Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
- Roccohljup
#226 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
Ma jarane, šta sve u zadnje vrijeme isplivava i objavljuje se o toj kriminalnoj organizaciji pod krinkom finansijske institucije, šućur allahu pa nisi tamo posao dobio.
-
rapidgreat
#227 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
Vi pobornici zapadnog stila biste trebali zastati i pitati se da li je ovom narodu koji je pretrpio ratna sranja i postratne nepravde stalo do tog prozapadnjačkog seruckanja po ljudima.
Pitam se imaju li ljudi dostojanstvo? Ja umrijeti od gladi neću, ali nikada ne bih trpio iživljavanje nad sobom od strane parmaka Crnkića i sličnih kojima je porodični background obezbijedio sve u životu, dok sam ja na pošten način i bez ikakvog zaleđa dane i noći provodio u učenju. Imam veze, ali neću da ih koristim. Uništiše nas veze i poznanstva, to što svako ima malog za ovo ili za ono, iako realno neko dijete ima više sposobnosti da sjedi na tom radnom mjestu. Frustrira me što se parmaci i podanici busaju u patriotizam jednak mom.
Sramota je koliko su ljudi ponizni na poslu, još veća kako se poslodavci ponašaju prema njima. Reperkusije su vidljive golim okom: natalitet nam pada drama, kvalitet života je za qrac... što je najgore firme propadaju.
Najviše mi je žao naših žena, onih koje su ni u porodičnoj sferi, ni u smjeru karijere. Ne bi furale karijeru, al od loma na poslu ne stižu živjeti život porodične žene. Pitate li se ima li sve to smisla? Ovo je goruće pitanje naše politike... nalazimo se u rascijepu evropskog socijalizma i furke privatnika na proamerički, bezsindikalni kapitalizam.
Radio sam za direktora koji se bukvalno ponaša poput dijeteta kojem je data u ruke državna nekvarljiva igračka. Frajko nas je tretirao ko Enver Hodza one dole svoje. Pravi bunkere (radi neki posao), izmisli neprijatelja (izmisli posao), bez realne svrhe gubilo se vrijeme, mi svi posvećeni yet another version of report koji daje istu sliku kao prethodni, da bi on mogao grabiti iza leđa.
Crnkić ima sjajan PR. Frajer kad bude ugradio ekološki filter na svoju debelu guzicu, promovisat će ga kao prvi koji je to uradio u BiH. Došao je kao i ostali da zagrebu od običnog naroda...
Pitam se imaju li ljudi dostojanstvo? Ja umrijeti od gladi neću, ali nikada ne bih trpio iživljavanje nad sobom od strane parmaka Crnkića i sličnih kojima je porodični background obezbijedio sve u životu, dok sam ja na pošten način i bez ikakvog zaleđa dane i noći provodio u učenju. Imam veze, ali neću da ih koristim. Uništiše nas veze i poznanstva, to što svako ima malog za ovo ili za ono, iako realno neko dijete ima više sposobnosti da sjedi na tom radnom mjestu. Frustrira me što se parmaci i podanici busaju u patriotizam jednak mom.
Sramota je koliko su ljudi ponizni na poslu, još veća kako se poslodavci ponašaju prema njima. Reperkusije su vidljive golim okom: natalitet nam pada drama, kvalitet života je za qrac... što je najgore firme propadaju.
Najviše mi je žao naših žena, onih koje su ni u porodičnoj sferi, ni u smjeru karijere. Ne bi furale karijeru, al od loma na poslu ne stižu živjeti život porodične žene. Pitate li se ima li sve to smisla? Ovo je goruće pitanje naše politike... nalazimo se u rascijepu evropskog socijalizma i furke privatnika na proamerički, bezsindikalni kapitalizam.
Radio sam za direktora koji se bukvalno ponaša poput dijeteta kojem je data u ruke državna nekvarljiva igračka. Frajko nas je tretirao ko Enver Hodza one dole svoje. Pravi bunkere (radi neki posao), izmisli neprijatelja (izmisli posao), bez realne svrhe gubilo se vrijeme, mi svi posvećeni yet another version of report koji daje istu sliku kao prethodni, da bi on mogao grabiti iza leđa.
