Kako organizovati proteste po zakonu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

lijepa u dusi

#1 Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by lijepa u dusi »

Svjedoci smo da se svaki dan desavanju sranja koja mene dovode do ludila, kao i vjerujem ostatak iole normalnog stanovnistva ove zemlje.
Mali Mahir rahmetli, preuzimanje UKCS-a od strane "prve dame" samo su dva debela razloga za proteste. Evo cekam, niko nista.
Hocu ja. Hocu nesto da pokrenem. Da sutim vise ne mogu i necu. Kako organizovati proteste da bude po zakonu? Kome se obratiti?
Odakle da krenem?
S4mpion

#2 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by S4mpion »

Protesti, u pravom smislu riječi, su nezakoniti u ovoj zemlji, kao i sve ostalo što bi moglo naškodit vladajućoj eliti.
and

#3 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by and »

lijepa u dusi wrote:Svjedoci smo da se svaki dan desavanju sranja koja mene dovode do ludila, kao i vjerujem ostatak iole normalnog stanovnistva ove zemlje.
Mali Mahir rahmetli, preuzimanje UKCS-a od strane "prve dame" samo su dva debela razloga za proteste. Evo cekam, niko nista.
Hocu ja. Hocu nesto da pokrenem. Da sutim vise ne mogu i necu. Kako organizovati proteste da bude po zakonu? Kome se obratiti?
Odakle da krenem?
mevlidu :mrgreen:
Haris.ba

#4 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by Haris.ba »

http://mup.ks.gov.ba/sadrzaj/zakon-o-javnom-okupljanju

Jos vise ces poludit kad procitas zakon. :mrgreen:

I protesti postoje, i zovu se mirni protesti.
AmirBaa

#5 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by AmirBaa »

Sad ce doci saljivdzije ovog foruma i poceti laprdati i praviti se pametni. Ko nece/ne zeli da ucestvuje i da ne doprinese temi bolje i nek ne pise nista, njima je ocigledno vrlo dobro u ovoj vukojebini od drzave. Sretno :thumbup:
Haris.ba

#6 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by Haris.ba »

Tema se moze kljucati. Odgovoreno je.

A saljivdjije na Goli otok. Nisu bolje ni zasluzili. :lol:

I samo da se zna. Policija moze zabraniti proteste ispred bolnice.
Hakiz

#7 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by Hakiz »

.
Last edited by Hakiz on 10/01/2016 20:13, edited 1 time in total.
condy

#8 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by condy »

Kad nisu urodili plodom oni protesti, ne treba ni pokušavati :)
L u c i f e r

#9 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by L u c i f e r »

Nemojte se ljutiti, ali meni su stvarno šega te priče o protestima.

Ne zezam se, stvarno bih volio da mi neko objasni kako misli da se bilo šta može promijeniti protestima.
AmirBaa

#10 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by AmirBaa »

L u c i f e r wrote:Nemojte se ljutiti, ali meni su stvarno šega te priče o protestima.

Ne zezam se, stvarno bih volio da mi neko objasni kako misli da se bilo šta može promijeniti protestima.
Lagano je popljuvati, a puno je teze ponuditi rjesenje. Ja na proteste gledam kao pokazatelj nezadovoljstva na rad i odnos vlasti prema gradjanima. Protesti odmah ne moraju znaciti rusenje vlasti, paljenje zgrada...nego jedino da jedan veliki broj ljudi pokaze da nikako nisu zadovoljni kakvo nam je stanje. Kada se vidi koliki je to broj onda treba neke druge akcije poceti raditi... Nisam kvalifikovan niti dovoljno obrazovan da kazem koje, ja samo zelim da ova drzava krene ka boljem :thumbup:
Hakiz

#11 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by Hakiz »

AmirBaa wrote:
L u c i f e r wrote:Nemojte se ljutiti, ali meni su stvarno šega te priče o protestima.

