Kako je Kasumović pobijedio kladionice.

Inteligencija

#51 Re: Kako je Kasumović pobijedio kladionice.

Post by Inteligencija »

Ja mislim da se trudi Fudo ali slabo sta uspijeva, ima i opstrukcije ogromne od kantona(Zenicki kanton kontra Zenice :roll: ) ali ako se sve to izuzme i pogledaju djela onda on nista ama bas nista nije uradio. Kamo srece da pobjedi kladionice. Ali ne mozes na toj prici jahati 2 godine, borba protiv kladionice itd, djela care, gdje su ?
kakavdanakneiskustvu

#52 Re: Kako je Kasumović pobijedio kladionice.

Post by kakavdanakneiskustvu »

criticos wrote:SDA i HDZ jesu jedna stranka sa jasno podijeljenim teritorijalnim ovlastima i područjem djelovanja. Dajte mi samo jednu godinu kada nisu bili koalicioni partneri. Podijeljen Mostar je primjer kako te dvije stranke jednostranački djeluju. Filozofija HSDZA je dijeli ljude da združiš finansijske interese.
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#53 Re: Kako je Kasumović pobijedio kladionice.

Post by kakavdanakneiskustvu »

Kikibombona wrote:
Ja_Ja wrote:Kasumovic je jedna obicna lopina, koja laze cim usta otvori. Nije on naplatio jos ni dinara za 2017 godinu, vec je samo ispostavio racun na taj iznos. Da li ce naplatiti ili ne tek ce da se vidi.

A sad ovi sto ga hvale neka navedu 5 stvari koje je odradio od kako je dosao na vlast?

Nekoliko stvari za koje tvrdi da je zavrsio ukljucuju:

1. Grijanje grada - nije zavrseno ni ti ce biti najmanje do 2020 godine.

2. Problem pasa lutalica - Po gradu ih ima koliko hocete.

3. Čelik- situacija je jos nejasna i jos uvijek nema potpisanog reprograma.

Ovaj naruceni CD u kojem se pricalo samo u superlativima je nista do jedna obicna smijurija i otpad naseg novinarstva. Dok su pricali o svim uspjesima nisu se sjetili pitati kako to da se zbog profita indijaca vec danima raja smrzava po stanovima. Ili naprimjer zasto na tv-u laze da je u dobrim odnosima sa EKO Forumom, ili mozda zasto i pored postojecih privrednih zona koje zjape polu prazne, daje saglasnost za dvije nove od kojih je jedna na njegovom zemljistu. U gradu ljetos povuku horizontalnu liniju na asfaltu ujutro do mraka je vise nema jer je kvalitet radova u krcu.

Tip je na vlasti vise od godinu dana i jos nista, apsolutno nista nije priveo kraju.
Sve sto navodis su neoborive cinjenice.

Kasumovic govori 'narodskim jezikom', ima nekog sarma na osnovu kojeg kupi poene. Svima je muka od SDA i zato ima laksi prolaz. Oduvijek je na vlasti, izdanak SDA, veci vuk od SDA vukova. Nema problem slagati, manipulisati itd.

U Zenici jedino bivsa SDA moze pobijediti SDA. To je tako da sada ne elaboriram zasto.

Kada se sve sabere i oduzme, Kasumovic je manje zlo od SDA. Opet vise volim da je on na vlasti nego SDA kartel. Politicka polarizacija je dobra stvar za Zenicu. SDA vrsi pritisak i Kasumovic mora raditi najbolje sto moze. Jebaji ga, nemamo sistem, zbog toga prizeljkujemo autoritativne lidere ili sto bi rekli 'politicare sa mudima'.

Neka Kasumovica, alternativa je gora od njega
.
:thumbup:
Ja_Ja

#54 Re: Kako je Kasumović pobijedio kladionice.

Post by Ja_Ja »

Caka je u tome da se koristi mafijaska SDA kako bi se prikazalo da se radi vise nego sto se radi, tako da je veoma upitno da li "radi onoliko koliko moze". Pogotovo kada dodje do njegovih direktnih obecanja ili projekata poput ticu Celika, pasa, urbanistickog plana, pa i kladionica.

On SDA sada koristi kao vrecu za nabijanje, sto je sasvim fer i korektno jer su vnago. No Fudo ima potpunu kontrolu vijeca i radi sta hoce. Vakat je da se i neki rezultati vide i da se prestane s pricom za maloumne o zavrsenim projektima koji jos nisu ni blizu zavrsetka.
Post Reply