Kako je raditi u...?
Moderator: anex
-
lamija_SA
#1 Kako je raditi u...?
Većina ljudi na ovom forumu rade i to po svemu sudeći u veoma dobrim firmama. Neki možda razmišljaju o prelasku u drugu "bolju" firmu, ali nisu bas sigurni koliko je ta firma uistinu bolja. Zato otvaram ovu temu gdje bismo mogli pitati sve ostle na forumu "Kako je raditi u...?" Pitanje se odnosi na određenu firmu, pa npr. "Kakvi su međuljudski odnosi?", "Koliko često se ostaje prekovremeno?" itd.
Sasvim moguće da mnogi koji još uvijek rade u firmi na koju se odnosi pitanje, nece htjeti odgovoriti na temu, bez obzira sto se javljaju pod nickom. To svakako postujem, ali eto rekoh da pokusamo napraviti jednu mrežu/forum gdje ćemo podijeliti svoja iskustva s poslodavcima. Vjerujem da bi na ovaj način mnogi mogli dobiti potrebne informacije, kako bi napravili informiranu odluku, u cilju napretka.
Evo ja cu poceti sa
"Kako je raditi u Orbico?"
Voljela bih, ako ima neko ko tamo trenutno radi ili je radio da mi pruži par informacija.
Thanx
Sasvim moguće da mnogi koji još uvijek rade u firmi na koju se odnosi pitanje, nece htjeti odgovoriti na temu, bez obzira sto se javljaju pod nickom. To svakako postujem, ali eto rekoh da pokusamo napraviti jednu mrežu/forum gdje ćemo podijeliti svoja iskustva s poslodavcima. Vjerujem da bi na ovaj način mnogi mogli dobiti potrebne informacije, kako bi napravili informiranu odluku, u cilju napretka.
Evo ja cu poceti sa
"Kako je raditi u Orbico?"
Voljela bih, ako ima neko ko tamo trenutno radi ili je radio da mi pruži par informacija.
Thanx
-
landlord
Nije ti losa tema...
Ali ipak, kada pominjes neku vecu firmu, gdje imas jako puno razlicitih profila radnika, od vozaca, skladistara, promotera, finansija, administracije itd, nije bas lako odgovoriti na takvo pitanje.. Orbico je dosta velika firma.. pa mozda da navedes i dio u kojem ces raditi..
Ali ipak, kada pominjes neku vecu firmu, gdje imas jako puno razlicitih profila radnika, od vozaca, skladistara, promotera, finansija, administracije itd, nije bas lako odgovoriti na takvo pitanje.. Orbico je dosta velika firma.. pa mozda da navedes i dio u kojem ces raditi..
- karanana
Nije losa tema, medjutim ja mislim da, iako pod nickom, raja nije komforna da prica o svojoj firmi, tako da mislim da tema nece procvjetati. Ja se osjecam komforno da pricam o firmama u kojim ne radim a o kojima cujem od drugih ljudi. recimo za orbico nisam cuo nista, cuo sam za proctor&gamble, plate ok ali je posao rudarski i bas nategnu svoje uposlenike te ljudi odlaze zbog toga. slicno i sa coca colom.
-
lamija_SA
Apsolutno razumijem, da se mnogi od nas ne osjecaju komforno da govore o firmama u kojima trenutno rade. Nekima je, sa druge strane to i ok! Moze se dati i misljenje, ako ste nekada radili u toj firmi. Naravno, nisam postirala temu da neko sad blati firme na sva usta, nego cisti da se kaze kako jeste. Neko mozda ima prijatelja koji radi u odredjenoj firmi, pa moze prenijeti i njegovo iskustvo, sa tim da naglasi ono "čuo sam da...".
Mene za "orbico" konkretno interesuje pozicija key account manager? cula sam da traze osobu za tu poziciju? pa sta otprilike to radno mjesto podrazumijeva (znam sta je key account, ali kako to izgleda u orbico)?
Mene za "orbico" konkretno interesuje pozicija key account manager? cula sam da traze osobu za tu poziciju? pa sta otprilike to radno mjesto podrazumijeva (znam sta je key account, ali kako to izgleda u orbico)?