Lagano je popljuvati, a puno je teze ponuditi rjesenje. Ja na proteste gledam kao pokazatelj nezadovoljstva na rad i odnos vlasti prema gradjanima. Protesti odmah ne moraju znaciti rusenje vlasti, paljenje zgrada...nego jedino da jedan veliki broj ljudi pokaze da nikako nisu zadovoljni kakvo nam je stanje. Kada se vidi koliki je to broj onda treba neke druge akcije poceti raditi... Nisam kvalifikovan niti dovoljno obrazovan da kazem koje, ja samo zelim da ova drzava krene ka boljem :thumbup:
Sasvim je normalno u demokratskim društvima da imaš pravo na proteste sve dok ti porotesti neće uroditi plodom. Protesti koji prijete da dovedu do rezultata se proglašavaju nelegalnim i onda ih vlast razbija.
avetinja

#12 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by avetinja »

lijepa u dusi wrote:Svjedoci smo da se svaki dan desavanju sranja koja mene dovode do ludila, kao i vjerujem ostatak iole normalnog stanovnistva ove zemlje.
Odakle da krenem?
Koji je povod za organizovanje protesta? Mahir ili Seka? Nasilje ili ostvarivanje ličnih ambicija preko stranke?

Da bi organizovala proteste moraš imati razlog, plan i cilj, a uz sve to moraš imati i masu iza sebe, a to ovdje nećeš naći. Vidili smo na šta su spali prošli protesti - na dvadesetak ljudi koji su primjećeni kao i drvo u aleji, čiji se glas čuje kao pčela u košnjici.

Promjena nema, niti će ih biti, sve dok se mentalitet ne promijeni. Ovdje ljudi razmišljaju "ako je dobro meni, šta me briga za ostale". Eh, kada se to promijeni, onda možemo pričati o protestima. Mada, kada malo bolje pogledam, nije narodu ni loše. Prema broju automobila ispade da svaka porodica ima jedan automobil, kafane su pune, pare se troše u kladionicama, ima se i za sitnica i slatkog grijeha, iako se zna da će stomak zavijati.
Hakiz

#13 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by Hakiz »

.
L u c i f e r

#14 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by L u c i f e r »

AmirBaa wrote:

Znaju oni vrlo dobro da je raja nezadovoljna.

Boli ih neka stvar.

I da žele biti bolji, nesposobni su za to.
vjesticanametli

#15 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by vjesticanametli »

Zaboravi....zivis sa 9vcama i nece biti bolje....ja od Denisove smrti zivim kao sto neko napisa nek je meni ok kome nije zaboli me......Tada sam bila na ulici i zaista mislila da se moze nesto.....dok ne bude bukurest 2 i poljine sravnjene nece biti bolje......a to nece biti jer je ovaj narod glup ko *urac
trambusek88

#16 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by trambusek88 »

Protesti ne smiju biti ko prošli gdje su se tražile samo ostavke a niko da ponudi konkretno šta dalje.

Treba istaći jasne ciljeve, a trenutno pod broj jedan to je da se sačuva opća bolnica, i da neko pred građanima garantuje da će bolnica ostati u svojoj osnovnoj namjeni.
Treba se naoružati podacima, činjenicama, pa i porukama pacijenata koje smo imali prilike vidjeti na forumu.
Može se tu priheftati još zahtjeva, ali ciljevi moraju biti jasni, i ne treba dozvoliti svakom padobrancu da se javlja i iznosi nerealne stvari.

Mislim da ne treba tražiti ostavke, jer Bake je sigurno neće dati, a i da padnu ostavke ostaje nam vakum zvani tehnički mandat, koji im je opravdanje da se ponašaju još neodgovornije ko zna koliko.

Mirni protesti teško da će uroditi plodom ali treba prvo to pokušati, a ako ne upali, onda neka narod odluči hoće li podviti rep ili će im pokazati zube, ja tu neću ništa da savjetujem.

Oni su osokoljeni time što je narodu nakon 2014 dosta protesta, i što više niko ne vjeruje u promjene, a još sad imaju podršku većine medija, uključujući Avaz i sad su još drskiji i bezobrazniji. Ne treba to dozvoliti.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ako dođe do protesta, pogotovo ako bude malo žešće, biće zabavno čitati fahrino smeće od novina kako te građane naziva ruljom i plaćenicima SDP-a a prije 2 godine su malte ne slavili one koji su spalili predsjedništvo i zgradu kantona / općine centar.
calculator

#17 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by calculator »

calculator

#18 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by calculator »

KENJAC

#19 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by KENJAC »

