Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
-
kosmos
#1 Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Postovani Gospodine, ja sam iz Opcine Stari grad. Potpuno se slazem s vama po pitanju ulice Ferhadija. Razlozi zasto se slazem su u slijedecim, bijela kuga, divlja gradnja, infrastruktura i ulice se krpe na zakrpu, struktura privrede i zaposlenosti, prosjecna starosna dob, nivo i prihodi od turizma... sto sve karakterise moju Opcinu.
Ferhadija je samo ono sto vi vidite vodajuci delegacije, zato vas molim da skrenete i u koju ulicicu, isto kao i stranci i pogledate na sta to lici, odnosno uporedite s drugim opcinama, ulice i fasade i "sve ce vam se samo kasti", pa tek onda uzimajte u obzir i osvrcite se na to sta kazu oni iz te Opcine.
Na kraju, nije bitno imate li vi "ovlasti", bitno je to da vi za gradjane imate ODGOVORNOST.
Drugarski pozdrav,
Ferhadija je samo ono sto vi vidite vodajuci delegacije, zato vas molim da skrenete i u koju ulicicu, isto kao i stranci i pogledate na sta to lici, odnosno uporedite s drugim opcinama, ulice i fasade i "sve ce vam se samo kasti", pa tek onda uzimajte u obzir i osvrcite se na to sta kazu oni iz te Opcine.
Na kraju, nije bitno imate li vi "ovlasti", bitno je to da vi za gradjane imate ODGOVORNOST.
Drugarski pozdrav,
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Evo,ove preprodavce i svercere su relativno pomjerili iz Ferhadije,pa eto mozemo racunati da je to neki kao uspjeh.
Ali su se zato samo premjestili tamo na onom prolazu od Umjetnicke skole pa cijelom duzinom ulice sve do mosta Drvenije,gdje je haos koliko ih ima,klasicni buvljak u centru grada.
Ne kazem da se novi gradonacelnik ne trudi i da ne pokusava nesto uraditi,ali izgleda da se samo djelomicno nesto postiglo,barem u slucaju sa ovim preprodavciam i buvljakom na ulicama.
Ali su se zato samo premjestili tamo na onom prolazu od Umjetnicke skole pa cijelom duzinom ulice sve do mosta Drvenije,gdje je haos koliko ih ima,klasicni buvljak u centru grada.
Ne kazem da se novi gradonacelnik ne trudi i da ne pokusava nesto uraditi,ali izgleda da se samo djelomicno nesto postiglo,barem u slucaju sa ovim preprodavciam i buvljakom na ulicama.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Da, jako se trudi
. Uglavnom da ne završi dan bez dovoljne količine rakije. A u gradu nema napretka. Nikakvog.
Čini mi se i da je prljavije. Baščaršija je postala turistički kić mamac, a policija uglavnom tjera nene sa pijace pored 22 decembra. Jad i užas od gradonačelnika. Gore ne može. Da, zaboravih dao je cvanciku sarajevskim trudnicama

Čini mi se i da je prljavije. Baščaršija je postala turistički kić mamac, a policija uglavnom tjera nene sa pijace pored 22 decembra. Jad i užas od gradonačelnika. Gore ne može. Da, zaboravih dao je cvanciku sarajevskim trudnicama
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#4 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Kompleksi zvani SDP je tu
Nije savrseno,nije super...ali je u svakom slucaju bolje nego za vrijeme Semihice,i njenih vjecnih putovanja po svijetu,na nas racun. to je jedino sto je konkretno i uradila,proputovala je cijeli svijet za vrijeme svog mandata
I da ti napomenem,posto ces se vjerovatno zalijepiti replikom kako smo poslusnici,glasaci SDPa bla bla bla,nisam glasac SDPa. A ti nastavi vrebati forumom i cekati da neko barem u nekom kontekstu pomene SDP ili enkoga iz te stranke da bi socno ispljuvala i iznapadala
Kompleksi su cudo,a ti vjerovatno znas samu srz i razlog tih kompkleksa

Nije savrseno,nije super...ali je u svakom slucaju bolje nego za vrijeme Semihice,i njenih vjecnih putovanja po svijetu,na nas racun. to je jedino sto je konkretno i uradila,proputovala je cijeli svijet za vrijeme svog mandata