Crnkić ima sjajan PR. Frajer kad bude ugradio ekološki filter na svoju debelu guzicu, promovisat će ga kao prvi koji je to uradio u BiH. Došao je kao i ostali da zagrebu od običnog naroda...
- JThomas
#228 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
za početak neka je furka kakva god, samo neka je dosljedna, a ne k'o švedski sto. vidio bi ga što u americi ne bi platio prekovremene sate.
- alphonse kauders
#229 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
Ovaj čovjek jeKAKVA PLJAČKA: Kako je sin Zahidov, dr. Kenan Crnkić napisao knjigu "7 tajni uspjeha"?
2003. godine na mjesto izvršnog Direktora Mikrokreditne organizacije Prizma dolazi u zadnje vrijeme spinovanjem (lažima) izlobiran dr. Kenan Crnkić.
Bila sam radnik u Prizmi pet godina i za to vrijeme sam vidjela kako se pljačka i pere novac koji je dobiven od međunarodnih Fondova a bio je namijenjen za pomoć siromašnima i za razvoj malih i srednjih poduzeća.
Svi mi obični radnici smo neviđenim mobingom tjerani da radimo po 12,13,14,15 sati dnevno, sedam dana u tjednu uz priču da svi moramo od sebe davati 110% i da ćemo u budućnosti rezultate rada kroz dobre plaće naplatiti, piše portal Udarr.com.
Početne plaće su se kretale od 400 do 450 KM. Tjedno su se držala po dva tri sastanka gdje su svi uposleni morali biti prisutni. Na sastancima smo slušali od šefova ureda hvalospjeve o Kenanu Crnkiću kojeg nam je samo dragi Bog poslao, kako je dobio nagradu te ovu te onu, svaki mjesec po jednu, da bi se na kraju saznalo da su te nagrade kupovane novcem o čemu je pisao i centar za istraživačko novinarstvo.
Mi radnici smo bili toliko maltretirani da je to teško i opisati a naročito povjerovati, jer sama sebi ne mogu da objasnim kako je moguće da ljudi toliko mogu da budu izmanipulirani da ne vide što se oko njih događa.
Svaki od nas radnika je pored dnevnih zadataka bio prozivan telefonom u kasne noćne sate da nam se priopće ciljevi za naredni dan kako bi stalno mislili na posao i ništa drugo. Kod kuće je teško bilo objasniti da se toliko radi, da su ukućani počeli sumnjati u mene i da vrijeme provodim sa društvom po kafićima i diskotekama.
Subotom i Nedjeljom oko 20 sati smo bili prozivani u službenim autima i prijetilo nam se da nitko ne smije ići kući dok nam se ne javi i tako bi sjedili u autima do 24 sata i onda bi samoinicijativno izmoreni do krajnjih granica ljudske izdržljivosti odlazili kućama bez da nam je itko od rukovoditelja javio da možemo ići. I tako iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec i iz godine u godinu, navodi ovaj portal.
Za svo to vrijeme rijetki su radnici koji su izdržavali više od dva tri mjeseca, godinu a rijetki su oni poput mene koji su izdržavali godinama a morala sam to izdržavati kako bi prehranila porodicu. U Prizmu su se slijevale desetine milijuna KM od raznoraznih stranih investitora. Novac je se dijelio narodu BiH uz enormno velike kamate a da bi se napravio što veći učinak kršene su i odredbe Agencije za Bankarstvo FBiH u vidu da su se više kredita dijeli u jednu porodicu kako bi Prizma izbila na prvo mjesto po broju klijenata i portfoliju.
Davali su se krediti tko god je zatražio bez obzira na kreditnu sposobnost (može se pogledati na stranici Agencije za bankarstvoFBiH MKO Publikacije) 2011. g.je počelo pranje para na način da se radnicima na račun uz plaću isplaćivao bonus u visini plaće i mi smo morali taj novac podići i predati u kešu šefu ureda koji je to dalje prosljeđivao u Glavni ured u Sarajevo na čijem je čelu bio DR. KENAN CRNKIĆ.
