Kako je izbaciti :)

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

MirzaOg

#1 Kako je izbaciti :)

Post by MirzaOg »

Situacija je sljedeca: Nakon sto je moj rodjak saznao da ga zena vara, pokrenuo je postupak o razvodu braka sa istom droljom (u pravom smislu te rijeci), koji je trajao sve ddo unazad 2 mjeseca (citav postupak je trajao haman godinu i po jer je ona odugovlacila sa procesom) i koji je naravno zavrsio sa razvodom braka (rjesenje o razvodu jos nije dobio sto me cudi jer zivimo u jednoj uredjenoj pravnoj drzavi) i dodjelom djeteta njemu (jer se ona nije ni potrudila da ga dobije) te nametanjem obaveze placanja alimentacije od strane drolje. Oni su zivjeli zajedno na drugom spratu kuce ciji je formalni i legalni vlasnik njegov otac koji zivi sa njegovom majkom i sa njim na prvom spratu. Ona odbija da se iseli sa tog drugod sprata govoreci da ga je ona uredila i da pripada njoj (ona jeste ulagala u njega ali ni blizu ko njen muz i on bi pored toga pristao na podjelu imovine 50:50 i da ona izabere sve do 50 % vrijednosti imovine).

Sada prije svega mene interesuje koji bi najprikladniji nacin bio da ona napusti taj sprat jer je brak gotov (samo se ceka sluzbena potvrda sa suda) i taj sprat legalno nije ni pripadao ni njoj ni muzu joj jer tetak ima sve papire o vlasnistvu nad zemljom i objektom.

Molio bih da se jave oni koji znaju o cemu pricaju a ne oni sa pricom kako bi je oni sa balkona izbacili. Unaprijed hvala. :bih:
walter kurtz

#2 Re: Kako je izbaciti :)

Post by walter kurtz »

cuj drolja zato sto ga vara :zoka:
MirzaOg

#3 Re: Kako je izbaciti :)

Post by MirzaOg »

Idi naci sebi zivot, nemoj se glupirati po forumima. Ako nemas sta reci o temi ne javljaj se sa idotarijama.
walter kurtz

#4 Re: Kako je izbaciti :)

Post by walter kurtz »

mirza drug opusteno :wink: ljudi samo rade ono sto im je u prirodi jedini problem je sto je on saznao i sto mu to predstavlja problem :mrgreen:
prog321

#5 Re: Kako je izbaciti :)

Post by prog321 »

Nije problem sto je on saznao, nego je problem sto mu smeta :-D
walter kurtz

#6 Re: Kako je izbaciti :)

Post by walter kurtz »

prog321 wrote:Nije problem sto je on saznao, nego je problem sto mu smeta :-D
:thumbup:
HAVANA

#7 Re: Kako je izbaciti :)

Post by HAVANA »

Pripasce joj mudo ako je tetak vlasnik.
KB9

#8 Re: Kako je izbaciti :)

Post by KB9 »

znao je on kakva je kad je zenio, sam pao sam se ubio
prog321

#9 Re: Kako je izbaciti :)

Post by prog321 »

Imam poznanika kojeg godinama zena vara.
Nista ne radi o tome.
Boji se da ce ga ostaviti. :-D
MirzaOg

#10 Re: Kako je izbaciti :)

Post by MirzaOg »

Znao sam da ce se ovo na zajebanciju okrenuti. Haj valjda ce se javiti neko strucan.
walter kurtz

#11 Re: Kako je izbaciti :)

Post by walter kurtz »

ja sam smrtno ozbiljan :zoka:
mg

#12 Re: Kako je izbaciti :)

Post by mg »

Eo ja bih napisao koju, al kad vidim da ženu nazivaš droljom, javno, neću!

Treba valjda malo kulture pokazati.

Ovako bih ja odgovarajući tebi na pitanje, participirao u ponižavanju žene koja možda i nije ono što ti tvrdiš.
Hemera

#13 Re: Kako je izbaciti :)

Post by Hemera »

Pa neka vlasnik pokrene postupak da izađe iz njegove kuće.
MirzaOg

#14 Re: Kako je izbaciti :)

Post by MirzaOg »

Hemera wrote:Pa neka vlasnik pokrene postupak da izađe iz njegove kuće.
Gdje se to pokrece i koliko to traje?

