Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
-
Only1
#1 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
Onim nacinima kao sto ih smirise u Hrvatskoj i na Kosovu.
- felipe kajetano
#2 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
Puce puska iz potaje 
-
chupacabra
#3 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
Vidi ti opasnih internet ratnika.
- exliberal
#4 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
Ma jok....nego gledaju kako su se obogatili pojedinci pa kontaju da hoce zapucat da se i ja nakradem, da vozim novo auto....lakse je to nego ici u skolu, radit i zaradit....ma jok ajde da ratujemo....mislim neko drugi ce za mene dok ja budem obavljao odgovorne poslove u pozadini ........e djeco djeco.....chupacabra wrote:Vidi ti opasnih internet ratnika.
- Chisum
#5 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
bumaje wrote:Nevesinjska puška 1875 , Balkanski ratovi,1912/13, 1 i 2 svjetski rat, 12 genocida nad Bošnjacima, divljanje u ovom posljedenjem ratu.
Kako Srbe u BiH odučiti od ubijanja, silovanja i primjene nasilja ????
Kažu da se klin klinom izbija... Gandijevske metode nisu upalile, jer sam milijardu puta pročitao na srpskim forumima da nedostatno ubijanje srpskih civila u proteklom ratu nije rezultat muslimanske demokratije i beskrajne i ničim izazvane i opravdane milosti, već znak STRAHA da se Srbi ne naljute i osvoje dotični grad ili mjesto kao npr. Srebrenicu. A i po samouvjerenom ponašanju Dodika se vidi da se oni ne boje i smatraju da će opet jeftino proći kao u proteklom ratu...
tj. da će se po staroj voditi: Bošnjak je glup, Bošnjak je proklet, ti ga kolješ, a on hoće OPET !
Ma ja ba... evo usrasmo se od straha. A u ratu smo sve jedan drugom na uho saptali - mojne, naljutice se, zauzece nas, kol'ko sutra...
Cuj, cit'o on po forumima...
Zipa mu ovaj post
bumaje wrote:
Ja ne znam gdje ti živiš, ali ja živim u paklu islamskog Sarajeva. već od 06.04.1992. i mogu ti reći da to nije nimalo lijepo i da vrlo dobro razumijem Srbe i Hrvate što ne žele da žive u ovakvom Sarajevu, a ne bih ni ja da mi nije nužda i da ne moram. Mlada nepismena i agresivna muslimanska omladina je od Sarajeva napravila Harlem gdje svi stradavaju i još najviše pošteni Bošnjaci, i zašto bi Srbi i Hrvati željeli da budu Denisi.
Ova država je blagom kaznom NAGRADILA ubice Denisa i Amara Mistrića i svih drugih, jer je ovo vlast (i većinski narod) koja balijice sa noževima i pištoljima ne doživljava kao ubice koje treba preklati i u jamu baciti, nego kao "NAŠU" muslimansku djecu koja su zalutala.
Eto i zato Srbi Hrvati ne žele da žive u unitarnoj BiH, jer bi sva država bila takva.
bumaje wrote:
HDZ i SNSD se bore za opstanak Srba i Hrvata, jer u unitarnoj BiH, koja meni kao Bošnjaku možda odgovara, ali njima ne, Srbi i Hrvati bi vrlo brzo izgubili demografsku bitku sa muslimanskim stanovništvom i ili nestali ili se asimilirali ili bili svedeni na nivo nacionalne manjine. Ne želi svako da bude dio turskog lonca i bude žrtva širenja Islama u Evropi i orijentalnih populacija (nećemo ni mi evropski Bošnjaci to da budemo, al nemamo topova i tenkova da se raspravimo). Srbi hoće da žive u zemlji gdje ih neće zbosti u tramvaju kao Denisa, nego u zemlji gdje se balijicama sa noževima sjeme zatre ako šta pokušaju,a ne da im se daju smiješne zatvorske kazne.
A onda, satro, lamentiranje nad nekim, kao, vjecnim nesrecama, i ljuta briga - "kako da se zlim Srbima stane ukraj"...
Nego, ne znam da li je pametnije ove glupe teme brisati, a ove razne providne trolove, satro-Bosnjake, dupljake, te slicne pojave banovati, ili ih samo zakljucati... pa kad udari ona zimska dosada, a snijeg do muda - pustiti raju da se malo zajebava i zagrijava.
Nakuca delegat - ne budi lijen - 15 postova u jednom danu... pola potrosi na oplakivanje sirotih malih Srba u raljama "balijica sa nozevima", a pola pozivajuci te iste "balijice s nozevima" u odlucno lupanje Srba po brnjici...
