Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mofo33

#1 Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by mofo33 »

u nepunih mijesec dana tri slucaja "zaboravljenog" dijeteta u autu!!!
ono, otac zaduzen da odvede dijete u vrtic, pa izadje iz auta jednostavno, ode na posao.
dijete ostane u autu i umre od dezhidratacije :sad:
o kakvim se to kretenskim ocevima radi?
sicky

#2 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by sicky »

ma gdje to? :cry:
ja sam gledala kako je babuka pustio curicu od jedno 3 godine da sama stoji na suvozačevom mjestu sa tijelom od pupka pa naviše, preko prozora...kosica se vijori a babo piči ko veliki :roll:
žena zmaj

#3 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by žena zmaj »

Nisu samo očevi takvi. Ima i majki sličnih. Jedna je ostavila djevojčicu u vrtiću, i otišla na sastanak s momkom... :shock: Valjda ima vazda nešto preće...šta li?
anais_nin

#4 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by anais_nin »

Forgotten Toddler Dies in Hot Car
Hooters Waitress Forgets to Take Child to Day Care, Leaves Him in Car

PHOENIX, Ariz. -- Oct. 31, 2007—

Police have arrested the mother of a 17-month-old boy who died after being left inside a hot car for about seven hours.

Police say the woman, Ashly Duchene, 22, left her son in her car when she arrived at the north Phoenix Hooters restaurant where she works at about 10 a.m. Tuesday. When she returned to the car after her shift at nearly 5 p.m., her son was dead.

Efforts to revive the boy by witnesses, officers and firefighters were unsuccessful. Police Sgt. Joel Tranter said temperatures hit nearly 90 degrees Tuesday, but that it would have been more than 100 degrees inside the car.

Police say Duchene told them she walked to her car, unlocked the driver's door, sat in the vehicle and immediately realized she forgot 17-month-old Ryan Gallagher in the back seat.

Tranter said Duchene usually drops the boy off at a daycare on her way to work, but for unknown reasons, she failed to do so.

Officials believe the boy, who was in a car seat, was invisible to people going in and out of the restaurant and a car wash nearby because the car has tinted windows.

Police arrested Duchene, who was booked into Maricopa County jail on one felony count of negligent homicide.

HOUSTON -- A baby died after her father forgot to take her to day care Friday morning, officials told KPRC Local 2.

Houston police said the father discovered his mistake when he got to the day care at Crawford Street near Rosedale Street in southeast Houston Friday evening. He was there to pick up his 7-month-old daughter and her brother, who was taken to the facility separately.

Houston police Sgt. Robert Blain said, "He forgot about dropping her off and instead went directly to work at Rice University and parked in the parking lot over there. He returned around 5 p.m. to his car, drove back to pick up his son and his daughter at day care and upon arrival here at day care, discovered the 7-month-old infant was in the back of the car."

The girl was rushed to the hospital where she was pronounced dead. Investigators said they believe she died from the heat.

Police said taking the children to day care separately was a change in routine for the family. The mother dropped off the girl's brother separately because of swim practice.

Detectives said they believe this was an accident. As of Friday night, no charges had been filed and the investigation continued.

CRYSTAL RIVER, Fla. -- A 4-month-old Citrus County girl died Wednesday afternoon after being left in a closed car for four hours.

Investigators said the infant was forgotten.

Deputies said the baby, Laurel Jurban, was being cared for by her aunt Rebecca Jurban while her mother was attending college. Rebecca Jurban said she simply forgot the child was in the car after they returned from dropping off the mother.

"Apparently she just forgot the child was still in the back seat of the car," said Citrus County Sheriff's Department spokeswoman Gail Tierney.

Investigators said the baby had been left in the car from about 9 a.m. until about 1 p.m. They said the car was in full sun, raising the car's interior temperature to 120 to 150 degrees.

An autopsy was scheduled for Thursday. Meanwhile, deputies said they would work with the State Attorney's Office and conduct several more interviews to determine whether charges will be filed.

LAYTON — A 6-month-old Clearfield boy left inside a car on a hot summer day has died.

