Kako je latino ljepotica izvukla propalu zemlju

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Dragan033

#1 Kako je latino ljepotica izvukla propalu zemlju

Post by Dragan033 »

Mislim da je ovo pravi primjer ne samo za drzave koje su u krizi nego i za sve drzave. Ako se postenje pravda i briga za siromasne cak i najmanje stave u politiku uspjeh mora doci.

Bolest predsjednice Argentine Christine Fernandez de Kirchner pažnju svjetske javnosti usmjerila je prema ovoj latinoameričkoj zemlji. Pokazalo se da ona nije imala rak, iako joj je ta dijagnoza postavljena prošlog mjeseca. Nakon što joj je štitnjača uklonjena operacijom u srijedu, dodatnim analizama je utvrđeno da, na sreću, nije bilo kancerogenih ćelija.

Ono što je mnoge iznenadilo bili su masovni izrazi zabrinutosti običnih Argentinaca za zdravlje svoje predsjednice. Mnogi su i molili za njezino ozdravljenje, ali ovo izrazi zabrinutosti nisu imali nikakve sličnosti s izrazima lojanosti kakve viđamo u diktatorskim režimima. Argentinci, očito je, vole svoju predsjednicu, a postaje jasnije zbog čega kada se zaviri u noviju povijest ove države.

Christina Fernandez de Kirchner, kao i njezin suprug kojeg je naslijedila na mjestu predsjednika, u centar svog političkog programa stavili su brigu za siromašne, umjesto da se pokore diktatu i interesima bogatih. Rezultat je došao spektakularno brzo, a možda može biti primjer i drugim državama koje su u problemima.

Ista stvar je po mom misljenju i sa Turskom. I tamo cim su posteniji i pravedniji dosli na vlast odmah je drzava pocela da bude uspjesna i da svi zive bolje. Kod nas ne vjerujem da ce brzo
zlajaBHF

#2 Re: Kako je latino ljepotica izvukla propalu zemlju

Post by zlajaBHF »

A jedan wrote:da, gledao sam pricu o predsjednici neki dan. cvrsta zena, nema sta, i drago mi je sto nije rak u pitanju :-D
o ovom drugom dijelu teme, izvlacenju propale zemlje ne bih. nismo mi jos propali kolko zasluzujemo da propadnemo.
Na zalost se slazem stobom :(
slobodni armirach

#3 Re: Kako je latino ljepotica izvukla propalu zemlju

Post by slobodni armirach »

ma skoro pa citava juzna america se promijenila, i gospodja nije sama :-D
Image
Image
Image
Image
sve izgleda kao da je pravi socijalizam u procvatu u juznoj americi
sinuhe

#4 Re: Kako je latino ljepotica izvukla propalu zemlju

Post by sinuhe »

Ima tu dosta populizma i Boga pitaj kakvom ce se katastrofom na latinskoamericki nacin to zavrsiti mada mi se ovaj Mujica cini dosta pristojnim.
sanaman

#5 Re: Kako je latino ljepotica izvukla propalu zemlju

Post by sanaman »

godisnja inflacija u argentini je 25%, venecueli 29%, ...drzava je odbacila mmf neke 2001 kada je bankrotirala...proslo je 10 godina i dalje je velika inflacija, da ne kazem prevelika inflacija...ne vidim nista dobro u svemu ovom al eto raji se svidja populizam, sta`s :D nek je kontra americi i kapaitalizmu i odmah valja.

Naravno ni ja ne zelim da osporim napredak koji je ostvarila J.Amerika i kako su uspjeli da smanje procenat siromastva u drzavama, samo je pitanje da li su dugorocno to rijesili ili ko chavez placaju naftom, koje ce narvno kad-tad nestai, al ce njemu biti svjejedno ni njega tada nece biti.
Post Reply