Da li je moguce da joj promjene bravu na vratima da ne moze uci? Ja mislim da joj u tom slucaju policija ne moze nista pomoci i da imovinu moze onda samo traziti preko suda i ako bude pravila probleme policija bi je privela zbog remecenja javnog reda i mira.
dulekrele

#15 Re: Kako je izbaciti :)

Post by dulekrele »

walter kurtz wrote:mirza drug opusteno :wink: ljudi samo rade ono sto im je u prirodi jedini problem je sto je on saznao i sto mu to predstavlja problem :mrgreen:
ne trolaj nije tema sto ga je prevarila vec kako da je izbaci.
Tomahawk11
Globalni moderator

#16 Re: Kako je izbaciti :)

Post by Tomahawk11 »

Meni zape za oko ovo sa alimentacijom. Njemu dijete, a da placa alimentaciju...hm?!
MirzaOg

#17 Re: Kako je izbaciti :)

Post by MirzaOg »

Tomahawk11 wrote:Meni zape za oko ovo sa alimentacijom. Njemu dijete, a da placa alimentaciju...hm?!
Ona treba da placa min. Alimentaciju od150 KM.
Tomahawk11
Globalni moderator

#18 Re: Kako je izbaciti :)

Post by Tomahawk11 »

MirzaOg wrote:
Tomahawk11 wrote:Meni zape za oko ovo sa alimentacijom. Njemu dijete, a da placa alimentaciju...hm?!
Ona treba da placa min. Alimentaciju od150 KM.
Do mene :thumbup:
zenicablues

#19 Re: Kako je izbaciti :)

Post by zenicablues »

MirzaOg wrote:Situacija je sljedeca: Nakon sto je moj rodjak saznao da ga zena vara, pokrenuo je postupak o razvodu braka sa istom droljom (u pravom smislu te rijeci), koji je trajao sve ddo unazad 2 mjeseca (citav postupak je trajao haman godinu i po jer je ona odugovlacila sa procesom) i koji je naravno zavrsio sa razvodom braka (rjesenje o razvodu jos nije dobio sto me cudi jer zivimo u jednoj uredjenoj pravnoj drzavi) i dodjelom djeteta njemu (jer se ona nije ni potrudila da ga dobije) te nametanjem obaveze placanja alimentacije od strane drolje. Oni su zivjeli zajedno na drugom spratu kuce ciji je formalni i legalni vlasnik njegov otac koji zivi sa njegovom majkom i sa njim na prvom spratu. Ona odbija da se iseli sa tog drugod sprata govoreci da ga je ona uredila i da pripada njoj (ona jeste ulagala u njega ali ni blizu ko njen muz i on bi pored toga pristao na podjelu imovine 50:50 i da ona izabere sve do 50 % vrijednosti imovine).

Sada prije svega mene interesuje koji bi najprikladniji nacin bio da ona napusti taj sprat jer je brak gotov (samo se ceka sluzbena potvrda sa suda) i taj sprat legalno nije ni pripadao ni njoj ni muzu joj jer tetak ima sve papire o vlasnistvu nad zemljom i objektom.

Molio bih da se jave oni koji znaju o cemu pricaju a ne oni sa pricom kako bi je oni sa balkona izbacili. Unaprijed hvala. :bih:

Pogledaj član 132 i član 327. Zakona o stvarnim pravima FBIH (imaš ga na internetu). Ovdje je definitivno dopuštena samopomoc u skladu sa odredbama ovoga zakona. Neka tetak slobodno promijeni bravu i ona više neće moći ući. Nema nikakav pravni osnov za zadržavanje u tuđem stanu. Jedino što bi mogla nakon toga podići tužbu da joj se nadoknade stvarni troškovi ulaganja u taj stan,ali to mora da dokaže.

Da zaključimo,neka tetak promijeni bravu,pa prebacite lopticu na nju ako će uložena sredstva tražiti putem suda. Ako tetka promijeni bravu,ona može pozvati policiju,koja će samo pitati:"gospođo imate li vlasništvo na prostorijama,imate li ugovor o zakupu"? S obzirom da nema,policija će to konstatirati,i hajd zdravo,izvoli napolje.

