Kako misle ostali sa Balkana o nama(Bosnjacima)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Patriotska_Liga_BiH

#1 Kako misle ostali sa Balkana o nama(Bosnjacima)

Post by Patriotska_Liga_BiH »

izvinjavam se ako je ova tema bila prije postavljena, ali volio bi da znam kako ostali misle o nama Bosnjacima i uopce o Bosni i Hercegovini, svi koji imaju nesta da kazu budite slobodni i recite, ako se stidite napravite drugi account i ispraznite vase dusu ovdje.
Probajte da budite sto kraci, nebi volio da bude peses strana ova tema, i ako slucajno nekog citirate nek bude sto krace.
Ako neznate sta da pisete, naprijmjer: kako vi vidite nas muslimane iz Bosne, jesmo li dobar ili losi, dali nas cjenite? sta mozemo uradit da postanemo bolji? Dali bi vi htjeli da se Bosna podjeli tako da pripadne Srbima i Hrvatima, znaci ako imate bilo sta da kazete bujrum!
Ali molim bez Cerilice, u slucaju da bude molim admina da izbrise tu postu.
pozdrav
glasnost

Post by glasnost »

dok se ostali ne jave, da tebi Bosnjak nesto kaze: nije cerilica, nego cirilica. ako si zavrsio osnovnu skolu, onda znas da se cirilica uci u drugom razredu. bar se u moj vakat ucila u drugom.
winetou

Post by winetou »

Ja mislim da nisu oduševljeni Bošnjacima, ali Bosnom jesu :D
BECHO

Post by BECHO »

A zasto tebe toliko zabrinjava sta drugi misle o nama Bosnjacima? Nekima je stvarno dusevna hrana zavirivati u tudje avlije a ne pogledati oko svoje kuce! :roll:
winetou

Post by winetou »

Ako neznate sta da pisete, naprijmjer: kako vi vidite nas muslimane iz Bosne, jesmo li dobar ili losi, dali nas cjenite? sta mozemo uradit da postanemo bolji?
Šta kažeš, treba udovoljiti drugim Balkancima :lol:
manijak1

Post by manijak1 »

Ne znam samo kako možeš koristiti taj nick u mrskoj Americi :D :D kada je bijeli čovjek :D :D sva indijanska plemena razbaštinio i podario im rezervate :D .
Šta li Amerikanci ( Englezi zatvorenici :D , Italijani , Nijemci , i svi ostali :D :D ) misle o Indijancima ????
ako se stidite napravite drugi account i ispraznite vase duse :D ovdje.
Ne stidim se ali tebi preporučujem :D :D da razmisliš šta si htio saznati i da poradiš na maternjem jeziku jer gori si od Muhameda Šaćirbeya :D .
winetou

Post by winetou »

A čuj ja nisam u Americi pa eto. A nisam htio biti manijak jer me to podsjeća na muškarce u mantilima koji straše žene na javnim mjestima :D
manijak1

Post by manijak1 »

Čuj i manijaci su se prilagodili :D sofisticiranijim metodama ali .........probaj sa mantilom :D :D .
Baš me zanima :D tvoje okruženje :D jesi li na Balkanu ili si napravio pametan potez i sklonio cijenjeno dupe na Zapad :D :D ( tu su ponovo Češka Poljska Slovačka a broji se i Slovenija :D ) .??????
Patriotska_Liga_BiH

ako se stidite napravite drugi account i ispraznite vase duse :D ovdje.
Ne stidim se ali tebi preporučujem :D :D da razmisliš šta si htio saznati i da poradiš na maternjem jeziku jer gori si od Muhameda Šaćirbeya :D .
pa ovako, Bosanski nije jedini jezik koji pricam a na kraju krajeva nisam doso na ispitni Bosanskog pa da vodim neku veliku paznju na ispravljanje mojih pismenih greski, na kraju krajeva uopste neobozavam da tipkam pa tako da gledam sto prije da pobjegnem ispred monitora.
Ne stidim se ali tebi preporučujem da razmisliš šta si htio saznati i da poradiš na maternjem jeziku jer gori si od Muhameda Šaćirbeya .
znas ti dobro sta sam ja htjeo da saznam, predpostavljam da si srb ili hrvat, pa eto reci mi kako mislis o nama, recimo da izbije novi rat bili se prema nama ponasali kao prema zivotinjama, ubijali djecu, silovali zene, rusili dzamije itd. neocekivam da ste se promjenili nit vam vjerujem ali et da pitam.
pa volio bi da vidim iz vase perspektive kako vi to mislite o nama, jer ocigledno nas ne gledate kao ziva bica.
manijak1

