Kako osvjeziti boju plastike u unutrasnjosti auta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ahasoho
#1 Kako osvjeziti boju plastike u unutrasnjosti auta
Imam GT opremu i plastika je bolje kvalitete nego kod drugih paketa. Ali uslijed godina i sunca je nekako posvijetlila (auto je iz 2000.god). Nije vise onako crna, nego uvijek izgleda kao da je naprasnjena.
Čime premazati plastiku ne da se usjaji, nego da dobije jacu nijansu crne boje?
Na pamet mi pade ona spuzvica za cipele (ono za brzo ciscenje cipela) s crnom bojom. Lako se nanosi, a nije jaka kao da je namazem crnom kremom za cipele. Iskustva?
Crni flomaster mi nemojte spominjati, jer sam jednom probao i nakon toga par godina bilo ljepljivo i ostajalo crno na rukama na dodir. Osim ako postoji pravi marker/flomaster za ovo?!
Na pamet mi pade ona spuzvica za cipele (ono za brzo ciscenje cipela) s crnom bojom. Lako se nanosi, a nije jaka kao da je namazem crnom kremom za cipele. Iskustva?
Crni flomaster mi nemojte spominjati, jer sam jednom probao i nakon toga par godina bilo ljepljivo i ostajalo crno na rukama na dodir. Osim ako postoji pravi marker/flomaster za ovo?!
-
Melami
#2 Re: Kako osvjeziti boju plastike u unutrasnjosti auta
pa ako ti si to boji onda oboji normalnom bojom, a ne tim nekakvim markerima.ahasoho wrote:Imam GT opremu i plastika je bolje kvalitete nego kod drugih paketa. Ali uslijed godina i sunca je nekako posvijetlila (auto je iz 2000.god). Nije vise onako crna, nego uvijek izgleda kao da je naprasnjena.
Ja znam da se na TVu reklamira nekakve maramice, sad ja im ne bi vjerovao al ti kako hoces.
Pogledaj nesto ovdje, kad nadjes neki produkat onda pokusaj izguglati kakva su iskustva.
Drugi nacin, nadji neki video na youtube kako neko to radi, pa pokusaj naci taj proizvod na ebayu.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=ca ... e&_sacat=0
- Qler
#3 Re: Kako osvjeziti boju plastike u unutrasnjosti auta
Cuj markerom farbao unutrasnjost?! e svasta...
-
bakonja
#4 Re: Kako osvjeziti boju plastike u unutrasnjosti auta
Cuj marker, ja kupio auto i vec dvije godine mi ljepljivo i kontam sta li je pa se to desava. Cime si ga skinuo. 
-
goran16v
#5 Re: Kako osvjeziti boju plastike u unutrasnjosti auta
I svaki put kad dotaknes to gdje si mazao spuzvicom ruke ce ti biti crne i masne jer plastika ne upija...ahasoho wrote: Na pamet mi pade ona spuzvica za cipele (ono za brzo ciscenje cipela) s crnom bojom. Lako se nanosi, a nije jaka kao da je namazem crnom kremom za cipele. Iskustva?
-
juzna_strana
#6 Re: Kako osvjeziti boju plastike u unutrasnjosti auta
Sonax ima odlicne proizvode za to sto tebi treba.
Imas ih u svim trznim centrima pa pogledaj.
Imas ih u svim trznim centrima pa pogledaj.
- dingosp0
#7 Re: Kako osvjeziti boju plastike u unutrasnjosti auta
nece ti ni za cipele ono nista pomoci....
mozda privremeno, ali opet zaboravit ces da si mazao pa ces dotaci se hiljadu puta po garderobi i uprljati se...
jedino sjajni sprej onaj ti je spas...
poskidaj plastiku svu, kupi sprej crni, flat black ... i zadaj se jedan vikend i ofarbaj...
evo npr vako ti nesto treba, nez imali kod nas http://www.duplicolor.com/products/trimPaint/
citam po forumima amerckim, raja je koristila ovo da prefarba plastiku i svi su preporucili ovaj sprej
mozda privremeno, ali opet zaboravit ces da si mazao pa ces dotaci se hiljadu puta po garderobi i uprljati se...
poskidaj plastiku svu, kupi sprej crni, flat black ... i zadaj se jedan vikend i ofarbaj...
evo npr vako ti nesto treba, nez imali kod nas http://www.duplicolor.com/products/trimPaint/
citam po forumima amerckim, raja je koristila ovo da prefarba plastiku i svi su preporucili ovaj sprej
-
Melami
#8 Re: Kako osvjeziti boju plastike u unutrasnjosti auta
Ja sam nekoliko puta koristio proizvode dupli-color i katastrofa su.dingosp0 wrote:nece ti ni za cipele ono nista pomoci....
