Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Banksy

#376 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Banksy »

nosara wrote:
Banksy wrote:
Akibh wrote:
Aaa, znaci neko nesto popravlja...Ok, hvala na infu :roll:
Svoj imovinski karton ...
Ako, i zasluzio je...
Ako ništa, što je Fahrudinu Radončiću, u naše ime, halalio 1,5 milion maraka poreznog duga ...
Neelix

#378 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Neelix »

Banksy wrote:
Ako ništa, što je Fahrudinu Radončiću, u naše ime, halalio 1,5 milion maraka poreznog duga ...
jos jedna od klasicnih nebuloza koja se povlaci po forumu :-) eto tek tako se moze "halalit" porez, kaze premijer i to je gotovo. eto fahro bi prop'o bez milion i po pa je jadan dizao svu onu frku nebil plate isplatio. ahaaaa :-)

da je ovo istina, i fahro i behmen bi odavno trunuli u zatvoru. nemoj sad samo o nasem korumpiranom pravosudju, zvucaces ko dodik :-)

cuj behmena branim :shock: na sta cete me sve natjerat :lol: :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#379 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by -LIBERO- »

Ne branis ti Behmena,nego Fahru preko te toBoze odbrane Behmena.

Samo sto je fazon u tome sto je Fahro danima sjedio sa Zlatkom u basticama na Ciglanama pred te izbore kada je pobjedio SDP u onoj koaliciji,i onda je shodno tim dogovorima Fahro svoju medijsku masineriju upotrjebio za podrsku SDP-a,a ovi su mu poslij dolaska na vlast sredili to ko neplacenog poreza.

To znaju ba i vrapci na grani,svi sem nasega Neelixa :D :dance:
Neelix

#380 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Neelix »

zasto onda neki vrabac ne prijavi zlatka i fahru tuzilastvu?

mislim da si i sam svjestan da pricas izmisljotine :) nit je fahri milion i po neka cifra zbog koje bi rizikovao zatvor, nit je zlatko glup da radi usluge fahri rizikuje zatvor. samo sto ti patoloska mrznja prema covjeku ne da da sam sebi to priznas :)
Banksy

#381 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Banksy »

Neelix wrote:
Banksy wrote:
jos jedna od klasicnih nebuloza koja se povlaci po forumu :-) eto tek tako se moze "halalit" porez, kaze premijer i to je gotovo. eto fahro bi prop'o bez milion i po pa je jadan dizao svu onu frku nebil plate isplatio. ahaaaa :-)

da je ovo istina, i fahro i behmen bi odavno trunuli u zatvoru. nemoj sad samo o nasem korumpiranom pravosudju, zvucaces ko dodik :-)

cuj behmena branim :shock: na sta cete me sve natjerat :lol: :D
Ko je to ovdje ikad ''trunuo u zatvoru'' ...
Ne samo da je halalio, već je poništio odluku Vrhovnog suda i vratio Avazu milion i po maraka.

AVDIĆ: Prije svega, riječ je o sukobu principa istine i neistine, pravde i kriminala, i ti sukobi sa različitim povodima izbijaju na površinu.
Mi smo se solidarisali sa Avazom u vrijeme Bičakčićeve hajke na tu kuću. Predstavnici pet redakcija su se tada usuglasili da porezna policija obustavi svoj angažman u Avazu do okončanja izbora 2000. godine. Smatrali smo da je tadašnja Vlada, oličena u Bičakčiću putem poreskih instrumenata, pokušavala spriječiti prelazak Avaza u drugi tabor, u tabor tadašnjeg SDP-a, kasnije Alijanse.
Mi smo napisali zajedničko pismo pod patronatom tadašnjeg američkog ambasadora Thomasa Millera u kojem smo tražili da se inspektori povuku do okončanja izbora kako se ne bi petljali u uređivačku politiku Avaza, a da se inspekcija nastavi odmah nakon okončanja izbora.
Međutim, sa dolaskom nove vlasti nije došlo do obnove tog procesa, dapače, tadašnja Vlada na čelu sa Alijom Behmenom je napravila nečuven pravni presedan: oni su poništili odluku Vrhovnog suda i odlučili vratiti Avazu milion maraka.
Ja ću podsjetiti da je tada izvršen djelimični pregled poslovanja u 1997. pošto Radončić nije dopustio inspektorima da uđu u njegov objekat, i ustanovljeno je da je bilo više od milion i po maraka utaja i to u godini kad je tiraž Avaza bio mnogo manji, kad je marketinški prostor bio neuporedivo siromašniji nego kasnije.
Avaz je od samog početka jedna kriminogena medijska činjenica, pokrenuta sumnjivim novcem. Također, mislim da Avaz nema nikakav politički koncept, nego da je on samo instrument različitih političko-finansijskih centara. Radončić jednostavno uživa plodove potpunog bezakonja u državi, i ako je Avaz 1995. i 1996. bio u funkciji mafije, danas je on vrh mafije.
lazni penzioner

#382 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by lazni penzioner »

Banksy wrote:Ko je to ovdje ikad ''trunuo u zatvoru'' ...
Ne samo da je halalio, već je poništio odluku Vrhovnog suda i vratio Avazu milion i po maraka.

[...]

Nemoj im kvariti idilu. Hajmo mi nastaviti o vrticima, Arziji, i kako se Behmen iskupio za ove necasne radnje tako sto je organizovao dolazak djeda mraza (ovaj put ne Radoncicu.. :lol: )
Banksy

#383 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Banksy »

lazni penzioner wrote:
Banksy wrote:Ko je to ovdje ikad ''trunuo u zatvoru'' ...

[...]

Nemoj im kvariti idilu. Hajmo mi nastaviti o vrticima, Arziji, i kako se Behmen iskupio za ove necasne radnje tako sto je organizovao dolazak djeda mraza (ovaj put ne Radoncicu.. :lol: )
Nema idile,
treba i o vrtićima i Arziji i o Djeda Mrazu i o Radončiću i o Behmenu ... o svakome ko zasluži.
Neelix

#384 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Neelix »

novac o kojem je rijec nije bio utajeni novac (za poreznu utaju se svugdje u svijetu odgovara, tako bi fahro cim je ustanovljena, letio u zatvor). nazalost ne sjecam se detalja, u pitanju je bila kazna za nesto - ako ima starijih dobrodosli su da podsjete - naknadno je utvrdjena avazova nevinost u pomenutom slucaju i pare su vracene.

trune eto gasi, sudi se brankovicu, bicakcicu, covicu, sudilo bi se i behmenu i lagumdziji i radoncicu da su tako nesto uradili.
Neelix

#385 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Neelix »

Evo i detalja, koga zanima :)

inspekcija je prvobitno u cifru koju avaz treba platiti kao porez uracunala i remitendu, te naredila avazu da plati sve. nakon toga inspekcija je zasla po firmama koje distribuiraju avazovu stampu te se uvjerila da remitenda postoji, nakon cega je novac vracen. i nije u pitanju 2 i po milona km :lol: nego nesto malo manje od milion.

dakle, ta suplja, utaja, oprostio sdp :lol: i sl. - daun d tojlt.
sakop

#386 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by sakop »

mislim da je ovo bio najgori i najlošiji 6.april u istoriji Sarajeva-sramota :x
ali smo zato čuli da je lagumdžija saslušan u tužilaštvu,ne znam da li je baš uoči 6.aprila i je li čovjek kriv ili nije ali glavni grad proživljava najgore dane (možda čak i gore u odnosu na ratne) jer nema više uopšte duha sarajeva, nemam se po čemu uvaliti srbijankama i hrvaticama a uskoro ću na more :sad:
atko

#387 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by atko »

Mama od prijateljice ... dugogodisnji sdp clan ... na nekoj je poziciji u tim gradskim organima ... kaze ... bolje je bilo dok sam imala Semihu za vratom nego kad su dosli moji ... zena duboooko duboooko razocaran :roll: :-)

Toliko o tome
Ave, Nijaz!