Ko o cemu - Bosanac o protestima ! Pokusaj glasat za nekog drugog a ne za iste za koje glasas skoro 30 godina , mozda se nesto promijeni.
saja_dj

#20 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by saja_dj »

Mislim da protesti nemaju smisla kada nakon zadnjih, par mjeseci kasnije narod hladno na izborima zaokruzi Bakira 270 hiljada puta, sto je ca. 260 hiljada vise nego sto se pojavilo na ulici kad je trebalo.
S4mpion

#21 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by S4mpion »

Prema mom zapažanju, oni kojima situacija nije dobra sjede kući dok izbori traju, a oni koji glasaju za SDA na štakama će otić po svoj listić, ako treba.
drag_gost

#22 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by drag_gost »

Dok je raji dovoljno da imaju marku i po za kafu i da ispune listic u kladionici ovdje protesta nece biti. Glasati kolektivno za one koji nikad nisu pobjedili je promjena. Kakva god, ali je promjena. Ali tesko, jer te onda pocnu bombardovati raznim glupostima, prvo onaj prica o ocjepljenju, onda ovaj prica o tome kako ce zivotom braniti to isto, a fukara obicna ce i dalje da gine i glasa za iste. Nama je ocito dobro, tako barem vecina kaze na svim izborima do sada. A i da kaze drugacije, opet oni svakakve alijanse mogu praviti... Narod ima moc ogromnu, ali samo kao kolektiv. Svi znamo kako su se vlasti mijenjale, e sada mi nemamo te kriticne mase, a ni nekoga ko ce istupiti kao vodja, a da ga nece medijski lincovati. Pod kontrolom je 99.99% stvari, a i ovaj 0.01% je skoro nemoguca varijanta. Svi znamo kako su se vlasti mijenjale...
trambusek88

#23 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by trambusek88 »

KENJAC wrote:Ko o cemu - Bosanac o protestima ! Pokusaj glasat za nekog drugog a ne za iste za koje glasas skoro 30 godina , mozda se nesto promijeni.
Svi su sa svima bili, svi su se pokazali kao govna. Nema se više za koga glasati osim za govno koje ti malo manje smrdi. Svi su rekli nećemo sa SDA i svi su slagali.

Više ni traženje ostavki nije rješenje. Sjaši kurta da uzjaše murta. Jedino kad bi kurta i murta direktno osjetili bijes naroda na svojoj koži, i da budu za primjer drugima, ali do toga neće doći, jer su kurta i murta zaštićeni i nedodirljivi.

Ako se ništa ne može na bolje promjeniti, jer im ne odgovara, bar da ih se pokuša spriječiti da nas još više ukopavaju.

Jebo te dan šta da za godinu dvije bude (nedo bog, daleko bilo) zemljotres, teroristički napad, bilo kakva nesreća da ti dođe 100-200-500 povrijeđenih?,

Nekako sve ja mogu progutati, ali ovo sa bolnicom ne mogu da shvatim i svarim nikako.
Neko je na drugoj temi traži od protivnika gašenja bolnice da mu objasni šta nije po zakonu. Pa normalno da je po zakonu kad su lopovi pravili zakone po svojoj mjeri. Podsjetio me na onog Brankovića kad kaže sve po zakonu. Pišam se na takav zakon koji dozvoljava da se bolnica preseli iz modernog objekta u stare austrougarske zgrade.
Moenx

#24 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by Moenx »

Protesti se organizuju po zakonu za organizaciju istih nuzno je potrebna koordinacija poglavito sapolicijskim strukturama
Radi sigurnosti uvodjenja mjera za neometano odvijanje saobracaja i slicno
Ali nemari
U normalnim zemljama protesti i sama njihova najava ima znacaj
Medjutim u zemlji u kojoj je rekordan broj nezaposelnih sa stanovista funkcionisanja vlasti protesti ne znaceamabas nista
Koga birga sta nezaposleni rade dali protestuju ili ne Isto to dodje
No kada imate drustvo sa elementarnim ispunjenjem prava gradjana onda ti protesti dobijaju smisao
Vidal89

#25 Re: Kako organizovati proteste po zakonu?

Post by Vidal89 »

Ma samo malo da se proljepsa vrijeme ko 2014 u februaru kad je toplo bilo, sve je vec spremno i plan razradjen u glavama :D
Post Reply