Kako narasti - načini.
Moderator: anex
-
ice2cube
#1 Kako narasti - načini.
Zanima me ima li nacin na koji mogu narasti ? Nisam punoljetan, tako da imam jos vremena ali ne vjerujem ja bas u to.
Bio kod endokrinologa, dala mi savjete neke glupe koje sam i na internetu procitao.
Dakle, zanimaju me nacini, ne zanima me bilo legalno, ilegalno, moralno, nemoralno, opasno svejedno !
Molio bi bez glupih odgovora, hvaala.
Bio kod endokrinologa, dala mi savjete neke glupe koje sam i na internetu procitao.
Dakle, zanimaju me nacini, ne zanima me bilo legalno, ilegalno, moralno, nemoralno, opasno svejedno !
Molio bi bez glupih odgovora, hvaala.
- RedJohn
#2 Re: Kako narasti - načini.
Ja sam uz košarku narastao 40cm za 3 godine ,počeo sa 15 godina ! Ne treniram više ima 5 il 6 godina
Evo me sad 1.91cm
A i dobro je da uzmeš tegove za zglobove (noge) i da skačeš!
Evo me sad 1.91cm
-
ice2cube
#3 Re: Kako narasti - načini.
Ja imam 17 god.RedJohn wrote:Ja sam uz košarku narastao 40cm za 3 godine ,počeo sa 15 godina ! Ne treniram više ima 5 il 6 godina![]()
Evo me sad 1.91cm
A noge mi nisu kratke, one su mi duge za tipa moje visine cak su mi i duze od onih koji su duzi od mene za 10 cm, gornji dio tijela mi je kratak..
- RedJohn
#4 Re: Kako narasti - načini.
Meni je baš obratnoice2cube wrote:Ja imam 17 god.RedJohn wrote:Ja sam uz košarku narastao 40cm za 3 godine ,počeo sa 15 godina ! Ne treniram više ima 5 il 6 godina![]()
Evo me sad 1.91cm
A noge mi nisu kratke, one su mi duge za tipa moje visine cak su mi i duze od onih koji su duzi od mene za 10 cm, gornji dio tijela mi je kratak..
-
ice2cube
#5 Re: Kako narasti - načini.
Hvala na savjetu. 
- -danTe-
#6 Re: Kako narasti - načini.
koliko si visok,ako mogu pitati?
-
ice2cube
#7 Re: Kako narasti - načini.
Nisam se mjerio zadnjih nekoliko godina, ali otprilike 170-danTe- wrote:koliko si visok,ako mogu pitati?
Samo mi nemojte price molim Vas, da je ok visina, jer nije.
-
ice2cube
#9 Re: Kako narasti - načini.
Woman wrote:štikle
- tag33
#10 Re: Kako narasti - načini.
Pa kalcijum je glavni faktor sto se tice rasta kostiju,pij dosta mlijeka,batem litar dnevno i uzimaj ono 0.9% mm da se ne pretvoris u bucu..
- relax11
#11 Re: Kako narasti - načini.
Jesi narasto sta 
- ilkbahar
#12 Re: Kako narasti - načini.
koliko ti je u genima cm zapisano toliko ces narasti. jebiga.
e sad moguce su varijacije do par cm. najbitnije je da se bavis fizickom aktivnoscu, kao sto je neko gore rekao košarkom ili cak plivanjem. dizanje tegova i sl. ni pod razno jer ce te samo jos "zakucat". Znaci sve aktivnosti koje u sebi sadrze dosta istezanja prema gore.
e sad postoje ti neki hormoni rasta, ali cisto sumnjam da do njih mozes tako lako doci bez lijecnicke preporuke. A preporuku lijecnika za to neces nikad dobiti jer sa svojih 17 god i 170 cm si sasvim normalan.
I ako uspijes doci do tih hormona i pocnes ih koristiti, vrlo brzo ces dobiti strasne nus pojave kao sto su aritmija srca, problemi sa stitnom zlijezdom, kostima, rizik od dijabetisa i jos mnogo toga. Pa sad vidi da li se isplati zbog nekog nerealnog kompleksa ugroziti si zdravlje.
e sad moguce su varijacije do par cm. najbitnije je da se bavis fizickom aktivnoscu, kao sto je neko gore rekao košarkom ili cak plivanjem. dizanje tegova i sl. ni pod razno jer ce te samo jos "zakucat". Znaci sve aktivnosti koje u sebi sadrze dosta istezanja prema gore.
e sad postoje ti neki hormoni rasta, ali cisto sumnjam da do njih mozes tako lako doci bez lijecnicke preporuke. A preporuku lijecnika za to neces nikad dobiti jer sa svojih 17 god i 170 cm si sasvim normalan.
I ako uspijes doci do tih hormona i pocnes ih koristiti, vrlo brzo ces dobiti strasne nus pojave kao sto su aritmija srca, problemi sa stitnom zlijezdom, kostima, rizik od dijabetisa i jos mnogo toga. Pa sad vidi da li se isplati zbog nekog nerealnog kompleksa ugroziti si zdravlje.