#388 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Ave, Nijaz! »

Ima li sta za one besplatne karte? :lol:
nosara

#389 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by nosara »

atko wrote:Mama od prijateljice ... dugogodisnji sdp clan ... na nekoj je poziciji u tim gradskim organima ... kaze ... bolje je bilo dok sam imala Semihu za vratom nego kad su dosli moji ... zena duboooko duboooko razocaran :roll: :-)

Toliko o tome
Pozdravi je, ako mozes, i neka se sto prije spasi prelaskom u semihino jato... Koliko danas... Dobice i ona, a i SDP... :D
Control panel

#390 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Control panel »

atko wrote:Mama od prijateljice ... dugogodisnji sdp clan ... na nekoj je poziciji u tim gradskim organima ... kaze ... bolje je bilo dok sam imala Semihu za vratom nego kad su dosli moji ... zena duboooko duboooko razocaran :roll: :-)

Toliko o tome
ma ja semiha se razbacivala lovom pa je i njoj bilo dobro a kada je aljo zavrno pipu ne valjaju joj ni njeni. reci SDP-u koja je neka je izbace iz SDP-a.
samo malo

#391 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by samo malo »

Fakat, ti sto rade po tim institucijama, razocarani su samo kad im se zavrne pipa.

Imam jarana radi u gradskom vijecu na nekom izmisljenom radnom mjestu koje ni on ne zna opisati, dobio preko stele posao naravno. Nebi vjerovali kako se tamo pare kamce, kako dijele "ratni plijen", regrese i pizde materine, ako je istina, nebi covjek lagao nadam se.
Control panel

#392 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Control panel »

sakop wrote:mislim da je ovo bio najgori i najlošiji 6.april u istoriji Sarajeva-sramota :x
ali smo zato čuli da je lagumdžija saslušan u tužilaštvu,ne znam da li je baš uoči 6.aprila i je li čovjek kriv ili nije ali glavni grad proživljava najgore dane (možda čak i gore u odnosu na ratne) jer nema više uopšte duha sarajeva, nemam se po čemu uvaliti srbijankama i hrvaticama a uskoro ću na more :sad:

ovo je bio za mene najbolje organizovan 6 april. sreca pa su kamere sve zabiljezile. do sada je bilo najvise posjetilaca prilikom polaganja cvijeca na spomenicima na kojima se tradicionalno polaze cvijece. uprkos izuzetno hladnom vremenu. koliko sam vidio na snimcima bilo je djece i mladih ljudi. na svecanoj svjednici po momm misljenju bio je koji propust ali to se ne moze stavljati na teret gradonacelniku jer se ne mogu sve stvari predvidjeti. recimo ono kasnjenje himne od nekoliko sekundi. zatim da nije bilo nikoga od onog italijana da primi nagradu. pretpostavljam da je neko ipak trebao doci da u ime njega primi pa taj nije dosao inace nebi covjeka cekali bez veze da se pojavi. ibro spahic ga je pretjerao. neukusno je i moze se reci skandal da gost govori vise od domacina.
segmendina je briljilara kao i obicno. one hostese su bile zmaj. :thumbup:

bilo je masu kulturnih i sportskih dogadjaja koji su obiljezili ovaj znacajan datum. program na FTV koji je bio posvecen ovom danu. zao mi je zbog mladih sto je odgodjen koncert regine. jer je taj dan bilo izuzetno hladno vrijeme (4 stepena) i padala je kisa. nadam se da ce ga ponovo planirati u skorije vrijeme.

a sad nam ti reci zasto je bio najgori. mozda samo zato sto je grad sada ''crven'' a nije ''zelen'' pa ti to smeta pa se na sve sto su uradili ljudi i potrudili se da nam osvjeze pamcenje treba izvaditi neku stvar i popisati.

da drago mi je sto su potencirali da je 65 godina od oslobodjenja grada i drago mi je sto je neko pokazao da istorijau ovom gradu ne pocinje od 92-ge i SDA.
Control panel

#393 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Control panel »

samo malo wrote:Fakat, ti sto rade po tim institucijama, razocarani su samo kad im se zavrne pipa.

