Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Locked
palermo

#301 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by palermo »

ABH017 wrote: Nisam mislio da se protesti održe protiv Tužilaštva, već da se izvrši pritisak na one koji podižu optužnice napamet ili na osnovu kafanske priče, te da oni krivično odgovaraju zbog bespotrebnog maltretiranja nevinih ljudi (ukoliko se tako dokaže, a vjerujem da hoće).
Optužnice dižu tužioci, dakle ti bi da protestuješ protiv određenih tužilaca.....jebi ga ne ide to tako, oni su dio tužilaštva, to je protest protiv tužilaštva.....odnosno institucije države....

U ovoj državi se ovih godina hapsio maltene svaki dan netko pod optužbom za ratni zločin pa nitko nije protestovao, zašto bi to sada bilo drugačije...
Drvosjeca iz Dejcica

#302 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ovi iz Hrvatske su se baš nadigli, večeras, drugi dan za redom na HTV je emisija posvećena ovih hapšenjima. Gosti neki iz udruge koji će organizovati proteste i Ministar pravde BiH Josip Grubeša. I naravno opet nikoga nisu zvali recimo od strane Bošnjaka da se čuje i druga strana koju evo drugi dan za redom uredno blate. :roll:
PM72

#303 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by PM72 »

Samo se treba praviti lud i ko fol se ibretiti odakle je moguće da su hrvatski državljani i pripadnici HV pravili zločine u BiH.
ze kalanga

#304 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by ze kalanga »

PM72 wrote:
Kažeš "masovna" ubistva Srba u Posavini i pominješ činjenice.To je nespojivo s tobom ali bih volio da izneseš svoja "saznanja".Gdje je spisak masovno pobijenih? Koliko ima toga? 2,3 ili 8?
Ovdje zapravo i završava svaka vrste diskusije. Što bi se reklo,po sistemu (bošnjački) naš je život vrijedniji...
PM72

#305 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by PM72 »

ze kalanga wrote:
PM72 wrote:
Kažeš "masovna" ubistva Srba u Posavini i pominješ činjenice.To je nespojivo s tobom ali bih volio da izneseš svoja "saznanja".Gdje je spisak masovno pobijenih? Koliko ima toga? 2,3 ili 8?
Ovdje zapravo i završava svaka vrste diskusije. Što bi se reklo,po sistemu (bošnjački) naš je život vrijedniji...
Što se mene tiče nisi se trebao ni registrovati na ovom sajtu jer je tvoja "argumentacija" oko zločina (sjećaš se Čemernog) ravna nuli a da ne pominjem tvoje provaljivanje kad si spočitavao Bošnajcima sunećenje djece po sarajevskim obdaništima.Tvoja prvenstvena uloga ovdje je podjebavanje pa kad te neko upita za nešto konkretno onda ko fol slijedi povlačenje iz diskusije pričom "šta ja imam s vama pričati"...

Baš me zanima taj spisak masovno pobijenih Srba u Posavini a niko ništa...
Drvosjeca iz Dejcica

#306 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Tema dana na BHT1, preporuka za gledati.

P.S Stvarno ovaj BHT može biti primjer objektivnosti za HTV, bez obzira na sve nedostatke.
ze kalanga

#307 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by ze kalanga »

PM72 wrote:
Što se mene tiče nisi se trebao ni registrovati na ovom sajtu jer je tvoja "argumentacija" oko zločina (sjećaš se Čemernog) ravna nuli
U pravu si. Na Čemernu nikad nisu živjeli Srbi.
Alfons Kauders

#308 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Alfons Kauders »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Tema dana na BHT1, preporuka za gledati.

P.S Stvarno ovaj BHT može biti primjer objektivnosti za HTV, bez obzira na sve nedostatke.
kad je to?
Alfons Kauders

#309 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Alfons Kauders »

Vizionar 1985 wrote:
Alfons Kauders wrote:.
Nek se :izet: i jedni i drugi.
:izet: i jedne i druge.
Nek :izet: i jedni i drugi od Bosne sto se mene tice.

PS. ne odgovori mi sta je NVZ, da ti nisam gluho bilo na foe.
NVZ - nema vise zajebancije

proguglaj stare teme :D
Sanjarko

#310 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Sanjarko »

Alfons Kauders wrote:
Jer nije. Zapravo, u vecini tih institucija Srbi i Hrvati cine vecinu, jer se rukovodece pozicije dijele po tom omjeru - 1:1:1...
Ispravka kolega Srbi kontrolisu 22 institucije ak se ne varam a Hrvati i Bosnjaci oko 17 podjednako.
Znaci Srbi i Hrvati 39 a Bosnjaci 17 mislim da se varam.
Nek me neko ispravi, mrsko mi ganjat linkove sad.
PM72

#311 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by PM72 »

ze kalanga wrote:
PM72 wrote:
Što se mene tiče nisi se trebao ni registrovati na ovom sajtu jer je tvoja "argumentacija" oko zločina (sjećaš se Čemernog) ravna nuli
U pravu si. Na Čemernu nikad nisu živjeli Srbi.
Nisam to rekao tj. ne izmišljaj!

