Kako odseliti u Dubai....?
-
Eze072
#1 Kako odseliti u Dubai....?
Pozdrav,
nisam vidio da ima na forumu otvorena ova tema, a mene lično zanima da li neko zna koja je procedura i na koji način je moguće otići iz BiH i živjeti/raditi u Dubaiju...
Hvala!
nisam vidio da ima na forumu otvorena ova tema, a mene lično zanima da li neko zna koja je procedura i na koji način je moguće otići iz BiH i živjeti/raditi u Dubaiju...
Hvala!
-
ssmmiilleeyy
#2 Re: Kako odseliti u Dubai....?
https://www.jobsindubai.com/contact.asp
nadam se da sam makar malo od pomoci,
naravno uslov je Engleski jezik,i iskustvo zavisi koji posao trazis tj koje si struke
nadam se da sam makar malo od pomoci,
naravno uslov je Engleski jezik,i iskustvo zavisi koji posao trazis tj koje si struke
-
Eze072
#3 Re: Kako odseliti u Dubai....?
Hvala, s tim da mi jos uvijek nije ništa jasno 
Kako, gdje se sređuje ta papirologija, ili je jednostavno dovoljno naći posao preko neta?
Inače sam po struci prof. engleskog jezika i književnosti.
Kako, gdje se sređuje ta papirologija, ili je jednostavno dovoljno naći posao preko neta?
Inače sam po struci prof. engleskog jezika i književnosti.
-
missko
#4 Re: Kako odseliti u Dubai....?
Struka ti ne ljava za Dubai. Kome ces tamo predavat engleski i knjizevnost a ne znas arapski?
Telekomunikacije uz znanje engleskog su top za naci posao u Dubaiu
-
Eze072
#5 Re: Kako odseliti u Dubai....?
mogu radit u hotelu, bolje nego ovdje u prosvjetimissko wrote:Struka ti ne ljava za Dubai. Kome ces tamo predavat engleski i knjizevnost a ne znas arapski?
-
IlijaLadin
#6 Re: Kako odseliti u Dubai....?
Smiley, hvala za link.
Eto, Eze072, hapliciraj
Samo, koliko čujem, vele da u mnogim branšama Indijci i drugi Azijati obaraju cijenu rada.
Ima ovih nekih naših izlistanih na ovom sajtu, pa ih kontaktiraj. Valjda će ti neko izaći u susret kada je u pitanju papirologija. Mislim da prvo trebaš naći nekog poslodavca/posao.
Eto, Eze072, hapliciraj
Ima ovih nekih naših izlistanih na ovom sajtu, pa ih kontaktiraj. Valjda će ti neko izaći u susret kada je u pitanju papirologija. Mislim da prvo trebaš naći nekog poslodavca/posao.
-
Eze072
#7 Re: Kako odseliti u Dubai....?
IlijaLadin wrote:Smiley, hvala za link.
Eto, Eze072, haplicirajSamo, koliko čujem, vele da u mnogim branšama Indijci i drugi Azijati obaraju cijenu rada.
Hvala, hehe..Ma mene je zbunilo sve ovo, pošto znam da npr. za imigraciju u Australiju, SAD itd je postupak potpuno drugačiji - imaju ambasade, pa moraš imati dovoljan broj bodova da se kvalifikuješ, pa ima milion različitih vrsta viza itd... U svakom slučaju, mislio sam da postoji i za Dubai određena konkretna procedura, pa sam htio zamoliti nekoga da napiše baš korake kako to ide..
-
ssmmiilleeyy
#8 Re: Kako odseliti u Dubai....?
Sad je jako teško dobiti posao bilo gdje u svijetu jer je recesija (jer kada vas poslodavac zaposli on se obavezuje da vam 3 godine placa doprinose i isplacuje platu,bez obzira dal kompanija posluje uspjesno ili ne)Bar je ovakav zakon u Kanadi(neka me neko ispravi ako grijesim) Tako da poslodavci bjeze sto dalje od ovoga.........
A sto se tice Dubaia :
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 23&t=59976
A sto se tice Dubaia :
-
ssmmiilleeyy
#9 Re: Kako odseliti u Dubai....?
http://jobsinqatar.net/
Pokusaj i ovdje
mislim da ne trebas mijenjati profesiju i da imas tacno ono sto njima treba
Ja da sam na tvom mjestu pokusao bih i Azijskim zemljama tipa : Kina:Japan:Južna Koreja....
Pokusaj i ovdje
mislim da ne trebas mijenjati profesiju i da imas tacno ono sto njima treba
Ja da sam na tvom mjestu pokusao bih i Azijskim zemljama tipa : Kina:Japan:Južna Koreja....
-
Eze072
#10 Re: Kako odseliti u Dubai....?
Hvala za odgovore svima, hvala ssmmiilleeyy 
Gledam bas, ima posla, sve ove stranice koje nude poslove traze uplatu odredjenih fees da bi uopste bilo moguce aplicirati... Meni samo nije jasno, jel sad to znaci da apliciram, pa kad dobijem posao, onda dobivam vizu? I gdje je dobijem? Sve mi je to jos uvijek u velikoj magli...
Gledam bas, ima posla, sve ove stranice koje nude poslove traze uplatu odredjenih fees da bi uopste bilo moguce aplicirati... Meni samo nije jasno, jel sad to znaci da apliciram, pa kad dobijem posao, onda dobivam vizu? I gdje je dobijem? Sve mi je to jos uvijek u velikoj magli...
- fidoremilienko
#11 Re: Kako odseliti u Dubai....?
