kako je to biti bosanac

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Aphex_

#101 Re: kako je to biti bosanac

Post by Aphex_ »

Tesko mi samome sa sobom...
burek_in_space

#102 Re: kako je to biti bosanac

Post by burek_in_space »

ljubav_aha wrote:

definitivno,ali si profulao ekonomsku i politicku slike drzave
Kako?!

Imash kesh - nema te vlasti koja ce te odbiti.
Nemash kesh - cao djaci.

Sirotinjo, i Bogu si teshka.

a to shto bi ti sada analizirala, secirala, okretala na 101 nachin neke stvari, to je drugi par opanaka,

Da skratim - kako je biti Bosanac?!
Jebeno.
Kajem li se?!
Ne, jer nisam mogao na to ni uticati, pa mi ostaje da shto bolje i ljepshe predstavim i sebe i zemlju gdje god da se pojavim.
HAVANA

#103 Re: kako je to biti bosanac

Post by HAVANA »

PalaSa Marsa

#104 Re: kako je to biti bosanac

Post by PalaSa Marsa »

HAVANA wrote:
:thumbup: :)
HAVANA

#105 Re: kako je to biti bosanac

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:
HAVANA wrote:

Zabunio si se,to je bilo prije rata. :D
Da ceifim,ne ceifim...Sa kafe na kafu,rijetko...Ovo malo dragih ljudi sto je ostalo,svi su u svojim ludilima...Na more naravno odem...1 maj radim...Za bajram mi nake trube sviraju pod balkonom a sinan sakic,jane,cane,kurci,palci... zavijaju po gradu .Nije ni bajram sto je nekad bio(u mracno vrijeme :oops: )Bozic...ono malo sto ih je ostalo :( Nova godina zna biti dobra ali bas da je najbolja :cry: pretproslu slavio u pragu :shock: proslu u belgiji :) ...ludilo...a da bi to mogao, nista mi nije bilo lagano,vazda zurio,u baltazara se pretvorio :roll:
Volim je i ja,zasto???? :? Jebi me ako znam...Svakim danom je sve manje razloga za tu ljubav...
Ipak ostajem i necu nigdje otici.Ne mogu i ne zelim da zivim nigdje drugo...a i nesto mi ne da...nesto me koci da odem i ostavim grad koji volim najvise na svijetu ovoj gamadi koja se koti i pusta pipke nevidjenom brzinom, unistavajuci sve ono lijepo u ovoj zemlji i gradu...

Za ili protiv?
Svako ima jedan motiv...

uh :-D ljubi te Muha--ljubim ti narav :D :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

ps.
ljubav_ aha-----neumjesno ti je pitanje :-) cuj,misli li o buducnosti svoje djece :-) jok eto :D

Vozdra muha :D :bih:

Ljubicasta27

#106 Re: kako je to biti bosanac

Post by Ljubicasta27 »

Jako jako tesko..drzava propada, ljudi sve cudniji, sve u haosu i nista ne ide na bolje...

Koliki god da si patriota, moras biti realan...
limeni

#107 Re: kako je to biti bosanac

Post by limeni »

danas je tezak vakat dosao, vakat nemorala,lazi...vec se vidi da ovaj svijet tone sve dublje i dublje,
ljudi postaju sve vise hladnokrvne zivotinje, niko se vise ne brine ni za koga a onda nas cude naslovi
na crnoj hrnoci...ali ipak, ja mogu samo za sebe govoriti...volim sto sam bosanac, a to sto ima
svakakvih ljudi i u mojem narodu sta ces...
pirmin

#108 Re: kako je to biti bosanac

Post by pirmin »

I nije neki problem biti Bosanac :D :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#109 Re: kako je to biti bosanac

Post by PipiDugaDevetka »

Tuga i bol, muka, krv i znoj, teško je biti Bosanac,...a opet, lijepo je biti Bosanac!
Jack Be Nimble

#110 Re: kako je to biti bosanac

Post by Jack Be Nimble »

ljubav_aha wrote:
pirmin wrote:Ja sam, dok nisam razgulio iz Bosne :D , mislio da ima samo jedna vrsta Bosanaca.

