Kako naci posao?
- 8. sekretar SKOJ-a
- Lace
e bravo sekretaru...to je to sto treba ljudima...sto se tice stranih organizacija trazite pod jobs ili vacancies a ako ukucate na google jobs+bosnia+vacancies dobijete
http://www.google.com/search?sourceid=n ... Bvacancies
pa kome treba nek gleda
pa kome treba nek gleda
-
nineac
Lace sve je to fino, ali koliko je takvih ljudi? Ja imam prijatelja koji je inzinjer automatike, radi super posao u firmi u zenici za super platu. nemogu bez njega. Ja dok sam bio u BiH nikad nisam imao problem sa poslom. Radio sam 3 godine za drzavnu sportsku krovnu organizaciju i isto tako sam se dokazao, ali sam otisao jer nisam htio vise gledati taj nas primitivizam.
Sve je to fino, ali pogledaj ukupnu sliku drzave. naravno, u sarajevu je lakse naci posao, ali sta ako si u npr.Gorazdu???
Sve je to fino, ali pogledaj ukupnu sliku drzave. naravno, u sarajevu je lakse naci posao, ali sta ako si u npr.Gorazdu???
- Lace
ne mogu pricati o gorazdu jer nisam tamo...a izgleda da nisi ni ti i najbolje je da se javi neko ko jeste
fol je u tome da je masu raje stid konobarisati, raditi u prodavnici ili stampariji ili nekoj drugoj djelatnosti za koju se nisu skolovali ali ako ti treba posao i ako moras raditi radit ces bilo sta i cekati pravu priliku...ovo pricam iz vlastitog iskustva i niko me ne moze ubjediti u suprotno...zaradjujem vec 10 godina i najduza pauza mi je izmedju poslova bila 4 mjeseca a najkraca 1-2 dana (ovo pricam o aktivnom periodu trazenja poslova...imala sam i periode pokusaja studiranja
)..za nekih 10-ak poslova (koji su trajali od 15 dana do 6 mjeseci - ne racunajuci trenutni na kojem sam kako rekoh 6 godina) pa ti sada vidi...stvar je vlastitog angazmana i potreba...ako ti treba potrudit ces se da zaradis
(nikada nisam radila posao za koji sam se skolovala...ne zato sto to ne volim vec sto nisam imala priliku - govorim o SSS a hocu li ikada raditi posao za koji se skolujem trenutno ovaj sa VSS - ptice znaju - ali znam da cu nesto raditi!!!)
fol je u tome da je masu raje stid konobarisati, raditi u prodavnici ili stampariji ili nekoj drugoj djelatnosti za koju se nisu skolovali ali ako ti treba posao i ako moras raditi radit ces bilo sta i cekati pravu priliku...ovo pricam iz vlastitog iskustva i niko me ne moze ubjediti u suprotno...zaradjujem vec 10 godina i najduza pauza mi je izmedju poslova bila 4 mjeseca a najkraca 1-2 dana (ovo pricam o aktivnom periodu trazenja poslova...imala sam i periode pokusaja studiranja
(nikada nisam radila posao za koji sam se skolovala...ne zato sto to ne volim vec sto nisam imala priliku - govorim o SSS a hocu li ikada raditi posao za koji se skolujem trenutno ovaj sa VSS - ptice znaju - ali znam da cu nesto raditi!!!)
- 8. sekretar SKOJ-a
Ko dobije posao, moja pinka je $100. Rado dostavljam broj account-a u bh. VOLKSBANCI.Lace wrote:e bravo sekretaru...to je to sto treba ljudima...sto se tice stranih organizacija trazite pod jobs ili vacancies a ako ukucate na google jobs+bosnia+vacancies dobijete
pa kome treba nek gleda
- Lace
pa dobro ba...ja sam samo dala primjer kako doci do linkova zvanih "jobs" i "vacancies" gdje mozes da "attach" CV i da ga "send"...ah da..probajte i sa employment i job oportunities...naravno ako tipujete na strane organizacije
sto si bukvalac...
sto si bukvalac...
- 8. sekretar SKOJ-a
Izbori idu, izborima se nadaju u Kongu, MONUC, pa ko ima iskustva sa našim izborima - booyroom!
-
hogar
ja nisam mogao naci posao sa zavrsenim tehnickim fakultetom u BiH, otisao sam vani prije 5 godina, zavrsio jos jedan fakultet i sada shuftam za firmu koja je world market leader u svojoj bransi.
znaci teza bi trebala biti, kako napustiti zemlju i onda tamo naci posao?
pozdrav....
pozdrav....
-
lady Justice
Bas vidim u novim BH Dani izasao prilog o Posao.ba ...
Sad rade i recruitment i head-hunting!
Jel neko od vas uspio naci posao preko posao.ba?
- Lace
mene su par puta zvali jer su moj CV vidjeli na posao ba i samo da se zna nisu me zvali sto sam aplicirala (jer nisam nikad aplicirala preko posao.ba - imam posao)...zvali su me jer su otisli na listu CV-a odredjene kategorije i izabrali me (i vjerovatno jos neke) za intervju...tako da mislim da moze biti uspijesnolady Justice wrote:Bas vidim u novim BH Dani izasao prilog o Posao.ba ...