-
tonymontana
Neka nam kaze Plavi_11 kako je raditi u BH Telecomu, onako iz prve ruke, a onda iz druge kakoj e dobio posao 
-
lamija_SA
A draga Irm@, ako nije tajna, kojem se ti tamo poslu nadaš?
Ja sam isto čula, da se tamo mnogo radi. Ali stvarno me nije strah rada. Ono što me zanima je recimo kakvi su međuljudski odnosi, mogućnosti napredovanja i okvirno plate, za tako malo bolja mjesta?
Ja sam isto čula, da se tamo mnogo radi. Ali stvarno me nije strah rada. Ono što me zanima je recimo kakvi su međuljudski odnosi, mogućnosti napredovanja i okvirno plate, za tako malo bolja mjesta?
- vjesticanametli
jel te to obraduju da se prikljucis. hihihihi causevic
-
lamija_SA
nije to stvar "zabadanja nosa". Vec stvar kulturne komunikacije, gdje svako na pristojan nacin može reci sta misli, podijeliti informacije koje ima (a koje su nekome potrebne) i dati nekome savjet.mima wrote:Lamija............ne zabadaj svudje nos.
Ako ja razmisljam da predjem u neku firmu, uvijek bih voljela dobiti informacije, dojmove ljudi koji su vec tamo zaposleni!
To je informiranje u cilju prave odluke!
- buba
ma pusti mimu, tare je negativna danaslamija_SA wrote:nije to stvar "zabadanja nosa". Vec stvar kulturne komunikacije, gdje svako na pristojan nacin može reci sta misli, podijeliti informacije koje ima (a koje su nekome potrebne) i dati nekome savjet.mima wrote:Lamija............ne zabadaj svudje nos.
Ako ja razmisljam da predjem u neku firmu, uvijek bih voljela dobiti informacije, dojmove ljudi koji su vec tamo zaposleni!
-
*mima*
buba wrote:ma pusti mimu, tare je negativna danaslamija_SA wrote:nije to stvar "zabadanja nosa". Vec stvar kulturne komunikacije, gdje svako na pristojan nacin može reci sta misli, podijeliti informacije koje ima (a koje su nekome potrebne) i dati nekome savjet.mima wrote:Lamija............ne zabadaj svudje nos.
Ma pusti ti bubu.......vidis da nije bas normalna.
- buba
ne vadi se na menemima wrote:buba wrote:ma pusti mimu, tare je negativna danaslamija_SA wrote: nije to stvar "zabadanja nosa". Vec stvar kulturne komunikacije, gdje svako na pristojan nacin može reci sta misli, podijeliti informacije koje ima (a koje su nekome potrebne) i dati nekome savjet.
Ma pusti ti bubu.......vidis da nije bas normalna.
-
lamija_SA
#21 Re: re
A čime se ta AirAba bavi?buba wrote:Aha..radi li ko u ovoj kompaniji AirAba ?
Ma kud god posli, niste dosli..ni prispjeli..bRez stele
A to za štele, moje je iskustvo da se može dobiti dobar posao i bez štele, pogotovo u ovim da kažem jačim firmam, koje uistinu traže kvalitet, a ne tatinog sina, pa da ga plaćaju ni za šta!
- vjesticanametli
pa prikljucci neki za jeftinije telefoniranje sa dijasporom
causevicuuuuuuuu
a odakle tebi ta firma
jel to traze uposlenike
a odakle tebi ta firma
jel to traze uposlenike
-
CHICAGO
#24 PLIZ NAUCI ENGLESKI...
pliz nauci engleski prije nego pocnes da pises na engleskom... jer fakat tvoj inglish saks!!!
-
CHICAGO
#25 engleski
Dogma wrote:Radim za Orbitz u departmentu za improvents and sales.Plata odlicna,Medjuljudski odnosi super ali bez diskriminacije.Unaprijedjenje? Zavisi od who do you know that knows somebody:)
sori... ovaj gornji post je bio upucen Dogmi....