Kako otjerati mrave
Moderator: anex
-
hananah
#1 Kako otjerati mrave
Kako otjerati mrave ali da ih ne ubijem. Postoji li neko sredstvo ili neki metod da jednostavno odu, skrenu na drugi put. Ne zelim nista sto bi ih moglo ubiti samo da odu. Pomoc, molim vas
-
neko iz mase
ubijes jednog, a ostali mu odu na dzennazu. pri tom stavis malu zastavicu RS na kapiju da im das do znanja da im nema povratka
- stickitout
Nadji odakle dolaze za pocetak. Onda napravi sirup od secera i vode i laganini ga razvuci u zeljenom pravcu njihovih (mravljih) kretanja. Kad napravis diverziju i oni krenu u zadatom pravcu (moras se strpiti dan-dva dok svi ne krenu i ovi iz kuce) onda sve u kuci fino operes sa jakim sredstvima da neutralises njihove tragove komunikacije (mravi razgovaraju po kemikalijski). Cim to uradis pokusaj da zacepis ulaz gipsom, malterom, silikonom, sta vec pase i u slijedecih nekoliko dana pravi diverzije sa sirupom. Radi a neces ni mrava zgazit

- stickitout
kazem ti nadji okle nadiruhananah wrote:Ha, dobra taktika Stikicak i zabavna a uz to nahranim mrave
samo kako cu secer i vodu po fasadi kalemiti
Mozda onim mackom za farbanje
- stickitout
Vim ubi hebo ga ti!carsija wrote:"bil ti zivjela okomito "
![]()
![]()
![]()
![]()
Hananah probaj vim.
- stickitout
Nenenenenenene.......kakvi sporeti, kakvi bakraci
zajebi te vi tu varijantu
covijek hoce pomoc da se zena rijesi mrava
(mali mrav, mali mrav....) a vi odma` sporete nabacujete
nismo se tako dogovorili.,,..,,. 
-
manuva
#17 Re: Kako otjerati mrave
kod nas su se mravi pojavili i htjeli smo da ih poubijamo. ali dok smo kupili sredstvo stigli smo ih zavoliti pa sam ih ja hranila secerom, i onda su samo nestali, sami, kako su i dosli.hananah wrote:Kako otjerati mrave ali da ih ne ubijem. Postoji li neko sredstvo ili neki metod da jednostavno odu, skrenu na drugi put. Ne zelim nista sto bi ih moglo ubiti samo da odu. Pomoc, molim vas
-
hananah
[/quote][qu="carsija"]sto ce ti nonotedak sporet kad ga ne koristis,zovi stickitout neka ti ga snese do baste.Tako se rijesis i sporeta koji ti ne treba a i mrava.Al ne znam sta ces sa stickitout![]()
![]()
![]()
![]()
A to je istina za mrave da kada ih lijepo zamolis odu, to mi se desilo prosle godine, ali ove nece
-
digger
Ah sta ovaj stickout moze da predlozi pa jos da ostane ziv!stickitout wrote:Nadji odakle dolaze za pocetak. Onda napravi sirup od secera i vode i laganini ga razvuci u zeljenom pravcu njihovih (mravljih) kretanja. Kad napravis diverziju i oni krenu u zadatom pravcu (moras se strpiti dan-dva dok svi ne krenu i ovi iz kuce) onda sve u kuci fino operes sa jakim sredstvima da neutralises njihove tragove komunikacije (mravi razgovaraju po kemikalijski). Cim to uradis pokusaj da zacepis ulaz gipsom, malterom, silikonom, sta vec pase i u slijedecih nekoliko dana pravi diverzije sa sirupom. Radi a neces ni mrava zgazit![]()
Bolan, Hana nema interes da pere veliko sudje. I cuj, zacepi rupu?!? A sta ce onda oni sirotani koji su ostali unutra. Vikati: Daj i nama secerne vode! Ne ide.
Moja zena kaze da joj kucno zelenilo cvate zato sto im ona nesto stalno prica (a nazalost i meni). Ali, ni ovo ne pali jer su mravi-radnici muskarci, a ti znas koliko vas oni slusaju.
Zato predlazem da kupis prah slican "Buhac-u" pa uprasi u pukotine na fasadi. Ako imaju i malo mozga, pocece da te "zaobilaze" sto ne treba da shvatis kao nesto licno. Dogadja se.
Ako ni to ne pomaze, vidi linbk oko artiljerije:
http://www.ent.orst.edu/urban/Ants.html