U selu Čemerno iznad Ilijaša živjeli su Srbi.I onda su u aprilu 1992 u selo ukopali 4 haubice 122 mm odakle su svakodnevno tukli po Brezi i prema Visokom.Čak su dovodili i tv ekipe da se pohvale kako su svojim granatama zapalili "skladište municije" u stvari pogone Viteksa,fabrike konfekcije.To je bilo sve do 10 juna 1992 kad je diverzantska jedinica Armije BiH (njih 30-tak) upalo su selo,neutralisalo haubice i posade.Imaš i spisak poginulih "civila" a uz svako ime dodatak kako je taj i taj bio pripadnik Ilijaške brigade VRS. U razmjeni vatre ubijeno je i nekoliko civila - mještana tog sela koji su također pružali otpor jer su među posadama haubica bila i njehova djeca,muževi ili očevi.

Za mene je to fantastično odrađena diverzantska akcija kojom su neutralisane vatrene tačke sa kojih su svakodnevno gađani ciljevi na slobodnoj teritoriji BiH.

Raspitaj se malo pa ćeš vidjeti da ja pišem istinu.
Sanjarko

#312 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Sanjarko »

Alfons Kauders wrote: NVZ - nema vise zajebancije

proguglaj stare teme :D
Ma guglo NVZ i dobijem nitrogen.
A ovo vidim.

http://forum.klix.ba/nova-stranka-nvz-t93517.html

Evo je.
ze kalanga

#313 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by ze kalanga »

Nemam se šta raspitivati. Drugova prabaka je platila tu sjajnu akciju životom. Čisto reda radi, ostala bez uha, a njena prva komšinica nije bila te sreće da ostane samo bez uha. Poslužila je i za naknadno vršenje nužde.

Tako da, malo više poštovanja prema masakru.
Jedno je ubijati pripadnike protivničke vojske, sasvim drugo starce u sedamdesetim...
PM72

#314 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by PM72 »

ze kalanga wrote:
Nemam se šta raspitivati. Drugova prabaka je platila tu sjajnu akciju životom. Čisto reda radi, ostala bez uha, a njena prva komšinica nije bila te sreće da ostane samo bez uha. Poslužila je i za naknadno vršenje nužde.

Jedno je ubijati pripadnike protivničke vojske, sasvim drugo starce u sedamdesetim...
Ne lupetaj.A kad mu je prababa hranila artiljerce nije im govorila "ne valja vam to djeco što ubijate civile i nejač po Brezi i Visokom" nego ih sokolila "udrite balije".
Znači,to nije bio masakr nego fantastično izvedena diverzantska akcija neutralisanja neprijateljskih haubica koje se više nisu javljale sa tog mjesta.Nekoliko stradalih civila su kolateralna šteta a pravi krivac je onaj debil iz komande koji je naredio da se u sred sela postave haubice i da dejstvuju danima i mjesecima.
Sanjarko

#315 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Sanjarko »

bh.tornjak wrote:
jel´moze neko da prepravi ovo.....
nikako mi ne ide da postavim link... :roll:
;-)
Sanjarko

#316 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Sanjarko »

bh.tornjak wrote:Izdaja B.Posavine:

Savjet pucaj iz taba direkt, ne iz videa nego taba.
Last edited by Sanjarko on 03/11/2016 20:29, edited 1 time in total.
ze kalanga

#317 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by ze kalanga »

Znači,to nije bio masakr nego fantastično izvedena diverzantska akcija
Čekaj, sad ne izmišljam?!
Dečko je Damjanović.
Pobili su mu sve što je imao praktično. Objasni njemu da je to sjajna diverzantska akcija, meni ne moraš. Niti sam učestvovao u istim, niti se dičim nijednom sjajnom diverzantskom akcijom odsjecanja ušiju i udova. Apsolutno.
Mirza007

#318 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Mirza007 »

ze kalanga wrote:

Osim tih mitova koje navodis ima li kakva krivicna prijava podnesena sa dokazima za to sto pises? Ili, daleko bilo, sudska presuda?
Vi svoje mitove stavljate na istu razinu sa faktima. S druge strane, kada vam se sudski dokaze ucinjeni genocid (recimo u Srebrenici) onda tako utvrdjene presude ne priznajete.
GeeTnT

#319 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by GeeTnT »

ze kalanga wrote:

