Kako kradu elektroprivrede

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
quark

#1 Kako kradu elektroprivrede

Post by quark »

Mom komšiji penzioneru danas, na -2 u Mostaru, ugasiše struju. Ima penzije 120 KM, od čega 90 mu ode za lijekove za srce, uplaćivao po 10 Km mjesečno za struju da mu je ne ugase, ali svejedno mu je ugasiše. Uzela mu račune ja da odem platit, otišla mu da provjerim, kad imam šta vidit: u računu upisano da je potrošio skoro pa duplo nego mu piše na satu. Našla sam zanimljiv članak koji govori kako oni prave račune:

http://www.vrisak.info/index.php?option ... &Itemid=27

Pa provjerite i vi, da vam ne bude k'o komšiji mome!
anais_nin

Post by anais_nin »

jadan covjek :roll: ima ih N takvih koje znam....ne mogu da svarim da su zimske tarife struje vece nego ljetne...i da nema nikakvih olaksica za penzionere i clanove drustva na rubu egzistencije....jesam i ja budala pa kojim para mi nasi bajni lideri placali silne delegacije od milion clanova i njihova putovanja u pariz, SAD itd itd :roll: :-?
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Ma sve dok penzioneri prvo plate racune ,doduse ne samo penzioneri vec sve socijalne kategorije, bice im vako... gradjanska neposlusnost je mozda jedini nacin da se ovi nasi zadrigli, polupismeni politicari ...... bar malo prepadnu....jer sve dok oni vozaju nasa skupa auta, sve dok im mi finansiramo putovanja ili bolje receno ekskurzije po Parizima, sve dok se njihova djeca skoluju vani i dok se oni medjusobno dobro druze ...nama ce biti vakoooo....
anais_nin

Post by anais_nin »

uvjek dobar gost wrote:Ma sve dok penzioneri prvo plate racune ,doduse ne samo penzioneri vec sve socijalne kategorije, bice im vako... gradjanska neposlusnost je mozda jedini nacin da se ovi nasi zadrigli, polupismeni politicari....
aha, i onda mi se desi ovo sto se ovom ciki iz prvog posta desilo...izgase im struju za sekundu...nije lako smrznut protestovat :roll:
G.O.D.

Post by G.O.D. »

procitah sada ovo sa linka i fakat sam se tek sad zapitao kako oni mjere struju!!! :-?
a sto se poskupljenja tice,ako opet podignu cijene treba odgovorne dobro utabati sa zemljom,objesiti za genitalije u centru grada i ostaviti da vise...pa fakat nisu vise normalni sa tim!!!raja u bosni ionako jedva za hljeba da imaju a kamoli....uzas!!!
FUJ,GADI MI SE!!!!
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Ta ti ima mjesta a i smisla ako govorimo sa aspekta pojedinca, sto i jeste problem... ako bi u ovoj drzavi papaka ,kada bi ljudi samo malo bili jedinstveni i nastupali zajedno.. sve bi bilo drugacije.. necu sad da supljiram i bulaznim al mali primjer radnika iz Bihaca koji su juce svojom voljom usli u krug fabrike, sami naravno, ili poljoprivrednici koji skoro pola godine sjede, opet sami ispred parlamenta...
Ili studenti poljoprivrednog fakulteta u Banja Luci...koji strajkaju opet sami ..... sve dok ne proradi kolektivna svjest nama ce vako biti... ja bar tako mislim.. penzioneri su najveca populacijska skupina u BiH...ako bi svi rekli dosta je nema vise placanja racuna .... mozda bi bilo drugacije..
stella_k

Post by stella_k »

Zna li neko kojeg dana u mjesecu, odnosno kojeg datuma taj ciko dolazi da ocita stanje na brojilu?
G.O.D.

Post by G.O.D. »

stella_k wrote:Zna li neko kojeg dana u mjesecu, odnosno kojeg datuma taj ciko dolazi da ocita stanje na brojilu?
pravi sacekusu svaki dan od prvok do desetog u mjesecu,po dva-tri sata...i kad naidje zaskoci ga sa nekom palicom i umlati zesce :D :D :D :D :D
Prenj

Post by Prenj »

G.O.D. wrote:
stella_k wrote:Zna li neko kojeg dana u mjesecu, odnosno kojeg datuma taj ciko dolazi da ocita stanje na brojilu?
pravi sacekusu svaki dan od prvok do desetog u mjesecu,po dva-tri sata...i kad naidje zaskoci ga sa nekom palicom i umlati zesce :D :D :D :D :D
Ako se ciko uopste i pojavi.
Nekako mi je vjerovatniji scenarij u kojem zaduzeni ciko sjedi u kafani i odatle "remotely" ocitava brojila :D
Post Reply