Zamislite samo da je u to vrijeme bilo 300 zaposlenih i u prosjeku da se pralo mjesečno 150000 KM samo na taj način, da ne spominjem enormno visoke plaće u menadžmentu za koje su plaće naših parlamentaraca, ministara, premijera smiješne.
Jedan put se desilo da je računovodstvo pogriješilo i da je plaća jednog od direktora prebačeno na račun običnog radnika koji se umalo nije onesvijestio kad je vidio da mu je na račun legla plaća od 12 000 KM.
Danas već postaje jasno kuda je jedan dio para išao. Naime krajem 2012. godine DR. KENAN CRNKIĆ se povlači sa mjesta Direktora i postavlja se na mjesto predsjednika upravnog odbora MKF Prizma Sarajevo.
Odatle planski rukovodi s menadžmentom firme u cilju ispumpavanja što više novca koji mu je bio potreban, između ostalog da potkupi sve političare u Kantonu Sarajevo što se i pokazalo prije par mjeseci.
Sredinom 2013.godine izdaje knjigu džepnog formata 7 TAJNI USPJEHA (kopija sličnih kojih u svijetu ima pun Kamion od raznoraznih autora. Da bi se knjiga prodavala plan je bio slijedeći.: 250 radnika u to vrijeme uposlenih je dobivalo novac u kešu i svaki dan širom BiH sa službenim autima išli da ko fol kupuju najtraženiju knjigu na ovim prostorima, i tako iz dana u dan jedan radnik dnevno kupi po 4 knjige koja je na taj način postala najprodavanija knjiga u BiH.
Sve to je propraćeno na jednoj televiziji na našim prostorima i portalima gdje su takođe radnici morali da lajkuju i pozitivno komentiraju, naročito na Klix.ba.
Za sve te akrobacije se izvlačio novac iz Prizme na raznorazne načine, računima hotelskim, reprezentativnim, dnevnicama koje su uposlenici fiktivno prikazivali i naplaćivali u džep danas već spasioca i borca protiv korupcije.
Moglo bi se o ovome napisati najmanje jedna knjiga džepnog formata ali bi nosila naziv "7 TAJNI MOBING UBOJSTVA".
Danas je MKF Prizma, na čijem je čelu bio Crnkić pred samim financijskim kolapsom, radnici iščekuju siječanjsku i plaću za veljaču, ali kažu da i ono malo novca što se naplati ide na neke dosada nepoznate račune. Dr. Kenan Crnkić je sin bivšeg Ministra za boračka pitanja(SDA) Zahida Crnkića.
A trenutno je postavljen za Direktora Zavoda Zdravstvenog Osiguranja Kantona Sarajevo a službeno je jednoglasno izglasan 07.02.2014.g. petak kada je Sarajevo gorilo, od Skupštine Kantona Sarajevo naravno izlobiran novcem koji je opljačkao kako bi potplatio Zastupnike.
24.02.2014. prosvjede ispred agencije za Bankarstvo su izrežirali Fahrudin Radončić i dr. Kenan Crnkić pod okriljem udruženja Švicarac..
Jutros su radnici Prizme dobili naredbu da se sa službenim autima organizirano prebace do Sarajeva kako bi ih bilo u što većem Broju. Na fotografiji koju je objavio klix.ba se dobro vidi direktorica filijale Tuzla Indira Ejubović iz Banovića.
Fahrudin Radončić i Kenan Crnkić su veliki prijatelji i koriste iste metode spinovanja preko medija, o Spinovanju SBB-a mediji su već pisali i vi to sigurno znate. Možete kontaktirati direktora Agencije za bankarstvo FBiH i upitati ga samo da li bi Kenan Crnkić imao interes za napad na Rukovodstvo agencije i sve će vam biti jasno jer znam da Prizma nije htjela da prihvati izvještaj Agencije pa je to završilo na sudu.
