Vrli forumaš @vratnik ga kupio na njemačkom vojnom otpadu i donio, ali ne radi, ne znam ga koristiti.
Vidi dalje postove uzimajući u obzir promjenu naslova teme.

Moderator: anex

Državnim, pardon, federalnim institucijama, organima, direkcijama,... NIŠTA ne vjerujem! A, vi?http://www.zzjzfbih.ba/component/option,com_frontpage/Itemid,1/limit,4/limitstart,4/ wrote:Vrijednosti ambijentalne doze zračenja u BiH u proteklih 10 mjeseci
Thursday, 20 November 2008
NEMA POVIŠENIH VRIJEDNOSTI !
Zavod za javno zdravstvo FBiH, Odjel - Centar za zaštitu od jonizirajućeg zračenja redovno vrši mjerenja i istraživanja radioaktivnosti s ciljem kontrole izloženosti jonizirajućem zračenju i radioaktivnom materijalu. Stanice za mjerenje jonizirajućeg zračenja u zraku su postavljene na 11 mjesta: Hadžići, Sarajevo, Bihać, Livno, Mostar, Tuzla, Banja Luka, Novi Grad, Višegrad, Bijeljina i Gacko.
Mjerenje jačine apsorbovane doze gama zračenja u zraku se obavlja etaloniranim uređajem koji može registrirati dnevne promjene od prirodnog zračenja, a osjetljiv je i na promjene koje mogu nastati vanrednim događajima koje registruje s obzirom na utvrđene interventne nivoe.
Zadnji put obnovljeno ( Thursday, 20 November 2008 )
Saznaj više...
PipiDugaDevetka wrote:
Eh, @starii, da sam terorista, ja bih odredjenu količinu sumnjive materije koja ne liči ni na šta, ali zato zrači alfa, beta i gama rascijepljene atome rastopio u vodi, pa pomiješao sa crvenom farbom i sa njom ispisao grafit na Ciglanama:starii wrote:da ti nisi terorista

kupili smo polovan gm brojac iz BW rezervi. (ispitan i blabla, valjda ne lazu svabe). Pipi ce to dobiti u maju. Samo treba skontati kako radi. Uputstvo za upotrebu fali. (ako te jos nesto interesuje, pitaj.).sodom wrote:čekaj! koliko sam skontao neko je nabavio gm brojac????
pa super ako je tako.![]()
![]()
![]()
ja predlažem za pocetak igman i bjelasnicu jer su gore nato idioti ispucavali municiju sa osiromasenim uranijumom na velikom polju, a potom bi volio da neko izvrsi mjerenje na izvoru vrela bosne.
i ako znam da osiromaseni uranijum ima malo zracenje i opasanost lezi u njegovoj toxicnosti ipak bi volio to provjeriti.
ajd nek neko odgovori na ovaj post ako moze...kako sta gdje kada...ocel nesto biti od toga.
danke.
SAMOFINANSIRANJE!?sodom wrote:Pa bilo bi dobro da se provjere neke lokacije, jer sam siguran da nisu bez radijacije.
Onda košto reče, alarmirat mase da se nešto uradi po tom pitanju..
Mnogo je ljudi npr zijanilo rak na području hadžića i rakovice i drugih mjesta jer su imali dodira sa municijom sa osiromašenim uranijumom... i to je provjereno.
Mozda se moze traziti i neka kinta za istrazivanje od kantona, entiteta, sela...
PipiDugaDevetka wrote:SAMOFINANSIRANJE!?sodom wrote:Pa bilo bi dobro da se provjere neke lokacije, jer sam siguran da nisu bez radijacije.
Onda košto reče, alarmirat mase da se nešto uradi po tom pitanju..
Mnogo je ljudi npr zijanilo rak na području hadžića i rakovice i drugih mjesta jer su imali dodira sa municijom sa osiromašenim uranijumom... i to je provjereno.
Mozda se moze traziti i neka kinta za istrazivanje od kantona, entiteta, sela...
(Još ne znamo mogućnosti ovog uredjaja jer uputstva nema)
pravo djelovanje uraniuma pocinje nakon cca. 100 godina, tako da prave posljedice na okolinu i ljude mozemo ocekivati tek sljedecih godinaAmazonka27 wrote:Najbolje je da odete u hadzice kod remontnog zavoda kada budete isprobavali radi litamo ce vam sigurno zapistati.
uzas, nije smjesni
a ovo oko finansiranja...bolje da to radite u tajnosti....jer ocito nekome neide u prilog da se sazna koliko je zemlja zatrovana poslije nato bombardovanja...