Post by manijak1 »

recimo da izbije novi rat bili se prema nama ponasali kao prema zivotinjama, ubijali djecu, silovali zene, rusili dzamije itd. neocekivam da ste se promjenili nit vam vjerujem ali et da pitam.
Bi li ti dao svoj doprinos u nekom budućem ratu tako što ćeš sebi dati za pravo da postavljaš ovako nesuvisla pitanja i još besmislenije dijagnoze jer sve što si naveo šta misliš šta taj koji je to činio misli :D ili ćeš osjetiti ( uz puno sreće , najviše straha i gađenja prema onome na šta si prinuđen da činiš da ne bi postao tek jedna brojka više ) sve strahote rata ??????
Patriotska_Liga_BiH

prvo kazes nestidis se pa onda me pitas sta bi to ja htjeo da znam, ja ti onda kazem sta bi ja htjeo da znam a onda ti meni opet pocnes da postavljas neka seljacka pitanja koja nemaju blage veze sa ovom temom. ako neces da odgovoris pa bogati nemoj odgovarati nikako, napocetku sam naveo nemojte pisat glupe poste, ja neznam sta je sa vama ljudi, jel vi stvarno nemate sta bolje da radite nego da provjeravate ko pravi pismene greske i da provocirate.
Subhanallah
manijak1

Post by manijak1 »

Blago rečeno pokušavam te usmjeriti ali .......... :D :D očito si već usmjeren pa nemoj mi šta zamjeriti :D na ovom pametnom topicu.
Prag

Post by Prag »

manijak1 wrote:Čuj i manijaci su se prilagodili :D sofisticiranijim metodama ali .........probaj sa mantilom :D :D .
Baš me zanima :D tvoje okruženje :D jesi li na Balkanu ili si napravio pametan potez i sklonio cijenjeno dupe na Zapad :D :D ( tu su ponovo Češka Poljska Slovačka a broji se i Slovenija :D ) .??????
Nije mi bila namjera da se javljam na ovu infantilno-narcisticnu temu, ali ti, manijace, moram zahvalti sto si i nas kvazi-Cehe uvrstio u eminentno drustvo :D :D
Valjda cemo i tu pivu nekad apsolvirati... :shock:
manijak1

Post by manijak1 »

Raspoložen za diplomski rad na temu hmelj i vrijenje .
Ima tu još i Mađara , Estonaca , Litvanaca i Latvijaca ali i Bugari su sve bliži.
Prag

Post by Prag »

Ne bih ja to redukovao samo na hemiju i destilaciju.
Zasto diplomski ne obogatiti i onom humanom dimenzijom, utjelovljenoj u vizazu pomamnih mi sugradjanki ? 8-)

Mislim da bi nauka time bila uskracena za jednu bitnu komponentu...

Nisam li u pravu ?
manijak1

Post by manijak1 »

:D :D To se podrazumijeva :D ali se ne priča :D jer drugi bi mogli pomisliti da imaju temu za :D :D izvještaj CIA FBI i tako to :D ........
Znam da sam u pravu :D :D
Prag

Post by Prag »

Kontamo se profesore :wink:

Jebote, evo i ja poceo sa ovim "profesore" ko moj zemljak (a tvoj veliki "prijatelj" ) - livadoni.

Nista, valja ici u krpe, nisam se jos presaltao na zimsko vrijeme :zzzz:
Slatki84

#18 COOL PEOPLE!

Post by Slatki84 »

evo, ovako! :-D

1. ja sam srbin iz bosne, ali zivim trenutno u njemackoj, gdje studiram. sledece godine na prolece dolazim dole da radim :)

2. o bosnjacima, kao i o svima u bosni mislim sve pozitivno.
naravno, desavanja u zadnjem ratu, se ne mogu sveste na ponasanje jednog naroda, vec na djela pojedinaca, tako da ja mislim da smo mi sve tri naroda u biti dobra naroda koja mogu da zive zajedno :D

3. upravo sada pisem jedan rad o pismima u bosni, i sve vise saznajem da je "nasa" zajednicka bosna toliko bogata.

4. ne smijemo dopustiti da negativne slike, koje su u zadnjim godinama stvorene, preovladavaju u nasim glavama. moramo da se okrenimo jednom zajednickoj, tolerantnoj politici, koja ce nam donije ekonomsko blagostanje, a samim tim i kasnije i blagostanje u kome cemo moci da razvijamo nase kulture i da se posvetimo nasim vjerama

5. nadam se da ce barem za 10 godina, bosna imati neku malo normalniju situaciju, i da ce ove glupe nacionalne stranke nestati sa politicke scene i da cemo se spojiti. ipak, bosna ne nasa zajednicka, i njena podjela ne dolazi u obzir! volim te bosno! :D
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Misle slićno ko i mi o njima :D
Patriotska_Liga_BiH

#20 Re: COOL PEOPLE!

