Kako je Kosovo postalo Albansko

Mx

#26 Re: Kako je Kosovo postalo Albansko

Post by Mx »

Valbon,

Prodaj ba ovom @ Downundi, @ Shobi i slicnima nekoliko kila bureka, zeljanice i sirnice nafilovanom srpskom tzv mitologijom i tzv istorijom. Vidis da je covjek gladan srpske istorije, srpske teritorije, srpskih voda i srpskog zraka :-)

Tako su uzeli do daljnjeg i 1/2 BiH i sad vicu da je to uvjek bila srpska teritorija. Otmu teritoriju, odnosno zapisaju je, protjeraju autohtono stanovnistvo, izgrade nekoliko manastira i onda vicu kako je to uvijek bila vjekovno srpsaka zemlja :lol:

Rezultat takvih mitova i lazne istorije je taj da im je Kosovo odletilo bre, pa ih to gluho bilo jako frustrira. Tako ce im i tzv srpska napumpana istorija uskoro "dobiti noge" i odleprsati.

Cilj ovih i ovakvih pojedinih nacio/rasistickih srbofila (ne treba generalizovati sve srbe jer ih ima i koji su Ok) je posvadjati Bosnjake/Bosance sa Albancima. Medjutim to im nece uspjeti! :-D

Sto se vise i brze Kosovo i Albanija budu izgradjivali, sto Kosovo i Albanija budu imali veci standard, sto vise albanaca bude visoke skole zavrsavalo i sto budu albanci stvarali dobre kontakte sa drugim narodima u regiji i svijetu oni ce sve vise od ljubomore i rasizma da oboljevaju i propadaju. Kraj takvih je poznat, pojest ce na kraju sami sebe :lol:

Pozdrav od pravog sarajlije!

Ovaj Downunda ti je vjestacki/hibridni sarajlija :-D

Evo mu pasos za pravu, korektnu i autohtonu istoriju!
Image
Šeha

#27 Re: Kako je Kosovo postalo Albansko

Post by Šeha »

Mx wrote: Pozdrav od pravog sarajlije!

Sad posto smo definisali ko je Downunda i totalno ga diskreditovali nazivajuci ga hibridnim Sarajlijom :shock: :roll: mozemo nastaviti slusati vase "nigdje veze" komentare :D :)

Pozdrav i tebi "pravi Sarajlijo" koja god da te to skupina ljudi (meni zvuci kao veoma skorojevicka)
Downunda

#28 Re: Kako je Kosovo postalo Albansko

Post by Downunda »

Mx wrote:Valbon,

Prodaj ba ovom @ Downundi, @ Shobi i slicnima nekoliko kila bureka, zeljanice i sirnice nafilovanom srpskom tzv mitologijom i tzv istorijom. Vidis da je covjek gladan srpske istorije, srpske teritorije, srpskih voda i srpskog zraka :-)

Tako su uzeli do daljnjeg i 1/2 BiH i sad vicu da je to uvjek bila srpska teritorija. Otmu teritoriju, odnosno zapisaju je, protjeraju autohtono stanovnistvo, izgrade nekoliko manastira i onda vicu kako je to uvijek bila vjekovno srpsaka zemlja :lol:

Rezultat takvih mitova i lazne istorije je taj da im je Kosovo odletilo bre, pa ih to gluho bilo jako frustrira. Tako ce im i tzv srpska napumpana istorija uskoro "dobiti noge" i odleprsati.

Cilj ovih i ovakvih pojedinih nacio/rasistickih srbofila (ne treba generalizovati sve srbe jer ih ima i koji su Ok) je posvadjati Bosnjake/Bosance sa Albancima. Medjutim to im nece uspjeti! :-D

Sto se vise i brze Kosovo i Albanija budu izgradjivali, sto Kosovo i Albanija budu imali veci standard, sto vise albanaca bude visoke skole zavrsavalo i sto budu albanci stvarali dobre kontakte sa drugim narodima u regiji i svijetu oni ce sve vise od ljubomore i rasizma da oboljevaju i propadaju. Kraj takvih je poznat, pojest ce na kraju sami sebe :lol:

Pozdrav od pravog sarajlije!

