kako otkriti curi li voda u zidu
Moderator: anex
-
generator2020
#1 kako otkriti curi li voda u zidu
ako ne zna kojom metodom se može otrkiti da li curi vodu negdje u zidu
naime, u kupatilu je nekoliko plocica stalno mokro, a na tom mjestu sa druge strane zida je kuhinja i odvodna cijev te gotovo sam siguran da negdje u zidu kapa pomalo voda, inece ne bi plocice stalno bile vlazne.
hvala
naime, u kupatilu je nekoliko plocica stalno mokro, a na tom mjestu sa druge strane zida je kuhinja i odvodna cijev te gotovo sam siguran da negdje u zidu kapa pomalo voda, inece ne bi plocice stalno bile vlazne.
hvala
- karanana
#2 Re: kako otkriti curi li voda u zidu
sta komsija ispod tebe kaze?
nesto mi cudno da se vlaga pojavljuje na plocicama koje su inace vrlo dobar zaustavljac vode. ako ti vlaga prolazi korz plocice onda ti je sigurno kod komsije dole fleka na plafonu.
nesto mi cudno da se vlaga pojavljuje na plocicama koje su inace vrlo dobar zaustavljac vode. ako ti vlaga prolazi korz plocice onda ti je sigurno kod komsije dole fleka na plafonu.
- Cholina_Lokica
#3 Re: kako otkriti curi li voda u zidu
pitaj komsiju ispod ima li sta kod njega, ako ima rusi zid, nema te druge...
- The Nightwatchman
#4 Re: kako otkriti curi li voda u zidu
to ti je kondens, ne probija voda kroz pločice iznutra, jer da probija to bi bio nijagarin vodopad
najvjerovatnije kad pustis vrucu vodu u kuhinji, u kupatilu ti se na plocicama kondenzira jer je cijev blizu
najvjerovatnije kad pustis vrucu vodu u kuhinji, u kupatilu ti se na plocicama kondenzira jer je cijev blizu
- The Nightwatchman
#5 Re: kako otkriti curi li voda u zidu
p.s kod mene je ista situacija
a niko me jos nije prebio, tako da....
- Cholina_Lokica
#6 Re: kako otkriti curi li voda u zidu
sta te briga, ako im procuri nek otvore kisobranThe Nightwatchman wrote:p.s kod mene je ista situacija![]()
- kriticarka_nikova
#7 Re: kako otkriti curi li voda u zidu
Ovako. Imala sam i ja isti problem.generator2020 wrote:ako ne zna kojom metodom se može otrkiti da li curi vodu negdje u zidu
hvala
Moras prvo da odes do sahte i da provjeris kako fercera onaj sat. Ako se nenormalno pokrece to znaci da voda negdje curi. Sta znaci NENORMALNO OKRETANJE SATA? Mozes kod nekog provjerit (npr. kod komsije) kako izgleda sat koji se normalno okrece tamo gdje nista nije puklo.
Ako ti se to pocelo pojavljivati od skora onda prati....ako je cijev negdje pukla onda ce se sve vise i vise prosirivat i voda ce sve vise i vise curit.
Pokusaj da zavrsnes tu vodu u kuhinji bar 2 dana pa vidi kakvo ce biti stanje...
(Pretpostavljam da zivis u kuci, a sad ako zivis u zgradi onda bome moras trazit pomoc vodoinstalatera).
- karanana
#8 Re: kako otkriti curi li voda u zidu
a ako osoba zivi u zgradi i ako svi unutar stubista imaju jedan/zajednicki mjerac vode? a i da ima svoj sopstveni sat, ako to nesto malo curi ili kapa u zidu ne bi se nenormalno pokretalo jer da se nenormalno pokrece onda bi iza zida bila nijagara i culo bi se hukanje vode.kriticarka_nikova wrote:Ovako. Imala sam i ja isti problem.generator2020 wrote:ako ne zna kojom metodom se može otrkiti da li curi vodu negdje u zidu
hvala
Moras prvo da odes do sahte i da provjeris kako fercera onaj sat. Ako se nenormalno pokrece to znaci da voda negdje curi. Sta znaci NENORMALNO OKRETANJE SATA? Mozes kod nekog provjerit (npr. kod komsije) kako izgleda sat koji se normalno okrece tamo gdje nista nije puklo.