Zavisi o kakvom se poslu radi!?ssmmiilleeyy wrote:Sad je jako teško dobiti posao bilo gdje u svijetu jer je recesija (jer kada vas poslodavac zaposli on se obavezuje da vam 3 godine placa doprinose i isplacuje platu,bez obzira dal kompanija posluje uspjesno ili ne)Bar je ovakav zakon u Kanadi(neka me neko ispravi ako grijesim) Tako da poslodavci bjeze sto dalje od ovoga.........
A sto se tice Dubaia :
- Lawrence
#12 Re: Kako odseliti u Dubai....?
Prika, ukratko: U Dubajiu (i svim ostalim Emiratima, u Qataru, i sl) boravisna viza se dobija na osnovu zaposlenja, a ne obrnuto ko u normalnim zemljama Evrope. Znaci, aplicirash za posao, ako ga dobijesh firma ti posalje vizu i to je to.Eze072 wrote:Hvala za odgovore svima, hvala ssmmiilleeyy
Nazalost, ako izgubish posao, firma ima pravo i da ti ukine vizu, odnosno ne da da prebacish vizu na novog poslodavca.
-
Eze072
#13 Re: Kako odseliti u Dubai....?
E, hvala! Sad mi je mnogo jasnije... Nista, sad samo u potragu za dobrim poslomLawrence wrote:Prika, ukratko: U Dubajiu (i svim ostalim Emiratima, u Qataru, i sl) boravisna viza se dobija na osnovu zaposlenja, a ne obrnuto ko u normalnim zemljama Evrope. Znaci, aplicirash za posao, ako ga dobijesh firma ti posalje vizu i to je to.Eze072 wrote:Hvala za odgovore svima, hvala ssmmiilleeyy
Nazalost, ako izgubish posao, firma ima pravo i da ti ukine vizu, odnosno ne da da prebacish vizu na novog poslodavca.
- Lawrence
#14 Re: Kako odseliti u Dubai....?
Prevodilaca sa Arapskog na Engleski...Eze072 wrote: E, hvala! Sad mi je mnogo jasnije... Nista, sad samo u potragu za dobrim poslomVidim na netu ima poslova, traze dosta prevodilaca...Mozda upali..
-
ssmmiilleeyy
#15 Re: Kako odseliti u Dubai....?
fidoremilienko wrote:Zavisi o kakvom se poslu radi!?ssmmiilleeyy wrote:Sad je jako teško dobiti posao bilo gdje u svijetu jer je recesija (jer kada vas poslodavac zaposli on se obavezuje da vam 3 godine placa doprinose i isplacuje platu,bez obzira dal kompanija posluje uspjesno ili ne)Bar je ovakav zakon u Kanadi(neka me neko ispravi ako grijesim) Tako da poslodavci bjeze sto dalje od ovoga.........
A sto se tice Dubaia :
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 23&t=59976A to da je recesija, hm, glupost najveća
To je alibi mnogim poslodavcima za otpuštanje radnika
Ako u Kanadi(Canadi) ljudi ostaju bez posla onda je recesija
naravno da oni imaju mogucnost da lakse i brze nadju drugi posao
Zato mi imamo ove : to je nama nasa borba dala
Sretno ovima sto konkurisu from Bosnia
- fidoremilienko
#16 Re: Kako odseliti u Dubai....?
Kakve veze ima jel to Kanada!?ssmmiilleeyy wrote: Ako u Kanadi(Canadi) ljudi ostaju bez posla onda je recesijaA neko moj radi za Shell i njima se ljulja
![]()
naravno da oni imaju mogucnost da lakse i brze nadju drugi posaoTo je ta prednost zapada
Zato mi imamo ove : to je nama nasa borba dala![]()
Sretno ovima sto konkurisu from Bosnia
-
ssmmiilleeyy
#17 Re: Kako odseliti u Dubai....?
Ne isplati se prepirati. Upravu si ti nije Recesija
http://www.chinajob.com/
Detaljno pregledati stranicu i obratiti paznju na isplatu
mada mislim da su ucitelji i Profesori engleskog jezika jako cijenjeni u Kini
-
ssmmiilleeyy
- ladyada
#19 Re: Kako odseliti u Dubai....?
ssmmiilleeyy wrote:Ne isplati se prepirati. Upravu si ti nije Recesija![]()
-
BJB
#20 Re: Kako odseliti u Dubai....?
Jesu, ali
Native English speaker with bachelor or above
-
Eze072
#21 Re: Kako odseliti u Dubai....?
Hehe, hvala za odgovore
Ipak, pitao sam za Dubai, ne bih nikako išao u Kinu 
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#22 Re: Kako odseliti u Dubai....?
treba mi informacija: kakve su mogucnosti zaposljenja uopste na Bliskom Istoku sa americkom diplomom i kojim putem, kakav website, agencija i sl.; iko, please!?
prioriteti: Maroko, Senegal, Saudija, Kuwait, Emirati i Qatar
- olensoner
#23 Re: Kako odseliti u Dubai....?
Americka diploma, ali koje zvanje? To je kljucno.corolla02 wrote:treba mi informacija: kakve su mogucnosti zaposljenja uopste na Bliskom Istoku sa americkom diplomom i kojim putem, kakav website, agencija i sl.; iko, please!?
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#24 Re: Kako odseliti u Dubai....?
olensoner wrote:Americka diploma, ali koje zvanje? To je kljucno.corolla02 wrote:treba mi informacija: kakve su mogucnosti zaposljenja uopste na Bliskom Istoku sa americkom diplomom i kojim putem, kakav website, agencija i sl.; iko, please!?
.
Last edited by corolla02 on 13/01/2012 13:50, edited 1 time in total.
- corolla02