Image

Mislim da me ne poznaješ uopšte da bi mogao prosuđivati da li sam i kakav Sarajlija.
A za tebe i ne vjerujem da možeš dalje od "bureka" i prosuđivati.
Ne znam na osnovu čega si i zaključio da sam "Srbofil" i da sam "uzeo pola teritorije BiH" ?

Srbin nisam nego Bosanac, ako je to uopšte i bitno.

p.s. misli da svaki pravi Sarajlija zna da se riječ Sarajlija piše velikim slovom!
Pozdrav i tebi pravi "Sarajlijo"

:bih:
Downunda

#29 Re: Kako je Kosovo postalo Albansko

Post by Downunda »

Valbon_1 wrote:
Svaka čast - znači ipak imaš Double Degree!
p.s. piše se buregdžija
Sta da radim bre Downwunda...tako su me naucili komsije...nisam imao tu srecu kao ti sto je imas sa svojim jezikom...
(ipak znam malo bolje srpsko-hrvatski nego ti arnautski...ili gresim)
Ponavljam. Postojanje ovih građevina ne dokazuje njihovu povezanost sa današnjim stanovištvom Kosova.
Zato sam i naveo ove primjere.
Novobrdo - da ova riječ možda ne znači nešto na albanskom ili ćeš izmisliti da se prije zvala Mali i ri (ili kako se već piše)
Kad već spomenu Albaniju - znam LIČNO x osoba koje su rođene u Albaniji a na papirima im danas piše da su rođeni na Kosovu!
Novo bërdo je danas Novo bërdo...ali posto je stara veoma veoma mnogo...tada se sigurno se nije zvala Mali i ri...ali ni Novo bërdo...pitaj brata. A sta bi sa ovim drugim mjestima...nesto mi ne spominjes ih...ili nisi ih posetio kada si "bio" na Kosovu.

More dosta su se trudili ovi nasi sjeverni (od skora) komsije da mi ne ucimo historiju od albanaca i albanskih autora (ne znam zasto...da slucanjo ne znas ti) ali ipak hvala Bogu nisu u tome uspjeli. Vidim da (nazalost) jos nekom smeta...

Ovo nema nikakve veze sa mojim komentarom - probaj ponovo pročitati.
Ko je spominjao sjeverne susjede!
Ima ima i te kako...nisi valjda takav da ti treba sve zacrtati... ;-)

UNESCO i nova zgrada u Prištini ?!!
Je li ovo neka glupa šala ili ...?
Kakve veze ima UNESCO sa modernim građevinama?
Ibid 8)

Pa ti izgleda i ne čitaš šta je napisano!
Na Kosovu sam bio više puta nego što možeš i zamisliti - ne pričam na pamet

I siguran sa da si video samo livadu...ma verujem ti :roll:

Dušangrad je ime dobio po srpskom caru dušanu čije se carstvo prostiralo od Egeja na jugu, pa do granice danšnje BiH i C.Gore ili se možda prije zvao "Qyteti i Dushanit" pa ga Srbi preimenovali :) :)
To što ste vi mokrili govori o vama, tj. o vašem odgoju - to ovdje nikog ne zanima!
Aha... a to drzava cara Dushana...a njegov grad ... (ako si bio na Kosovu, pardon Republiku Kosova moras da znas koji je "Dushanov grad") A oko odgoja...100 godina cine svoje...

Nisi odgovorio na pitanje! Ima li natpisa ili nema?
Čisto sumnjam da si ih ikada i sreo u životu, a zamisli, moj brat je sjedio i sa jednim i sa drugim.

Super.. pa problem rijesen ...a jel mozes da zamolis brata da ih pita... pa da dobijes odgovor na svom pitanju...

U istoriji kao nauci ne postoje ENGLEZI, FRANCUZI, SRBI ili ALBANCI - nego istoričari tj. vjerodostojni i mjerodavni istorijski dokazi.

Pa ja upravo to i kazem ali...srpski histroicari su previse vjerodostojni...a albanski donekdje... :roll:

Tačno. niti se djela Cvijića, niti ni od jednog od ovih koji si ti naveo ne koriste ni na jednom renomiranom univerzitetu, osim možda u Prištini ili u Beogradu. Ni na jednom!
Bravo...zavidece ti i srbi po ovome...