Latentna sizofrenija ili IP Sekovici, pitanje je sad...
P.S. Joj sta bi bilo da smo u ratu imali forume...
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#6 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
Po hrvatskom modelu.
- 1gorstak
#7 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
Srbi kao kolektiv nisu odgovorni za nasilje u proslom ratu, nego je za to odgovoran velikosrpski faktor. Narod je kao vozilo, vozi onako kako mu okreces volan, lako ga je izmanipulisati, pa kada kao izbor postavis folusku o "ustasko-dzihadskoj zavjeri" i sutnje pred zlocinima velikosrpstva, vecina ce Srba izabrati ovo drugo i sutiti (kao sto bi i drugi u toj situaciji). A velikosrbi, koji su se nametnuli srpskom narodu kao jedina moguca politicka opcija itekako kontrolisu taj volan, preko budzeta, medija itd. Nema kolektivne krivice, srpski je narod castan i posten a velikosrpska je ideologija, teza da sto veci dio teritorije treba biti samo srpski, ono sto treba biti porazeno.bumaje wrote:Kako Srbe u BiH odučiti od ubijanja, silovanja i primjene nasilja ????
Mirnim sredstvima i u okviru sistema, a ako dodje do pobune, onda i vojno-policijskom operacijom.
-
chupacabra
#8 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
Ako je srpski narod castan i posten kako objasniti to da su na zadnjim izborima vecinski glasali za otvorenog sovinistu i mrzitelja svega sto nije srpsko. Dodik je veci sovinista od Karadjica, jedina mana mu je sto nema oruzje.
Meni se cini da se neke politicke alternative samo pojavljuju kod Bosnjaka. Srbi i Hrvati kontinuisano glasaju za otvorene soviniste i mrzitelje ove drzave koji rade na tome da je podijele i od Bosnjaka naprave Palestince (SDS,HDZ,SNSD,SRS itd). Mislim, u RS-u je desnicarskom SNSD-u opozicija jos desniji SDS ili desno od desnijeg SRS-Seselj.
Meni se cini da se neke politicke alternative samo pojavljuju kod Bosnjaka. Srbi i Hrvati kontinuisano glasaju za otvorene soviniste i mrzitelje ove drzave koji rade na tome da je podijele i od Bosnjaka naprave Palestince (SDS,HDZ,SNSD,SRS itd). Mislim, u RS-u je desnicarskom SNSD-u opozicija jos desniji SDS ili desno od desnijeg SRS-Seselj.
-
chupacabra
#9 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
Ako nema kolektivne krivice kako objasniti Srebrenicu, Prijedor, Visegrad itd. Za takvo nesto je potrebno ucesce vise hiljada ljudi, kako u policiji i vojsci tako i u civilnom sektoru (bageri za kopanje masovnih grobnica).
- 1gorstak
#10 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
Zato sto misle da biraju manje zlo. Oni znaju da ih potkrada, ali zive u uvjerenju da je bolje biti potkradan nego zrtva bosnjacke tiranije. Tebi je to smijesno jer si siguran da ne postoji osmisljena bosnjacka strategija koja za cilj ima transformaciju BiH u iskljucivo bosnjacku drzavu, ali ti ocigledno ne gledas ni BN ni RTRS pa ne znas kakvim se sve lazima Srbe svakodnevno bombarduje. Nije ni cudo da vise lica pocini samoubistvo u manjem entitetu nego u FBiH, iako u FBiH zivi duplo vise stanovnika. Depresija ziva ...jeb'o Twin Peaks.chupacabra wrote:Ako je srpski narod castan i posten kako objasniti to da su na zadnjim izborima vecinski glasali za otvorenog sovinistu i mrzitelja svega sto nije srpsko.
- 1gorstak
#11 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
Trebalo je dvadeset hiljada da ovladaju Srebrenicom, da se pobije zarobljenike njih 100-200, a da se naknadno organizuje logistiku sa bagerima tek dvadesetak ljudi. Nije svaki vojnik VRS-a cinio zlocine, stavise, vecina ih je rat provela samo kao neprijateljski vojnik. A razlika izmedju neprijateljskog vojnika i zlocinca je ogromna.chupacabra wrote:Ako nema kolektivne krivice kako objasniti Srebrenicu, Prijedor, Visegrad itd. Za takvo nesto je potrebno ucesce vise hiljada ljudi, kako u policiji i vojsci tako i u civilnom sektoru (bageri za kopanje masovnih grobnica).
- Sezam
#12 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
Kako vam se da ulaziti u raspravu sa najobicnijim trolom? 