Koliko sam skonto on hoce lijepu sjajnu crnu boju, i flat black mu nece pomoci. Neka uzme obicnu crnu boju.
- dingosp0
#9 Re: Kako osvjeziti boju plastike u unutrasnjosti auta
pa onda nek uzme obicnu crnu boju...
ili nek uzme crnu carbon foliju,poskida svu plastiku i pocne ljepiti
-
Melami
#10 Re: Kako osvjeziti boju plastike u unutrasnjosti auta
mislim da bi mu mogla i folija pomoci ako zna kako uraditi.dingosp0 wrote:pa onda nek uzme obicnu crnu boju...
-
citroen xm
#11 Re: Kako osvjeziti boju plastike u unutrasnjosti auta
Ama neka uzme sprej za table koji koriste u praonicama prilikom kompletnog pranja auta. I neka pršće svako malo. Ionako on drži bar 7 dana sjaj. Kakvi markeri, kakve kreme za cipele i ostala čuda. A dupli-color proizvodi su loši i složio bih se sa Melamijem.
- testovi3
#12 Re: Kako osvjeziti boju plastike u unutrasnjosti auta
mozes i mat crnim sprejom ali bet pripreme ce ti trajat mopzda 4 mjeseca i pocece da se guli bar je tako kad se farbaju unutrasnje rucke na vratima
a ako uradis dobru pripremu mozda i duze
koje je auto mozda je isplatnije trazit na otpadu plastike
ja nisam za sprej koji se koristi u autopraonicama na njeg sa lijepi prasina
a ako uradis dobru pripremu mozda i duze
koje je auto mozda je isplatnije trazit na otpadu plastike
ja nisam za sprej koji se koristi u autopraonicama na njeg sa lijepi prasina
-
citroen xm
#13 Re: Kako osvjeziti boju plastike u unutrasnjosti auta
Bez prajmera za plastiku neka ne pokušava farbati jer će napraviti samo još gori posao. Međutim i ako ofarba dobiće uglančanu površinu pa će auto ličiti na kinesku igračku, a vrlo vjerovatno će se svjetlost mnogo više reflektovati na šajbu pa će otežavati vidljivost.
Na tablu naprskanu sprejem se lijepi prašina, ali jednom u 10 dana nije problem preći krpom i opet naprskati.
Na tablu naprskanu sprejem se lijepi prašina, ali jednom u 10 dana nije problem preći krpom i opet naprskati.
-
preludezalude
#14 Re: Kako osvjeziti boju plastike u unutrasnjosti auta
Tu je najbolja i najdugotrajnija opcija da ti neko lijepo zalijepi karbon foliju.
-
ahasoho
#15 Re: Kako osvjeziti boju plastike u unutrasnjosti auta
to rade svi dileri autima, pa se ti i dalje pitajQler wrote:Cuj markerom farbao unutrasnjost?! e svasta...
alkohol, aceton, razredjivac...bakonja wrote:Cuj marker, ja kupio auto i vec dvije godine mi ljepljivo i kontam sta li je pa se to desava. Cime si ga skinuo.
-
ahasoho
#16 Re: Kako osvjeziti boju plastike u unutrasnjosti auta
ne znam s folijom, probao. em mi je problem naci industrijski fenMelami wrote:mislim da bi mu mogla i folija pomoci ako zna kako uraditi.dingosp0 wrote:pa onda nek uzme obicnu crnu boju...
-
ahasoho
#17 Re: Kako osvjeziti boju plastike u unutrasnjosti auta
Ne bih farbao jer em je skupo em se previse sjaji izgube se teksture. Radije platiti da se folija metne.
Al kako zelim neko rjesenje koje ne kosta mnogo, a koje mogu sam izvesti, izgleda da mi ostaje stara metoda sa onim sprejom i pamucnom krpom.
Al kako zelim neko rjesenje koje ne kosta mnogo, a koje mogu sam izvesti, izgleda da mi ostaje stara metoda sa onim sprejom i pamucnom krpom.
- shlauf
#18 Re: Kako osvjeziti boju plastike u unutrasnjosti auta
Jbga, kupi crne cipele i obriši ruke od njih. Ima da se cakle i cipele i tabla.goran16v wrote:I svaki put kad dotaknes to gdje si mazao spuzvicom ruke ce ti biti crne i masne jer plastika ne upija...ahasoho wrote: Na pamet mi pade ona spuzvica za cipele (ono za brzo ciscenje cipela) s crnom bojom. Lako se nanosi, a nije jaka kao da je namazem crnom kremom za cipele. Iskustva?
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee