Prije svega, fakat! super post! I nemoj se libit da napises vise. Druga stvar, vjerujem da je mucno citati nekakve licne razmirice, i meni je mrsko da ti pravo velim. Ali nekolicina jednostavno ne daje drugu opciju, no nejse.fakat wrote:U ono o cemu uglavom pise stari rasta...
Ovo je za mene kljucna recenica:
Ponekad ne mogu da vjerujem da je toliki nivo povjerenja uopste moguc....cudi me tolika naivnost i povjerenje javnosti u mali broj ljudi u cijim je rukama skoncentrisana tolika zastrasujuca moc, finansijska, politicka, vojna, medijska.
No, poenta onoga svega sto sam napisao dosada jeste da nazalost postoji jedna linija zavjere od vajkada, koja je ljudskoj rasi pomutila znanje o sebi samoj pa se sada pitamo kako smo uopste nastali i koja nam je svrha. Bitno je razumjeti ustvari da su svi aspekti nasega zivota nekako u sluzbi jedne velike, neshvatljivo dugotrajne zavjere. Nekoliko puta sam ponovio, i sa @delllboy79 smo se slozili, da se analitickom analizom kroz generacije moze doci ustvari do najvjerovatnijih pocetaka svega toga. Moj slobodni zakljucak je da sve krece od, kako ih ja zovem (mada nije pravi naziv), drevnih/prastarih lihvara. Treba znati da su oni, kroz generacije i generacije vodili posebnog racuna da se historija procisti, iskrivi, izmanipulise kako bi zametali svoje tragove. Zbog toga su bitni nezavisni/alternativni historicari koji su u stanju doci do kakvih takvih podataka kako bi smo ponovo naucili o sebi. Naravno, tesko je doci do radova takvih ljudi jer su automatski diskreditirani od sluzbenih medija i historicara. Cesto im se desavaju i gore stvari. Ne radi se tu samo o historicarima, ali kao sto rekoh, radi se o vise aspekata ljudskog zivota. Ustvari, volio bih vise saznati o ovome, pa ako neko ima mozda nekih podataka, dokumenata itd neka podijeli sa nama ovdje.
Zbog navedenog je bitno ukljuciti tog crva sumnje i istrazivati a ne prosto vjerovati absolutno svemu cime nas tutkaju u skoli i kroz medije.
Kada govorimo o vanzemaljcima, mada bih volio da se otkriju i sokiraju nas, mada vjerujem da postoje tamo negdje, ipak mi se cini da je sva prica oko njih jedna velika patka zbog nekih sasvim trecih ciljeva.
@ALL
Kada govorimo u TPP / TTIP, naidjoh na slijedece:
O ovome je takodjer vise nego bitno govoriti, protiviti se tomu, protestirati, informisati svoju porodicu, prijatelje, poznanike. Ovome bismo trebali posvetiti ili temu ili pricati o tome i ovdje, bilo gdje. Bitno je za SVE NAS, za cijelu planetu. Iskreno, ne mogu da vjerujem da se toliko presucuje, pa i kada neko pokusa o tome govoriti svi preko toga predju kao da je rijec u nekom duhu...Julian Assange wrote:If EU parliamentarians want to see the TTIP they have to call the US embassy and make an appointment. Appointments are only available 2 days a week for 2-hour time slots. Only 2 parliamentarians are permitted at once. They go to US embassy, they have to hand in every electronic device so they cannot possible make a copy. They must agree to keep everything confidential, and they are led to security reading room where 2 US embassy guards watch everything that they do. How can EU parliamentarians possibly understand what they're negotiating for Europe under these circumstances?
WikiLeaks
I jos nesto na sta sam naisao i sa cime se slazem: