Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Locked
vivaldi

#701 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by vivaldi »

radostan dan wrote:Skijaš napokon može izaći na raskrsnicu i blokirati je... :mrgreen:
epohe mira sve krace traju, nije jos prosla ni "cetresnica" od refrendumskog rata
animals

#702 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by animals »

vivaldi wrote:
Fudo387 wrote:Vivaldi je stari simpatizer ideje "zelene transfezale" i zagovornik kolektivnog sunecenja. Jesi li ti uopste pokusao razumjeti sta je covjek napisao, ili ti je po obicaju svaka, gruh, na prvu?
ovo vec postaje zabrinjavajuce, ista stvar i sinoc mi se desila na temi o arapima (i sve cesce se desava). Ljudi su postali toliko zapaljivi da vise ne mozes nista napisati.

ako napises da je messi najbolji na svijetu, prvi komentar na to ce biti "jah eto ronaldo nema pojma" i onda dva reda smajlija koji kolutaju ocima.
Za koga Hrvat da glasa u BIH, da nece mozda za SDA..
ili Bosnjak, normala za SDA..
i nigdje nema alternative jer jedni druge gledaju ´samo kako da sjebu..
tako da svak za svoje, a ti ko da si toplu vodu izmislio..
radostan dan

#703 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by radostan dan »

vivaldi wrote:
radostan dan wrote:Skijaš napokon može izaći na raskrsnicu i blokirati je... :mrgreen:
epohe mira sve krace traju, nije jos prosla ni "cetresnica" od refrendumskog rata
Pusti sitnice ba...znas koji je to kvalitativan skok, sa raskrsnice u Milićima na Stupsku petlju, da regulises saobracaj... :D
tandmand

#704 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by tandmand »

bh.tornjak wrote:ovi su skontali odakle vjetar duva....

Vijeće branitelja u FBiH zatražilo je hitno puštanje uhićenih pripadnika HVO-a na slobodu, kao i proglašavanje nevažećih svih budućih uhidbenih i drugih kaznenih naloga prema bilo kojem pripadniku Armije BiH ili HVO-a.

"Ukoliko se ne udovolji ovim zahtjevima Vijeće branitelja odmah ili najkasnije u roku od tri dana, poduzet ćemo mjere koje će biti usmjerene prema RS, od kojih će jedna od mjera biti blokada svih magistralnih i regionalnih putova koji vode iz FBiH prema RS-u, te blokada državnih institucija BiH koji udovoljavaju zahtjevima RS-a", navodi se u priopćenju za javnost Vijeća branitelja u FBiH.
Odličan povod da Dodik na entitetskim granicama postavi punktove ... oni će ga jedni drugima šukat preko leđa Bošnjaka i na štetu države. :run:

Promet roba, ljudi i usluga mora biti nesmetan ... u čijoj je nadležnosti da ovo osigura FMUP?
vivaldi

#705 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by vivaldi »

radostan dan wrote:Pusti sitnice ba...znas koji je to kvalitativan skok, sa raskrsnice u Milićima na Stupsku petlju, da regulises saobracaj...
ma on ce tamo kod stankovica da ga cvarak drzi na ovom minusu
bh.tornjak

#706 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by bh.tornjak »

tandmand wrote:

Vijeće branitelja u FBiH zatražilo je hitno puštanje uhićenih pripadnika HVO-a na slobodu, kao i proglašavanje nevažećih svih budućih uhidbenih i drugih kaznenih naloga prema bilo kojem pripadniku Armije BiH ili HVO-a.

"Ukoliko se ne udovolji ovim zahtjevima Vijeće branitelja odmah ili najkasnije u roku od tri dana, poduzet ćemo mjere koje će biti usmjerene prema RS, od kojih će jedna od mjera biti blokada svih magistralnih i regionalnih putova koji vode iz FBiH prema RS-u, te blokada državnih institucija BiH koji udovoljavaju zahtjevima RS-a", navodi se u priopćenju za javnost Vijeća branitelja u FBiH.
Odličan povod da Dodik na entitetskim granicama postavi punktove ... oni će ga jedni drugima šukat preko leđa Bošnjaka i na štetu države. :run:

Promet roba, ljudi i usluga mora biti nesmetan ... u čijoj je nadležnosti da ovo osigura FMUP?
nek postavi....i nek sve stane.....da vidimo koliko ce dugo izdrzati....
Danguba

#707 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Danguba »

Ripicipi wrote:
Danguba wrote:
Animals, smanji dozivljaj. Faktor je onaj ko je brojniji.

