Kako nisam kupijo dobar komad jagnjetine sa Novog Zelanda :(

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

ake

#1 Kako nisam kupijo dobar komad jagnjetine sa Novog Zelanda :(

Post by ake »

bas bio dobar komad friske jagnjetine za ispec i to mu snizili cijenu podobro,
ja se pitam zasto, da nije rok trajanja u pitanju :?
medjutim nije to, nego je u pitanju "halal meat" :shock:
lagano odustanem da ne bi koji musliman ostao uskracen za svoja prava i komad mesa,
strasno je kad musliman mora da jede meso zivotinje koja je zaklana od cafirske ruke, jel da :( :P

koji primitivizam cak i u ovoj kanadi :oops:
no sikiriki

#2 Re: Kako nisam kupijo dobar komad jagnjetine sa Novog Zeland

Post by no sikiriki »

[quote="ake"]bas bio dobar komad friske jagnjetine za ispec i to mu snizili cijenu podobro,
lagano odustanem da ne bi koji musliman ostao uskracen za svoja prava i komad mesa,
strasno je kad musliman mora da jede meso zivotinje koja je zaklana od cafirske ruke, jel da :( :P

ONDA JEDI GOVNA!!!!!!!
Engram::X

Post by Engram::X »

golden svinjic za mog akca

Image

kakve stupidarije :D :D :D
dariosa

Post by dariosa »

sta je ovdje cudno? covjek je primitivan, razocaran, zatucan, opijen mrznjom, gnjevom, zatucan vijencima gorskim i istragom poturica i sad smo mu svi krivi sto je u kanadi i sto mu se "najgenijalnije" dijelo na ovim prostorima ne izucava u sarajevu, tako da ga on moze "ponovo" doziviti kao svoj grad.

nemozes biti supak godinama i onda poslije nesto drugo ocekivati.
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

dariosa wrote:ne mozes biti supak godinama i onda poslije nesto drugo ocekivati.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D
koji primitivizam cak i u ovoj kanadi
Pa šta ćeš :D :D kakvi doseljenici :D takva prava :D kultura :D i meso :D .
P.S. Što će ti jagnjetina :D :D kad imaš teletinu :shock: :shock: :D :D
brkus vulgaris

Post by brkus vulgaris »

:?

možda brko zna odgovor...

jedeš brale previše švajcarske čokolade i sira... :(

da nije puno i jagnjetina... :?
ake

Post by ake »

dariosa wrote:sta je ovdje cudno? covjek je primitivan, razocaran, zatucan, opijen mrznjom, gnjevom, zatucan vijencima gorskim i istragom poturica i sad smo mu svi krivi sto je u kanadi i sto mu se "najgenijalnije" dijelo na ovim prostorima ne izucava u sarajevu, tako da ga on moze "ponovo" doziviti kao svoj grad.

jaruga i ti si za mnoge supak, vjeruj mi ;)
(horni ti si supcic, as well) :lol: :lol:

no ipak skoknes do lukavice da kupis svinjetinu, sto znaci da si jos i licemjer :oops:

ipak halal meso u kanadskom supermarketu je automatski povezano sa sarajevom,
sto je u sustini besmisleno :oops:
seas of cheese

Post by seas of cheese »

ake wrote:
dariosa wrote:sta je ovdje cudno? covjek je primitivan, razocaran, zatucan, opijen mrznjom, gnjevom, zatucan vijencima gorskim i istragom poturica i sad smo mu svi krivi sto je u kanadi i sto mu se "najgenijalnije" dijelo na ovim prostorima ne izucava u sarajevu, tako da ga on moze "ponovo" doziviti kao svoj grad.

jaruga i ti si za mnoge supak, vjeruj mi ;)
(horni ti si supcic, as well) :lol: :lol:

no ipak skoknes do lukavice da kupis svinjetinu, sto znaci da si jos i licemjer :oops:

ipak halal meso u kanadskom supermarketu je automatski povezano sa sarajevom,
halal meso je fakat sranje. ja ponekad ovde kad zaglavim pijan u 5 am, nemam sta drugo jest na ulici nego svarmu. bezveze.

e, ali zato u supermarketu mozes naci slanine tako dobre da ti pamet stane, prodaju jednu verziju tanko izrezanu, onako sarenu omotanu oko kozijeg sira. :P :P :P :P :P :P

:P
dariosa

Post by dariosa »

eeee da su se samo tog kobnog 2-og maja, te davne 1992-e, stvari drugacije odigrale. ili bar u nekoliko navrata poslije 2-og maja... sve bi sada bilo puno "bolje". niti bi ti bio u kanadi, niti bi ispao supak jer bi oni koji bi te mogli proglasiti supkom vjerovatno bili na onom svijetu, tvoje odluke bi bile ispravne i vizionarske, njegos i istraga poturica bi se umjesto jergovica, hemona i karahasana izucavali u skolama...

da je samo usla ona trica protiv kk alhosa???? ko zna, mozda bi i tvoje frustracije bile drugacije?

ake, sjecas li se definicije SUPKA? prepoznajes li se? ja te vidim i to kao klasicnog, ne obicnog... a sto kaze nikolaidis "postati supak medju rajom je nesto sto ni jedan sarajlija sebi za zivota ne bi smio dozvoliti".

p.s.
u pravu si za svinjetinu. da sarajevski mudzahedini i dzihad ratnici nisu pobili onih 10000 srba i par hiljada hrvata u sarajevu, sada bi se svinjetina mogla svuda kupovati. ali valjalo je necim hraniti lavove po pionirskoj i pejakoviceve ogromne sarplanince...
ake

Post by ake »

ima "high fibre" 8)

nego ne vidim vezu izmedju low fat i halal meat :?

halal meat je cista diskriminacija, getoizacija i protivna svim normama civilizovanog drustva :(
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

...iz dubine svoje zelene, vegetarijanske duse moram da kazem da, ako je klanje i krkanje zivotinja saglasno normama civilizovanog drustva, onda se serem na takvo drustvo, bilo ono kanadsko ili neko drugo...prema tome...smanji dozivljaj...

