kako organizujete mp3 kolekcije

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
mrak

#1 kako organizujete mp3 kolekcije

Post by mrak »

Zdravo forum,

Da vas pitam, kako vi organizujete svoje mp3 fajlove? Koristite li neke plug-ine za to, trpate li sve u jedan veeeliki direktorij, ili ste ih razvrstali prema Zanru, prema Autorima?

Ja nekada pozelim slusati nesto sporo...I volio bih da mogu imati "dinamicke direktorije" za ovo. Pitam da vidim jel postoji nesto slicno, ako ne, da pisemo.
Qler

Post by Qler »

Ma ja imam posebnu particiju, dva direktorija glvana mp3_01 i mp3_o2, i u njima razvrstano po izvodjacima, s tim da vise nista ne trpam u *_01 jer tu imam oko 3 hiljade pjesama, pa sad punim ovaj drugi radi lakseg snalazenja, i naravno playliste u winamp-u su tu :D
Saian

Post by Saian »

sta je sa i-Tunes? :)
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Jednostavno, sprzim sve na diskove jer volim da su mobilni. Ionako nemam vremena tabiriti po kompu, a ionako znam gdje mi je sta

Saiane, to ti je nova vrsta alkohola, mozes ga downloadovati ali ti ne dam link da se ne navuces :D:D
Engram::X

Post by Engram::X »

jednostavno ali sredeno

osnovni folder - MP3
dalji podfolderi - po imenima albuma
ostatak - pojedini mp3 fajlovi

zahvalno je radi prebacivanja na mp3 player
Saian

Post by Saian »

horns&drums wrote:Jednostavno, sprzim sve na diskove jer volim da su mobilni. Ionako nemam vremena tabiriti po kompu, a ionako znam gdje mi je sta

Saiane, to ti je nova vrsta alkohola, mozes ga downloadovati ali ti ne dam link da se ne navuces :D:D
pitanje je bilo retorichko kao sta je s I-tunes? ili ti zasto to ne koristish? kao sto Seha reche (ovaj put ima nesto u tome iako Seha po defaultu apple hvali :D) dobra stvar
zovem_se_ernest

#7 Re: kako organizujete mp3 kolekcije

Post by zovem_se_ernest »

mrak wrote:Zdravo forum,
Vozdra forumash,
u principu przim DVDove, organizujem prvo po porijeklu (Domaca/Strana), onda po autoru, eventualno po albumima unutar pojedinacnog autora.
Dok su na HDDu organizovai su samo po autoru.
Player mi je Winamp, posebno dobar dodatak je Library, pretrazivanje je jako jednostavno, playliste su pregledne, mozes brzo mijenjati, dodavati i sve moguce.
Glumica

Post by Glumica »

joooooooooj kod mene je sve u jednom ogroooomnom haosu... bez ikakvog smisla... nesto je po cd-ovima... nesto kao mp3-ce, nesto u audio formatu.... na compu je sve u jednom ogromnom shared folderu... u koji dnevno skinem bar 10 novih pjesama... sve u svemu pakao...
artzy

#9 Re: kako organizujete mp3 kolekcije

Post by artzy »

mrak wrote:Zdravo forum,

Da vas pitam, kako vi organizujete svoje mp3 fajlove? Koristite li neke plug-ine za to, trpate li sve u jedan veeeliki direktorij, ili ste ih razvrstali prema Zanru, prema Autorima?

Ja nekada pozelim slusati nesto sporo...I volio bih da mogu imati "dinamicke direktorije" za ovo. Pitam da vidim jel postoji nesto slicno, ako ne, da pisemo.
Hard drive. Po abecedi. Po izvodjacima. Po albumima.
(154GB, 29.597 files, 3.042 foldera :D )
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

po sjećanju :D uglavnom neke šifre u nedostatku živaca da napišem cijeli naslov
noua

Post by noua »

my music za strane pjesme i my music 2 za balkanske... pa onda po albumima i zanrovima... my music 2 ide bosanska, hrvatska, srpska, makedonska i svaka od njih ima svoj rock, pop, electro, ethno, folk itd. folder. posve mi lako pronaci ono sto zelim da cujem, mada vecinom strpam citav jedan megafolder u winamp i onda po abacedi trazim :)
Post Reply