A ovi sto ustaju oko pola 6 pola 7 pa kada legnete ljudi dragi?
Kako izgleda vase jutro???
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
staradis
#51 Re: Kako izgleda vase jutro???
joj lijepe teme 
- Op3r4t0r
#52 Re: Kako izgleda vase jutro???
Ja ustajem u pola 6 a kad hocu da legnem prije ponoci sve kontam da sam nesto slab i da cu se razbolitistaradis wrote:joj lijepe teme
- kockica_kockica
#53 Re: Kako izgleda vase jutro???
Vec sam pisala jutro radnim danima
Eh sad.. godisnji odmor ili vikend je druga prica... Nekad prespavam jutro nekad se probudim kao da moram na posao... Nikad se ne zna... U svakom slucaju kad god da ustanem tim danima napravim kaficu i onda barem sat vremena tako sjedim uz solju bez rijeci... Dok ne dodjem sebi...
Eh sad.. godisnji odmor ili vikend je druga prica... Nekad prespavam jutro nekad se probudim kao da moram na posao... Nikad se ne zna... U svakom slucaju kad god da ustanem tim danima napravim kaficu i onda barem sat vremena tako sjedim uz solju bez rijeci... Dok ne dodjem sebi...
-
sema911
#54 Re: Kako izgleda vase jutro???
ustajem u 0630 izlazim iz kuce u 0645 bolje da mi nista na putu ne stoji jer nevidim nista( kada smo se preselili u novi stan cesto sam mjeso kupatilo i neku sobicu ko ostavu pa je bilo svakakvih psovki i bolova) pred zgradom ako nema kolege na kojeg vecinom zapnem jer je vec zaspo na stepenicama i vecinom me to probudi usput mu spomenem rodicu,.
zimi je drugacija prica jer radim od 0830 pa tada imam vremena da probudim dragu i sa njom bacimo koju suplju i da napravim kavu iz aparata jer kako kaze draga ja pravim bolju kafu(pritisnem tipku ko i ona) i onda svako svome autu,.
neradnim danom idem na rano trcanje od 0600 do 0700
zimi je drugacija prica jer radim od 0830 pa tada imam vremena da probudim dragu i sa njom bacimo koju suplju i da napravim kavu iz aparata jer kako kaze draga ja pravim bolju kafu(pritisnem tipku ko i ona) i onda svako svome autu,.
neradnim danom idem na rano trcanje od 0600 do 0700
-
slavonka.bosanka
#55 Re: Kako izgleda vase jutro???
ne pijem kafu
dakle, ostajem u krevetu
dakle, ostajem u krevetu
-
detroit-mercy
#56 Re: Kako izgleda vase jutro???
Znaci nista od zornjakaOp3r4t0r wrote:Ako u nasem braku ista fali to je onda ovo zajednicko ustajanje, zeni to posebno nedostaje ali nazalost nam se radna vremena ne podudaraju.
Zena ima standardno radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 08:00-17:00, dok se na mom poslu radi 24/7/365 tako da se ne podudaramo, doduse ja vecinom radim jutarnje smjene, izostavim li ne bas ceste nocne i vrlo rijetke neke popodnevne smjene, inace ustajem prilicno rano, 5:30, u kuci se zadrzim oko 15 minuta dok se obucem i obavim kupatilo i vec sam u autu jer kahvu ne pijem a dorucak me ceka na poslu.
Zena ustaje oko pola 7, probala je ona par puta ustati zajedno sa mnom, ali je skontala da ne vrijedi jer ja s obzirom da radim rano ustajem u posljedni cas i ne zadrzavam se u kuci duze od 15 minuta i u tih 15 minuta stignemo progovoriti 3 rijeci, pa se od tog odustalo.
U slucaju da ja imam slobodan dan unutar sedmice onda njeno ustajanje vrlo rado zelim i da ne cujemjer kahvu ne pijem, nisam ranoranioc osim kad moram i rado odspavam.
Jedino nam preostanu neki vikendi kad mene zadese slobodni, nekad oba dana, a nekad bar jedan od njih, doduse nekad ni jedan, eh tad ustajemo zajedno, s tim da tad jako cesto jutro i ne vidimo jer se probudimo oko 11 ili cak i kasnije, ona popije kahvu, ja caj ili kakao, jedemo i vec je podne a posto pitanje nije kako nam izgleda podne ovdje se zaustavljam
- limunada25
#57 Re: Kako izgleda vase jutro???
U zadnja 2 mjeseca ustajem oko 10,11 cak i 12h ponekad
i kad se probudim..doruckujem i opet bi mogla spavati
al me bude sramota pa ipak ostanem budna, al to je posto nemam trenutno nikakvog posla pa sam se bas opustila, kad vidim svoje ukucane kako ustaju u 6h i momak koji dodje iz druge smjene oko 1 ili 2 i sutra dan radi prvu, bas me bude stid. Al sta cu kad ne moram ustajati rano, beze mi da se dizem ko vampir 
-
kennwood
#58 Re: Kako izgleda vase jutro???
