Kako odbiti djete od pelene, koje ima 3 1/2 godine
Moderator: anex
-
Timotije
#1 Kako odbiti djete od pelene, koje ima 3 1/2 godine
Imamo djevojcicu od 3 1/2 god. koja nosi jos pelene.Zivi ne znamo sta da radimo.Pokusali smo da joj skinemo pelenu i rekli joj da sada mora da trazi tutu,ali nesto od toga,ona ponovo u gace.Odustali smo od svega.Mala nam je dobro tvrdoglava,ali pametna.
Imali iko od vas neki dobar savjet?
-
Edit
Jednostavno - prestanite upotrebljavati "super-upijajuce-bez-mirisa-itd pelene, u kojima se dijete i nakon nuzde osjeca ugodno...
Melni gacice (radi zastite namjestaja
) i stare dobre pamucne pelene.
Neka se koji put igra s djecom koja vise ne nose pelene.
BTW, zakasnili ste barem dvije godine s tom terapijom. Sada su pelene vec sastavni dio njenog zivota. To nije samo tehnicki problem - riskira stalne upale, gljivicna oboljenja...
Melni gacice (radi zastite namjestaja
Neka se koji put igra s djecom koja vise ne nose pelene.
BTW, zakasnili ste barem dvije godine s tom terapijom. Sada su pelene vec sastavni dio njenog zivota. To nije samo tehnicki problem - riskira stalne upale, gljivicna oboljenja...
- Drvosjeca iz Dejcica
#5 Re: Kako odbiti djete od pelene, koje ima 3 1/2 godine
Kupis prvo djetetu neku interesantnu tutu. Ja sam svom malom uzeo nekakvu sa ruckama kao biciklo...Timotije wrote:Imamo djevojcicu od 3 1/2 god. koja nosi jos pelene.Zivi ne znamo sta da radimo.Pokusali smo da joj skinemo pelenu i rekli joj da sada mora da trazi tutu,ali nesto od toga,ona ponovo u gace.Odustali smo od svega.Mala nam je dobro tvrdoglava,ali pametna.
Eto to je moje iskustvo, zelim ti sve najbolje. Ma djeca su anđeli...
-
breskva
Evo vam jedan savet.
Ko god sa njom provodi najvise vremena, treba da je pita svakih 15 minuta piski li joj se..to je naj vaznije, verovatno ce u prvo vreme da vas zeza i govori da, pa kad je odvedete ona kaze ne piski mi se..to je normalno nedajte se isprovocirati
Pelene u svakom slucaju sakriti od nje, da ih ne vidi pa mozda vremenom i zaboravi da postoje.
I obavezno joj davati primer..uvek naglasavajte kad idete u WC kao" Idem ja da piskim, i smejte se kao da je to naj zabavnija radnja na svetu
Isto tako i nocu, neko ce morati da se zrtvuje i budi svakih pola sata
da je pita ide li joj se u WC.
I na kraju radikalna metoda ali pali, ostavite je malo upiskanu, ne dugo jedno 15-20 minuta, sad je leto nece nista da joj bude, i zezajte je..da se postidi sto je to uradila..
Ja se nadam da sam barem malo uspela da vam olaksam, i nemojte da panicite..nije to toliko strasno sto ona koristi pelene jos uvek...i ne slusajte komsinice koje naj-bolje znaju sta je naj-bolje za tudju decu...
Ah da i tuta bi mogla da bude..uvek na oku, mislim na dohvat ruke..i po mogucstvu u nekoj ludoj boji i obliku..privlacna..
Et
Ko god sa njom provodi najvise vremena, treba da je pita svakih 15 minuta piski li joj se..to je naj vaznije, verovatno ce u prvo vreme da vas zeza i govori da, pa kad je odvedete ona kaze ne piski mi se..to je normalno nedajte se isprovocirati
Pelene u svakom slucaju sakriti od nje, da ih ne vidi pa mozda vremenom i zaboravi da postoje.
I obavezno joj davati primer..uvek naglasavajte kad idete u WC kao" Idem ja da piskim, i smejte se kao da je to naj zabavnija radnja na svetu
Isto tako i nocu, neko ce morati da se zrtvuje i budi svakih pola sata
I na kraju radikalna metoda ali pali, ostavite je malo upiskanu, ne dugo jedno 15-20 minuta, sad je leto nece nista da joj bude, i zezajte je..da se postidi sto je to uradila..