Hvala. već jesam i nema ni Malcolma ali ni Cvijića.

Nego Vaso Cubrilovica...ima on sto sta interesantno

I vidi se da nemaš ...
p.s. bontonski je prevesti nešto na jezik kojim se koriste svi učesnici na ovom forumu (kako bi se moglo razumjeti), a to su jezici naroda u BiH, jer ovo je Sarajevo.x.com a ne Priština.x.com.

Jao...pa ja sam bio u zabludi do ovog casa...hvala ti sto si me prosvjetlio...
Jel ovo mirise na neki racizam ili se meni cini...hm
Mnogo puta si bio na Kosovu i ne znas sta znaci "Allahu e Mëshiroftë"... :shock:

Da, ali ti nije rekao da li su u pitanju bili kosovski "Luterani" ili kosovski "Kalvinisti"
Ma ne...sada sam se sjetio..bili su u pitanju kosovski bogumili

Nisam nikad ni rekao da je bila livada.
Nego si samo rekao da nije bilo nicega...Ali Hoxha - Hoxhë Alia
p.s. jako mi je žao što te moram razočarati, ali najveći neboder je Avaz Twist Tower i nalazi se u Sarajevu
:lol: :lol: :lol: :lol: Dani su mu prebrojani...progugllaj malo... :wink:

Jos malo i uspeo si da zatvoris temu...Bravo
Nije mi ni bio cilj, a i kako bi i mogao zatvoriti temu, kada nisam administrator.
Zbog mene se do sada nijedna tema nije zatvorila (koliko je meni poznato).

"Allah" je arapska, a ne albanska riječ (i nju razumijem), ali ovu drugu ne razumijem.

Pošto je očito da ti ego ne dozvoljava argumentovanu raspravu, tj. "patiš" od tzv "kolektivnih kompleksa"(što je "sindrom" i širih masa u RS-u) onda je i najbolje da se drugi forumaši počnu javljati, jer tebi je očito prihvatljivo samo ono što nije (po tebi) "antialbansko".
Ti apsolutno ne dozvoljavaš niti znaš da se argumentovano rapsravljaš, bez ironije, sarkazma i demonstriranja neznanja!

Mislim, nemam ništa lično protiv tebe, ali rasprava o istorijskim argumentima ima definasan i preciziran šablon, po kojem se i vode debate ili rasprave i sl.
Nemaš adekvatne odgovore, pa pišeš stvari koje nemaju veze sa mojim pitanjima. ("livada", "V.Čubrilović" i sl - što niko nije ni spominjao).

Znam da ti ego neće dozvoliti da tvoja "ne bude zadnja", pa s'toga ....

Puno pozdrava iz Sarajeva
Downunda

#30 Re: Kako je Kosovo postalo Albansko

Post by Downunda »

Šeha wrote:
Mx wrote: Pozdrav od pravog sarajlije!

Sad posto smo definisali ko je Downunda i totalno ga diskreditovali nazivajuci ga hibridnim Sarajlijom :shock: :roll: mozemo nastaviti slusati vase "nigdje veze" komentare :D :)

Pozdrav i tebi "pravi Sarajlijo" koja god da te to skupina ljudi (meni zvuci kao veoma skorojevicka)
Šeha, natjerali su me da ponovo izvadim rodni list - zamisli dokle je to došlo ?! :dance:

Možda će nam ove "prave Sarajlije" i otvoriti neku temu, posebno za nas "hibridne"(koji se ne razumijemo dobro u pite, i iz Sarajeva "otimamo" pola BiH).
Ko zna?
:run:
Valbon_1

#31 Re: Kako je Kosovo postalo Albansko

Post by Valbon_1 »