Moje izgleda ovako, i to odavno...
- duminjo
#59 Re: Kako izgleda vase jutro???
sramotalimunada25 wrote:U zadnja 2 mjeseca ustajem oko 10,11 cak i 12h ponekadi kad se probudim..doruckujem i opet bi mogla spavati
![]()
al me bude sramota pa ipak ostanem budna, al to je posto nemam trenutno nikakvog posla pa sam se bas opustila, kad vidim svoje ukucane kako ustaju u 6h i momak koji dodje iz druge smjene oko 1 ili 2 i sutra dan radi prvu, bas me bude stid. Al sta cu kad ne moram ustajati rano, beze mi da se dizem ko vampir
- Comtesse du Avignon
#60 Re: Kako izgleda vase jutro???
Budim se oko 4 ujutro, do 4:30 zavrsim tusiranje i sl. od 4:30 do 6:30 meditiram i treniram kenjutsu kate.
Poslije odem u sobu gdje spavaju djeca i baby-sitterka, provjerim jeli sve ok i probudim baby-sitterku da nam spremi
dorucak onda odem da probudim muza. Poslije doruckujemo svi zajedno skupa sa nekim od nasih roditelja ako su kod
nas. Negdje oko 7:30 odlazim u svoju radnu sobu (da radim do negdje 11:30) a muz odlazi na posao.
Poslije odem u sobu gdje spavaju djeca i baby-sitterka, provjerim jeli sve ok i probudim baby-sitterku da nam spremi
dorucak onda odem da probudim muza. Poslije doruckujemo svi zajedno skupa sa nekim od nasih roditelja ako su kod
nas. Negdje oko 7:30 odlazim u svoju radnu sobu (da radim do negdje 11:30) a muz odlazi na posao.
- anonimnaosoba
#61 Re: Kako izgleda vase jutro???
Comtesse du Avignon wrote:Budim se oko 4 ujutro, do 4:30 zavrsim tusiranje i sl. od 4:30 do 6:30 meditiram i treniram kenjutsu kate.
- likce
#62 Re: Kako izgleda vase jutro???
Ako je ovo istina mene fasciniraju ovi ljudi,stvarno ustati u 4 ujutro i neki fazoni,meditacija neki trening aaaaaa to je meni nezamislivo!Gdje cu jutro trositi na te stvari pored ljuljajucih,oblastih,zanosnih i jebozovnih gu..va!?To bi za moje nacelne vrijednosti zivota bilo ne oprostivo i ne dopustivo!anonimnaosoba wrote:Comtesse du Avignon wrote:Budim se oko 4 ujutro, do 4:30 zavrsim tusiranje i sl. od 4:30 do 6:30 meditiram i treniram kenjutsu kate.
nas. Negdje oko 7:30 odlazim u svoju radnu sobu (da radim do negdje 11:30) a muz odlazi na posao.ja legnem u 4
-
gerberica
#63 Re: Kako izgleda vase jutro???
Ovo sad se ne moze nazvati jutro. Mislim da izgleda nikako.Sva sam fuj.
- fwh
#64 Re: Kako izgleda vase jutro???
Alarm zvoni u 07:25 - pranje zubi, oblačenje i skok na motorče i 07:50 prijava otiskom prsta na ERV. Ako moram pješice - pet minuta ranije se budim. Kahvu pijem na poslu, ali ne moram, oću da se prođem.
Žena ustaje ranije čini mi se oko 6, pije kahvu, šminka se, pegla sebi odjeću...
Vikendom ja se prvi budim i ondaK "uz guzove way" budim gospoju (ako utvrdim da djeca još uvijek čvrsto spavaju) i onda ustajem i pravim kahvu...
ALI! Od ponedjeljka oboje djece u školu idu - prve smjene (sreća pa će ih žena voziti usput) valja mi ranije ustajati i pomoći gospoji ujutro da tuče djecu tjerajući ih da peru zube i sami se oblače itd...
Žena ustaje ranije čini mi se oko 6, pije kahvu, šminka se, pegla sebi odjeću...
Vikendom ja se prvi budim i ondaK "uz guzove way" budim gospoju (ako utvrdim da djeca još uvijek čvrsto spavaju) i onda ustajem i pravim kahvu...
ALI! Od ponedjeljka oboje djece u školu idu - prve smjene (sreća pa će ih žena voziti usput) valja mi ranije ustajati i pomoći gospoji ujutro da tuče djecu tjerajući ih da peru zube i sami se oblače itd...
-
ejshan
#65 Re: Kako izgleda vase jutro???
sama sebi. nescafe 3 u 1
a svako jutro mi je pretesko
- limunada25
#66 Re: Kako izgleda vase jutro???