The boy was left in a car on June 17. His mother told police she forgot him when she went inside a friend's house here. She came out a couple of hours later and found the boy in the back seat, unresponsive. Police said the woman tried to cool her son down before driving him to the hospital. The baby died Friday.

Investigators said it was about 89 degrees outside at the time the child was in the car. Inside the vehicle, investigators said it would have been about 120 degrees.

The Layton police detective handling the case will meet with the Davis County Attorney's Office today to decide what — if any — charges should be filed in connection with the death.

"They're going to review the facts and decide what to do," said Layton Police Lt. Garret Atkin. "There's different factors on what charges they could go with."

In an obituary published Monday, the boy's family remembered Daniel Scott Hadley as a "joy to all who knew him." Hadley's funeral is scheduled today in Clearfield.

"He was the most perfect little baby anybody could ever ask for. Daniel, we miss you!" the family wrote.

Treba li jos? :(
semmy

#5 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by semmy »

žena zmaj wrote:Nisu samo očevi takvi. Ima i majki sličnih. Jedna je ostavila djevojčicu u vrtiću, i otišla na sastanak s momkom... :shock: Valjda ima vazda nešto preće...šta li?
bar je ostavila u vrticu gdje dijete sigurno, ima se ko brinuti o njoj i ima sta jesti i nece dehidrirati u autu...
uzas kakvi ljudi imaju djecu a oni koji bi ga pazili kako dolikuje za roditelja i dijete ne mogu imati dijete iz hiljadu razloga...koja bozja nepravda a znam nekoliko parova koji nemogu imati dijete :(
slavkoimamodilera

#6 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by slavkoimamodilera »

Kolika je tacno granica retardacije na ispod koje mozes zaboraviti na vlastito dijete koje ti sjedi iza ledja?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by Truba »

ništa

samo se mogu nadat da ću biti bolji... od bosanskog babe koji drži dijete na suvoizačevom mjestu
vjesticanametli

#8 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by vjesticanametli »

opravdanje takvih roditelja je obicno jaoooooo pa nece djete u stolicu i nece da bude svezano :roll: cuje nece ....zaljepi ga ima da hoce

a ovim bizi ocevima koji zaborave i djecu malj u vugla :D
žena zmaj

#9 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by žena zmaj »

semmy wrote:
žena zmaj wrote:Nisu samo očevi takvi. Ima i majki sličnih. Jedna je ostavila djevojčicu u vrtiću, i otišla na sastanak s momkom... :shock: Valjda ima vazda nešto preće...šta li?
bar je ostavila u vrticu gdje dijete sigurno, ima se ko brinuti o njoj i ima sta jesti i nece dehidrirati u autu...
uzas kakvi ljudi imaju djecu a oni koji bi ga pazili kako dolikuje za roditelja i dijete ne mogu imati dijete iz hiljadu razloga...koja bozja nepravda a znam nekoliko parova koji nemogu imati dijete :(
Da, ali je trebala recimo otici po nju u 5, a sjetila se da je ostala tamo oko 7... Ali eto...
mamica papucarka

#10 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by mamica papucarka »

mofo33 wrote:u nepunih mijesec dana tri slucaja "zaboravljenog" dijeteta u autu!!!
ono, otac zaduzen da odvede dijete u vrtic, pa izadje iz auta jednostavno, ode na posao.
dijete ostane u autu i umre od dezhidratacije :sad:
o kakvim se to kretenskim ocevima radi?
gdje to??? Pa kako niko nije vidio dijete u autu, ili cuo kako place :shock:

ja sam skoro ispred vrtica vidjela dijete od oko godinu dana zatvoreno u aautu sa dva psa obuceni ko ljudi (u neke majice) :shock: Zena usla u vrtic da ostavi starije dijete, a mladje ostavila sa psima u autu.

