KAKO OMEKŠATI TIJESNU CIPELU
Moderator: anex
-
in medias res
niveom krema ili dr. slicnom kremom se namazu kompletne cipele s vanjske strane i ostave preko noci.......ujutro ili nece biti kreme nikako ili ce je biti vrlo malo.....meni je pomoglo 
-
mamica papucarka
natopis ih mlijekom, obujes deblje carapa i nosaj po kuci. Samo, ja se ne bih patila 
- uozo
Kupis komad teletine, onako pomasan. Par oguljenih krompira skuhas u slanoj vodi, i izrezes na cetri dijela, komad teletine do pola kile, isjeci na kocke i izdinstaj na laganoj vatri dodavajuci malo vode. Onda uzmes cipelu koja te zulja i obuces je. Ako te jos zulja, onda je fino zamotas u tri marke i frljaknes u kontejner i odes kupis sebi druge cipilice! A teletinu i kompirice shavljas kad se vratis iz prodavnice!

-
Byanka
Ljudi kad govorite da se cipele " natapaju " navedite da se to radi sa unutrasnje strane.
Masa ce shebat cipele
Inace znam da se novina natopi alkoholom , pa zguzvana nagura u cipelu da prenoci. Natopi se toliko da bude vlazkasta a ne da cipela povuce pa se upropasti.
Inace znam da se novina natopi alkoholom , pa zguzvana nagura u cipelu da prenoci. Natopi se toliko da bude vlazkasta a ne da cipela povuce pa se upropasti.
- Ostri_Mac
Evo savjet od obucara:
Uzmes fen za kosu, pa uklj na "najvruclje"
i doooobro zagrijes cipelu iznutra, onda je tako vrucu obuces i nosas po kuci (razgazas dobro) dok se ne ohladi...moza budes morao ponoviti par puta al' je sigurno, a ovo sa vodom, mlijekom isl...samo ces kozu zeznuti jer ne podnosi vodu isl...
Imao sam isti problem- rijesio u 2 dana
a bile su mi pete "ogulile" bukvalno.
Uzmes fen za kosu, pa uklj na "najvruclje"
Imao sam isti problem- rijesio u 2 dana
-
penzioner
Zvuči jednostavno, obavezno probam!Ostri_Mac wrote:Evo savjet od obucara:
Uzmes fen za kosu, pa uklj na "najvruclje"![]()
i doooobro zagrijes cipelu iznutra, onda je tako vrucu obuces i nosas po kuci (razgazas dobro) dok se ne ohladi...moza budes morao ponoviti par puta al' je sigurno, a ovo sa vodom, mlijekom isl...samo ces kozu zeznuti jer ne podnosi vodu isl...
Imao sam isti problem- rijesio u 2 danaa bile su mi pete "ogulile" bukvalno.
-
zelenooka blogerica
e brate svasta procitah ....
stari dobri recept mojih ukucana je da nadjes neku rakiju, neku brlju i fino navece naspes na dio koji te zulja ili nakvasis skroz vaticu za skidanje sminke sa istim sadrzajem i stavis u cipelu preko noci .. par puta ponovis i vidjet ces!!!
A inacce kada imam nove cipele pa i se da su extra ugodne, prvih dana ih ne nosim na "duge" rute ...
stari dobri recept mojih ukucana je da nadjes neku rakiju, neku brlju i fino navece naspes na dio koji te zulja ili nakvasis skroz vaticu za skidanje sminke sa istim sadrzajem i stavis u cipelu preko noci .. par puta ponovis i vidjet ces!!!
A inacce kada imam nove cipele pa i se da su extra ugodne, prvih dana ih ne nosim na "duge" rute ...