- Roccohljup
#230 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
taj buco je ala don korleone finansijske mafije koja kontroliše političare, a predstavlja se kao borac protiv korupcije.
Sa jedne strane ima podršku SDA (babo), SDP je kupio, a sa Fahrom se našao jer imaju zajedničke neprijatelje (agenciju za bankarstvo) ,
Sa jedne strane ima podršku SDA (babo), SDP je kupio, a sa Fahrom se našao jer imaju zajedničke neprijatelje (agenciju za bankarstvo) ,
- DaffyDuck
#231 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
jos sad farmaceutskoj industriji porucuje da ne dolaze ljekarima na dogovore, vec direktno njemu pa ce se dogovarat o procentu 
- Roccohljup
#232 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
ne znam samo jel nabacio kakvu kajlu na pinky
da ga mogu poljubiti prije nego ga s akovertom ispoštuju 
-
Iker C
#233 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
Ne mogu da vjerujem da ovakvi ljudi postoje. Radeljaš je za njega Majka Tereza. Jest Radeljaš kriminalac ali je svakog svog radnika uredno platio po dogovoru i ljudski se prema njima odnosio. Dea se raumijemo ni Crnkiću i Radeljašu nije mjesto na čelu ZZOO.
- MaxPayne
#234 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
Ja ne razumijem da ovakvi hamali od radnika postoje.I sad glume generale poslije bitke.Iker C wrote:Ne mogu da vjerujem da ovakvi ljudi postoje.
-
Symantec
#235 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
'77 godište....cccccc j.boteeee što ti je galofag generacija
-
Alkos
#236 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
Ovo je javna tajna. Istina je sve što je napisano, od a do ž.alphonse kauders wrote:Ovaj čovjek jeKAKVA PLJAČKA: Kako je sin Zahidov, dr. Kenan Crnkić napisao knjigu "7 tajni uspjeha"?
2003. godine na mjesto izvršnog Direktora Mikrokreditne organizacije Prizma dolazi u zadnje vrijeme spinovanjem (lažima) izlobiran dr. Kenan Crnkić.
Bila sam radnik u Prizmi pet godina i za to vrijeme sam vidjela kako se pljačka i pere novac koji je dobiven od međunarodnih Fondova a bio je namijenjen za pomoć siromašnima i za razvoj malih i srednjih poduzeća.
Svi mi obični radnici smo neviđenim mobingom tjerani da radimo po 12,13,14,15 sati dnevno, sedam dana u tjednu uz priču da svi moramo od sebe davati 110% i da ćemo u budućnosti rezultate rada kroz dobre plaće naplatiti, piše portal Udarr.com.
Početne plaće su se kretale od 400 do 450 KM. Tjedno su se držala po dva tri sastanka gdje su svi uposleni morali biti prisutni. Na sastancima smo slušali od šefova ureda hvalospjeve o Kenanu Crnkiću kojeg nam je samo dragi Bog poslao, kako je dobio nagradu te ovu te onu, svaki mjesec po jednu, da bi se na kraju saznalo da su te nagrade kupovane novcem o čemu je pisao i centar za istraživačko novinarstvo.
Mi radnici smo bili toliko maltretirani da je to teško i opisati a naročito povjerovati, jer sama sebi ne mogu da objasnim kako je moguće da ljudi toliko mogu da budu izmanipulirani da ne vide što se oko njih događa.
Svaki od nas radnika je pored dnevnih zadataka bio prozivan telefonom u kasne noćne sate da nam se priopće ciljevi za naredni dan kako bi stalno mislili na posao i ništa drugo. Kod kuće je teško bilo objasniti da se toliko radi, da su ukućani počeli sumnjati u mene i da vrijeme provodim sa društvom po kafićima i diskotekama.
Subotom i Nedjeljom oko 20 sati smo bili prozivani u službenim autima i prijetilo nam se da nitko ne smije ići kući dok nam se ne javi i tako bi sjedili u autima do 24 sata i onda bi samoinicijativno izmoreni do krajnjih granica ljudske izdržljivosti odlazili kućama bez da nam je itko od rukovoditelja javio da možemo ići. I tako iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec i iz godine u godinu, navodi ovaj portal.
