Kako nauciti slovenacki jezik
-
nu me
#1 Kako nauciti slovenacki jezik
Dajte mi savjet: kako neko ko ne zivi u glavnom gradu BiH da nauci slovenacki jezik?
-
Ledena Princeza
Slovensko kulturno drustvo Cankar,
Alifakovac 5
Sarajevo
033238639
Veliko uspeha in lep pozdrav!

Alifakovac 5
Sarajevo
033238639
Veliko uspeha in lep pozdrav!
-
zelenooka blogerica
heheh
ne kontam kakva je ovo ekspanzija ... ti si druga osoba u pet dana od koje sam cula isto pitanje hehehe
Zasto je slovenacki postao tako popularan????
Princeza ti je dala pravu adresu, s tim ako ti je hica da naucis trazi privatne casove.....
ne kontam kakva je ovo ekspanzija ... ti si druga osoba u pet dana od koje sam cula isto pitanje hehehe
Zasto je slovenacki postao tako popularan????
Princeza ti je dala pravu adresu, s tim ako ti je hica da naucis trazi privatne casove.....
- Jara
Dvije su varijante , "zapadna" i "istočna" ( iliti hrvatska i srpska... u BiH su obje u upotrebi.burekodsira wrote:jel slovenacki slovenski ili slovacki?![]()
Zapadna: kaže se Slaveni , pa je pridjev slavenski . Jezik kojim govore Slovenci je slovenski.
Istočna: kaže se Sloveni , pa je pridjev slovenski. Jezik kojim govore Slovenci je slovenački.
Slovenci za svoj jezik kažu da je slovenski.
("Slovenski" je "slovački" - na češkom, možda na još nekom slavenskom/slovenskom...
-
SilentWhisper
Slovenscina!!!!!!!!!!burekodsira wrote:jel slovenacki slovenski ili slovacki?![]()
-
SilentWhisper
#11 Re: Kako nauciti slovenacki jezik
Natjeraj se i gledaj njihove televizije!!!!!!!!!!!! Meni je pomoglo!!!!!!!nu me wrote:Dajte mi savjet: kako neko ko ne zivi u glavnom gradu BiH da nauci slovenacki jezik?
Seveda, na začetku moreš bit presenečen kak rumeno more biti žuto....
In zakaj se zapad kaže zahod itd.....
A za res ne vem otkud im reč "ščegetavček"
Ko zna kaj je to brez googla, za res je cool fantje/punca
Last edited by SilentWhisper on 02/03/2007 10:38, edited 1 time in total.
-
rashid
#12 Re: Kako nauciti slovenacki jezik
Ce hoces ti pa lahka jaz kaj pokazem okrog slovenscine, seveda danes se vse placa vendar zagotovim da bos v nulu razturala slovenscino na koncu. Nea okrevaj,nu me wrote:Dajte mi savjet: kako neko ko ne zivi u glavnom gradu BiH da nauci slovenacki jezik?
-
loudness
Slovinský je slovenski (slovenački) na češkom (slovačkom) [Slovinsko = Slovenija], slovaški je slovački na slovenskom (slovenačkom), a slovenský (český) jázyk je češki (slovački) jezik na b/h/s-u . Još Slovensko(sk)=Slovenska Republika(sk)=Slovaška(si)=Slovačka(hr,bih,srb,me)Jara wrote:Dvije su varijante , "zapadna" i "istočna" ( iliti hrvatska i srpska... u BiH su obje u upotrebi.burekodsira wrote:jel slovenacki slovenski ili slovacki?![]()
)
Zapadna: kaže se Slaveni , pa je pridjev slavenski . Jezik kojim govore Slovenci je slovenski.
Istočna: kaže se Sloveni , pa je pridjev slovenski. Jezik kojim govore Slovenci je slovenački.
Slovenci za svoj jezik kažu da je slovenski.
("Slovenski" je "slovački" - na češkom, možda na još nekom slavenskom/slovenskom.... )
-
loudness
#14 Re: Kako nauciti slovenacki jezik
In svinec = olovo, kosilo = ručak; zavarovanje = osiguranje; tehtnica = vaga; oblast = vlast, reševanje = spašavanje; košulja = srajca, tir = kolosijek, šibak = slab, sledenje = roaming, hranilnica = štedionica; naslov = adresa ..........................................................................................SilentWhisper wrote:Natjeraj se i gledaj njihove televizije!!!!!!!!!!!! Meni je pomoglo!!!!!!!nu me wrote:Dajte mi savjet: kako neko ko ne zivi u glavnom gradu BiH da nauci slovenacki jezik?![]()
In zakaj se zapad kaže zahod itd.....![]()
A za res ne vem otkud im reč "ščegetavček"........
Last edited by loudness on 17/02/2008 02:13, edited 1 time in total.
-
WizzardFromBOZ
#15 Re: Kako nauciti slovenacki jezik
nista lakse, pretplatis se na mladinu ili delo...pa uci slovenscinu.nu me wrote:Dajte mi savjet: kako neko ko ne zivi u glavnom gradu BiH da nauci slovenacki jezik?
svojevremeno sam zivio neko vrijeme u malom gradu i bio jedini u gradu koji je bio pretplacen na delo. nazalost nisam ima s kime pricati a nisam ni rjesavao ukrstenice, pa ga nisam dobro naucio.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
http://rapidshare.com/files/92099742/Sl ... .part1.rar
http://rapidshare.com/files/92104307/Sl ... .part2.rar
1200 stranica rjecnik...fakat ga neko skenirao...
.
http://rapidshare.com/files/92104307/Sl ... .part2.rar
1200 stranica rjecnik...fakat ga neko skenirao...
-
pita
hhmmm...se mi je kar zdelo...da je pol Slovenije gor...Prolaznik wrote:Bemti, zgleda da smo vsi sami slovenci na tem sajtu. Ali je še kdo ki razume slovensko?
Ucenje slovenskog je najlakse da najdes neku slovenku
- krava
#22 Re: Kako nauciti slovenacki jezik
klitoris=scegetavcekSilentWhisper wrote:Natjeraj se i gledaj njihove televizije!!!!!!!!!!!! Meni je pomoglo!!!!!!!nu me wrote:Dajte mi savjet: kako neko ko ne zivi u glavnom gradu BiH da nauci slovenacki jezik?![]()
In zakaj se zapad kaže zahod itd.....![]()
A za res ne vem otkud im reč "ščegetavček"........
bez googla casna rijec !!!
- StLouis
Prolaznik wrote:Še dva "slovenca" rabim pa bomo zahtevali svoj podforum. Ali se strinjate?![]()
meni je njihov jezik bas simpa. kao mali klinjo sam isao u ljubljanu u skolu ali sam zaboravio njihov jezik