Downunda wrote:
Valbon_1 wrote:
Svaka čast - znači ipak imaš Double Degree!
p.s. piše se buregdžija
Sta da radim bre Downwunda...tako su me naucili komsije...nisam imao tu srecu kao ti sto je imas sa svojim jezikom...
(ipak znam malo bolje srpsko-hrvatski nego ti arnautski...ili gresim)
Ponavljam. Postojanje ovih građevina ne dokazuje njihovu povezanost sa današnjim stanovištvom Kosova.
Zato sam i naveo ove primjere.
Novobrdo - da ova riječ možda ne znači nešto na albanskom ili ćeš izmisliti da se prije zvala Mali i ri (ili kako se već piše)
Kad već spomenu Albaniju - znam LIČNO x osoba koje su rođene u Albaniji a na papirima im danas piše da su rođeni na Kosovu!
Novo bërdo je danas Novo bërdo...ali posto je stara veoma veoma mnogo...tada se sigurno se nije zvala Mali i ri...ali ni Novo bërdo...pitaj brata. A sta bi sa ovim drugim mjestima...nesto mi ne spominjes ih...ili nisi ih posetio kada si "bio" na Kosovu.

More dosta su se trudili ovi nasi sjeverni (od skora) komsije da mi ne ucimo historiju od albanaca i albanskih autora (ne znam zasto...da slucanjo ne znas ti) ali ipak hvala Bogu nisu u tome uspjeli. Vidim da (nazalost) jos nekom smeta...

Ovo nema nikakve veze sa mojim komentarom - probaj ponovo pročitati.
Ko je spominjao sjeverne susjede!
Ima ima i te kako...nisi valjda takav da ti treba sve zacrtati... ;-)

UNESCO i nova zgrada u Prištini ?!!
Je li ovo neka glupa šala ili ...?
Kakve veze ima UNESCO sa modernim građevinama?
Ibid 8)

Pa ti izgleda i ne čitaš šta je napisano!
Na Kosovu sam bio više puta nego što možeš i zamisliti - ne pričam na pamet

I siguran sa da si video samo livadu...ma verujem ti :roll:

Dušangrad je ime dobio po srpskom caru dušanu čije se carstvo prostiralo od Egeja na jugu, pa do granice danšnje BiH i C.Gore ili se možda prije zvao "Qyteti i Dushanit" pa ga Srbi preimenovali :) :)
To što ste vi mokrili govori o vama, tj. o vašem odgoju - to ovdje nikog ne zanima!
Aha... a to drzava cara Dushana...a njegov grad ... (ako si bio na Kosovu, pardon Republiku Kosova moras da znas koji je "Dushanov grad") A oko odgoja...100 godina cine svoje...

Nisi odgovorio na pitanje! Ima li natpisa ili nema?
Čisto sumnjam da si ih ikada i sreo u životu, a zamisli, moj brat je sjedio i sa jednim i sa drugim.

Super.. pa problem rijesen ...a jel mozes da zamolis brata da ih pita... pa da dobijes odgovor na svom pitanju...

U istoriji kao nauci ne postoje ENGLEZI, FRANCUZI, SRBI ili ALBANCI - nego istoričari tj. vjerodostojni i mjerodavni istorijski dokazi.

Pa ja upravo to i kazem ali...srpski histroicari su previse vjerodostojni...a albanski donekdje... :roll:

Tačno. niti se djela Cvijića, niti ni od jednog od ovih koji si ti naveo ne koriste ni na jednom renomiranom univerzitetu, osim možda u Prištini ili u Beogradu. Ni na jednom!
Bravo...zavidece ti i srbi po ovome...

Hvala. već jesam i nema ni Malcolma ali ni Cvijića.

Nego Vaso Cubrilovica...ima on sto sta interesantno

I vidi se da nemaš ...
p.s. bontonski je prevesti nešto na jezik kojim se koriste svi učesnici na ovom forumu (kako bi se moglo razumjeti), a to su jezici naroda u BiH, jer ovo je Sarajevo.x.com a ne Priština.x.com.

