada i zalaganja, na volonterskoj bazi.

Čisto sumnjam da bi to kod nas neko htio raditi za neku svoju promociju, bez finansija.
I ako bi, svaki drugi termin bi preskakao i sve radio površno, što na 808ici nije slučaj i zato i jesu kvalitet
plemba

#11 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH

Post by plemba »

u bih nema vise slobodnih frekvencija, zato ne mozes da pokrenes radio stanicu u klasicnom smislu
adis204

#12 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH

Post by adis204 »

SAID5 wrote:na 808ici radi oko 10 ljudi, većina su Djevi iz Cro.

Puno rada i zalaganja, na volonterskoj bazi.

Čisto sumnjam da bi to kod nas neko htio raditi za neku svoju promociju, bez finansija.
I ako bi, svaki drugi termin bi preskakao i sve radio površno, što na 808ici nije slučaj i zato i jesu kvalitet
Nema tu velike aktivnosti. Automatizirani rasporedi sviranja cine cuda. Imam iskustvo. Uz nekolicinu ranije montiranih stvari, stanica moze zvucati kao da je neko prisutan svako malo. Dovoljno je povremeno obici ako se nekad bas nema vremena :D
SAID5

#13 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH

Post by SAID5 »

Znam da obo ljudi sto ja znam radi uzivo i da spremaju plejlistebi vjesti..,
zenny

#15 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH

Post by zenny »

vidim tema bas stara, al kad je vec ozivljena da se javim i ja za ovaj volonterski dio da se skupi ekipa da uradimo nesto na fazon ovih iz 808..
Stranka za narod

#16 Re: Kako otvoriti radio stanicu u BiH

Post by Stranka za narod »

Vec sam odgvorio na ovu temu i postavi link druge slicne teme na kojoj ima vise informacija ukoliko vas sta zanima detaljnije oko toga pitajte rado cu vam pomoci.
Post Reply