Hafis wrote: .lijepo ti dižu samopouzdanje i osjećaj da si vrijedan i da ti zavide. Ne znam kako bih drugačije protumačio ove sve delegate što istu matricu ponavljaju na svakoj mogućoj temi.
Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
-
dezurni_ucenik
#176 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
- Drvosjeca iz Dejcica
#177 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
A ne Afize, ovo je ipak samo forum anonimusa...tek kada na državnoj HTV vidiš svaku drugu Sarajevo, Sarajevo tačno ti podignu samopouzdanje 150%.Hafis wrote:Dobro da znam. Od sad navijam za Kurde protiv svog onog ološa što ih ugnjetava.
Odoh se sad malo potkovati s iformacijama o rartu u Siriji i iraku i općenito o kurdskom pitanju pa ih idem razvaljivati na conoj temi.
Ovdje više uTušiše o Hrvatima....te hercegovci, te Čović, te lopovi, te klerofašisti, te UZP, te neplaćanje poreza, te Dodik, te treći, te separatisti, te nestaju polaHko - izdržimo još malo , te ovaki onaki....lijepo ti dižu samopouzdanje i osjećaj da si vrijedan i da ti zavide. Ne znam kako bih drugačije protumačio ove sve delegate što istu matricu ponavljaju na svakoj mogućoj temi.
- Alfons Kauders
#178 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Sumnjivo svakako, ali mislim da nije ozbiljno - jer lik ima naviku da krivi Sarajevo za sve sto mu padne na pamet.daddy-kool wrote:Prije nego što krenemo sa teorijama zavjere da vidimo konkretne poteze R Hrvatske. Al da je sumnjivo, jeste.tandmand wrote:Pavao Miljevac u emisiji otvoreno na pitanje voditelja, "što bi ste htjeli da hrvatska država učini, što mislite da može sada napraviti"?
"Na žalost sada je dosta kasno. Ovo je prije svega trebalo ići diplomatskim putem, dakle koliko to ide, ima nekih stvari koje ja sada ne želim govoriti, koje bi sada prije svega bošnjački dio mogao zatresti i da bi se zamislili. Prema tome ja to neću sada otkrivati, ne želim to okrivati, ali vjerujte mi da ima načina kada ide se s tim načinom da se praktički jačaju mišići, onda treba s druge strane isto tako, u sve to uvažavanje da treba ostati na ovome evropskome putu ..."
S druge strane, kao general, nacelnik stozera i politicar, trebao bi imati vise pameti nego da prijeti na taj nacin. Odnosi Bosnjaka i Hrvata u BiH su vec dovoljno poremeceni, bez nekih prijetnji iz Zagreba. Mozda misli da pomaze, ili samo kupi poene kod desnicara, ali ovakvim izjavama zapravo steti Hrvatima u BiH.
- Alfons Kauders
#179 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Nisko, ali kvalitetnoDrvosjeca iz Dejcica wrote:A ne Afize, ovo je ipak samo forum anonimusa...tek kada na državnoj HTV vidiš svaku drugu Sarajevo, Sarajevo tačno ti podignu samopouzdanje 150%.Hafis wrote:Dobro da znam. Od sad navijam za Kurde protiv svog onog ološa što ih ugnjetava.
Odoh se sad malo potkovati s iformacijama o rartu u Siriji i iraku i općenito o kurdskom pitanju pa ih idem razvaljivati na conoj temi.
Ovdje više uTušiše o Hrvatima....te hercegovci, te Čović, te lopovi, te klerofašisti, te UZP, te neplaćanje poreza, te Dodik, te treći, te separatisti, te nestaju polaHko - izdržimo još malo , te ovaki onaki....lijepo ti dižu samopouzdanje i osjećaj da si vrijedan i da ti zavide. Ne znam kako bih drugačije protumačio ove sve delegate što istu matricu ponavljaju na svakoj mogućoj temi.Biramo vam predstavnike, hapsimo vam generale...kakvi Kurdi u kakvom ste položaju.
-
Hafis
#180 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
To jest, ali smo dobro raspoređeni i dobri domaćini. Za sada još ne hodamo po državi kao nadničari , niti spremamo kombije s prosjacima na teren.Drvosjeca iz Dejcica wrote:A ne Afize, ovo je ipak samo forum anonimusa...tek kada na državnoj HTV vidiš svaku drugu Sarajevo, Sarajevo tačno ti podignu samopouzdanje 150%.Hafis wrote:Dobro da znam. Od sad navijam za Kurde protiv svog onog ološa što ih ugnjetava.
