Kako otici živjeti u Novi Zeland?
- Haris033
#1 Kako otici živjeti u Novi Zeland?
Pošto Evropa više nije ono što je bila, i zato što raste broj primitivnih, glupih, iskopmleksiranih i zatucanih ljudi, opsjednutih zlom, te sve većim nagovještajem o IIIWW...., želio bih otići daleko odavde.. Kao najljepša i najidealnija zemlja trenutno za živjeti se nameće upravo Novi Zeland. Zanima me da li je neko upućen za bilo kakav program kojim ta zemlja traži radnike? Prijavljujem se i da budem čoban, samo da mi je pobjeći iz ove proklete zemlje....
- HAVANA
#2 Re: Kako otici živjeti u Novi Zeland?
Vjerujes da sam istu stvar konto neki dan...Rasprodam sve i na novi zeland. 
- ExNihilo
#3 Re: Kako otici živjeti u Novi Zeland?
Navodno, primaju jedino hobite.
- JanuaryJones
#4 Re: Kako otici živjeti u Novi Zeland?
Mislim da je najjednostavnije upisati neki njihov fakultet/školu tamo pa lagano...
-
PurpurHazel
#5 Re: Kako otici živjeti u Novi Zeland?
dupli
Last edited by PurpurHazel on 20/11/2015 15:02, edited 1 time in total.
-
PurpurHazel
#6 Re: Kako otici živjeti u Novi Zeland?
Haris033 wrote:Pošto Evropa više nije ono što je bila, i zato što raste broj primitivnih, glupih, iskopmleksiranih i zatucanih ljudi, opsjednutih zlom, te sve većim nagovještajem o IIIWW...., želio bih otići daleko odavde.. Kao najljepša i najidealnija zemlja trenutno za živjeti se nameće upravo Novi Zeland. Zanima me da li je neko upućen za bilo kakav program kojim ta zemlja traži radnike? Prijavljujem se i da budem čoban, samo da mi je pobjeći iz ove proklete zemlje....
Već sam nekome ranije pisala, putopisac iz Hrvatske se tamo preselio s curom, i sve je lik detaljno, ali baš detaljno pisao o svemu ovdje, baš imaš sve u tančine ojašnjeno, a i možeš mu se javiti, mislim da je lik skroz okej, oko nekih smjernica, informacija, poznanstava za prvu ruku:
http://tomislavperko.com/novi-zeland-po ... eseljenje/
A i ja kad mu vidim ovaj album, isto mislim ko i ti
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 522&type=3
- Danguba
#7 Re: Kako otici živjeti u Novi Zeland?
Kada sam imao priliku, nisam i nisam se pokajao. 
- Nisrin
#8 Re: Kako otici živjeti u Novi Zeland?
Ja bih isto rado otisla i tako sto dalje od svijeta...nije ni tamo idealna situacija, po onom sto sam citala, ali nema ovih sranja kao kod nas, a najvise sto me privlaci u vezi NZ jeste PRIRODA...pa stvarno ostavlja bez daha...
Eh sad, tesko je dobiti residence vizu kao i za AU, osim ako nemas deficitarno zanimanje, ima na netu lista tih zanimanja pa pogledaj- vecinom elektricare traze, vodoinstalatere, inzinjere, doktore...
Ja bih vise voljela zivjeti u AU, a na NZ ici kad je godisnji da uzivam u onim krajolicima, ali ako nemam izbora moze oboje
Eh sad, tesko je dobiti residence vizu kao i za AU, osim ako nemas deficitarno zanimanje, ima na netu lista tih zanimanja pa pogledaj- vecinom elektricare traze, vodoinstalatere, inzinjere, doktore...
Ja bih vise voljela zivjeti u AU, a na NZ ici kad je godisnji da uzivam u onim krajolicima, ali ako nemam izbora moze oboje
- sinuhe
#9 Re: Kako otici živjeti u Novi Zeland?
Jedino sto je daleko. Inace najslabija zapadna zemlja.
- U-zap
#10 Re: Kako otici živjeti u Novi Zeland?