mislim, malo mi previse. A ono zna fakat biti frka. Ja sam skoro svako jutro prvo jedno dijete odvodila u vrtic, pa drugo u jaslice, da bi cekajuci bus da idem na posao kontala jesam li ih zaista uvela u vrtic, jesam li zatvorila vrata... Plus dok svratis u pekaru da im kupis uzinu, pa sretne te neki roditelj ispred pa te nesto priupita.... fakat se mozes smantat u sekundi.
ali zaista mi zvuci nevjerovatno da dijete niko nije vidio ni cuo :-)
mamica papucarka

#11 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by mamica papucarka »

žena zmaj wrote:
semmy wrote:
Da, ali je trebala recimo otici po nju u 5, a sjetila se da je ostala tamo oko 7... Ali eto...

pa valjda tete nazovu mamu :-)
mofo33

#12 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by mofo33 »

zadnji (francuski) slucaj je otac, koji je odveo mladje dijete u jaslice
i prosao mirno pored kuce dadilje drugog dijeteta, nastavio put na posao,
parkirao auto na parkingu tvornice i proveo citav dan bez ijedne misli na dijecu vjerovatno.
poslije posla je usao u auto, ni primjetio nije mrtvu djevojcicu (2 i po godine) :sad:
vidio ju je tek kad je uzeo drugo dijete iz jaslica!!!

jasno mi je da se moze zaboraviti rukavice, torbica, telefon,itd
ali mi nikako nije jasno kako se moze zaboraviti zivo, rodjeno dijete!!! :cry:

psihijatri pricaju o "velikom momentu odsustva" memorije... :?
sffovac

#13 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by sffovac »

nije mi samo jasno sto ovolika hajka na oceve
ima i nemarnih majki, bilo je na netu kad je ona otisla u soping, pa joj se dijete zivo skuhalo u autu

takve roditelje treba po kratkom postupku pustit da se pate citav zivot
chuchumbamayumbe

#14 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by chuchumbamayumbe »

Jednom je bila slicna CSI epozoda (Vegas, mislim) sa slicnom temom.
Kao otac dvoje djece i drajver, mogu samo reci, horor!
semmy

#15 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by semmy »

chuchumbamayumbe wrote:Jednom je bila slicna CSI epozoda (Vegas, mislim) sa slicnom temom.
Kao otac dvoje djece i drajver, mogu samo reci, horor!
cijelo vrijeme kontam da sam to gledala na tv-u al' nebi sigurna jel bila serija il' istinit dogadjaj
bez_ideje

#16 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by bez_ideje »

Ma tipicne poslijedice zapadnog sisteme zivljenja koje i kod nas polako stizu.
Beskonacna trka za novcem,obaveze,zivi se mehanicki,programirano.
Kako i moze cuti dijete kada os silnih obaveza nije ni svjestan da ga ima......
Kjajević Majko

#17 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by Kjajević Majko »

semmy wrote:cijelo vrijeme kontam da sam to gledala na tv-u al' nebi sigurna jel bila serija il' istinit dogadjaj
Bilo je jednom na Oprah čini mi se.
Inače je majka vodila sina u obdanište i taj dan nije mogla, a ocu je tih dana bila velika frka na poslu i jednostavno se automatski odvezao na posao, zaključao vrata i nakon nekoliko sati je neko od kolega primjetio dijete u autu ali prekasno.

I neki psihijatar je spominjao kako svakodnevno živimo "automatski". Odvezemo se na posao a da nismo svjesni te vožnje, radimo nešto a da nismo svjesni, niti se poslije sjećamo tog puta do posla jer jednostavno pređe u naviku. Teška priča, ali ima i neodgovornih roditelja sigurno. :(
mofo33

#18 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by mofo33 »

sffovac wrote:nije mi samo jasno sto ovolika hajka na oceve
ima i nemarnih majki, bilo je na netu kad je ona otisla u soping, pa joj se dijete zivo skuhalo u autu

ama, nije "hajka" na oceve, nego je statistika i dijagnoza psihijatara takva, sta ces;
kazu da majke (ma koliko bile nevrijedne) imaju svoje dijete pod kozom,
a ocevi vecinom nemaju nikakvog instinkta,
treba im stalno napominjati i ponavljati sta treba dijetetu :|
meni licno se je desilo par puta da me nazove dadilja zbog kasnjenja ,
pa da moram podsjetiti gospodina, da je on zaduzen za privod kuci...
srecom, ja sam bila zaduzena da je vodim dadilji :) inace...moglo je biti svasta
sffovac