...a sto se tice Abdica, bujrum da i to vidimo ALI mi opet ne odgovori na pitanje ILI stvarno mora biti iz HDZ-a?
Ja bih volio da ne mora, volio bih da smo totalno drugacija zemlja, svasta bih ja volio.
Stvar je realnosti, stvar je da takvi potezi ovako krhku zemlju mogu samo jos vise destabilizovati.
"Sta je, moRe nam se itd". nisu stavovi mudre osobe, a ni politike, posebno u ovakvoj zemlji i politickoj situaciji kakvu imamo.
Opet ne odgovori. Nema veze ionako smo off.
Fudo387

#708 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Fudo387 »

radostan dan wrote:
vivaldi wrote:
Pusti sitnice ba...znas koji je to kvalitativan skok, sa raskrsnice u Milićima na Stupsku petlju, da regulises saobracaj... :D
A, cemu ovi pokusaji podjebavanja covjeka koji u zadnje vrijeme nista ne pise?
Da je bar tu pa da ti odgovori, ovako podsjecas na neku tetku Persu koja gundja i mrmlja sebi u sise dok se istima drzi za ogradu na balkonu, a rukama klofa tepih.
animals

#709 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by animals »

Danguba wrote:
Ripicipi wrote:
Danguba wrote:

...a sto se tice Abdica, bujrum da i to vidimo ALI mi opet ne odgovori na pitanje ILI stvarno mora biti iz HDZ-a?
Ja bih volio da ne mora, volio bih da smo totalno drugacija zemlja, svasta bih ja volio.
Stvar je realnosti, stvar je da takvi potezi ovako krhku zemlju mogu samo jos vise destabilizovati.
"Sta je, moRe nam se itd". nisu stavovi mudre osobe, a ni politike, posebno u ovakvoj zemlji i politickoj situaciji kakvu imamo.
Jel stvarno mora biti SDA..
Danguba

#710 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Danguba »

animals wrote:
Bosnjaci uvjek imaju vise kandidata i na zadnjima je bilo gutavo. Da su Hrvati glasali za Radoncica eto clana predsjednistva iz reda Bosnjaka.
Danguba

#711 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Danguba »

Fudo387 wrote:
radostan dan wrote:
vivaldi wrote: epohe mira sve krace traju, nije jos prosla ni "cetresnica" od refrendumskog rata
Da je bar tu pa da ti odgovori, ovako podsjecas na neku tetku Persu koja gundja i mrmlja sebi u sise dok se istima drzi za ogradu na balkonu, a rukama klofa tepih.
:lol: :lol:
animals

#712 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by animals »

Danguba wrote:
animals wrote:
Bosnjaci uvjek imaju vise kandidata i na zadnjima je bilo gutavo. Da su Hrvati glasali za Radoncica eto clana predsjednistva iz reda Bosnjaka.
Ja bi prvi ukinuo HDZ, ali ko mene sta pita..
narod na Balkanu je politicki na nivou srednjeg vijeka..
zato i jeste kako jeste..
Ripicipi

#713 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Ripicipi »

Danguba wrote:
Ripicipi wrote:
Danguba wrote:

Ne mora, to sam napisao 3 puta do sada. Uostalom uopste nije bit na tom pitanju, vec ko glasa za te kandidate.
Moze i SDA kandidovati Hrvata, ali to opet ne znaci da Bosnjaci trebaju glasati za njega.
Totalno zanemarujes to da na kraju Bosnjaci odluce ko ce biti hr. clan, a zapeo si za nebitnu stvar i stvar oko koje se u sustini slazemo.
SVAKA STRANKA IMA PRAVO PREDLOZITI HR. CLANA.
Stvar je u tome ko glasa za tog predlozenog clana.
radostan dan