Ko prizna pola mu se prastaduminjo wrote:sramotalimunada25 wrote:U zadnja 2 mjeseca ustajem oko 10,11 cak i 12h ponekadi kad se probudim..doruckujem i opet bi mogla spavati
![]()
- duplanula
#67 Re: Kako izgleda vase jutro???
Comtesse du Avignon wrote:Budim se oko 4 ujutro, do 4:30 zavrsim tusiranje i sl. od 4:30 do 6:30 meditiram i treniram kenjutsu kate.
Ti zivis san 99% sarajevskih tinejdzerki
- anonimnaosoba
#68 Re: Kako izgleda vase jutro???
baš, ja tu meditaciju ne mogu ni razbuđen u 2 popodne, a kamoli u pola 5fetic wrote:Ako je ovo istina mene fasciniraju ovi ljudi,stvarno ustati u 4 ujutro i neki fazoni,meditacija neki trening aaaaaa to je meni nezamislivo!Gdje cu jutro trositi na te stvari pored ljuljajucih,oblastih,zanosnih i jebozovnih gu..va!?To bi za moje nacelne vrijednosti zivota bilo ne oprostivo i ne dopustivo!anonimnaosoba wrote:Comtesse du Avignon wrote:Budim se oko 4 ujutro, do 4:30 zavrsim tusiranje i sl. od 4:30 do 6:30 meditiram i treniram kenjutsu kate.
nas. Negdje oko 7:30 odlazim u svoju radnu sobu (da radim do negdje 11:30) a muz odlazi na posao.ja legnem u 4
- Comtesse du Avignon
#69 Re: Kako izgleda vase jutro???
To je tačno, na početku je jako teško meditirati ali poslije 3-4 godine te Zen Meditacija odmara bolje nego san ianonimnaosoba wrote:baš, ja tu meditaciju ne mogu ni razbuđen u 2 popodne, a kamoli u pola 5ovaj drugi dio neću ni komentirati
![]()
potreba za snom ti se drastično smanji. Meni je sada potrebno 4-5 sati u 24 sata.
Bilo šta da radiš ili učiš vrijeme od 6 sata ujutro do 11 sati ti je najbolje. Mozak je najsvježiji i koncentracija najbolja.
-
Nera_22
#70 Re: Kako izgleda vase jutro???
staradis wrote:joj lijepe teme
Navikneš se da spavaš po 5-6, pa nekad i 7 sati uz 15 prekida sna i ujutro opet budes ok.
-
uvijek dobar post
#71 Re: Kako izgleda vase jutro???
Ustajanje oko 6:00-6:15, pranje zuba, tuširanje (i žena i ja, nekad skupa nekad solo). za to vrijeme se budi brko (naš sin). presvlaćenje dijeteta, priprema doručka za njega. dok on doručkuje mis premamo naše stvari za posao (torbe, doručak i/ili ručak koji nosimo). izlazak iz kuće oko sedmice, dijete vozimo u vrtić mi na posao. ja vozim, žena se šminika u autu...
- ultima_palabra
#72 Re: Kako izgleda vase jutro???
Vala ne kontam kako neko može doručkovati čim ustane iz kreveta
Kod mene su samo neophodne radnje, umivanje, tretman potpazušja
i oblačenje. Kafa i doručak su na poslu.
- duplanula
#73 Re: Kako izgleda vase jutro???
Ustajem se oko 7.20, prokreljam po krevetu jedno 15-tam minuta, mozda nekad blejim u plafon (ovisno sta sam sanjao). Odem u halu, obicno bacim pish, operem zube, umijem se, kosicu napravim. Odem u drugu sobu spremim se i preko vrata.
-
etoja
#74 Re: Kako izgleda vase jutro???
ustajemo u 6, pijemo kafu muzek i ja, kcerka mlijeko. izlazimo u 7 iz kuce, kcerka vrtic, ja posao , m posao. vikendom se isto ko kokosi budimo u 6
, ali duze pijemo kafu, valjamo se do dorucka, a onda pocinje frka trka. na vikendici je drugacije, jutarnja kafa ispred kuce, zaljevanje baste, pripremanje dorucka, nekako drugacije ljepse 
- Irm@
#75 Re: Kako izgleda vase jutro???
mi smo jos uvijek mladi
tako da ujutro Dragi ustaje prije mene oblaci se i spremi poljubi me i izadje van..na poslu pije kafu..
ja ustanem nakon 20-tak minuta spremam se i pospremim po kuci (nikad ja ne znam ko moze svratiti cim se vratimo s posla a u kuci haos)..
u svakom slucaju s obzirom da kasno legnemo i rano ustajemo a nismo jutarnji tipovi nemamo naviku druzenja ujutro
ja ustanem nakon 20-tak minuta spremam se i pospremim po kuci (nikad ja ne znam ko moze svratiti cim se vratimo s posla a u kuci haos)..
u svakom slucaju s obzirom da kasno legnemo i rano ustajemo a nismo jutarnji tipovi nemamo naviku druzenja ujutro