Ovdje više uTušiše o Hrvatima....te hercegovci, te Čović, te lopovi, te klerofašisti, te UZP, te neplaćanje poreza, te Dodik, te treći, te separatisti, te nestaju polaHko - izdržimo još malo , te ovaki onaki....lijepo ti dižu samopouzdanje i osjećaj da si vrijedan i da ti zavide. Ne znam kako bih drugačije protumačio ove sve delegate što istu matricu ponavljaju na svakoj mogućoj temi.Biramo vam predstavnike, hapsimo vam generale...kakvi Kurdi u kakvom ste položaju.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#181 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Jesmo li mi jedna drzava ili nismo?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Potpis Alfons!Alfons Kauders wrote:Dok smo gore s bracom Hrvatima spaljivali oklop i branili rodnu grudu, vi ste dole gledali kako da se uvalite na politicke funkcije s obje strane granice, zapisate teritorij, i ukradete sve sto nije betonom i armaturom zaliveno u zemlju.Hafis wrote: I zahvaljujući tome što Alija i uvozna ekipa nisu imali nikakvog utjecaja u svemu.
'Ta ces ti ba pricat o Posavini ziv bio?! Kad pomenes Orasje, Brcko, Gradaccac, Brod... Ima da stojis u stavu miiiiirno!
Hrvati Posavine i sjeveroistocne Bosne trebaju biti ponos hrvatskog naroda u BiH, a vi HDZ-ovci ih hapsite po nalogu vasih sefova iz RS, i onda krivite Sarajevo?
Jadno.Fakat je jadno da Hrvati umjesto da ospu po RS-u i Srbima krivca traže u Bošnjacima. Sinoć ona emisija na HTV "Otvoreno" baš degutantna priča, udrobiše i mudžahedine i bošnjački unitarizam u ovo hapšenje. Stvarno ne kontam što sada čirilićar Čović ne nazove svog pajdaša prisnog prijatelja Dodika i ne traži da Srbi odustanu od optužbi za ove ljude i eto Tužilaštvo BiH će ih pustiti.
- Drvosjeca iz Dejcica
#182 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Đaba vam sve kada vas *aramo kako stignemo. Eno gledam danas Sarajevo opet odbilo onom malom čirilićaru Čavari neki zahtjev, jebemo vas uzduž i poprijeko a vi ni kamen da bacite. Tačno mi vas žao bude kakve ste *izde.Hafis wrote:To jest, ali smo dobro raspoređeni i dobri domaćini. Za sada još ne hodamo po državi kao nadničari , niti spremamo kombije s prosjacima na teren.Drvosjeca iz Dejcica wrote:A ne Afize, ovo je ipak samo forum anonimusa...tek kada na državnoj HTV vidiš svaku drugu Sarajevo, Sarajevo tačno ti podignu samopouzdanje 150%.Hafis wrote:Dobro da znam. Od sad navijam za Kurde protiv svog onog ološa što ih ugnjetava.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 03/11/2016 14:15, edited 1 time in total.
-
dezurni_ucenik
#183 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Hafis je najjaci bio prosle godine kad je papa dosao u Sarajevo. Lik je toliko sebi zdero utrobu mjesecima nakon sto je najavljen dolazak, dzigericu vlastitu pojeo zato sto papa nije dosao da posjeti njihovo carstvo stijena i kamenja
. Pa onda kad je dosao, kladim se da je hafis u sebi Boga molio uz izgoravaranje zdravoMarija i ocenasa da izleti kakav langobard iz Maoce pa da uz tekbir rokne papu. I na kraju dana kad vise nije znao sta ce od silnog pasijaluka jer je sve proslo u najboljem redu poceo je da sere kako ne valjaju cevapi
. Legenda, ma za tetovaze je lik.

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#184 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
A prije toga je ipak rekao da su sve oni iznijeli na svojim hrvatskim plecimadezurni_ucenik wrote:Hafis je najjaci bio prosle godine kad je papa dosao u Sarajevo. Lik je toliko sebi zdero utrobu mjesecima nakon sto je najavljen dolazak, dzigericu vlastitu pojeo zato sto papa nije dosao da posjeti njihovo carstvo stijena i kamenja. Pa onda kad je dosao, kladim se da je hafis u sebi Boga molio uz izgoravaranje zdravoMarija i ocenasa da izleti kakav langobard iz Maoce pa da uz tekbir rokne papu. I na kraju dana kad vise nije znao sta ce od silnog pasijaluka jer je sve proslo u najboljem redu poceo je da sere kako ne valjaju cevapi
![]()
- Lincoln-Burrows
#185 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Čim se poteže to pitanje znači da je dvojbeno._BataZiv_0809 wrote: Jesmo li mi jedna drzava ili nismo?