Imam jarana radi u gradskom vijecu na nekom izmisljenom radnom mjestu koje ni on ne zna opisati, dobio preko stele posao naravno. Nebi vjerovali kako se tamo pare kamce, kako dijele "ratni plijen", regrese i pizde materine, ako je istina, nebi covjek lagao nadam se.
.
Last edited by Control panel on 23/07/2010 22:05, edited 1 time in total.
radeljas

#394 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by radeljas »

ukratko ovaj gradonacelnik je veca katastrofa i od semihe. nazalost. u moru katastrofalniih poteza spomenucu samo sramno davanje para za kupovinu ntv 99, pa onda sad nekakve igre oko toga, elem cisti gubitak novca. paketici koje je djelio sa kamiona ili kako vec gdje je dosta djece ostalo uplakano :x i onda ona nekakva odluka da se daju novci porodiljama u gradu gdje recimo zene koje zive u hadzicima ne dobiju nista. kao mi bi ovako kad bi bili na vlasti = "jeftino kupovanje poena bez ikakvog sistema".
o izgledu, elokventnosti, promicanju mladjih ljudi, na primjeru betmena je zaista iluzorno govoriti. sto se mene tice sdp je vec prije par godina izgubio jednog glasaca, a postavljanjem covjeka pred penzijom za gradonacelnika mi dalo jos jedan argument da vise ne glasam za njih
Control panel

#395 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Control panel »

radeljas wrote:ukratko ovaj gradonacelnik je veca katastrofa i od semihe. nazalost. u moru katastrofalniih poteza spomenucu samo sramno davanje para za kupovinu ntv 99, pa onda sad nekakve igre oko toga, elem cisti gubitak novca. paketici koje je djelio sa kamiona ili kako vec gdje je dosta djece ostalo uplakano :x i onda ona nekakva odluka da se daju novci porodiljama u gradu gdje recimo zene koje zive u hadzicima ne dobiju nista. kao mi bi ovako kad bi bili na vlasti = "jeftino kupovanje poena bez ikakvog sistema".
o izgledu, elokventnosti, promicanju mladjih ljudi, na primjeru betmena je zaista iluzorno govoriti. sto se mene tice sdp je vec prije par godina izgubio jednog glasaca, a postavljanjem covjeka pred penzijom za gradonacelnika mi dalo jos jedan argument da vise ne glasam za njih
on je bar podijelio paketice. djeci nije bilo ni bitno jesu li oni sa kamiona ili sa nekog standa. njima je bitno sta je u paketicima. i briga njih za gradonacelnika. a arzija se nije udostojila da dozvoli roditeljima da od svojih para u vrticima podijele djeci paketice.
behmenov potez sa paketicima moze se gledati i da je los i da je dobar. ja bih volio da su ovim ''losim potezom'' krenuli i drugi nacelnici, pa i hadzica, premijer kantona...
niko ne gleda da je to bila dobra namjera i da se usrecilo nekoliko stotina malisana sto se odmah zaboravilo i popljuvalo sa ono par djece koje nije dobilo paketic.

sto se tice starosti gradonacelnika dobro bi bilo uzeti prosjek godina ranijih gradonacelnika pa cete vidjeti da behmen bas i ne odskace od prosjeka.

a ti nam i dalje glasaj za ovu idilu od zemlje u kojoj oslobode bicakcica i druga mu covica, a pjesake kaznjavaju na crvenom ili kad nije prelaz, pa da i dalje uzivamo :-)
radeljas

#396 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by radeljas »