...i ako tema o halal - meatu nema veze sa bosnom, zasto je onda postavljas na sarajevski forum?...pakost, pakost... :sad:
ake

Post by ake »

Kurt_Kombajn wrote:...i ako tema o halal - meatu nema veze sa bosnom, zasto je onda postavljas na sarajevski forum?...pakost, pakost... :sad:
podforum je umjetnost zivljenja, a ne bosna, sarajevo itd :roll:
ipak sto si se ti toliko nasekiro zbog toga, kakve to veze ima sa tobom, zasto pakost :?
horoz

#14 Re: Kako nisam kupijo dobar komad jagnjetine sa Novog Zeland

Post by horoz »

ake wrote:koji primitivizam cak i u ovoj kanadi :oops:
Zavjera balijsko-eskimska :lol: :lol: :lol:

E jest' mi te žao... Izbjegavaš svinjeći holesterol i onda tako naletiš na nešto od čega misliš da si utek'o dovoljno daleko :lol: :lol: :lol: I još to želiš podijeliti s nama :razz:
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

...evo zasto...kao sto i sam kazes,...
ake wrote: ipak halal meso u kanadskom supermarketu je automatski povezano sa sarajevom,
...postaviti temu o gurmanlucima na "umjetnost zivljenja" je sasvim ok, ali ne vidim sta se to tebe tice ako neko ubije zivotinju izgovarajuci pritom mantre u koje vjeruje i koje su njemu vazne??...ko te tjera da kupujes takve proizvode??...i ja, kao musliman, vidim svinjetinu u prodavnici, pa ne dizem frku oko toga...odnosno, kao vegetarijanac, vidim uopste meso u prodavnici, ali tolerisem, jer shvatam da ima i onih koji misle drugacije...

...dakle, umjetnost zivljenja ili ne, sustina tvog posta je: "vi" (znaci bosnje, balije, muslimani - na koga ce se drugog odnositi ako postavljas temu na sarajevo-x) koljete zivotinje izgovarajuci pritom rijeci koje su meni nevazne, zato ste necivilizovani, glupi fundamentalisti, a "ja" koljem (ili jedem te proizvode, isto) ne izgovarajuci nista, pa sam, prema tome, civilizovan...

...zasto ne postavis tu temu na kanadski forum? (mozda jer vec znas odgovor...naime da u zemlji u kojoj stanujes vlada demokratija, pa svako moze da jede ono sto voli)...
...ili ne prijavis da si otkrio da se na novom zelandu kriju "halal"-teroristi i fundamentalisti koji napadaju tvoj pojam gradjanskog, civilizovanog drustva??

...sve u svemu, namjera ti uopste nije bila diskutovati o jagnjetini, nego, da izvines...podjebavati :( ... pakost, pakost...
ake

Post by ake »

ajde kurte ne kazem to ja, nego sam samo ukazao na povezivanja drugih,
od sada jos moram da crtam, da bi pojasnio sve sto kazem :(
rumenko

Post by rumenko »

ne kaze se "kupijo"grom ne "ubijo"...malo si ti meni ko "zatupijo" jebo te ucitelj koji te "ucijo"...
ake

Post by ake »

cemu psovke :?
rajvosa

#19 Re: Kako nisam kupijo dobar komad jagnjetine sa Novog Zeland

Post by rajvosa »

ake wrote:bas bio dobar komad friske jagnjetine za ispec i to mu snizili cijenu podobro,

koji primitivizam cak i u ovoj kanadi :oops:
Bil ti malo cvaraka :lol: , il krvarice :shock: , ma jedi govna :-) to je za tebe :lol: :lol: :razz: :razz: :razz: :razz:
vidiovo

Post by vidiovo »

sta se uzbudjujete toliko, novozelandska janjetina je ionako zilava :D
Last edited by vidiovo on 13/12/2004 15:23, edited 1 time in total.
vidiovo

#21 Re: Kako nisam kupijo dobar komad jagnjetine sa Novog Zeland

Post by vidiovo »

rajvosa wrote: Bil ti malo cvaraka :lol: , il krvarice
zasto ne, jos nasjeckas luka, prava stvar. ne znas sta propustas.
rajvosa

#22 Re: Kako nisam kupijo dobar komad jagnjetine sa Novog Zeland

Post by rajvosa »

vidiovo wrote:
rajvosa wrote: Bil ti malo cvaraka :lol: , il krvarice
zasto ne, jos nasjeckas luka, prava stvar. ne znas sta propustas.
A rakija i gusle :lol: :lol: :lol: :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#23 Re: Kako nisam kupijo dobar komad jagnjetine sa Novog Zeland

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

ake wrote: bas bio dobar komad friske jagnjetine za ispec i to mu snizili cijenu podobro,
strasno je kad musliman mora da jede meso zivotinje koja je zaklana od cafirske ruke, jel da
koji primitivizam cak i u ovoj kanadi
To je demokratija moj AKE, ko je tebi kriv sto si odrastao u primitivnoj sredini pa ti se primitivizam pricinjava na svakom koraku... Cak i u komadu taze janjetine... :D :shock: :D :lol: 8-)
Post Reply