Jao...pa ja sam bio u zabludi do ovog casa...hvala ti sto si me prosvjetlio...
Jel ovo mirise na neki racizam ili se meni cini...hm
Mnogo puta si bio na Kosovu i ne znas sta znaci "Allahu e Mëshiroftë"... :shock:

Da, ali ti nije rekao da li su u pitanju bili kosovski "Luterani" ili kosovski "Kalvinisti"
Ma ne...sada sam se sjetio..bili su u pitanju kosovski bogumili

Nisam nikad ni rekao da je bila livada.
Nego si samo rekao da nije bilo nicega...Ali Hoxha - Hoxhë Alia
p.s. jako mi je žao što te moram razočarati, ali najveći neboder je Avaz Twist Tower i nalazi se u Sarajevu
:lol: :lol: :lol: :lol: Dani su mu prebrojani...progugllaj malo... :wink:

Jos malo i uspeo si da zatvoris temu...Bravo
Nije mi ni bio cilj, a i kako bi i mogao zatvoriti temu, kada nisam administrator.
Zbog mene se do sada nijedna tema nije zatvorila (koliko je meni poznato).

"Allah" je arapska, a ne albanska riječ (i nju razumijem), ali ovu drugu ne razumijem.

Pošto je očito da ti ego ne dozvoljava argumentovanu raspravu, tj. "patiš" od tzv "kolektivnih kompleksa"(što je "sindrom" i širih masa u RS-u) onda je i najbolje da se drugi forumaši počnu javljati, jer tebi je očito prihvatljivo samo ono što nije (po tebi) "antialbansko".
Ti apsolutno ne dozvoljavaš niti znaš da se argumentovano rapsravljaš, bez ironije, sarkazma i demonstriranja neznanja!

Mislim, nemam ništa lično protiv tebe, ali rasprava o istorijskim argumentima ima definasan i preciziran šablon, po kojem se i vode debate ili rasprave i sl.
Nemaš adekvatne odgovore, pa pišeš stvari koje nemaju veze sa mojim pitanjima. ("livada", "V.Čubrilović" i sl - što niko nije ni spominjao).

Znam da ti ego neće dozvoliti da tvoja "ne bude zadnja", pa s'toga ....

Puno pozdrava iz Sarajeva

@Downunda

U medicini postoji jedan "zakon" prema kome se "vatra izljeci vatrom". Medjutim da ostavim malo na stranu taj zakon...
Ako postoji neka zemlja i neki narod koji su mi blizi, posle mojih, budi siguran da je to Bosna i Bosnjaci muslimani. A zasto je to tako... valjda razumeces ako ti kazem da pola moje sire familije (posto mi albanci imamo velike familije :D ) zivi i radi u Bosni, i ovaj fakt sam naglasio nekoliko puta na ovom forumu. Zato ne moze se stvarati slika oko nekog kao dobrog ili loseg samo zato sto jesi ili nisi mogo naci "razumijevanje" tokom jedne debate. Svaki post koji mi postiramo na ovom forumu arhivuje se, i svako moze da ih cita...mozda se tako moze stvarati neka potpunija slika okok tog nekoga, bez obzira na to sto smo mi ovde nekako "undercover" i sto se ponasamo malo drugacije od ponasanja u realnom zivotu.
Ljudski je gresiti... ali je islamski (i ne samo islamski) traziti od Boga a i od ljudi oprost za napravljene greske. Mislim da na ovom nasem podneblju to je nesto sto nam je najpotrebnije ako zelimo da nastavimo zivot, za nekoga zajednicki sa drugima nacijama, a za nekoga sa susjedima drugih nacija.
I pre nego sto ovaj odgovor shvatis kao popunjavanje mog egoa, probaj to shvatiti kao pokusaj objasnjenja necega... i oko necega...Ako si razumeo onda je to odlicna stvar, a ako ne, onda nek ostane kao pokusaj objasnjenja, jer neko ce ipak kad tad to shvatiti (kao sto mnogi i jesu).

You are welcomed in Kosova anywere and anytime. And you can speak in your language anywere and any time, because we dont hate you...remember that.

Puno pozdrava i za tebe iz Republike Kosova.
Bušman

#32 Re: Kako je Kosovo postalo Albansko

Post by Bušman »

Kosovo is so last year.

Nece Kosovo jos dugo postati nezavisno. Rusija ga prva nece priznati da joj Dagestan, Ingusetija i Cecenija dusu ne bi pojeli. A zar se Kosovari ne bune kada ih nazivas Albancima? Ja sam tako cuo...
Post Reply