Control panel wrote: sto se tice starosti gradonacelnika dobro bi bilo uzeti prosjek godina ranijih gradonacelnika pa cete vidjeti da behmen bas i ne odskace od prosjeka.
mislis iz davne proslosti socijalizma? ja sam mislio da idemo naprijed u neko moderno drustvo :)
Control panel wrote: a ti nam i dalje glasaj za ovu idilu od zemlje u kojoj oslobode bicakcica i druga mu covica, a pjesake kaznjavaju na crvenom ili kad nije prelaz, pa da i dalje uzivamo :-)
to ti mene hoces da diskreditujes sa tvojom proizvoljnom procjenom za koga ja glasam ??? ja sam vec napisao da sam ranije glasao za sdp, a to sto vise necu je rezultat poteza koji rade, a jedan od njih je i behmen za gradonacelnika.

dakle da odgovorim i moderatoru, vec sam bio ali se nije moglo submit-ati. znaci ja znam dobro koliko opstina ima grad, ali poenta mog posta je u jeftinim populistickom potezima koji inace rade sadasnje stranke na vlasti. zasto to treba sdpu? isto tako znam da su se masovno porodilje iz hadzica i ilijasa prijavljivale u grad ne bi li dobile tih pisljivih (da koristim istu terminologiju) 200 km. sta je to neko populizam i ciganija (narodski receno). dijele crkavicu, a ovamo obrcu milione da kupe propalu tv od adila kulenovica. i to zato sto su tamo neki "ugledni" clanovi zaduzeni i upetljani.

pokusajte da se drzite argumenata i da ne citate povrsno i navijacki postove
radeljas

#397 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by radeljas »

moderator wrote:radeljas, ne citam navijacki, ako su mi ovi na vlasti dobri prema meni i mojim komsijama, mene uopste ne interesuje iz koje su stranke.
Nego, ti nauci pisati jasno (pa sljedeci put navedi da su se prijavljivale u GRADSKE opstine) pa mozda i budemo mogli komunicirati.
Sto se ntv 99 tice, to si u pravu, ispada stara narodna"jedni se otegli drugi se protegli".
dobro, moderatoru, sta znaci ovo "nauci pisati da mozemo komunicirati" ??? nisam precizno napisao gradske opstine nego sam napisao grad. je li to sad mene diskvalifikuje za diskusiju??? ne razumijem, ali eto ... mislim ako je to nacin ovdje i ako se tako moderira onda ne moram nikad vise postati ovdje.
samo malo

#398 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by samo malo »

To sto su porodilje iz Sarajeva dobile neku naknadu, a one iz Hadzica nisu, kako to ide na dusu gradonacelniku?

Valjda bi to trebalo ici na dusu glavesinama u kantonu, s obzirom da Hadzici pripadaju kantonu Sarajevo, ali ne i gradu.

Gradonacelnik se dakle pobrinuo za proodilje u svojoj nadleznosti, pa svaka mu cast na tome.
Akibh

#399 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by Akibh »

moderator wrote:radeljas, ne citam navijacki, ako su mi ovi na vlasti dobri prema meni i mojim komsijama, mene uopste ne interesuje iz koje su stranke.
Nego, ti nauci pisati jasno (pa sljedeci put navedi da su se prijavljivale u GRADSKE opstine) pa mozda i budemo mogli komunicirati.
Sto se ntv 99 tice, to si u pravu, ispada stara narodna"jedni se otegli drugi se protegli".
Tek je april a do oktobra cete vjerovatno zabraniti bilo kakvo iznosenje misljenja svih koji nisu za SDP.
Jednoumlje, jad i bijeda....
radeljas

#400 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika

Post by radeljas »

samo malo wrote:Gradonacelnik se dakle pobrinuo za proodilje u svojoj nadleznosti, pa svaka mu cast na tome.
A ovo je inace lokalno pitanje i pitanje poliitke na lokalnom nivou??? toliko seze sdp moc? jeftina populisticka politika ista ona koju rade stranke na vlasti
Post Reply