Kako namjestiti konekciju Globalnet?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
latinalover
Posts: 964
Joined: 29/10/2004 22:01

#1 Kako namjestiti konekciju Globalnet?

Post by latinalover » 24/01/2007 14:32

imam konekciju sve je uredu ,zadovoljan sam....
ne moram se ni konektovat a surfam :lol:


kad kliknem da se konektujem izbaci sljedece:

Image

ovo je najcudniji kablovski internet u nasoj zemlji....


kao sto rekoh spojen sam samo na LAN i mogu surfat :lol:


neki
Posts: 4959
Joined: 17/02/2005 07:57
Has thanked: 8 times
Been thanked: 30 times

#2

Post by neki » 24/01/2007 19:45

Vjerovatno ti je modem podesen na router mod

*Unreal*
Posts: 366
Joined: 13/04/2005 01:01
Location: Sarajevo

#3

Post by *Unreal* » 25/01/2007 11:17

Globalnet je zakupio liniju od BIHNETA i ti se nalazis u njihovoj mrezi, to zapravo nije ni pravi ISP, a tvoj "kablovski internet" bi radije nazvao LAN mrezom promjenljive brzine... maksimum ti je negdje oko 70kbs i to ti je kapak, nemas nikakvu kontrolu nad konekcijom ali zato imas neogranicen download

jbosko
Posts: 28
Joined: 18/11/2006 19:44
Location: sarajevo

#4

Post by jbosko » 10/06/2007 15:40

*Unreal* wrote:Globalnet je zakupio liniju od BIHNETA i ti se nalazis u njihovoj mrezi, to zapravo nije ni pravi ISP, a tvoj "kablovski internet" bi radije nazvao LAN mrezom promjenljive brzine... maksimum ti je negdje oko 70kbs i to ti je kapak, nemas nikakvu kontrolu nad konekcijom ali zato imas neogranicen download
GlobalNET nikad nije imao nikakvu liniju od bihnet-a niti bilo kog drugog internet providera iz bosne sto se vidi i po IP adresama, nasi linkovi idu na dasto-semtel (makedonija) i akton (slvoenija) a to sto ti pricas je ... Boze sacuvaj. Valjda da ispadnes pametan pred ostalima, a ne znas gdje si supalj.

Post Reply