Nije tako lahko napustiti bosnu kad imas bosanski pasos. Puno srece u svakom slucaju! 
- gnjev
#11 Re: Kako otici živjeti u Novi Zeland?
PurpurHazel wrote:Haris033 wrote:Pošto Evropa više nije ono što je bila, i zato što raste broj primitivnih, glupih, iskopmleksiranih i zatucanih ljudi, opsjednutih zlom, te sve većim nagovještajem o IIIWW...., želio bih otići daleko odavde.. Kao najljepša i najidealnija zemlja trenutno za živjeti se nameće upravo Novi Zeland. Zanima me da li je neko upućen za bilo kakav program kojim ta zemlja traži radnike? Prijavljujem se i da budem čoban, samo da mi je pobjeći iz ove proklete zemlje....
Već sam nekome ranije pisala, putopisac iz Hrvatske se tamo preselio s curom, i sve je lik detaljno, ali baš detaljno pisao o svemu ovdje, baš imaš sve u tančine ojašnjeno, a i možeš mu se javiti, mislim da je lik skroz okej, oko nekih smjernica, informacija, poznanstava za prvu ruku:
http://tomislavperko.com/novi-zeland-po ... eseljenje/
A i ja kad mu vidim ovaj album, isto mislim ko i ti![]()
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 522&type=3

Predivna priroda
-
TRANCE
#12 Re: Kako otici živjeti u Novi Zeland?
Nekako ljudi to naivno posmatraju, svako malo tema eto ja bih išao, kako da odem
Ovdje ti sve piše:
http://www.immigration.govt.nz
Otprilike treba ti diploma i radno iskustvo iz određene deficitarne struke, da si mlad, da imaš ponudu za posao tamo, da dobro pričaš engleski... Sve ti se to boduje, a 99% ljudi neće zadovoljiti rigorozne uslove. Ako i zadovoljiš, treba ti jedno 5-10 hiljada KM samo da platiš vizu i avionsku kartu do tamo.
Ako ne ispunjavaš uslove, a vjerovatno ne ispunjavaš, realnija ti je opcija da ganjaš šta u okviru Europe; radiš u Češkoj, Hrvatskoj, Estoniji ili bilo gdje u EU, pa kad za 5 godina stekneš i njihovo državljanstvo, onda furaš dalje gdje ti je bolje u okviru EU bez viza, ograničenja i ostalih gluposti.
Sretno uglavnom...
Ovdje ti sve piše:
http://www.immigration.govt.nz
Otprilike treba ti diploma i radno iskustvo iz određene deficitarne struke, da si mlad, da imaš ponudu za posao tamo, da dobro pričaš engleski... Sve ti se to boduje, a 99% ljudi neće zadovoljiti rigorozne uslove. Ako i zadovoljiš, treba ti jedno 5-10 hiljada KM samo da platiš vizu i avionsku kartu do tamo.
Ako ne ispunjavaš uslove, a vjerovatno ne ispunjavaš, realnija ti je opcija da ganjaš šta u okviru Europe; radiš u Češkoj, Hrvatskoj, Estoniji ili bilo gdje u EU, pa kad za 5 godina stekneš i njihovo državljanstvo, onda furaš dalje gdje ti je bolje u okviru EU bez viza, ograničenja i ostalih gluposti.
Sretno uglavnom...
- agent_zero
#13 Re: Kako otici živjeti u Novi Zeland?
Čitajući ovo, znači haman pa nikako ne možeš otići sa be-ha pasošem... Pogotovo mi je neshvatljivo da moraš biti mlađi od 31 godine.
Malo previše uslova za zemlju na kraju svijeta...
Malo previše uslova za zemlju na kraju svijeta...