- Kikibombona
#186 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Advokat prvooptuzenog generala Matuzovica je upravo potvrdio da su se zlocini desili, ali da njegov klijent nije odgovoran.daddy-kool wrote:
Prije nego što krenemo sa teorijama zavjere da vidimo konkretne poteze R Hrvatske. Al da je sumnjivo, jeste.
Zlocini su se desili. Neko ih je pocinio. Neka Tuzilastvo BiH i Sud BiH rade svoj posao.
Svaki zlocinac na slibodi manje je korist za drustvo.
- Drvosjeca iz Dejcica
#187 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Na papiru jesmo, tako stoji u mirovnom ugovoru i Ustavu BiH. Zašto pitaš Bato?Lincoln-Burrows wrote:Čim se poteže to pitanje znači da je dvojbeno._BataZiv_0809 wrote: Jesmo li mi jedna drzava ili nismo?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#188 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Pa zdrerali su i iz ljutog hercegovackog krsa, bilo je drvlje i kamenje, sta ce u Sarajevu, ko da tamo ima Hrvata/katolika, bla bla...dezurni_ucenik wrote:Hafis je najjaci bio prosle godine kad je papa dosao u Sarajevo. Lik je toliko sebi zdero utrobu mjesecima nakon sto je najavljen dolazak, dzigericu vlastitu pojeo zato sto papa nije dosao da posjeti njihovo carstvo stijena i kamenja. Pa onda kad je dosao, kladim se da je hafis u sebi Boga molio uz izgoravaranje zdravoMarija i ocenasa da izleti kakav langobard iz Maoce pa da uz tekbir rokne papu. I na kraju dana kad vise nije znao sta ce od silnog pasijaluka jer je sve proslo u najboljem redu poceo je da sere kako ne valjaju cevapi
![]()
- Alfons Kauders
#189 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
To ono kad smo citali HB forum?dezurni_ucenik wrote:Hafis je najjaci bio prosle godine kad je papa dosao u Sarajevo. Lik je toliko sebi zdero utrobu mjesecima nakon sto je najavljen dolazak, dzigericu vlastitu pojeo zato sto papa nije dosao da posjeti njihovo carstvo stijena i kamenja. Pa onda kad je dosao, kladim se da je hafis u sebi Boga molio uz izgoravaranje zdravoMarija i ocenasa da izleti kakav langobard iz Maoce pa da uz tekbir rokne papu. I na kraju dana kad vise nije znao sta ce od silnog pasijaluka jer je sve proslo u najboljem redu poceo je da sere kako ne valjaju cevapi
![]()
Ona cudna situacija kad citas kako 20tak uber-Hrvata gleda posjet Pape na TV-u i moli Boga da ga neko ubije?
Kad vidis kako neko moli Boga da mudzos ubije Papu, skontas koliko smo mi kolektivno u kurcu.
-
dezurni_ucenik
#190 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
_BataZiv_0809 wrote:A prije toga je ipak rekao da su sve oni iznijeli na svojim hrvatskim plecimadezurni_ucenik wrote:Hafis je najjaci bio prosle godine kad je papa dosao u Sarajevo. Lik je toliko sebi zdero utrobu mjesecima nakon sto je najavljen dolazak, dzigericu vlastitu pojeo zato sto papa nije dosao da posjeti njihovo carstvo stijena i kamenja. Pa onda kad je dosao, kladim se da je hafis u sebi Boga molio uz izgoravaranje zdravoMarija i ocenasa da izleti kakav langobard iz Maoce pa da uz tekbir rokne papu. I na kraju dana kad vise nije znao sta ce od silnog pasijaluka jer je sve proslo u najboljem redu poceo je da sere kako ne valjaju cevapi
![]()
Ebo ta njihova pleca kad nije bilo obilaska uzvisenog carstva kamenja i stijena. Nije to Tito bez razloga drzao u izolaciji.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#191 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Treba li onda ukidati ove institucije na drzavnom nivou?Drvosjeca iz Dejcica wrote:Na papiru jesmo, tako stoji u mirovnom ugovoru i Ustavu BiH. Zašto pitaš Bato?Lincoln-Burrows wrote:Čim se poteže to pitanje znači da je dvojbeno._BataZiv_0809 wrote: Jesmo li mi jedna drzava ili nismo?