Ako ti se to pocelo pojavljivati od skora onda prati....ako je cijev negdje pukla onda ce se sve vise i vise prosirivat i voda ce sve vise i vise curit.
Pokusaj da zavrsnes tu vodu u kuhinji bar 2 dana pa vidi kakvo ce biti stanje...
(Pretpostavljam da zivis u kuci, a sad ako zivis u zgradi onda bome moras trazit pomoc vodoinstalatera).
-
generator2020
#9 Re: kako otkriti curi li voda u zidu
možda postoiji neki mjerač instument koji to može locirati??
- Topla voda
#10 Re: kako otkriti curi li voda u zidu
zagrijes vodu,pustis da skontas jel kondenz..trknes zatvoris kompletnom ulazu vodu u sahtu...vratis se i ako je vlazno,onda je kondenz,ako nije vlazno onda je pukla cijev 
- kriticarka_nikova
#11 Re: kako otkriti curi li voda u zidu
Pod NENORMALNIM OKRETANJEM SATA (namjerno naglaseno i gore u postu) podrazumjeva se okretanje sata koji se okrece onako kako ne bi trebalo, tj. ILI velikom brzinom ILI manjom brzinom, ALI U SVAKOM slucaju brzinom koja mu ne prilici. Ja sam deverala sa vodom pa znam kako to izgleda. Kad su mi bili Nijagarini vodopadi, sat se okretao 300.000km u s. Dobro karikiram....a kad mi je bila ovakva situacija kao kod njega okretao se nesto brze od normalnog okretanja. Ja sam traume dobila od ove vode i pucanja cijevi da sam malo malo trcala do sahte i gledala kako se sat okrece i jel sve ok. Tako sam se dobro istrenirala i pomocu sata mogu da prepoznam jel' negdje curi ili nekaranana wrote:a ako osoba zivi u zgradi i ako svi unutar stubista imaju jedan/zajednicki mjerac vode? a i da ima svoj sopstveni sat, ako to nesto malo curi ili kapa u zidu ne bi se nenormalno pokretalo jer da se nenormalno pokrece onda bi iza zida bila nijagara i culo bi se hukanje vode.kriticarka_nikova wrote:Ovako. Imala sam i ja isti problem.generator2020 wrote:ako ne zna kojom metodom se može otrkiti da li curi vodu negdje u zidu
hvala
- kriticarka_nikova
#12 Re: kako otkriti curi li voda u zidu
nisi rekao: jesi li u zgradi ili kuci? ja sam zivjela u kuci i kao sto rekoh tu je drugacije...generator2020 wrote:možda postoiji neki mjerač instument koji to može locirati??
-
generator2020
#13 Re: kako otkriti curi li voda u zidu
manja je zgrada,a te mokre plocice su pri samom dnu poda
- arbosan
#14 Re: kako otkriti curi li voda u zidu
Pa pogledaj, s druge strane ako je zid mokar, to jeste suprotno od plocica sa druge strane zida, ako je mokro, onda negdje curi. A nije lose savjet koji jedan od forumasa dao. Da zatvoris sve cesme u stanu ili u kuci, i da pogledas sat, ako se pomjera, pa makar malo, onda curi, a ako vise, to bi odmah primjetio i mimo sata, izbilo bi negdje.
Prati jeli zid mokar sa strane gdje je zid bez plocica, ako su plocice sa obje strane, preostaje ti taj metod sa satom. Svakako, vodoinstalater nije skup, ja sam jednom probao nesto sam da napravim, pa sam samo pogorsao stanje, i na kraju je morao doci vodoinstlater.
Prati jeli zid mokar sa strane gdje je zid bez plocica, ako su plocice sa obje strane, preostaje ti taj metod sa satom. Svakako, vodoinstalater nije skup, ja sam jednom probao nesto sam da napravim, pa sam samo pogorsao stanje, i na kraju je morao doci vodoinstlater.