#714 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by radostan dan »

Fudo387 wrote:
Ništicama ne odgovaram, ali posto je u pitanju Skijas sa kojim drugujem 6 godina, za kog uvjek zabrinuto pitam gdje je i je li sve ok kada ga duže nema, i koji je na jedan moj upis - nisam nesto dobar- koji nije ni bio upucen njemu, odmah reagovao pitanjem - moze li se kako pomoci...dakle, Skijasa dozivljavam kao poznanika sa kojim se mogu zezati u oba smjera...a nije jedini ovdje hvala bogu...
A sad znas sta slijedi, jen,dva,tri, skokovi...
Edin H.

#715 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Edin H. »

radostan dan

#716 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by radostan dan »

tandmand wrote:

Sta ce Dodiku punktovi, kad ce saobracajnice koje vode iz federacije u srpsku da blokira vijece branitelja?
Fudo387

#717 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Fudo387 »

radostan dan wrote:
Fudo387 wrote:
Ništicama ne odgovaram, ali posto je u pitanju Skijas sa kojim drugujem 6 godina, za kog uvjek zabrinuto pitam gdje je i je li sve ok kada ga duže nema, i koji je na jedan moj upis - nisam nesto dobar- koji nije ni bio upucen njemu, odmah reagovao pitanjem - moze li se kako pomoci...dakle, Skijasa dozivljavam kao poznanika sa kojim se mogu zezati u oba smjera...a nije jedini ovdje hvala bogu...
Aha, sad si mu i jaran.
Super.
Ovo za skokove i nistice, pomnozi sa 150, e tako ja tebe i jos gore od toga dozivljavam.
De sad vrati se temi, zdravoj diskusiji, a ako nemas sta reci sem tupavog tracanja ljudi koji nista ne pisu, prijavicu ti post.
radostan dan

#718 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by radostan dan »

Skočko...
Fudo387

#719 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Fudo387 »

Isto dijete od 12 godina, a mator covjek.
Svasta.
slavonskilola

#720 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by slavonskilola »

Ci-Nick

#721 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Ci-Nick »

U jutarnjem listu piše kako će Hrvatska tražiti pomoć od Srbije oko rješavanja problema u BiH,... očito postoji i druga epizoda Karađorđeva,..
Ci-Nick

#722 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Ci-Nick »

Ripicipi wrote:
muha_sa wrote: slažem se--i ja sam za to da na glasanje idemo sa trakom oko rukava---recimo, zelena, plava, crvena, žuta--valjal prijedlog :?
Muha, ne pricam niokakvim trakama i obiljezavanjima, lupas zivota mi... govorim o tome zasto bi Bosnjak uopste glasao za hr. clana?
Ono, Bosnjak ceka izbore da bi izasao i glasao za hr. clana, je l' to?
Zamisli da je u BiH 3 miliona Srba i da oni biraju bosnj. clana.
Sumnjam da bi takvu pricu pricao.
A šta je demokratija ili demokracija ?
"Pojam demokracija označava pluraristički oblik vlasti u kojem sve odluke neke države donosi izravno ili neizravno većina njezinih građana kroz izbore."
U koliko zemalja svijeta postoji to selektivno glasanje, kako bi ti želio,.. šta je sa građanima, sa ljudima koji druge ne posmatraju prvenstveno kao Srbe, Hrvate, Bošnjake, Rome,...
Jedan čovjek, jedan glas i pravo svih da biraju i da budu birani.
Hamolj

#723 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Hamolj »

Braćo Hrvati, ko nas zavadi ?
sjedi 1

#724 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by sjedi 1 »

radostan dan wrote:
Fudo387 wrote:
Dok ti raspravljaš o glupostima ovamo gurui upali u štab... :roll:
Baskonija nas otresla bez po muke
Crni nam je petak došao moj radosni :run:
Last edited by sjedi 1 on 05/11/2016 00:12, edited 1 time in total.
junior3

#725 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by junior3 »

Yug wrote:U prilog temi :lol: :lol: :lol:

https://youtu.be/UnX-HuABJsM
Reci him! :lol:
Locked