Za svo to vrijeme rijetki su radnici koji su izdržavali više od dva tri mjeseca, godinu a rijetki su oni poput mene koji su izdržavali godinama a morala sam to izdržavati kako bi prehranila porodicu. U Prizmu su se slijevale desetine milijuna KM od raznoraznih stranih investitora. Novac je se dijelio narodu BiH uz enormno velike kamate a da bi se napravio što veći učinak kršene su i odredbe Agencije za Bankarstvo FBiH u vidu da su se više kredita dijeli u jednu porodicu kako bi Prizma izbila na prvo mjesto po broju klijenata i portfoliju.
Davali su se krediti tko god je zatražio bez obzira na kreditnu sposobnost (može se pogledati na stranici Agencije za bankarstvoFBiH MKO Publikacije) 2011. g.je počelo pranje para na način da se radnicima na račun uz plaću isplaćivao bonus u visini plaće i mi smo morali taj novac podići i predati u kešu šefu ureda koji je to dalje prosljeđivao u Glavni ured u Sarajevo na čijem je čelu bio DR. KENAN CRNKIĆ.
Zamislite samo da je u to vrijeme bilo 300 zaposlenih i u prosjeku da se pralo mjesečno 150000 KM samo na taj način, da ne spominjem enormno visoke plaće u menadžmentu za koje su plaće naših parlamentaraca, ministara, premijera smiješne.
Jedan put se desilo da je računovodstvo pogriješilo i da je plaća jednog od direktora prebačeno na račun običnog radnika koji se umalo nije onesvijestio kad je vidio da mu je na račun legla plaća od 12 000 KM.
Danas već postaje jasno kuda je jedan dio para išao. Naime krajem 2012. godine DR. KENAN CRNKIĆ se povlači sa mjesta Direktora i postavlja se na mjesto predsjednika upravnog odbora MKF Prizma Sarajevo.
Odatle planski rukovodi s menadžmentom firme u cilju ispumpavanja što više novca koji mu je bio potreban, između ostalog da potkupi sve političare u Kantonu Sarajevo što se i pokazalo prije par mjeseci.
Sredinom 2013.godine izdaje knjigu džepnog formata 7 TAJNI USPJEHA (kopija sličnih kojih u svijetu ima pun Kamion od raznoraznih autora. Da bi se knjiga prodavala plan je bio slijedeći.: 250 radnika u to vrijeme uposlenih je dobivalo novac u kešu i svaki dan širom BiH sa službenim autima išli da ko fol kupuju najtraženiju knjigu na ovim prostorima, i tako iz dana u dan jedan radnik dnevno kupi po 4 knjige koja je na taj način postala najprodavanija knjiga u BiH.
Sve to je propraćeno na jednoj televiziji na našim prostorima i portalima gdje su takođe radnici morali da lajkuju i pozitivno komentiraju, naročito na Klix.ba.
Za sve te akrobacije se izvlačio novac iz Prizme na raznorazne načine, računima hotelskim, reprezentativnim, dnevnicama koje su uposlenici fiktivno prikazivali i naplaćivali u džep danas već spasioca i borca protiv korupcije.
Moglo bi se o ovome napisati najmanje jedna knjiga džepnog formata ali bi nosila naziv "7 TAJNI MOBING UBOJSTVA".
Danas je MKF Prizma, na čijem je čelu bio Crnkić pred samim financijskim kolapsom, radnici iščekuju siječanjsku i plaću za veljaču, ali kažu da i ono malo novca što se naplati ide na neke dosada nepoznate račune. Dr. Kenan Crnkić je sin bivšeg Ministra za boračka pitanja(SDA) Zahida Crnkića.
A trenutno je postavljen za Direktora Zavoda Zdravstvenog Osiguranja Kantona Sarajevo a službeno je jednoglasno izglasan 07.02.2014.g. petak kada je Sarajevo gorilo, od Skupštine Kantona Sarajevo naravno izlobiran novcem koji je opljačkao kako bi potplatio Zastupnike.