I da ti napomenem,posto ces se vjerovatno zalijepiti replikom kako smo poslusnici,glasaci SDPa bla bla bla,nisam glasac SDPa. A ti nastavi vrebati forumom i cekati da neko barem u nekom kontekstu pomene SDP ili enkoga iz te stranke da bi socno ispljuvala i iznapadala
Kompleksi su cudo,a ti vjerovatno znas samu srz i razlog tih kompkleksa
- KatarinaKosaca
#5 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Ma, da, moji kompleksi su čudo. A sad mi, molim te odgovori
Šta i gdje sam napisala o bivšoj gradonačelnici? (Da te napomenem, nije bilo ništa pohvalno)
Ima puno tema o SDP gdje nisam ništa ni pisala
Nemam namjeru da klimam glavom kako je sve super, a sad mi, molim te, obrazloži tvrdnju šta je u gradu bolje i ljepše od kako imamo novog gradonačelnika. Umjesto što analiziraš mene, analiziraj grad i njenog prvog čovjeka, jer to je tema
Šta i gdje sam napisala o bivšoj gradonačelnici? (Da te napomenem, nije bilo ništa pohvalno)
Ima puno tema o SDP gdje nisam ništa ni pisala
Nemam namjeru da klimam glavom kako je sve super, a sad mi, molim te, obrazloži tvrdnju šta je u gradu bolje i ljepše od kako imamo novog gradonačelnika. Umjesto što analiziraš mene, analiziraj grad i njenog prvog čovjeka, jer to je tema
-
Klodovik
#6 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Za stranke me briga kao za lanjski snijeg, ali zaista ne vidim nekog poboljšanja za dosadašnjeg mandata sadašnjeg gradonačelnika.
- addem
#7 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Behmen nije nista kapitalno uradio kako je dosao na celo grada. Slikao se, pricao na sve strane, al od djela nista se ne prepoznaje niti se vidi. Sverceri i dalje na ulicama, ulice i dalje ocajne, miljacka prljava. Dao je 200.000 maraka Miri Purivatri i njegovoj privatnoj smotri filmova u narodu poznatoj SFF i bice da mu je to do sada najveci dar za ovaj grad. Jos kada bi gradjani mogli gledati filmove, al po svemu sudeci ove godine to nece ici, karte skupe a para niko nema. I u pravu su svi oni koji su na pocetku njegovog mandata govorili da on nije za ovu funkciju. SDP je prokockao jos jednu priliku...
- Neelix
#8 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
ja ne primjetim ama bas nikakvu razliku u odnosu na semihino vrijeme, osim sto sad nema onih levata da traze smjenu gradonacelnika. behmen je svu svoju politiku usmjerio na svadju sa kantonom.
kako bih ja ukinio Grad s merakom.
kako bih ja ukinio Grad s merakom.
- ja.neron
#9 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
ja predlažem da se ukine mjerenje vemena pa da naši političari do kraja života mogu da nas handre
- P. Stanley
#10 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Behmen je ihtijar s jednom nogom u mezaru. Najstariji gradonačelnik na planeti. Koji ba rad da se ocjeni?
- upravnik
#11 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
ja zadnji put čuo behmenovo ime kada je imenovan na funkciju...
poslije toga čovjek potonuo negdje...
da ga nisam vidio kako ždere u šahovskom prije 10 dana mislio bih da i nije u sarajevu
poslije toga čovjek potonuo negdje...
da ga nisam vidio kako ždere u šahovskom prije 10 dana mislio bih da i nije u sarajevu
- KatarinaKosaca
#12 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
U gradu je, bio u nedelju na pijaci oko 12h. Pojavio se jednom sa Nenadom iza sebe i objavio kako će trudnice dobiti dvadeset maraka mjesečno, a one neudate trudnice puno više. To mu je valjda bilo drugo pojavljivanje(poslije plakanja na kanton i kako mu ne daju para), i od tada je nestao. Napravio nulu. Kada se znalo da se Semihi neće obnoviti mandat tada sam napisala da je nemoguće da dođe gore. Gore možda i nije došlo. Isto u najmanju ruku.
- addem
#13 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Mah nije problem sto je star, nego sto nista ne radi.P. Stanley wrote:Behmen je ihtijar s jednom nogom u mezaru. Najstariji gradonačelnik na planeti. Koji ba rad da se ocjeni?