- apsolut
#13 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
hahahha... cek sec, kao ovde se nasli neki pametni dosta koji imaju lafo neke argumente....
PRVO - BOSNA , je postojala i prije austrougarskog i osmanskog carstva...
Drugo - kolektiv kao kolektiv SRBA nikad nije bio kriv, levati, seljaci, podrumasi sta ste vec, treba da svatite i priznate istinu, u ovom ratu za BIH su se borili i srbi i muslimani i hrvati pod jednom armijom, armijom RBH - protiv cetnika (najvecom vecinom) - tako tim nekim nastrojenim djecacima sa foruma i onih pune zelje da kasnije dodju u beograd a zive na selima...
Drugo, da ste eto kao pametni,nacitani, srbija nikad nije dobila nijedan dobar rat za vrijeme rata, nego sve poslije rata - pregovorima i slicno....
e sad KAO STO DODIK zeli Malu Srbiju je isto kao sto ovde neki zele Malu Tursku....
nije ni bosna samo muslimanska zemlja... dodik se ufatio historije prije 20godina, a ovi nasi nacionalisti prije 500...
Bosna je uvijek bila simbol vishe naroda... a sad sto bi svako da pishe svoju historiju i da pravi novu drzavu, to je veliki problem, znaci ako Bosna bude samo muslimanska drzava onda su pobijedile osmanlije, ak ododik dobije RS onda je pobijedila srbija...
Moji prijatelji vecina su muslimani, ali ne i bosnjaci, jer imaju barem malo pameti da kontaju da su ovi poslije rata pokusali uraditi ono sto dodik zeli u RS.....
Znaci svi smo mi Bosanci, ja ne vidim razliku u ljudima na osnovu u koju ustanovu ide da se moli...
i cinjenica je da nisu stradali samo na jednoj strani CIVLI, to treba imati muda i priznati...
I sad ove cinjenice dok neko ne dobije po nosu, su cinjenice recimo kao 2 debila kad se svadjaju, jedan opali samar drugom, ovaj drugi mu vrati i sve tako u nedogled....
CINJENICE - proslo je 20godina, proci ce ih josh i 50... jel iko svjestan da je evropa i amerika(najvise) unistila jugoslaviju, a poslije toga svega ONI se ujedinili... a ako iko pogleda normalnim ocima bez predrasuda, pa Bosna, CRO, CG i SRB ne mogu napredovati jedna bez druge, i moracemo se opet nekad ujeditini i imati neke izvoze, produkte zajednicke... ali ne,ne, neki su zatucani i ne vide dalje od prozora, a sta se sve vidi kroz prozor je prica za sebe...
I sad na sve tri strane ima POPOVA,SVECENIKA i HODZA koji imaju para sve vishe i vishe... Ja mora da sam to prespavao, kada je BOG objavio da treba pare skupljat u sopstvene dzepove... il mozda da nisam procitao sve 3 knjige vjerske pa da se ushutim i kazem mozda tamo to pishe...
treba iskorijeniti svaki pokusaj velikog uzdizanja nacionalizma! BUDI patriota i covjek u dushi to je bitnije!
PRVO - BOSNA , je postojala i prije austrougarskog i osmanskog carstva...
Drugo - kolektiv kao kolektiv SRBA nikad nije bio kriv, levati, seljaci, podrumasi sta ste vec, treba da svatite i priznate istinu, u ovom ratu za BIH su se borili i srbi i muslimani i hrvati pod jednom armijom, armijom RBH - protiv cetnika (najvecom vecinom) - tako tim nekim nastrojenim djecacima sa foruma i onih pune zelje da kasnije dodju u beograd a zive na selima...
Drugo, da ste eto kao pametni,nacitani, srbija nikad nije dobila nijedan dobar rat za vrijeme rata, nego sve poslije rata - pregovorima i slicno....
e sad KAO STO DODIK zeli Malu Srbiju je isto kao sto ovde neki zele Malu Tursku....
nije ni bosna samo muslimanska zemlja... dodik se ufatio historije prije 20godina, a ovi nasi nacionalisti prije 500...
Bosna je uvijek bila simbol vishe naroda... a sad sto bi svako da pishe svoju historiju i da pravi novu drzavu, to je veliki problem, znaci ako Bosna bude samo muslimanska drzava onda su pobijedile osmanlije, ak ododik dobije RS onda je pobijedila srbija...
Moji prijatelji vecina su muslimani, ali ne i bosnjaci, jer imaju barem malo pameti da kontaju da su ovi poslije rata pokusali uraditi ono sto dodik zeli u RS.....