Ja se nadam da sam barem malo uspela da vam olaksam, i nemojte da panicite..nije to toliko strasno sto ona koristi pelene jos uvek...i ne slusajte komsinice koje naj-bolje znaju sta je naj-bolje za tudju decu...
Ah da i tuta bi mogla da bude..uvek na oku, mislim na dohvat ruke..i po mogucstvu u nekoj ludoj boji i obliku..privlacna..
Et
-
Edit
#10 Re: Kako odbiti djete od pelene, koje ima 3 1/2 godine
Tako je DiD.. manja djeca se puno lakse i brze na to nauce, utoliko prije sto ih mozes "stavljati na tutu htjeli to oni ili ne "Drvosjeca iz Dejcica wrote: U pocetku dijete k'o djete, obavlja nuzdu gdje stigne, ali osoba koja ga cuva mora dijete stavljati svakih 30-60 min na tutu bez obzira da li dijete to trazi ili ne. Vremenom, za sedmicu - dvije, dijete skonta da nuzdu moze obavljati i u taj smjesni predmet i da se osobe oko njega zbog toga vise ne ljute...Moj sin je vec sa nesto manje od dvije godine ovim sistemom naucio na tutu.
Sa ovom starijom to ce ici puno teze...
- Michun
#11 Re: Kako odbiti djete od pelene, koje ima 3 1/2 godine
Zato ja imam osjecaj da se Timotije zaj*****?Timotije wrote:Imamo djevojcicu od 3 1/2 god. koja nosi jos pelene.Zivi ne znamo sta da radimo.Pokusali smo da joj skinemo pelenu i rekli joj da sada mora da trazi tutu,ali nesto od toga,ona ponovo u gace.Odustali smo od svega.Mala nam je dobro tvrdoglava,ali pametna.
- Drvosjeca iz Dejcica
Nevjerujem, moja ne zalazi na ovakva mjesta k'o Sarajevo-X...breskva wrote:Drvosjeca kako ti se zove zenarekoh da nisam ja
![]()
![]()
Ista iskustva...
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
31,2 godine i jos pelene?

-
Timotije
#14 Re: Kako odbiti djete od pelene, koje ima 3 1/2 godine
Znas sta, to ti je kad imas PC, imas internet, imas ime i pristup forumu na doticnoj stranici i naravno imas zenu koja lijepo udje na stranicu i sve to iskoristi za "svoje" ciljeve. Salim se, tacno je da imamo problem,hvala na korisnim savjetima, i moj savjet dragim forumasima, zastite se kakvom kodom!Michun wrote:Zato ja imam osjecaj da se Timotije zaj*****?Timotije wrote:Imamo djevojcicu od 3 1/2 god. koja nosi jos pelene.Zivi ne znamo sta da radimo.Pokusali smo da joj skinemo pelenu i rekli joj da sada mora da trazi tutu,ali nesto od toga,ona ponovo u gace.Odustali smo od svega.Mala nam je dobro tvrdoglava,ali pametna.
Imali iko od vas neki dobar savjet?Ili sam ja sarkasticna?
P.S. I njoj se okrenulo kad je vidjela gdje je "smjestila temu"....novi kolac na forumu.
-
teachergirl
Na moru je najbolja prilika za to, cijeli dan je gola i obavlja nuždu bilo koju gdje stigne( naravno upratiš i pokupiš) a uveče će joj biti mrsko i vruće i moliće te sama jer oni i to znaju da joj ne stavljaš, ja sam tako poslije 3 god. do tada sam se razgulila od učenja bez efekta maltene dok nije to sazrilo u njemu!
P.S. da te ne uplašim, ali znam par i djevojčicu koja se do škole piškila i nosila pelene, pozabavi se
P.S. da te ne uplašim, ali znam par i djevojčicu koja se do škole piškila i nosila pelene, pozabavi se
-
Custos Morum
Hmmm. Od zid?Kako odbiti djete od pelene, koje ima 3 1/2 godine
- zena21
#17 Re: Kako odbiti djete od pelene, koje ima 3 1/2 godine
uhhh...3,5 godineTimotije wrote:Imamo djevojcicu od 3 1/2 god. koja nosi jos pelene.Zivi ne znamo sta da radimo.Pokusali smo da joj skinemo pelenu i rekli joj da sada mora da trazi tutu,ali nesto od toga,ona ponovo u gace.Odustali smo od svega.Mala nam je dobro tvrdoglava,ali pametna.
Naravno da se dogodi da se u pocetku djete upiski u gace, ali sve je to normalno...
Zelim vam srecu