Ja sam u zadnjih nekoliko dana malo iz prikrajka citao ove forume i naucio razne stvari, ali ne mogu da nadjem jos jednu informaciju koja mi treba - pa sam smislio da pitam.
Moram da priznam - ja se pravo slabo razumijem oko mehanike auta, posebno ovih novijih gdje treba kompjuter za bilo kakvu dijagnozu. Da bude gore, jos manje se razumijem oko kupovine na SA trzistu , jer ne zivim odavno u BiH. Silom prilika (preduga prica), sam natjeran da se petljam gdje mi nije mjesto
Dakle, tema je kupovina auta. Za razliku od prosjecnog Balkanca, ne razumijem se bas najbolje u ferfunfne i kleklangne
Elem, shalu na stranu, duboko sam uvjeren generalno da se neznanje placa, pa bi nekako radije da to platim parama a ne glavom. Odatle i pitanje:
Postoji li u Sarajevu (ili okolini) garaza/servis/radnja kojoj se moze odvesti auto (koje neko zeli da kupi) pa da onda oni ispitaju sve? Uz, naravno, naknadu za to zadovoljstvo. Kad kazem sve, mislim ono... limariju/shasiju - da vide jeli lupan, kompresiju, izduvne gasove, kilometrazu i tome slicno? Bilo bi dobro kad bi mogli uraditi i neku pretragu podataka (registracije, brojevi shasije, motora i tome slicno) da se vidi da li je auto dekran, uvozen/izvozen, havarisan i tako to.
Sve ovo sto pitam nisam lupio bezveze, jer sve postoji u vecini drzava u Zapadnoj Evropi. A cuo sam cak price da u susjednim drzavama postoje radnje koje cak Rentgenom gledaju jeli vareno i gdje (sto, iskreno, meni malo pretjerano zvuci ali, kako rekoh, ne razumijem se)...
Eto, dakle, pitanje opsirno - kako kupiti auto u SA ako nisi Grunf i sve znas popravit' ?
Hvala unaprijed.