24.02.2014. prosvjede ispred agencije za Bankarstvo su izrežirali Fahrudin Radončić i dr. Kenan Crnkić pod okriljem udruženja Švicarac..
Jutros su radnici Prizme dobili naredbu da se sa službenim autima organizirano prebace do Sarajeva kako bi ih bilo u što većem Broju. Na fotografiji koju je objavio klix.ba se dobro vidi direktorica filijale Tuzla Indira Ejubović iz Banovića.
Fahrudin Radončić i Kenan Crnkić su veliki prijatelji i koriste iste metode spinovanja preko medija, o Spinovanju SBB-a mediji su već pisali i vi to sigurno znate. Možete kontaktirati direktora Agencije za bankarstvo FBiH i upitati ga samo da li bi Kenan Crnkić imao interes za napad na Rukovodstvo agencije i sve će vam biti jasno jer znam da Prizma nije htjela da prihvati izvještaj Agencije pa je to završilo na sudu.![]()
http://www.klix.ba/vijesti/bih/kenan-cr ... /140219052
-
Symantec
#237 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
Naravno, uživo je drugačije i vjerovatno se ne bi brzo snašao niko, ali eto...nije na odmet učiti i pripremiti se ubuduće i na ovakvu vrstu pitanja.MrShadow wrote:
- " Da li bi ti meni prao auto "
- DA NARAVNO (OPEREŠ CRNOG REXTONA I K.RČIŠ SE PO GRADU JEDNO DVA SATA - NIKAD TI GA VIŠE NE BI DALI DA PEREŠ),
2) - " Ako te pitam da mi kupis burek, da li bi to uradio "
- BIH ŠTO DA NE
- " Jel bi to isto uradio i drugi dan ako te pitam "
- NARAVNO
- " Ako te treci dan ne pitam, jel bi se ti sjetio mene da sam gladan i jel bi mi sam donio burek "
- VJEROVATNO BIH SE SJETIO (ZA TVOJU INFORMACIJU ON VEĆ IMA ČOVJEKA ZADUŽENOG ZA NOSANJE PITA GDJE GOD IDE)
- " Znas li da smo mi svi ovdje porodica i da moras misliti o meni isto kao da mislis o svom ocu, u svakom trenutku "
- RAZLOG VIŠE DA PROVOZAŠ REXTONA KAO DA JE OD TVOG OCA (ŠTA FALI, SVAKO MALO IZAĐEŠ U GRAD IZ KANCELARIJE, NARAVNO UKOLIKO BI TI I DALJE DOZVOLILI PRISTUP AUTU)
3)- " Izvolite ovaj obrazac, trebate potpisati da mozemo provjeriti vasu kreditnu historiju jer ne mozete raditi kod nas ako imate problema sa bankama "
POTPISAO BIH BEZ GLEDANJA KAO SVAKI DOKUMENT KOJI POTPISUJEM (J.BIGA)
:
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#238 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
kakav je ovo kloc majko draga...mislim da svako jutro otvori ovu svoju debilnu web stranicu i mastrubira na sadržaj
dobro gore neko napisa Esso Maradona, prostodušni seoski kokošar, je mali miš za ovog krimosa.......ali ovaj će da ima rezultat 100% i to u vidu dodatnih 10-20 kila
očekujte potpuni krah ZZO u narednih par godina i privatizaciju sistema zdravstvenog osiguranja....nije ovaj nikad džaba ni kašike do usta podigao
dobro gore neko napisa Esso Maradona, prostodušni seoski kokošar, je mali miš za ovog krimosa.......ali ovaj će da ima rezultat 100% i to u vidu dodatnih 10-20 kila
očekujte potpuni krah ZZO u narednih par godina i privatizaciju sistema zdravstvenog osiguranja....nije ovaj nikad džaba ni kašike do usta podigao
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#239 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
ma treba biti lukav
samo viči jes jes
imaj tri potpisa a jedan baš za ovake prilike
samo potpisuj a kasnije nije to moj potpis
petljaj
a vamo jes jes dok te ne prime
operi auto ako treba
nećeš vječno
ne znam... ne treba ni biti previše ponosan
a ni ponižavat se
viči jes jes a vamo po svom i zabušavaj ako su nepravedni
samo viči jes jes
imaj tri potpisa a jedan baš za ovake prilike
samo potpisuj a kasnije nije to moj potpis
a vamo jes jes dok te ne prime
operi auto ako treba
nećeš vječno
ne znam... ne treba ni biti previše ponosan
a ni ponižavat se
viči jes jes a vamo po svom i zabušavaj ako su nepravedni
- Roccohljup
#240 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
ma nista od njega ne moze iznenaditi.