Znaci svi smo mi Bosanci, ja ne vidim razliku u ljudima na osnovu u koju ustanovu ide da se moli...
i cinjenica je da nisu stradali samo na jednoj strani CIVLI, to treba imati muda i priznati...
I sad ove cinjenice dok neko ne dobije po nosu, su cinjenice recimo kao 2 debila kad se svadjaju, jedan opali samar drugom, ovaj drugi mu vrati i sve tako u nedogled....
CINJENICE - proslo je 20godina, proci ce ih josh i 50... jel iko svjestan da je evropa i amerika(najvise) unistila jugoslaviju, a poslije toga svega ONI se ujedinili... a ako iko pogleda normalnim ocima bez predrasuda, pa Bosna, CRO, CG i SRB ne mogu napredovati jedna bez druge, i moracemo se opet nekad ujeditini i imati neke izvoze, produkte zajednicke... ali ne,ne, neki su zatucani i ne vide dalje od prozora, a sta se sve vidi kroz prozor je prica za sebe...
I sad na sve tri strane ima POPOVA,SVECENIKA i HODZA koji imaju para sve vishe i vishe... Ja mora da sam to prespavao, kada je BOG objavio da treba pare skupljat u sopstvene dzepove... il mozda da nisam procitao sve 3 knjige vjerske pa da se ushutim i kazem mozda tamo to pishe...
treba iskorijeniti svaki pokusaj velikog uzdizanja nacionalizma! BUDI patriota i covjek u dushi to je bitnije!
-
luckypot
#14 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
highlander de bogati mani price iz 90ih....1gorstak wrote:Srbi kao kolektiv nisu odgovorni za nasilje u proslom ratu, nego je za to odgovoran velikosrpski faktor. Narod je kao vozilo, vozi onako kako mu okreces volan, lako ga je izmanipulisati, pa kada kao izbor postavis folusku o "ustasko-dzihadskoj zavjeri" i sutnje pred zlocinima velikosrpstva, vecina ce Srba izabrati ovo drugo i sutiti (kao sto bi i drugi u toj situaciji). A velikosrbi, koji su se nametnuli srpskom narodu kao jedina moguca politicka opcija itekako kontrolisu taj volan, preko budzeta, medija itd. Nema kolektivne krivice, srpski je narod castan i posten a velikosrpska je ideologija, teza da sto veci dio teritorije treba biti samo srpski, ono sto treba biti porazeno.bumaje wrote:Kako Srbe u BiH odučiti od ubijanja, silovanja i primjene nasilja ????
Mirnim sredstvima i u okviru sistema, a ako dodje do pobune, onda i vojno-policijskom operacijom.
- Diogen_iz_Sinope
#15 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
Sezam wrote:Kako vam se da ulaziti u raspravu sa najobicnijim trolom?
Kojemu je jedini cilj da baci kosku i sisi netrpeljivost..ali jedini...ovima bih ja fino logove pokupio MUPu prijavio pa nek mu kaznenu prijavu sloze.
Ipak je ovo preozbiljna zajebancija i za anonimni forum.
- MuaDib
#16 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
@bamije
Tako što ćeš otiči na malo prečišćavanje svog mozga, i nakon treapije prestati biti "krunski" dokaz profašitičkoj velikospskoj politici.
Tako što ćeš otiči na malo prečišćavanje svog mozga, i nakon treapije prestati biti "krunski" dokaz profašitičkoj velikospskoj politici.
- Jazz_Junkie
#17 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
12 genocida? Kada propaganda zamagli iovako labav um.....
- MrMaliJoe
#18 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
bumaje wrote:
Ja ne znam gdje ti živiš, ali ja živim u paklu islamskog Sarajeva. već od 06.04.1992. i mogu ti reći da to nije nimalo lijepo i da vrlo dobro razumijem Srbe i Hrvate što ne žele da žive u ovakvom Sarajevu, a ne bih ni ja da mi nije nužda i da ne moram. Mlada nepismena i agresivna muslimanska omladina je od Sarajeva napravila Harlem gdje svi stradavaju i još najviše pošteni Bošnjaci, i zašto bi Srbi i Hrvati željeli da budu Denisi.
Ova država je blagom kaznom NAGRADILA ubice Denisa i Amara Mistrića i svih drugih, jer je ovo vlast (i većinski narod) koja balijice sa noževima i pištoljima ne doživljava kao ubice koje treba preklati i u jamu baciti, nego kao "NAŠU" muslimansku djecu koja su zalutala.