#19 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by sffovac »

mofo33 wrote:
sffovac wrote:nije mi samo jasno sto ovolika hajka na oceve

ama, nije "hajka" na oceve, nego je statistika i dijagnoza psihijatara takva, sta ces;
kazu da majke (ma koliko bile nevrijedne) imaju svoje dijete pod kozom,
a ocevi vecinom nemaju nikakvog instinkta,
treba im stalno napominjati i ponavljati sta treba dijetetu :|
meni licno se je desilo par puta da me nazove dadilja zbog kasnjenja ,
pa da moram podsjetiti gospodina, da je on zaduzen za privod kuci...
srecom, ja sam bila zaduzena da je vodim dadilji :) inace...moglo je biti svasta
47% svjetskih statistika su izmisljene :lol:
ne kazem ni da nije tako ko sto pricate, niti da jeste, ali ja samo ne volim generalizaciju
Skyfox

#20 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by Skyfox »

meni je ostala macka jednom pred vratima, nije joj nista bilo samo malo promrzla, nisam ni primjetio da je nema do ujutro... U dijete cu ugraditi neki biper da mi stalno salje lokaciju, temperaturu...

salu na stranu roditelji nikad ne bi smjeli biti toliko prezaposleni ili smeteni da zaborave dijete, onda ga ne trebaju ni imat...
metal_rules_cura

#21 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by metal_rules_cura »

Desavalo se. Istina, ne kontam ni ja kako...
samson

#22 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by samson »

bez_ideje wrote:Ma tipicne poslijedice zapadnog sisteme zivljenja koje i kod nas polako stizu.
Beskonacna trka za novcem,obaveze,zivi se mehanicki,programirano.
Kako i moze cuti dijete kada os silnih obaveza nije ni svjestan da ga ima......
slazem se sa tobom zivim na zapadu i pod tim zivotom koji je vec programiran (robot) a znas li rezultat toga svega?

djeca kad dojdu u godine recimo 13-17 pocnu da piju po parkovima imas slucajeva gdje je djevojcica sa 13 godina se komirala i eno je sad u komi , e sta je sad uzrok toga?
manjak vremena taj robot zivot kako ga ja zovem u austriji, kod nas je najmladzi slucaj bio sa 11 godina gdje je djevojcica popila previse alkohola i zavrsila u bolnici i haman umrla redovno se sastaju u parkovima drogiraju se itd. salju starije da im kupe alkohol zalosno :(
pa me necudi uopste kako je taj otac zaboravio to djete
shuriken

#23 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by shuriken »

u zadnje vrijeme vidjeh nekoliko oceva (jedan bi mogao biti i dedo) u Sarajevu za volanom
kako koriste malu djecu
umjesto airbaga

a djeca vesela, fino se igraju sa volanom
idila
metal_rules_cura

#24 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by metal_rules_cura »

shuriken wrote:u zadnje vrijeme vidjeh nekoliko oceva (jedan bi mogao biti i dedo) u Sarajevu za volanom
kako koriste malu djecu
umjesto airbaga

a djeca vesela, fino se igraju sa volanom
idila
:x :x :x :x
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#25 Re: Kako otac moze zaboraviti dijete u autu?

Post by Latina »

komi wrote:ništa

samo se mogu nadat da ću biti bolji... od bosanskog babe koji drži dijete na suvoizačevom mjestu
Jest', jest' to da se mali caro ne osjeca uvrijedjeno, pa ga babuka nacali pored sebe. Glupost je neunistiva.
slavkoimamodilera wrote:Kolika je tacno granica retardacije na ispod koje mozes zaboraviti na vlastito dijete koje ti sjedi iza ledja?
:thumbup:
Post Reply