Kako ne vide?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
apsidejzi

#1 Kako ne vide?

Post by apsidejzi »

U nadi da ce mozda ova tema nekako doci do odgovornih i nadleznih, zelio bih upitati iste par stvari, navodeci posljednji primjer saobracajne nesrece kod Pala. VIse na linku: https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /200812142

Naime, zelio bih upitati nadlezene (ukljucujuci poglavare Bakira, DOdika i Covica ali i sve nizerangirane koji se pitaju nesto u vezi necega u drzavi). Zelio bih ih zamoliti da sada razmisle o ovoj saobracajnoj nesreci porodice Hrsum. Ja mislim da bi oni sada sve dali da su imali autoput od Pala prema Sarajevu pa da je vozac Mercedesa (koji je bio pijan i drogiran) zapucao sam u neku bankinu i nastradao. Zar nije bilo bolje raditi na izgradnji infrastrukture nego raditi na izgradnji stranacko mafijaskog lobija za kradju i izrabljivanje BiH. Ne kazem ja da su Hrsumi bili dio te mafijaske strukture ali su definitivno bili dio sveukupnog problema i ubjedjen sam da bi sad volili da su se vise zalagali za igradnju autoputa.

Mislim, ja ne razumijem kako ti ljudi ne vide da nije bogastvo samo ono sto oni imaju. Nebitno jesul pokrali od naroda il su sposobni biznismeni il je pocetni kapital ratnoprofiterstvo a ostalo poslijeradni biznis. Kako ti ljudi ne vide da nije bogastvo samo ono sto ti imas? Sta ce onom nacelniku Trebinja vila na nekoj selendri kad se mora 20km voziti po makadamu. Zar nije bolje da su dio novca ukrali a dio ulozili u infrastrukturu? Ne mozes samo grabiti sebi a krasti od svih jer tad zapravo krades i od sebe. Uvjeris se ovako kao Hrsumi.

Sutra se to moze dogoditi i Bakiru. Kako ti ljudi ne vide ce i oni koristiti opste dobro. Da je opste dobro i u njihovu korist. Nije samo poenta u kaznjavanju ljudi jer ti neces biti bolji ako je drugima gore. Tebi ce biti isto. Koliko sam samo vidio kuca po bosni koje su super sredjene i imaju finu bastu i ogradu, al odes pet metara dalje, smetljiste. Iduca kuca bez fasade. Taj tvoj prcetak jest mozda lijep. Ti mozda imas dobru platu, imas uticaj, stimas sebi i svojima tendere. Al i ti upalis automobil i izadjes na makadam. Kad neko dodje u tvoju kucu nece reci: vidi jest on bogat. Rece, vidi sto zivi pored bijede.

TO je zalosno da ovo ne vide. Ja ne razumijem kako ne vide da je bolje imati prosjecnu kucu u naselju sa vilama nego trospratnicu u sirotinjskom naselju. Hrsumi su se uvjerili u to i platili su svojim zivotima. Valjda ce ova poruka doci do nekog ko se bilo sta pita pa ce razmisliti da nije samo njegovo ono sto je u njegova 4 zida. Njegovo je ono i van ta 4 zida, a to sto je van je bijeda.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2 Re: Kako ne vide?

Post by mk ultra »

ja sam na jednoj od drugih tema napisao da bošnjaci konkretno rade i dalje na genocidu nad bošnjacima, šta drugi rade ne znam tačno, nemam toliko kontakta koliko imam sa ovim narodom

svi sve vide ;-)
od nane koja prodaje švercovane cigare na pijaci do krađe milionskih razmjera na tenderima, utajama poreza i sl. niko nije budala, zna tačno šta i kako i koliko treba, samo je pitanje želi li ili ne želi
Sanjarko

#3 Re: Kako ne vide?

Post by Sanjarko »

:skoljka:
Post Reply