Imas starca od 70 u Hagu koji je kroz staklo vidio majke Srebrenice i gledajuci ih presao prstom po vratu od uha do uha, kao znak kako bi i dalje klao.... Ne pravdam ubistvo tog starca ali znam ih mnogo koje je ponijela prica o "dahijama" tako da ne leti pred rudu bezze....
Btw...proguglaj ko je izasao na referendum o 9. januaru i kome cetnicka politika najvise godi...godi vise od voltarena..
Danguba

#320 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Danguba »

Ze kalange, nema tebi lijeka. Duboko si podlegao cetnickoj propagandi.
Citaj, slusaj, razmjenjuj misljenja i sa drugima a ne samo ''jednostrano'' sta ti se servira.
ze kalanga

#321 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by ze kalanga »

Danguba wrote:Ze kalange, nema tebi lijeka. Duboko si podlegao cetnickoj propagandi.
Citaj, slusaj, razmjenjuj misljenja i sa drugima a ne samo ''jednostrano'' sta ti se servira.
Apsolutno se ne radi o tome.
Zločini nad jednim narodom u BiH se pravdaju pričom o zločinima na drugoj strani. I baš zagovornici ovih teorija se moraju zapitati da li se uopšte trebaju baviti takvim polarizacijama. Kontam da bi se im se po toj logici stvari argumenti debelo obili o glavu.
Niti sam četnik niti partizan. To što mi se mišljenje razlikuje od 99,8% forumaša je potvrda da ima i druga strana nešto za reći.
GeeTnT

#322 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by GeeTnT »

ze kalanga wrote:
Danguba wrote:Ze kalange, nema tebi lijeka. Duboko si podlegao cetnickoj propagandi.
Zločini nad jednim narodom u BiH se pravdaju pričom o zločinima na drugoj strani. I baš zagovornici ovih teorija se moraju zapitati da li se uopšte trebaju baviti takvim polarizacijama. Kontam da bi se im se po toj logici stvari argumenti debelo obili o glavu.
Niti sam četnik niti partizan. To što mi se mišljenje razlikuje od 99,8% forumaša je potvrda da ima i druga strana nešto za reći.
Zapitaj se sta bi sve imao za reci da si u kozi Bosnjaka....
Sanjarko

#323 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Sanjarko »

dezurni_ucenik wrote:E jes imamo mocan geografski polozaj u tri vrazije. Ne znam je li i neka druga drzava na ovoj planeti okruzena sa tolikim brojem dusmana ko sto smo mi
Sad ce upast.

Izrael. :mrgreen:

Srbija. :mrgreen:

Rusija. :mrgreen:
PM72

#324 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by PM72 »

ze kalanga wrote:
Znači,to nije bio masakr nego fantastično izvedena diverzantska akcija
Čekaj, sad ne izmišljam?!
Dečko je Damjanović.
Pobili su mu sve što je imao praktično. Objasni njemu da je to sjajna diverzantska akcija, meni ne moraš. Niti sam učestvovao u istim, niti se dičim nijednom sjajnom diverzantskom akcijom odsjecanja ušiju i udova. Apsolutno.

evo šta su pisali srpski mediji o toj akciji:

" u tom iznenadnom i zločinačkom napadu??? ubijen je 21 srpski borac koji su bili na obezbjeđenju sela Čemerno i položaja haubica i to
1. Milan Bunjevac 1954
1.Ranko Bunjevac 1960
3.Rajko Bunjevac 1948
4.Đorđo Bunjevac 1936
5.Goran Bunjevac 1965
6.Novo Četković 1936
7.Zdravan Damjanović 1965
8.Manojlo Đuka 1973
9.Gojko Đurić 1952
10.Miroslav Janković 1965
11.Radomir Jevtić 1965
12.Sreten Janković 1967
13.Svetozar Kapetanović 1941
14.Ljubiša Lazendić 1961
15.Stanoje Mirković 1968
16.Žarko Malešević 1957
17.Milovan Malešević 1961
18.Nedeljko Mičić 1967
19.Miro Pantić 1967
20.Milinko Trifković 1937
21.Rajko trifković 1973

Pominje se spisak i 9 ubijenih civila među kojima i Staka Damjanović,majka ubijenog vojnika Zdravana.

Znači,21 vojnik ilijaške brigade VRS koji su tri mjeseca ubijali po Brezi i Visokom.Šta misliš koliko su oni pobili ljudi? To te boli kurac naravno.Meni je žao što nije hiljadu drugih vojnika VRS umjesto ovih 21.

Jarane,ko se mača lati od mača i gine.
Danguba

#325 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?

Post by Danguba »

ze kalanga wrote:
ne znaci da si u pravu...

naravno da druga strana ima pravo na misljenje ali za argumentovanu raspravu treba se potruditi za relevantne argumente.
Locked