Slatki84 wrote:evo, ovako! :-D

1. ja sam srbin iz bosne, ali zivim trenutno u njemackoj, gdje studiram. sledece godine na prolece dolazim dole da radim :)

2. o bosnjacima, kao i o svima u bosni mislim sve pozitivno.
naravno, desavanja u zadnjem ratu, se ne mogu sveste na ponasanje jednog naroda, vec na djela pojedinaca, tako da ja mislim da smo mi sve tri naroda u biti dobra naroda koja mogu da zive zajedno :D

3. upravo sada pisem jedan rad o pismima u bosni, i sve vise saznajem da je "nasa" zajednicka bosna toliko bogata.

4. ne smijemo dopustiti da negativne slike, koje su u zadnjim godinama stvorene, preovladavaju u nasim glavama. moramo da se okrenimo jednom zajednickoj, tolerantnoj politici, koja ce nam donije ekonomsko blagostanje, a samim tim i kasnije i blagostanje u kome cemo moci da razvijamo nase kulture i da se posvetimo nasim vjerama

5. nadam se da ce barem za 10 godina, bosna imati neku malo normalniju situaciju, i da ce ove glupe nacionalne stranke nestati sa politicke scene i da cemo se spojiti. ipak, bosna ne nasa zajednicka, i njena podjela ne dolazi u obzir! volim te bosno! :D
e svaka ti cast jarane, mislim da si ti prvi koji je shvatio o cemu je ova tema i iskreno odgovorio.
nek vam ovo bude primjer, a pogotovo tebi manijaku kukavico jedna, da si imo muda ti bi odgovorio iskreno, a posto imas negativno misljenje poceo si da petljas.
manijak1

Post by manijak1 »

Smradu ne kaki :D :D plitak si :D i kako ne vidiš da te Slatki presijeca po svim sferama ?
arnaut

Post by arnaut »

Jedno pitanje za "patriotu":
Nije mi jasan tvoj post.
1. Prvo kazes; nas Bosnjake, a onda nas muslimane iz Bosne, na koga mislis???, jer "Bosnjaci" su i u Sandzaku, Hrvatskoj, Sloveniji!?!?
2. Dalje, da BiH pripadne Hrvatima i Srbima!?!??! To je kao da pitas da li BiH pripada Bosnjacima. Bosna pripada sva tri konstitutivna naroda. Bez ijednog od ta tri naroda nema Bosne, kapis.
3. Zadnje, zbilja ne praktikujem "Cerilicu", ali zar ono "Bosancica" ne spada u cirilicno pismo. To je ono pismo koje se nalazi, ako si nekada cuo za stecke, znas ono sto su bogumili, tj. praoci Bosne ostavili nam u amanet. Na jednom se cak nalazi i ime Radovan.

Zbilja je od svih bijeda najgora duhovna.
Vodenjak

#23 Re: Kako misle ostali sa Balkana o nama(Bosnjacima)

Post by Vodenjak »

Patriotska_Liga_BiH wrote: Ali molim bez Cerilice, u slucaju da bude molim admina da izbrise tu postu.pozdrav
Ako si TI predstavnik BOSNE, onda ni o tebi ni o Bosni ne mislim NISTA!
Niste vrijedni da se o vama misli!

Srecom pa ti ipak NISI taj pa cu nastaviti jednako da volim svoju zemlju!

p.s. molim Admina da OSTAVI ovu moju postu!
Atomic Punk

#24 Re: Kako misle ostali sa Balkana o nama(Bosnjacima)

Post by Atomic Punk »

Vodenjak wrote:
Patriotska_Liga_BiH wrote: Ali molim bez Cerilice, u slucaju da bude molim admina da izbrise tu postu.pozdrav
Ako si TI predstavnik BOSNE, onda ni o tebi ni o Bosni ne mislim NISTA!
Niste vrijedni da se o vama misli!

Srecom pa ti ipak NISI taj pa cu nastaviti jednako da volim svoju zemlju!

p.s. molim Admina da OSTAVI ovu moju postu!

Ma mozda covjek nezna Cerilicu. Vidis da se bori i sa Latinicom.
missA

Post by missA »

glasnost wrote:dok se ostali ne jave, da tebi Bosnjak nesto kaze: nije cerilica, nego cirilica. ako si zavrsio osnovnu skolu, onda znas da se cirilica uci u drugom razredu. bar se u moj vakat ucila u drugom.
bas sam mu htjela reci da je CIRILICA a ne onako kako on kaze!
Svaki Bosnjak, Bosanac pojedinac se moze i mora izboriti za pozitivno misljenje kod drugih stanovnika Balkana. Pridobiti posovanje istih!
Velika vecina Bosanaca, (kako u lifu tako i ovdje na forumu) je bezobraznih, uskog mozdanog horiznta, niskog postivanja druzbenih normi i tolerancije,drskih ... Patriotska ligo, ovo je kao da sam tebe opisala :lol:
Post Reply