- van Basten
#14 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
rad nula. Ishlapjeli starac koji ovu funkciju obnaša jer je penzija mala pa ne može pokriti kafanske troškove. Od njega su gori samo oni koji napad na njega doživljavaju kao nekakvo "kontra SDP" djelovanje, k'o biva, kakav je da je naš je... ta vremena su davno prošla. Ako se (s razlogom) pljuvala Semiha što nije ništa radila, onda nije dovoljno samo doći poslije nje i ne raditi ništa a misliti da si time bolji.
Veliki promašaj SDP-a.
Veliki promašaj SDP-a.
-
Area_51
#15 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Eto kao biva hoce nesto gradonacelnik da uradi u dogovoru sa nacelnicima Opcina Stari Grad i Centar. Treba vidjeti rezultate toga HOCE, pa cemo onda dati neki konkretan vlastiti uvid u stvar. Potupno se slazem sa uvodnicarem kako su jako vazne bocne ulice i drugi sokaci, koji su svakako dio kulturne i istorijske tradicije ovoga Grada. To ne smije biti zapusteno.
Ono sto sam htio sa Vama podijeliti i ovaj put, tacnije nemojte da ostane nezapazeno je onaj presmijesni nastup kako su rekli »asocijacije u osnivanju« KAFANDZIJA, BUREGDZIJA I CEVABDZIJA, kako je to sto su zauzeli protivzakonito i neovlasteno prostor za baste pa je jos racija nadlezne inspekcije ruglo Grada i kako u nadolazecoj turistickoj sezoni pokazujemo turistima kako smo valjda neka policijska drzava. Potpis cevapdzija Mrkva.
Prvi put, nakon akcije ovoga portala desi se cudo zvano PRAVNA DRZAVA, izadje inspekciaj i potjera ih u zadata gaabrite koji su duplo malnju, a grupa smutljivaca iz reda dokazanih kafandzija ima hrabrosti da se zali, kuka, stenje sto ih neko zeli vratiti u dozvoljene gabarite prostora za baste koje su zakupili. Svi oni prave zapravo ruglo od ovoga grada neovlasteno koristeci najmanje dvostruko veci prostor za svoje baste, cijelo vrijeme, gdje je problem znate koji, pa taj sto u turistickoj sezoni kad ih vratis u zadane gabarite, manje zaradjuju od turista. Dakle, treba opet ponoviti zahtjev da se te beozbrazne kafandzije dovedu u red i da prestanu koristiti neovlasteno prostor za baste koji nisu dobili. Neke od njih treba malo i na sud, pa da vidimo kako to izgleda kad plate kazne. Ako na ovom Hadzibajric iz Starog Grada, Becirevic iz Centra i Behmen iz Grada stanu, onda nemaju vise podrske.
Ono sto sam htio sa Vama podijeliti i ovaj put, tacnije nemojte da ostane nezapazeno je onaj presmijesni nastup kako su rekli »asocijacije u osnivanju« KAFANDZIJA, BUREGDZIJA I CEVABDZIJA, kako je to sto su zauzeli protivzakonito i neovlasteno prostor za baste pa je jos racija nadlezne inspekcije ruglo Grada i kako u nadolazecoj turistickoj sezoni pokazujemo turistima kako smo valjda neka policijska drzava. Potpis cevapdzija Mrkva.
Prvi put, nakon akcije ovoga portala desi se cudo zvano PRAVNA DRZAVA, izadje inspekciaj i potjera ih u zadata gaabrite koji su duplo malnju, a grupa smutljivaca iz reda dokazanih kafandzija ima hrabrosti da se zali, kuka, stenje sto ih neko zeli vratiti u dozvoljene gabarite prostora za baste koje su zakupili. Svi oni prave zapravo ruglo od ovoga grada neovlasteno koristeci najmanje dvostruko veci prostor za svoje baste, cijelo vrijeme, gdje je problem znate koji, pa taj sto u turistickoj sezoni kad ih vratis u zadane gabarite, manje zaradjuju od turista. Dakle, treba opet ponoviti zahtjev da se te beozbrazne kafandzije dovedu u red i da prestanu koristiti neovlasteno prostor za baste koji nisu dobili. Neke od njih treba malo i na sud, pa da vidimo kako to izgleda kad plate kazne. Ako na ovom Hadzibajric iz Starog Grada, Becirevic iz Centra i Behmen iz Grada stanu, onda nemaju vise podrske.
- JThomas
#16 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
ma u startu mi se nije svidjelo, pisao sam kad je to bilo aktuelno...
