Maystor wrote:Xavi, iz tvog pisanja se vidi da si zaista laik po ovom pitanju. Angažuj nekog majstora da ti to uradi, neće ti uzeti više od 20 KM.
Kako to da projektor MORA biti tačno na određenom mjestu? Pa imaš podešavanje, zoom, keystone, sve živo. Ima bezbroj rješenja kako bi se to moglo uraditi. Ljudi na plafon koji je od rigipsa okače luster od 20 kila pa stoji.
U dasku ne ide dibl, već šaraf za drvo.
Moguće je napraviti i tanku platformu između nosača i plafona, tako da sva četiri šarafa potrefe dasku i/ili beton.
Pa naravno, ne bih ni pitao ovdje da se razumijem

Znam da ljudi svašta rade (kao tvoj primjer sa lusterom) pa sam zato i tražio savjet ljudi koji se više razumiju od mene

Mada su kod nas majstori u većini slučajeva (čast izuzecima) pravi fušeri i zato ne volim da se bakćem sa njima ukoliko mi neko nije neka ekstra preporuka (za ovu varijantu ne znam nikoga koga bih angažovao). Radije ću uraditi onda sam kada će i taj fušer uraditi isto što i ja. Opet kažem, nisu svi, ali nažalost većina jeste (barem po mom iskustvu) i zato inače izbjegavam majstore. Opet, ako će doći i ganjati da potrefi dasku sa dugim šarafima, pa to mogu i sam uraditi...
Projektor mora biti na određenoj udaljenosti od platna, jer je zoom tako mali da imam samo možda 10-15cm optimalnog prostora gdje treba doći projektor (isprobao), a daske idu poprečno u odnosu na platno, sa određenim razmacima, tako da se mora pozicionirati na toj nekoj optimalnoj udaljenosti, a pogoditi daska. Naravno, mogu micati lijevo desno, ali mi je problem udaljenosti od platna. S tim što kad sam otvorio temu, totalno sam bio zaboravio na daske, pa mi se sada perspektiva malo promijenila (ja sam mislio u startu kako da zakačim nosač na žbuku i da mi nema druge varijante). Ako ima još kakva varijanta da ide direktno na žbuku, stvarno bih je volio čuti.