Kako je rasporedjen posao u vasem domacinstvu?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

U mom domacinstvu kucne poslove uglavnom obavlja:

Zena
8
26%
Muskarac
7
23%
Ravnopravno
10
32%
Kucna pomocnica / pomocnik
6
19%

Total votes: 31

Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

men pranje sudja nekako pravo pomaze protiv stresa, tako da Murat uvijek kuha, jer on to voli, a ja bas mrzim kuhat....
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

posto sam ja neradnik trenutno, onda na mene spada gro kucnih poslova...mada je stan da bog sacuva. :D :D :D
zena21

Post by zena21 »

zavrzlama wrote:Kao suprug i otac dvoje djece..radim puno zenskih kucnih poslova..uzivam prati sudje,usisavanje kuce i kad je sve cisto i blista ,da me supruga iznenadi sa zveckanjem soljica za kafu i onda uzivam piti kafu a kuca uredna i cista :D

U danasnjem sistemu zivota ,pogotovo gdje oba bracna para rade,nemoguc je zivot ako muskarac ne pomogne u kucnim poslovima...svi koji kazu da nikad ne rade zenske kucne poslove ili lazu ili im je kuca neuredna i puna prljavog posudja :D

Slabo koja zena uspije da radi i da zavrsi sve kucne poslove bez muzeve pomoci,pogotovo ako u kuci zivi jedno ili dvoje mladje djece...

Za to sam da muskarci stave kecelju i da prestanu glumiti ovnove predvodnike..zivot je sladji kad se malo" papucice "obuku na noge :D

Svaka cast :thumbup:
Vingo

Post by Vingo »

Muskarac kuha i nabavlja.
Zena pere prozore,temeljito cisti, pegla, brise prasinu.....

Za sve ostalo - tu sam ja :D
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

zavrzlama wrote:Kao suprug i otac dvoje djece..radim puno zenskih kucnih poslova..uzivam prati sudje,usisavanje kuce i kad je sve cisto i blista ,da me supruga iznenadi sa zveckanjem soljica za kafu i onda uzivam piti kafu a kuca uredna i cista :D

U danasnjem sistemu zivota ,pogotovo gdje oba bracna para rade,nemoguc je zivot ako muskarac ne pomogne u kucnim poslovima...svi koji kazu da nikad ne rade zenske kucne poslove ili lazu ili im je kuca neuredna i puna prljavog posudja :D

Slabo koja zena uspije da radi i da zavrsi sve kucne poslove bez muzeve pomoci,pogotovo ako u kuci zivi jedno ili dvoje mladje djece...

Za to sam da muskarci stave kecelju i da prestanu glumiti ovnove predvodnike..zivot je sladji kad se malo" papucice "obuku na noge :D
Moguce je, moguce... :D :D :D
Qler

Post by Qler »

vala kod mene kuci ja, stari i burazer samo jedemo :D ja nekad usisam a burazerovo je da store postavlja :D stara kuha, pere, odrzava kucu i jos ima najvecu platu u kuci :D:D

doduse kako sam se zaposlio :D placam jedom sedmicno dolazi cistacica da pocisti... i naravno stara opet poslije nje cisti...
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Qler wrote:vala kod mene kuci ja, stari i burazer samo jedemo :D ja nekad usisam a burazerovo je da store postavlja :D stara kuha, pere, odrzava kucu i jos ima najvecu platu u kuci :D:D

doduse kako sam se zaposlio :D placam jedom sedmicno dolazi cistacica da pocisti... i naravno stara opet poslije nje cisti...
a jest vas razmazila :oops:
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Ja istresam jorgane! :D :D :D
Bosanac sa dna kace

mamica 31 wrote:
Qler wrote:vala kod mene kuci ja, stari i burazer samo jedemo :D ja nekad usisam a burazerovo je da store postavlja :D stara kuha, pere, odrzava kucu i jos ima najvecu platu u kuci :D:D

ma tako je i kod mene u Bosni! :-)

P.S. @mamo zaborvih ti rec za ono sredjivanje kose pored pranja sirutkom pomoce ti da razmutis jaje i namazes kosu pa da ti se to osusi, to je bio najbolji lijek tokom rata kad se navijala frizura hidrogenskom sto je zenskinju u uzoj i siroj rodbini masovno saaljivalo kosu!
Qler

Post by Qler »

mamica 31 wrote:

a sta ces... nije do nas... mislim stari haj ne radi :D a nama vise-manje ne da da radimo a mi joj pomazemo koliko mozemo. Sta cemo ne znamo kuhati, ne znamo masinu ukljuciti (ni ves ni sudje :) ) al' smo joj sve kupili najmodernije :D da se sto manje umara :D
Vingo

Post by Vingo »

Ja nekako mislim da ljude koji ne znaju kuhati, prati, itd...slobodno mozemo zvati osobama s posebnim potrebama. Naime, navedene radnje moze i zna obaviti svaka osoba bez psihofizickih smetnji.....cista motorika....takooo daaaaa....Nemojte nikad govoriti "ja to ne znam"
"Ja to necu" je postenije.
Bosanac sa dna kace

Vingo wrote:Ja nekako mislim da ljude koji ne znaju kuhati, prati, itd...slobodno mozemo zvati osobama s posebnim potrebama. Naime, navedene radnje moze i zna obaviti svaka osoba bez psihofizickih smetnji.....cista motorika....takooo daaaaa....Nemojte nikad govoriti "ja to ne znam"
"Ja to necu" je postenije.
daaaaa i ja sam tom pishologijom Murata natjero na sve! :D
Post Reply