Eto i zato Srbi Hrvati ne žele da žive u unitarnoj BiH, jer bi sva država bila takva.
bumaje wrote:
HDZ i SNSD se bore za opstanak Srba i Hrvata, jer u unitarnoj BiH, koja meni kao Bošnjaku možda odgovara, ali njima ne, Srbi i Hrvati bi vrlo brzo izgubili demografsku bitku sa muslimanskim stanovništvom i ili nestali ili se asimilirali ili bili svedeni na nivo nacionalne manjine. Ne želi svako da bude dio turskog lonca i bude žrtva širenja Islama u Evropi i orijentalnih populacija (nećemo ni mi evropski Bošnjaci to da budemo, al nemamo topova i tenkova da se raspravimo). Srbi hoće da žive u zemlji gdje ih neće zbosti u tramvaju kao Denisa, nego u zemlji gdje se balijicama sa noževima sjeme zatre ako šta pokušaju,a ne da im se daju smiješne zatvorske kazne.
-
luckypot
#19 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
postavi kartu od prije 100 godina, pa pogledaj gdje su sve muslimani zivjeli i vise ih nikako nema...znaci, imamo posla s osobama koje razumiju samo jezik sile i prijetnje, i tu im zelju treba ispunitiJazz_Junkie wrote:12 genocida? Kada propaganda zamagli iovako labav um.....
-
romulirem
#20 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
Znaci svi Nijemci krivi za holokaust?chupacabra wrote:Ako nema kolektivne krivice kako objasniti Srebrenicu, Prijedor, Visegrad itd. Za takvo nesto je potrebno ucesce vise hiljada ljudi, kako u policiji i vojsci tako i u civilnom sektoru (bageri za kopanje masovnih grobnica).
-
michio
#21 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
Da, denacifikacija se odnosila na cijelo njemačko društvo.romulirem wrote:Znaci svi Nijemci krivi za holokaust?chupacabra wrote:Ako nema kolektivne krivice kako objasniti Srebrenicu, Prijedor, Visegrad itd. Za takvo nesto je potrebno ucesce vise hiljada ljudi, kako u policiji i vojsci tako i u civilnom sektoru (bageri za kopanje masovnih grobnica).
-
romulirem
#22 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
E jadan ti sa svojim zakljucivanjem.michio wrote:Da, denacifikacija se odnosila na cijelo njemačko društvo.romulirem wrote:Znaci svi Nijemci krivi za holokaust?chupacabra wrote:Ako nema kolektivne krivice kako objasniti Srebrenicu, Prijedor, Visegrad itd. Za takvo nesto je potrebno ucesce vise hiljada ljudi, kako u policiji i vojsci tako i u civilnom sektoru (bageri za kopanje masovnih grobnica).
- apsolut
#23 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
sto se svi veliki bosnjaci drze tog doba za vrijeme OKUPACIJE OD OSMANSKOG CARSTVA, gdje je velika vecina morala preci na islam, i gdje su dosta njih natjerani,a ostalih pola bili SLIHTERI,LICEMJERI,IZDAJICEluckypot wrote:postavi kartu od prije 100 godina, pa pogledaj gdje su sve muslimani zivjeli i vise ih nikako nema...znaci, imamo posla s osobama koje razumiju samo jezik sile i prijetnje, i tu im zelju treba ispunitiJazz_Junkie wrote:12 genocida? Kada propaganda zamagli iovako labav um.....
a kad su okupirali BOSNU,oni su dosli lijepo bacajuci dukate, bez oruzja itd itd..
UZMIMO CIJELU HISTORIJU BIH PROTEKLIH 2000 godina :] , i pricajmo o prvom pismu BOSANCICI....
- Diogen_iz_Sinope
#24 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
michio wrote:Da, denacifikacija se odnosila na cijelo njemačko društvo.romulirem wrote:Znaci svi Nijemci krivi za holokaust?chupacabra wrote:Ako nema kolektivne krivice kako objasniti Srebrenicu, Prijedor, Visegrad itd. Za takvo nesto je potrebno ucesce vise hiljada ljudi, kako u policiji i vojsci tako i u civilnom sektoru (bageri za kopanje masovnih grobnica).
Da, svi nijemci su bili pred Nirnberskim sudom a evo im djeca spremaju novi holokaust.
Samo nesto da te pitam. Jesi li ti svjestan gluposti koju si sad izvalio?
Last edited by Diogen_iz_Sinope on 31/10/2010 12:08, edited 1 time in total.
- osa
#25 Re: Kako odučiti Srbe u BiH od primjene nasilja ?
postoji jedna smetnja tom načinu, niste hrvati, morate imati svoj način...Toto wrote:Po hrvatskom modelu.