Dragi moji Bosanci, Bosanke, Sarajevo, Bosno i svi ostali kojima ovo nesto znaci...
Kako je moguce da jedan Bosanski patriota koji je od prvog dana agresije na Bih bio pripadnik Armije Bih, dao svoju mladost da odbrani svoj grad, zrtvovao sve za jednu i jedinu nasu Bosnu, i nema posla u svom rodjenom gradu? Ima noge, ruke, nije invalid, nije bolestan, ne drogira se, ne pije, ne pusi, nije los u dusi.... ima familiju, bio ranjavan, prezivljavao bitke protiv dusmana, stitio branio neduzne, sve godine, i nikad nije izasao.... a sve je zrtvovao ........ i sad nakon svega....
taj covjek nema posla vec godinama, nije vise u Armiji, nema sansi da ostvari svoj potencijal. Lagano propada. Pa ljudi.... kako mozete sve to gledati a pasivno sutiti i cekati?
Kako ja da pomognem ovom covjeku, on je savrseno sposoban i talentovan, i obrazovan, i doprinio je, da nekazem zaradio je da ima dobar posao kao osnovnu potrebu za jednu ljudsku egzistenciju, i.... kako ja ili bilo ko da izadje u susret, sta treba poduzeti....?
- Da odem na vrata nekom iz Opstine kojeg znam licno a koji je bio dijete iz rata pa srecom uspio da dobije dobar posao i da taj isti zadrzi, pa da mu kazem SRAMOTA je - da li bi zelio da pomognes ovom Bosancu patrioti koji je dao zivot za ovaj grad?
- Da pokucam funkcioneru nekom ( recite mi kojem, dajte mi telefon, da zovem ) i da mu kazem, oprostite ovaj covjek ili ce crknuti ili postati kriminalac, gdje vam je dusa? Pa dao je sve za ovaj Grad, ima li posla za njega?
- Da odem u dzamiju i da pitam nekoga ( koga? ) da doprinesu $1500 pa da kupim kartu u jednom pravcu i kazem hajde ti u svijet, gdje god da odes bice ti bolje!
- Da cekam da covjek postane beskucnik pa ga onda tek pomagati da se izvuci iz tog beskucnistva nakon sto propadne i postane mentalni slucaj?
- Da ga izvlacim iz drzave u svijet na raznorazne nacine, i na koji nacin?
Recite mi sta da radim, podijelite to iskustvo, posavjetujete!