SDP je imao odličnu šansu da postavljanjem dobrog gradonačelnika/ce (najviše su se pominjale lidja korać i tatjana lj.-m.) bitno poveća podršku u gradu sarajevu u ključno vrijeme pred sljedeće opšte izbore, ali s behmenom ništa od toga, nula poena.
SDP je imao odličnu šansu da postavljanjem dobrog gradonačelnika/ce (najviše su se pominjale lidja korać i tatjana lj.-m.) bitno poveća podršku u gradu sarajevu u ključno vrijeme pred sljedeće opšte izbore, ali s behmenom ništa od toga, nula poena.
-
ins
#17 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Dobar je gradonacelnik.... moze popit... 
- cute poison
#18 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
I jedini gradonacelnik koji se tramvajem vozi do posla...P. Stanley wrote:Behmen je ihtijar s jednom nogom u mezaru. Najstariji gradonačelnik na planeti. Koji ba rad da se ocjeni?
- KatarinaKosaca
#19 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Ovo bih trebao biti neki rezultat gradonačelnika ili šta većcute poison wrote:I jedini gradonacelnik koji se tramvajem vozi do posla...P. Stanley wrote:Behmen je ihtijar s jednom nogom u mezaru. Najstariji gradonačelnik na planeti. Koji ba rad da se ocjeni?
- viva_castro
#20 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
cute poison wrote:I jedini gradonacelnik koji se tramvajem vozi do posla...P. Stanley wrote:Behmen je ihtijar s jednom nogom u mezaru. Najstariji gradonačelnik na planeti. Koji ba rad da se ocjeni?
Vidiš ti kako smo mi bogaljska nacija! Nas takve stvari ne zanimaju, pa ih stoga i nema u medijima. Al daj zato govana kakvih da ih jedemo, koji sado-mazo narod...fuj!
Nisam znao za ovo i hvala ti na informaciji! Svaka čast Behmenu za taj potez!
- KatarinaKosaca
#21 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Zašto ne postaviš link da vidimo kako si sve znao. Ovako se svodi na tvoje hvalisanje da si obrazovan (učiš postdiplomski), a jednom si forumašu čak napisao da kad bi on znao koliko ti i šta sve možeš da bi "mu se srušio njegov mali svijet". Da ne bude tvoja napuhanost, postavi link, pa da svi vidimo kako si nam blago nama pametanJThomas wrote:ma u startu mi se nije svidjelo, pisao sam kad je to bilo aktuelno....
-
fixer
#22 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
rad cijele vlasti na horizontalnom i vertikalnom nivou je katastrofalan, pa se jednako odnosi i na ovog barbu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#23 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
semiha je iskakala iz paštete
a ovog moraš lupom tražiti
obje krajnosti me nerviraju
a ovog moraš lupom tražiti
obje krajnosti me nerviraju
- hepek071
#24 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
zar gradonačelnik radi išta osim što putuje i slika se?
ja bar kolko poznajem naš politički sistem gradonačelnik skoro da i nema bilo kakve vlasti, osim što ima budžet da troši. Po meni, dok je ovakva pozicija "gradova" u našem političkom sistemu, bolje je da ukinemo ove ikebana pozicije.
Ovo vam je ko da otvorite topic:kako ocjenjujete rad predsjednika i potpredsjenika Federacije BiH, ili predsjednika RS
ja bar kolko poznajem naš politički sistem gradonačelnik skoro da i nema bilo kakve vlasti, osim što ima budžet da troši. Po meni, dok je ovakva pozicija "gradova" u našem političkom sistemu, bolje je da ukinemo ove ikebana pozicije.
Ovo vam je ko da otvorite topic:kako ocjenjujete rad predsjednika i potpredsjenika Federacije BiH, ili predsjednika RS
- slavkoimamodilera
#25 Re: Kako ocjenjujete rad Gradonacelnika
Nego, sta kazu u 100% centrali, imal sta novo?KatarinaKosaca wrote:Da, jako se trudi![]()
![]()
. Uglavnom da ne završi dan bez dovoljne količine rakije. A u gradu nema napretka. Nikakvog.
Čini mi se i da je prljavije. Baščaršija je postala turistički kić mamac, a policija uglavnom tjera nene sa pijace pored 22 decembra. Jad i užas od gradonačelnika. Gore ne može. Da, zaboravih dao je cvanciku sarajevskim trudnicama![]()