Kako otjerati mrave

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

hananah

#1 Kako otjerati mrave

Post by hananah »

Kako otjerati mrave ali da ih ne ubijem. Postoji li neko sredstvo ili neki metod da jednostavno odu, skrenu na drugi put. Ne zelim nista sto bi ih moglo ubiti samo da odu. Pomoc, molim vas
neko iz mase

Post by neko iz mase »

ubijes jednog, a ostali mu odu na dzennazu. pri tom stavis malu zastavicu RS na kapiju da im das do znanja da im nema povratka
hananah

Post by hananah »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
stickitout

Post by stickitout »

Nadji odakle dolaze za pocetak. Onda napravi sirup od secera i vode i laganini ga razvuci u zeljenom pravcu njihovih (mravljih) kretanja. Kad napravis diverziju i oni krenu u zadatom pravcu (moras se strpiti dan-dva dok svi ne krenu i ovi iz kuce) onda sve u kuci fino operes sa jakim sredstvima da neutralises njihove tragove komunikacije (mravi razgovaraju po kemikalijski). Cim to uradis pokusaj da zacepis ulaz gipsom, malterom, silikonom, sta vec pase i u slijedecih nekoliko dana pravi diverzije sa sirupom. Radi a neces ni mrava zgazit :D :D
farky

Post by farky »

neko iz mase wrote:ubijes jednog, a ostali mu odu na dzennazu. pri tom stavis malu zastavicu RS na kapiju da im das do znanja da im nema povratka
ali ni to nije dugotrajno rjesenje.. pojavice se kad tad mirovnjaci.. :D
hananah

Post by hananah »

Ha, dobra taktika Stiki :D cak i zabavna a uz to nahranim mrave :) samo kako cu secer i vodu po fasadi kalemiti :D Mozda onim mackom za farbanje :)
stickitout

Post by stickitout »

hananah wrote:Ha, dobra taktika Stiki :D cak i zabavna a uz to nahranim mrave :) samo kako cu secer i vodu po fasadi kalemiti :D Mozda onim mackom za farbanje :)
kazem ti nadji okle nadiru :D :D nisu u fasadi, nego kad nadjes dje su, odatle im sirup razvlacis :D obicno su negdje na zemlji hebi ga, bil ti zivjela okomito ??:D :D
hananah

Post by hananah »

Ma kontam ja to ali posto sam ja na spratu ja hocu da odu niz fasadu pa nek zive gdje hoce, siroka im basta :D jos cu im svaki dan u staniste donositi tog sirupa, samo da odu :D
carsija

Post by carsija »

"bil ti zivjela okomito "
:lol: :lol: :lol: :lol:
Hananah probaj vim.
stickitout

Post by stickitout »

carsija wrote:"bil ti zivjela okomito "
:lol: :lol: :lol: :lol:
Hananah probaj vim.
Vim ubi hebo ga ti! :lol: :lol: :lol:
hananah

Post by hananah »

Ma necu da ih ubijem :( Plinski sporet ne palim niti cistim radi njih, naselili se tu :(
Toozla

Post by Toozla »

....Hano, na ovome linku ces naci strucnu pomoc...

Strucnjak

:D :D :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

:D:D:D

hana ko lisa simson :D
carsija

Post by carsija »

sto ce ti nondak sporet kad ga ne koristis,zovi stickitout neka ti ga snese do baste.Tako se rijesis i sporeta koji ti ne treba a i mrava.Al ne znam sta ces sa stickitout :-) :?: :?: :?: :?:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

da ne bude ko žiki u žikinoj dinastiji

došo po šporet a dobio i mladu usput :D:D:D
stickitout

Post by stickitout »

Nenenenenenene.......kakvi sporeti, kakvi bakraci :D :D zajebi te vi tu varijantu :D covijek hoce pomoc da se zena rijesi mrava :D :D (mali mrav, mali mrav....) a vi odma` sporete nabacujete :D nismo se tako dogovorili.,,..,,. :D
manuva

#17 Re: Kako otjerati mrave

Post by manuva »

hananah wrote:Kako otjerati mrave ali da ih ne ubijem. Postoji li neko sredstvo ili neki metod da jednostavno odu, skrenu na drugi put. Ne zelim nista sto bi ih moglo ubiti samo da odu. Pomoc, molim vas
kod nas su se mravi pojavili i htjeli smo da ih poubijamo. ali dok smo kupili sredstvo stigli smo ih zavoliti pa sam ih ja hranila secerom, i onda su samo nestali, sami, kako su i dosli.
carsija

Post by carsija »

komi wrote:da ne bude ko žiki u žikinoj dinastiji

došo po šporet a dobio i mladu usput :D:D:D
aaahahahahahaaaaaaaaaa i mrave :lol: :lol:
mr_orange

Post by mr_orange »

Zamoli ih lijepo, otići će sigurno. :D
hananah

Post by hananah »

[qu="carsija"]sto ce ti nonotedak sporet kad ga ne koristis,zovi stickitout neka ti ga snese do baste.Tako se rijesis i sporeta koji ti ne treba a i mrava.Al ne znam sta ces sa stickitout :-) :?: :?: :?: :?:
[/quote] :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: a nondak cu Stikiju sirup posuti do njegovih kola da zna kako da ode :lol: :lol: :lol: :lol:
A to je istina za mrave da kada ih lijepo zamolis odu, to mi se desilo prosle godine, ali ove nece :( mada sam ih i molila i prijetila im i skoro se pomarisala s njima, ali nece pa nece :(da odu :(
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:zzzz: Pozoves Mravojeda iz Zagreba na vikend. :zzzz:
Dobro tebi, ... dobro njemu, a ....... mozda ti i mrave popapa. :zzzz:
hananah

Post by hananah »

digger

Post by digger »

stickitout wrote:Nadji odakle dolaze za pocetak. Onda napravi sirup od secera i vode i laganini ga razvuci u zeljenom pravcu njihovih (mravljih) kretanja. Kad napravis diverziju i oni krenu u zadatom pravcu (moras se strpiti dan-dva dok svi ne krenu i ovi iz kuce) onda sve u kuci fino operes sa jakim sredstvima da neutralises njihove tragove komunikacije (mravi razgovaraju po kemikalijski). Cim to uradis pokusaj da zacepis ulaz gipsom, malterom, silikonom, sta vec pase i u slijedecih nekoliko dana pravi diverzije sa sirupom. Radi a neces ni mrava zgazit :D :D
Ah sta ovaj stickout moze da predlozi pa jos da ostane ziv! :D

Bolan, Hana nema interes da pere veliko sudje. I cuj, zacepi rupu?!? A sta ce onda oni sirotani koji su ostali unutra. Vikati: Daj i nama secerne vode! Ne ide.

Moja zena kaze da joj kucno zelenilo cvate zato sto im ona nesto stalno prica (a nazalost i meni). Ali, ni ovo ne pali jer su mravi-radnici muskarci, a ti znas koliko vas oni slusaju.

Zato predlazem da kupis prah slican "Buhac-u" pa uprasi u pukotine na fasadi. Ako imaju i malo mozga, pocece da te "zaobilaze" sto ne treba da shvatis kao nesto licno. Dogadja se.

Ako ni to ne pomaze, vidi linbk oko artiljerije:
http://www.ent.orst.edu/urban/Ants.html
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

s vremenom sam razvio sposobnost da ih rješavam daljinski i dubinski, preko fotografije ili telefonske slušalice...uslikaj jednog i priheftaj vođe...da mu šapnem nešto :D
flora.sa

Post by flora.sa »

treba pitati Zadiga,
on ih tjera svako veče.
:D
Post Reply