Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Zelim da kupim igricu na Steamu međutim nisam siguran kako ide to internet bankarstvo. Koja bi mi kartica trebala, da li se ta usluga placa i koju banku mi preporucujete? Podijelite iskustva
Izvinjavam se ako vec postoji ova tema, ja je nisam mogao pronaci na forumu.
Najjednostavniji način bi bio otvaranje tekućeg (transakcijskog) računa u banci (UniCredit, Raiffeisen, Intesa SanPaolo) gdje se dobija VISA Electron debitna kartica. Ja imam transakcijski račun u Intesi i dosta sam plaćao preko interneta (nikad na Steamu, ali ne vidim zašto ne bi moglo). U suštini, uplatiš na račun onoliko koliko igra košta, možda koju marku više, da te ne odbije zbog neke konverzije ili provizije. Što se samog otvaranja transakcijskog računa tiče, ako si student, uz priložen indeks možeš otvoriti studentski račun, što se tog računa tiče, nemaš nikakvu mjesečnu naknadu, a novac na bankomatima u inostranstvu (Intesa grupacije) dižeš bez provizije. Dokumenta koja će ti trebati su lična karta, uvjerenje o prebivalištu iz CIPS-a i indeks, ako je u pitanju studentski račun. Karticu dobijaš u roku od nekih 15 dana, a PIN ti dolazi na kućnu adresu.
Edit: Zaboravih reći, ako je u pitanju obični transakcijski račun, a ne studentski, onda imaš mjesečnu naknadu od neke 2 KM. Sve zavisi od banke, raspitaj se. Takođe, neke naplaćuju naknadu isključivo ako je bilo prometa taj mjesec.