Sad rade i recruitment i head-hunting!![]()
![]()
Jel neko od vas uspio naci posao preko posao.ba?
-
_BosanaC
Ako si od onih sa zavrsenim ETF-om koji su cekali na posao u Telekomu, razumijem te...hogar wrote:ja nisam mogao naci posao sa zavrsenim tehnickim fakultetom u BiH, otisao sam vani prije 5 godina, zavrsio jos jedan fakultet i sada shuftam za firmu koja je world market leader u svojoj bransi.
pozdrav....
Medjutim, u BiH, kao sto rekoh, u bransi informatike (softverski dizajn, baze podataka itd.) postoje odredjene firme koje su konstantno u potrazi za kadrom, a plate nisu uopste male, cak su u odredjenim firmama vece nego i u Telekomu na koji mnogi tipuju.
Odnosno, nadjes jedan ovdje + jedan vani kao ja, radis sest dana u sedmici, vuk sit - ovce na broju, s tim sto onda moras kukati kako nemas slobodnog vremena
-
_BosanaC
Radim kao programer vec sest godina, u Sarajevu, plus honorarno preko dvije godine za jednu firmu van BiH isto kao programer. "Otisnuo se" od kuce sa 18, skontao da ako sam ne zaradim mogu lako umrjeti od gladi, pa polako...Bumbar wrote:U kojem ti faku radis Bosanac???![]()
Ja sam uletila u nevladin sektar...kontam da ce mi to dati iskustvo dok ne zavrsim fakultet...dosla sam da volontiram ali me je sreca posluzila pa sam sad placena
- bug
ja fakat ne razumijem ove elektroinzenjere sto kukaju da nema posla..._BosanaC wrote:Ako si od onih sa zavrsenim ETF-om koji su cekali na posao u Telekomu, razumijem te...hogar wrote:ja nisam mogao naci posao sa zavrsenim tehnickim fakultetom u BiH, otisao sam vani prije 5 godina, zavrsio jos jedan fakultet i sada shuftam za firmu koja je world market leader u svojoj bransi.
pozdrav....
Medjutim, u BiH, kao sto rekoh, u bransi informatike (softverski dizajn, baze podataka itd.) postoje odredjene firme koje su konstantno u potrazi za kadrom, a plate nisu uopste male, cak su u odredjenim firmama vece nego i u Telekomu na koji mnogi tipuju.
Odnosno, nadjes jedan ovdje + jedan vani kao ja, radis sest dana u sedmici, vuk sit - ovce na broju, s tim sto onda moras kukati kako nemas slobodnog vremena
je l' ga traze uopste?
- Alfons Kauders
poznajm jednog lika koji je nedavno odradio i magistarski ako se ne varam, a pricao mi je obug wrote: ja fakat ne razumijem ove elektroinzenjere sto kukaju da nema posla...
je l' ga traze uopste?
nije diploma nikakvo mjerilo znanja, bar ne kod nas
- Alfons Kauders
fazon i jest sto ima jako puno takvih... i ne samo inzenjera, vec i ljekara, ekonomista, pravnika i sl... (pravnika pogotovo)...bug wrote:ko prica o tome?
kazem da se inzenjeri traze na sve strane, i da zaista moras biti nesposoban da ne nadjes posao.
- Alfons Kauders
ti su toliko pogrijesili u izboru profesije, koliko u izboru mjesta rodjenja...pitt wrote:Ko im je kriv kad su pogrjesili profesiju:D:D
-
Sarafcina
Svega ima u Bozijoj basciAlfons Kauders wrote:fazon i jest sto ima jako puno takvih... i ne samo inzenjera, vec i ljekara, ekonomista, pravnika i sl... (pravnika pogotovo)...bug wrote:ko prica o tome?
kazem da se inzenjeri traze na sve strane, i da zaista moras biti nesposoban da ne nadjes posao.
slazem se sa bug, posla ima za ETFovce
ali ne znam ni jednog da nije zaposlen ... (osim ako to ne zeli, jer ceka Telekom, a docekace ga .... nek kike kaze
- bug
koji si ti saraf?
:D
gotovo svi zavrse raditi kao
informaticari, ali to je vec vruca
tema
i ne guraju se svi u telecom, tamo najcesce zavrse totalni nekreativci i ljudi
koji imaju "pogresno" postavljene prioritete, pare pa
sve ostalo, pa da odmah odgovorim na
pitanje zar nismo svi D: takvi, nismo na srecu 
gotovo svi zavrse raditi kao
i ne guraju se svi u telecom, tamo najcesce zavrse totalni nekreativci i ljudi
-
Sarafcina
osnovnobug wrote:koji si ti saraf?:D
gotovo svi zavrse raditi kaoinformaticari, ali to je vec vruca
tema
i ne guraju se svi u telecom, tamo najcesce zavrse totalni nekreativci i ljudikoji imaju "pogresno" postavljene prioritete, pare pa
sve ostalo, pa da odmah odgovorim na
pitanje zar nismo svi D: takvi, nismo na srecu
go where the money is
ne bih se slozio da su u telecomu nekreativci
a moras priznati da je privlacno imati dobru platu i fiksno radno vrijeme
a ja sam onaj "kreativni" smjer