Kako mi necjenimo sami sebe

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
helo

#1 Kako mi necjenimo sami sebe

Post by helo »

Željo ga pustio za 50,000 eura, Wolfsburg nudi 3,5 miliona za njega

Image

Image

Njemacki prvoligas Wolsburg zeli po svaku cijenu pojacati svoj napad, nakon sto je Diego Klimovic otisao u Borusiju iz Dortmunda. Izbor je pao na naseg reprezentativca Edina Džeku. Naime, oni su Teplicama ponudili 3,5 miliona eura (ili 100 miliona ceskih kruna) na ime obestecenja.

Takoder, za Edina je dobra stvar, sto je novi trener Wolsburga Feliks Magat, covjek koji je svojevremeno „gurao“ Hasana Salihamidzica, koji je kasnije iz HSV pre{ao u Bayern. Znaci, to je trener koji voli i cijeni igrace iz BiH.

U slucaju da dode do transfera Dzeko nece biti prvi Bosanac koji je obukao dres Wolsburga. Prije njega su to ucinii Sejo Kapetanovic, Marko Topic i Mirko Hrgovic.
Inace, Wolsburg je prosle sezone jedva sacuvao prvoligaski status, a zbog toga su i otpustili trenera Klausa Auguentalera.

- Ja sam trenutno u Neumu. Nemam pojma za tu ponudu. Zato, znam za ostale, ali kazem ne zelim razmisljati o tome.
Bosanski_Amerikanac

Post by Bosanski_Amerikanac »

Najgora stvar je sto se Zeljo ismijavao sa njim. Kada je Jiri Plisek prepoznao talenat u njemu cak se i raja smijala. Sjecam se pojedinih foruma kako se raja sa njim. Pa su onda sijevale izjave tipa "Sta znas nastavnik tjelesnog odgoja" eto sta zna od 50.000 stvoriti 3.5 miliona.

Momak ima potencijala. Ima zelju samo se nadam da ce imati srecu. Dosta je nasih talenata jednostavno proplao i nestalo. Zilic, Skoro, Mesic, Halilovic, Vladavic, Jelic (ako je ikad bio talenat) itd. pa cak se to moze reci i za Kucukovica ako ga mozemo racunati nasim igracem.

Momku zelim srecu u buducnosti ne zato sto je ponikao u Zelji nego zato sto nam fale velika imena. Jednostavno pored Hasana i nemamo ih mnogo. U evropi su zapazeni Misimovic, Muslimovic, Bajramovic. Ostalo je sve talasika, ali kao i svi mi volio bih da imamo vise zvijezda.
Hantraga

Post by Hantraga »

Et sad vidite kako nastupo u reprezentaciji dize cjenu igracu...

Iz tog razloga menadzeri daju pare Pasalicu, da bar malo ubace njihovog klijenta, jel im je veca mogucnost za potpisivanje milionskih ugovora....
zzzzz

Post by zzzzz »

Ja mislim da je ovo novinarska suplja, ovi iz Teplica su kol'ko juce trazili za njega milion eura i sad da neko tek tako nudi 3,5 miliona.

Niko nije nasao pare na ulici pa ni Wolfsburg
bijelo_dugme

Post by bijelo_dugme »

zzzzz wrote:Ja mislim da je ovo novinarska suplja, ovi iz Teplica su kol'ko juce trazili za njega milion eura i sad da neko tek tako nudi 3,5 miliona.

Niko nije nasao pare na ulici pa ni Wolfsburg
Jest nas Pasalic
Santos

Post by Santos »

Halo momak vrjedi.Znaju ljudi koji se bave profesionalno svojim poslom ko koliko vrjedi i zato daje pare,to sto nasi bilmezi nisu prepoznali sve govori.Nije valjo Pilsek zato sto je znao i zauzeo mjesta mesarima.
Skoro

Post by Skoro »

Samo malo zar nije Plisek prije zelje bio samo nastavnik fizickog u osnovnoj skoli?
A ovo za Dzeku jeste tragedija, kao i sa Pehlicima, Skorama i ostalim poslijeratnim talentima koje su nesposobne uprave klubova upropastile
Bosanski_Amerikanac

Post by Bosanski_Amerikanac »

Skoro wrote:Samo malo zar nije Plisek prije zelje bio samo nastavnik fizickog u osnovnoj skoli?
A ovo za Dzeku jeste tragedija, kao i sa Pehlicima, Skorama i ostalim poslijeratnim talentima koje su nesposobne uprave klubova upropastile
Ja ipak mislim da je recimo Skoro sam sebe upropastio. Dobio je super sansu vani, ali kad neko sebe digne u zvijezde znase da nije zvijezda. Pehlic igra veoma dobro. Gledao sam svega 7 utakmica u klubu u kojem igra. Liga je tanka ali on razvaljuje i po mom misljenju je bolji od dosta standardnih reprezentativaca. Ali otom potom.

Dzeko nije jedini igrac koji je biozapostavljen. Zeljo i Sarajevo imaju more talentovnih djecaka da ih drugacije ne nazovem. Ali ni Zeljo ni Sarajevo nemaju pravog pomocnog terena. Ta djeca utakmice igraju po livadama. Na treninzima se nagutaju prasine, uslovi nikakvi. I sta onda da covjek ocekuje. Sad trenutno Zeljo i Sarajevo imaju zajedno 4-5 igraca koji bi u nekim solidnim uslovima i nekim solidnim ligama postali zvijezde. Ali dzaba talenat kad taj talenat trune.

A da ne pricam koliko je Sloboda talenata izbacila. Pa koliko je hercegovina jakih igraca imala. Ali jednostavno takvo je stanje u drzavi. A to stanje utjece na sve od skolstva, standarda zivota do sporta i ljudski veza.

Ipak mi mozemo i moramo biti zadovoljni jer kakvo je stanje u drzavi sport dobro ikako opstaje.
Post Reply