A onda sam dosao medju dijasporu i uvidio da nas ima raznih boja(i mirisa) i da se svi razlicito osjecamo kao Bosanci. :bih:

eh,upravo o tome danas napisah :thumbup:
:thumbup: :thumbup: za originalni post
snijeg_led

#111 Re: kako je to biti bosanac

Post by snijeg_led »

Ma.Le.Na wrote: 02/09/2010 09:13 biti bosanac je teret
teret jer nisi kao drugi...da se razumijemo mi nismo "posebni" na pozitivan nacin...mi smo "posebni" na onaj drugi

...fino si dijete..poslusno..odgojeno i kulturno...zavrsis skolu ..onako streberski je zakucas...i hoces da upises fax...ali ne lezi vraze - sipaaak...upisaces fax gdje nema bas toliko zainteresovanih i koji i nije atraktivan..jer za atraktivan treba stela - a ti kao fino dijete od finih roditelja ne zelis stelu - hoces ti posteno jer dosta ti je i mita i korupcije..
i tako fax za kojim ti dusa uzdise zavrsi papak koji donese tele dekanu..ili neka propalica koja nije ni zainteresovana tim zanimanjem i koja ce poslije njega (jer zavrsice ga sigurno) otvoriti nesto privatno i objesit diplomu na zid i tu ce biti kraj upotrebe te diplome..
ili..u gorem slucaju upisace taj djetic fax...i skontat poslije 2 mjeseca da nije to za njega i da porodicni kriminal pardon biznis moze vodit i bez diplome...i tako uzeti mjesto nekome ko bi sanjao da zavrsi taj fax..

gledaces kako ispite i na tom tvom bezveznom faxu polazu levati i to iz prve i kontati kako ti uvijek vjerovatno fali neka knjiga i skripta i da si zbog toga pao..nece ti biti jasno kako ti mozes dati max 3 ispita u jednom roku a neki se netom poslije mora i landaranja hvale kako su sve naucili i polozili 11 ispita...iz prve naravno..

kada nakon silnih muka postenog ucenja i polaganja ispita BEZ PLACANJA napokon i zavrsite fax slijedi vam trazenje posla..
ponovno..ako nemate debelu stelu ili se Bog ili neka druga sila nisu silno smilovali nad vama trazicete ga mjesecima..neki i godinama...i na kraju upast u neki posao gdje vam je plata manja od peraca auta u nekim autopraonicama (ziva istina!)..
tu cete proklinjati i fax i godine ucenja i troskove studiranja i proklinjat sudbinu kletu koja vam ne otvori oci na vrijeme da fax u ovoj zemlji ne znaci nista...da je bolje landarat sve te godine ..jer na kraju rezultat je isti
grijesim mozda..jer rezultat moze biti i u korist landaranja - ipak to vrijeme ste mogli iskoristiti za upoznavanje "poslova" i "ljudi" i sada raditi u toj praonici za platu vecu od inzinjerske..

kako stvari idu...upozacete nekoga ko je kao i vi..posten i van BIH zbivanja (fantasticnog svijeta kriminala mita i korupcije) ...gledati kako tatine kcerkice i maminu sinovi kupuju stanove...auta... i prebirati po zajednickom budzetu smisljajuci da li je moguce da ipak rentate tu garsonjeru u hrasnici ili je i to ipak malo prerano...cekati neko bolje vrijeme tjeseci se da ce stvari da krenu na bolje ..

gledacete kako mladi putuju..a vi se tjesite da ne mozete nigdje jer ipak nemate vize ..kao da je do vize a ne para..

i godine ce prolaziti...iste face na TVu...iste porodice drzat ce "porodicne biznise"...

e onda vam pukne film i jebete i Bosnu i Bosance i drzavu i federaciju i RS i Sarajevo i roditelje koji zapese u ovoj crnoj rupi...i proklinjete sudbinu sto se niste sa ostalim pametnim svijetom pokupili odavde devedesetdruge i guzicom zatvorili vrata jednom za svagda..

eto ukratko...tako je kad si Bosanac :bih:
odlican post davno napisan i za danas vazi
Post Reply