...evo zasto...kao sto i sam kazes,...
ake wrote:
ipak halal meso u kanadskom supermarketu je automatski povezano sa sarajevom,
sto je u sustini besmisleno

...postaviti temu o gurmanlucima na "umjetnost zivljenja" je sasvim ok, ali ne vidim sta se to tebe tice ako neko ubije zivotinju izgovarajuci pritom mantre u koje vjeruje i koje su njemu vazne??...ko te tjera da kupujes takve proizvode??...i ja, kao musliman, vidim svinjetinu u prodavnici, pa ne dizem frku oko toga...odnosno, kao vegetarijanac, vidim uopste meso u prodavnici, ali tolerisem, jer shvatam da ima i onih koji misle drugacije...
...dakle, umjetnost zivljenja ili ne, sustina tvog posta je: "vi" (znaci bosnje, balije, muslimani - na koga ce se drugog odnositi ako postavljas temu na sarajevo-x) koljete zivotinje izgovarajuci pritom rijeci koje su meni nevazne, zato ste necivilizovani, glupi fundamentalisti, a "ja" koljem (ili jedem te proizvode, isto) ne izgovarajuci nista, pa sam, prema tome, civilizovan...
...zasto ne postavis tu temu na kanadski forum? (mozda jer vec znas odgovor...naime da u zemlji u kojoj stanujes vlada demokratija, pa svako moze da jede ono sto voli)...
...ili ne prijavis da si otkrio da se na novom zelandu kriju "halal"-teroristi i fundamentalisti koji napadaju tvoj pojam gradjanskog, civilizovanog drustva??
...sve u svemu, namjera ti uopste nije bila diskutovati o jagnjetini, nego, da izvines...podjebavati

... pakost, pakost...