Kako naci zenu vrijednu braka?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Zizi505
#2751 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
@moonca cougar 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2752 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
stifler's mom 
-
moonca
#2753 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
..zasto to pishesh..zizi505 wrote:@moonca cougar
-
Zizi505
#2754 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
...simpatije, simpatije... 
- S4mpion
#2756 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Postoji razlog zbog kojeg se ovakvi muškarci rijetko sreću-endemska su vrsta i svoje kvalitete neće trošiti na svakoga.zizi505 wrote:Ja još ne sretoh ovakvog muškarca.S4mpion wrote: Da, da, danas su žene poprilično drugačije kad se uporede sa ženama iz prošlosti, međutim... žene su i dalje žene, svoju psihu nisu mnogo promijenile i te zakonitosti muško-ženskih odnosa nisu(i ne treabaju biti) prevaziđene, uprkos vremenu.
Prema onom što sam ja pročitao, ne radi se o robovlasničkom odnosu niti o potrebi za ugnjetavanjem slabijeg, u ovom slučaju žene, već o ulozi muškarca i žene u vezi. Muškarac, kao takav, ima ulogu vođe i to je njegova prirodna uloga u vezi, dok, s druge strane, ženi ta uloga nije prirodna, smjestiš li je u poziciju vođe, nekoga ko će voditi glavnu riječ i preuzeti kompletnu inicijativu, stvari će krenuti nizbrdo, veza ka gašenju ili će, u najmanju ruku, to biti veza jako lošeg kvaliteta, jer niko ne igra svoju ulogu, a u takvoj vezi, usuđujem se reći, žena je prva koja nije sretna.
Da smo npr. nas dvoje par koji planira da uđe u brak, kako bi ti meni objasnio ovaj dio u vezi naših uloga? Ako može na nekom konkretnom primjeru.
Da smo nas dvoje par, koji planira da uđe u brak, ne bih ti morao ništa objašnjavat', već bismo i ja i ti uveliko bili u svojim ulogama koje našu vezu čine dovoljno dobrom za brak. Formiranje tih uloga počinje još od prve kafe ili čak i prije kafe, a da ne spominjem da su već uveliko formirane kad dođe do braka. I najmanje se radi o priči, a najviše o ponašanju, to je korak kojeg uspiješ upratit' ili ne.
- pustopoljina
#2757 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Lakse naci pancicevu omoriku
-
moonca
#2758 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Upravo tako...i nema iznenadjenja shokova.... planiraraju se zajednicki ciljevi,ideje ..a ne spiskovi ko ce sta raditi i u kom dobu.Da smo nas dvoje par, koji planira da uđe u brak, ne bih ti morao ništa objašnjavat', već bismo i ja i ti uveliko bili u svojim ulogama koje našu vezu čine dovoljno dobrom za brak. Formiranje tih uloga počinje još od prve kafe ili čak i prije kafe, a da ne spominjem da su već uveliko formirane kad dođe do braka. I najmanje se radi o priči, a najviše o ponašanju, to je korak kojeg uspiješ upratit' ili ne.
-
Hakiz
#2759 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Znači, stvar je u tome da žena odmah zna gdje joj je mjesto, a ako slučajno ne zna, ti ćeš joj to već kazati i to tako da dobro zapamti?S4mpion wrote:
Postoji razlog zbog kojeg se ovakvi muškarci rijetko sreću-endemska su vrsta i svoje kvalitete neće trošiti na svakoga.
Da smo nas dvoje par, koji planira da uđe u brak, ne bih ti morao ništa objašnjavat', već bismo i ja i ti uveliko bili u svojim ulogama koje našu vezu čine dovoljno dobrom za brak. Formiranje tih uloga počinje još od prve kafe ili čak i prije kafe, a da ne spominjem da su već uveliko formirane kad dođe do braka. I najmanje se radi o priči, a najviše o ponašanju, to je korak kojeg uspiješ upratit' ili ne.
- S4mpion
#2760 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Ne znači.Hakiz wrote:Znači, stvar je u tome da žena odmah zna gdje joj je mjesto, a ako slučajno ne zna, ti ćeš joj to već kazati i to tako da dobro zapamti?S4mpion wrote:
Postoji razlog zbog kojeg se ovakvi muškarci rijetko sreću-endemska su vrsta i svoje kvalitete neće trošiti na svakoga.
- pustopoljina
#2761 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Na koljenima, uz nogu...dok se njemu vijori kosa, a u desnoj ruci neko oruzjeHakiz wrote:Znači, stvar je u tome da žena odmah zna gdje joj je mjesto, a ako slučajno ne zna, ti ćeš joj to već kazati i to tako da dobro zapamti?S4mpion wrote:
- cendlerbing
#2762 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Ne vidim stvarno šta je toliko endemsko u pronalasku muškarca koji želi biti nekakav vođa, odnosno imati glavnu riječ u vezi.
-
Hakiz
#2763 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Prije bi endemski bio suprotan muškarac.
- cendlerbing
#2764 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Moi Hakize, svi hoće da su posebni. 
-
moonca
#2765 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Ode ti daleko sa scenariomHakiz wrote:
Znači, stvar je u tome da žena odmah zna gdje joj je mjesto, a ako slučajno ne zna, ti ćeš joj to već kazati i to tako da dobro zapamti?
- MarlboroGold
#2766 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Hoće li ko lubenice? Pustite se endemskih vrsta 
-
Hakiz
#2767 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
cendlerbing wrote:Moi Hakize, svi hoće da su posebni.
- cendlerbing
#2768 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Džaba ti tvoja lubenica, jesil vidio teglu sa posvetomMarlboroGold wrote:Hoće li ko lubenice? Pustite se endemskih vrsta
- MarlboroGold
#2769 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Ne kontamcendlerbing wrote:Džaba ti tvoja lubenica, jesil vidio teglu sa posvetomMarlboroGold wrote:Hoće li ko lubenice? Pustite se endemskih vrsta![]()
Kakva tegla?
-
Zizi505
#2770 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Spadaš li ti u ovu vrstu muškaraca?S4mpion wrote:Postoji razlog zbog kojeg se ovakvi muškarci rijetko sreću-endemska su vrsta i svoje kvalitete neće trošiti na svakoga.zizi505 wrote:
Ja još ne sretoh ovakvog muškarca.
Da smo npr. nas dvoje par koji planira da uđe u brak, kako bi ti meni objasnio ovaj dio u vezi naših uloga? Ako može na nekom konkretnom primjeru.
- MarlboroGold
#2771 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Ja spadam jer sam lav 
- S4mpion
#2772 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Možda, ali to je poprilično nezahvalno pitanje, pa ću ga izbjeći, barem ovdje.zizi505 wrote:Spadaš li ti u ovu vrstu muškaraca?S4mpion wrote:
-
Guadalajara
#2773 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Meni je venera u Lavu

-
Hakiz
#2774 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
Bolje nego lav u Veneri. Ili nije?

-
Guadalajara
#2775 Re: Kako naci zenu vrijednu braka?
zavisi kako i za sta gledas