Pozdrav i sretno....
MirzaOg

#20 Re: Kako je izbaciti :)

Post by MirzaOg »

zenicablues wrote:
MirzaOg wrote:Situacija je sljedeca: Nakon sto je moj rodjak saznao da ga zena vara, pokrenuo je postupak o razvodu braka sa istom droljom (u pravom smislu te rijeci), koji je trajao sve ddo unazad 2 mjeseca (citav postupak je trajao haman godinu i po jer je ona odugovlacila sa procesom) i koji je naravno zavrsio sa razvodom braka (rjesenje o razvodu jos nije dobio sto me cudi jer zivimo u jednoj uredjenoj pravnoj drzavi) i dodjelom djeteta njemu (jer se ona nije ni potrudila da ga dobije) te nametanjem obaveze placanja alimentacije od strane drolje. Oni su zivjeli zajedno na drugom spratu kuce ciji je formalni i legalni vlasnik njegov otac koji zivi sa njegovom majkom i sa njim na prvom spratu. Ona odbija da se iseli sa tog drugod sprata govoreci da ga je ona uredila i da pripada njoj (ona jeste ulagala u njega ali ni blizu ko njen muz i on bi pored toga pristao na podjelu imovine 50:50 i da ona izabere sve do 50 % vrijednosti imovine).

Pogledaj član 132 i član 327. Zakona o stvarnim pravima FBIH (imaš ga na internetu). Ovdje je definitivno dopuštena samopomoc u skladu sa odredbama ovoga zakona. Neka tetak slobodno promijeni bravu i ona više neće moći ući. Nema nikakav pravni osnov za zadržavanje u tuđem stanu. Jedino što bi mogla nakon toga podići tužbu da joj se nadoknade stvarni troškovi ulaganja u taj stan,ali to mora da dokaže.

Da zaključimo,neka tetak promijeni bravu,pa prebacite lopticu na nju ako će uložena sredstva tražiti putem suda. Ako tetka promijeni bravu,ona može pozvati policiju,koja će samo pitati:"gospođo imate li vlasništvo na prostorijama,imate li ugovor o zakupu"? S obzirom da nema,policija će to konstatirati,i hajd zdravo,izvoli napolje.

Pozdrav i sretno....
Hvala na odgovoru. Reci cu im za ovo, nadam se da ce upaliti.
avetinja

#21 Re: Kako je izbaciti :)

Post by avetinja »

Šta ti je život, neko moli Boga da mu žena uđe u kuću, a ovaj jado je se ne može kutarisati. :mrgreen:
Eggsy

#22 Re: Kako je izbaciti :)

Post by Eggsy »

MirzaOg wrote:
zenicablues wrote:

Pozdrav i sretno....
Hvala na odgovoru. Reci cu im za ovo, nadam se da ce upaliti.
zasto sada zakoni o pravima kad vam je bolje islo sa zapaljenim stapovima
prog321

#23 Re: Kako je izbaciti :)

Post by prog321 »

Jaran ga poslao na zadatak da ko fol istraži kako je zakonski izbaciti ( kao da ti treba visoko obrazovanje da shvatiš kako možeš promjeniti bravu )
A u biti muž ne zeli da je izbaci zbog malo šaranja. Samo čeka pogodan trenutak da se pomiri.
Vi u stvari odmažete :-D
bumerangss

#24 Re: Kako je izbaciti :)

Post by bumerangss »

prog321 wrote:Imam poznanika kojeg godinama zena vara.
Nista ne radi o tome.
Boji se da ce ga ostaviti. :-D
Hahaha koja pi*ka od covjeka! Ja bih je odrobijao
yoyo13

#25 Re: Kako je izbaciti :)

Post by yoyo13 »

mg wrote:Eo ja bih napisao koju, al kad vidim da ženu nazivaš droljom, javno, neću!

Treba valjda malo kulture pokazati.

Ovako bih ja odgovarajući tebi na pitanje, participirao u ponižavanju žene koja možda i nije ono što ti tvrdiš.
jesil to omastio brkove :lol: :lol: :lol:
Post Reply