- muha_sa
#14 Re: Kako otici živjeti u Novi Zeland?
do kad više ovakve teme kad našim BH pasošem možeš..........................da ne kažem šta
rijetki su koji imaju neku šansu--RI JE TKI----njima svaku srecu i uspjeh želim a vi koji guzom ne mrdate vec sjedite i maštate o eurima koji vas na grani cekaju nek je dragi bog na pomoci
nek sam vas na sabahu naružio vala baš

rijetki su koji imaju neku šansu--RI JE TKI----njima svaku srecu i uspjeh želim a vi koji guzom ne mrdate vec sjedite i maštate o eurima koji vas na grani cekaju nek je dragi bog na pomoci
nek sam vas na sabahu naružio vala baš
- rumenige_brajtner
#15 Re: Kako otici živjeti u Novi Zeland?
aj uzmi kartu i provjeri gdje je novi zeland, tj. na kojoj strani svijetasinuhe wrote:Jedino sto je daleko. Inace najslabija zapadna zemlja.
- Dino777
#16 Re: Kako otici živjeti u Novi Zeland?
rumenige_brajtner wrote:aj uzmi kartu i provjeri gdje je novi zeland, tj. na kojoj strani svijetasinuhe wrote:Jedino sto je daleko. Inace najslabija zapadna zemlja.
-
dezurni_ucenik
#17 Re: Kako otici živjeti u Novi Zeland?
Ako dobijes preporuku od Petera Jacksona, nema nikakvih problema za otic tamo.
- Thorgerson
#18 Re: Kako otici živjeti u Novi Zeland?
A gdje ti zeland ako si ti istocno od njega?rumenige_brajtner wrote:aj uzmi kartu i provjeri gdje je novi zeland, tj. na kojoj strani svijetasinuhe wrote:Jedino sto je daleko. Inace najslabija zapadna zemlja.
Sve je relativno, pa i strane svijeta.
Bajo moj i Bosna je nekome zapad.
- studiorum_tuzlaensis
#19 Re: Kako otici živjeti u Novi Zeland?
Pa to i jeste bit, neće ljudi hamelj u državu ko Švedska i Norveška, već inteligentno, fertilno i radno sposobno stanovništvo. Drugim riječima, oni će probrati šta im se sviđa.agent_zero wrote: Malo previše uslova za zemlju na kraju svijeta...
- agent_zero
#20 Re: Kako otici živjeti u Novi Zeland?
Neće oni nikoga, sudeći po ovim debilnim uslovima.studiorum_tuzlaensis wrote:Pa to i jeste bit, neće ljudi hamelj u državu ko Švedska i Norveška, već inteligentno, fertilno i radno sposobno stanovništvo. Drugim riječima, oni će probrati šta im se sviđa.agent_zero wrote: Malo previše uslova za zemlju na kraju svijeta...
-
bull21
#21 Re: Kako otici živjeti u Novi Zeland?
Ja sam gledao da odem u Austriju ali ti treba 15 000 km da odeš studirati (na računu)... da imam 15 milja, ne bih bježao iz Bosne
I još kažu da je šansa da ostaneš veoma mala jer su pooštrili odnos prema nama.
Što se NZ tiče, uslovi su im teški za ispuniti, posebno nama jer kod nas posla nema.
I još kažu da je šansa da ostaneš veoma mala jer su pooštrili odnos prema nama.
Što se NZ tiče, uslovi su im teški za ispuniti, posebno nama jer kod nas posla nema.
- Dino777
#22 Re: Kako otici živjeti u Novi Zeland?
Treba da imas malo vise na racunu ali ne treba toliko a mozes se i zaposliti tamo..bull21 wrote:Ja sam gledao da odem u Austriju ali ti treba 15 000 km da odeš studirati (na računu)... da imam 15 milja, ne bih bježao iz Bosne![]()
I još kažu da je šansa da ostaneš veoma mala jer su pooštrili odnos prema nama.![]()
- Thorgerson
#23 Re: Kako otici živjeti u Novi Zeland?
Pa mozda im ni ne treba.agent_zero wrote:Neće oni nikoga, sudeći po ovim debilnim uslovima.studiorum_tuzlaensis wrote:Pa to i jeste bit, neće ljudi hamelj u državu ko Švedska i Norveška, već inteligentno, fertilno i radno sposobno stanovništvo. Drugim riječima, oni će probrati šta im se sviđa.agent_zero wrote: Malo previše uslova za zemlju na kraju svijeta...
Kad bude trebalo, jest problem olaksat uslove za ulazak stranaca.