"Internet stranica Goražde x više ne postoji. Samo jedan dan na njihovoj web strani stajalo je objašnjenje: Zahvaljujući premijeru BPK Salki Obhođašu više ne radimo. Urednik ovog portala, pod pritiskom otkaza na poslu, okanio se ćorava posla. Salko će se s njim obračunati na sudu, jer ga je već tužio za klevetu. Premijeru je ova vrsta tužbi postala rutina i šesta je po redu. Prvu je riješio u svoju korist a bivši predsjednik Foče Salko Podrug javno mu se izvinio i platio 1.000 KM zbog duševne boli i narušavanja ugleda premijera Obhođaša..."
...«...U isto vrijeme odvijao se i lov na urednika portala. On je, prema zvanično nepotvrđenim pričama, onog dana kada je forumska rasprava o liku i djelu premijera Obhođaša dosegla vrhunac, imao telefonski poziv iz Kantona. Nepoznata osoba pitala ga je za ime i prezime, mjesto stanovanja, matični broj (!?)... No, kako to nije bio dovoljno uvjerljiv argument zaplašivanja urednika, posegnuto je za drugom metodom. Direktor vrlo uspješne goraždanske firme, u kojoj je zaposlen urednik Goražda x, na dan gašenja portala, toplo mu je preporučio: Okani se ćorava posla, ne bi to trebao da radiš... U gradu u kojem je dobiti posao slično dobitku binga, ova preporuka bila je dovoljna da se ugasi Goražde x....»
Dio iz razgovora sa Salkom
Imate li problema s novinarima ili u komunikaciji s javnošću?
- Ne. Istina, bila je jedna novinarka koja je zloupotrijebila naše prijateljstvo. Ja nikada nisam htio biti premijer koji će imati relaciju premijer-veliki zid-novinar. Želio sam izbjeći barijere. To se desilo tokom neformalnog razgovora koji smo imali u pauzi sastanka. Svi smo se šalili i tada sam uputio taj nesretni kompliment. Ali eto, naučio sam jednu lekciju.
Šta ste uradili sa onih 1.000 KM koje ste dobili na sudu od Salke Podruga?
- Podmirio sam advokatske troškove i jednom prosjaku dao 100 KM. Kako došle tako i otišle.