- Drvosjeca iz Dejcica
#192 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
To odavno, fakat smo nisko pali kao društvo.Alfons Kauders wrote:To ono kad smo citali HB forum?dezurni_ucenik wrote:Hafis je najjaci bio prosle godine kad je papa dosao u Sarajevo. Lik je toliko sebi zdero utrobu mjesecima nakon sto je najavljen dolazak, dzigericu vlastitu pojeo zato sto papa nije dosao da posjeti njihovo carstvo stijena i kamenja. Pa onda kad je dosao, kladim se da je hafis u sebi Boga molio uz izgoravaranje zdravoMarija i ocenasa da izleti kakav langobard iz Maoce pa da uz tekbir rokne papu. I na kraju dana kad vise nije znao sta ce od silnog pasijaluka jer je sve proslo u najboljem redu poceo je da sere kako ne valjaju cevapi
![]()
![]()
Ona cudna situacija kad citas kako 20tak uber-Hrvata gleda posjet Pape na TV-u i moli Boga da ga neko ubije?
Kad vidis kako neko moli Boga da mudzos ubije Papu, skontas koliko smo mi kolektivno u kurcu.
-
dezurni_ucenik
#193 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Alfons Kauders wrote:To ono kad smo citali HB forum?dezurni_ucenik wrote:Hafis je najjaci bio prosle godine kad je papa dosao u Sarajevo. Lik je toliko sebi zdero utrobu mjesecima nakon sto je najavljen dolazak, dzigericu vlastitu pojeo zato sto papa nije dosao da posjeti njihovo carstvo stijena i kamenja. Pa onda kad je dosao, kladim se da je hafis u sebi Boga molio uz izgoravaranje zdravoMarija i ocenasa da izleti kakav langobard iz Maoce pa da uz tekbir rokne papu. I na kraju dana kad vise nije znao sta ce od silnog pasijaluka jer je sve proslo u najboljem redu poceo je da sere kako ne valjaju cevapi
![]()
![]()
Pasijaluk cisti.
-
dezurni_ucenik
#194 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Tomahawk11 wrote:Pa zdrerali su i iz ljutog hercegovackog krsa, bilo je drvlje i kamenje, sta ce u Sarajevu, ko da tamo ima Hrvata/katolika, bla bla...dezurni_ucenik wrote:Hafis je najjaci bio prosle godine kad je papa dosao u Sarajevo. Lik je toliko sebi zdero utrobu mjesecima nakon sto je najavljen dolazak, dzigericu vlastitu pojeo zato sto papa nije dosao da posjeti njihovo carstvo stijena i kamenja. Pa onda kad je dosao, kladim se da je hafis u sebi Boga molio uz izgoravaranje zdravoMarija i ocenasa da izleti kakav langobard iz Maoce pa da uz tekbir rokne papu. I na kraju dana kad vise nije znao sta ce od silnog pasijaluka jer je sve proslo u najboljem redu poceo je da sere kako ne valjaju cevapi
![]()
Mozes mislit okretanja kamenja po bubrezima kad je Papa rekao da je Sarajevo evropski Jerusalem.
- Banksy
#195 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Eno, Božo Ljubić traži reciprocitet i hapšenje ''časnika ABiH koji su napadali Hrvatsku (!?), a sad neometano ljetuju na Jadranu ''... 
- Drvosjeca iz Dejcica
#196 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Ja sam legalista mada mi neki prigovaraju da nisam. Državne institucije, ne samo državne već i entitetske, treba ukinuti, unaprijediti, izmijeniti samo onda ako se slože sve tri strane._BataZiv_0809 wrote:
Treba li onda ukidati ove institucije na drzavnom nivou?
- Alfons Kauders
#197 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
E u kurac.Banksy wrote:Eno, Božo Ljubić traži reciprocitet i hapšenje ''časnika ABiH koji su napadali Hrvatsku (!?), a sad neometano ljetuju na Jadranu ''...
Taman sam konto sredjivat dvoriste na proljece.
Oce ko kupit vikendicu na Hvaru?
-
Fudo387
#198 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
A sto bi im ista objasnjavali?
Koga boli qrac sta tamo neki Drago iz Varazdina misli o Bosni?
Da se mene sta pita, nasi politicki predstavnici bi predsjednika hrvatske i srbije docekali sa rijecima dobrodoslice, jebo vam ja mater obojici, sto ste dosli?
Koga boli qrac sta tamo neki Drago iz Varazdina misli o Bosni?
Da se mene sta pita, nasi politicki predstavnici bi predsjednika hrvatske i srbije docekali sa rijecima dobrodoslice, jebo vam ja mater obojici, sto ste dosli?
- Banksy
#199 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Zar ti nemaš putovnicu..? 
- Drvosjeca iz Dejcica
#200 Re: Kako objasniti Hrvatskoj da nismo Srbi?
Banksy wrote:Eno, Božo Ljubić traži reciprocitet i hapšenje ''časnika ABiH koji su napadali Hrvatsku (!?), a sad neometano ljetuju na Jadranu ''...