Sjetite se samo kupovanja nagrada novcem od kamata po 50%.
http://www.cin.ba/kicenje-placenim-nagradama/
http://prizma.ba/index.php?option=com_c ... 06&lang=en
Sjetite se samo kupovanja nagrada novcem od kamata po 50%.
http://www.cin.ba/kicenje-placenim-nagradama/
http://prizma.ba/index.php?option=com_c ... 06&lang=en
-
Forsaken
#241 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/ken ... emijera-ks

Pa se vi zajebajiteU ime grupe Plenuma građana Kantona Sarajevo penzionisani profesor Ekonomskog fakulteta Hakija Đozić, za novog mandatara buduće ekspertne vlade predložio je, također, profesora na ekonomiji i trenutnog direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Kenana Crnkića.
Ovaj prijedlog Đozić je uputio na nekoliko adresa, a o njemu je upoznao i medije.
- Crnkić je ekspert stručnjak u svojoj oblasti, a premijersku poziciju zaslužuje zbog posebnog učinka u ZZO KS. S prijedlogom je su upoznati i ostali članovi Plenuma – rekao je Đozić.
- MaxPayne
#242 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
Forsaken wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/ken ... emijera-ks
![]()
Pa se vi zajebajiteU ime grupe Plenuma građana Kantona Sarajevo penzionisani profesor Ekonomskog fakulteta Hakija Đozić, za novog mandatara buduće ekspertne vlade predložio je, također, profesora na ekonomiji i trenutnog direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Kenana Crnkića.
Ovaj prijedlog Đozić je uputio na nekoliko adresa, a o njemu je upoznao i medije.
- Crnkić je ekspert stručnjak u svojoj oblasti, a premijersku poziciju zaslužuje zbog posebnog učinka u ZZO KS. S prijedlogom je su upoznati i ostali članovi Plenuma – rekao je Đozić.
- Roccohljup
#243 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
jah, dotični je oličenje poštenja pa je već počeo dovoditi svoj kadar iz Prizme u ZZ kako bi se okružio poslušnicima. Nema veze sto nemaju kvalifikacija ili mozda ne zive na teritoriji KS. Samo nek se okreće.
- Roccohljup
#244 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
Priča se da ih je već 3-4 doveo iz prizme i zaposlio u ZZS. Od toga jednu koja uopšte ne živi u KS. Milina 
-
FrozenCastle
#245 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
Mikrokreditnoj fondaciji Prizma oduzeta dozvola za rad
http://www.klix.ba/biznis/privreda/mikr ... /141016077
-
mefistofilis
#246 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
skoci mi pritisak kad god dodjem na ovu temu
- Bluemore
#247 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
ludiloMrShadow wrote:Nakon sto sam prosao prvi razgovor sa tim nekim HR odjeljenjem valjda, manje vise je sve bilo ok i normalno, danas sam pozvat na drugi razgovor jer sam usao u uzi krug i tu nastaje cirkus.
Prvo da iskoristim priliku da *ebem sve mile sefu koji je obavljao interviju sa mnom, sve je drugo osim obrazovanog i kulturnog covjeka koji zasluzuje da bude na jednoj takvoj poziciji. Da nisam bio u javnoj ustanovi gdje bi popusio kaznu za napad na sluzbeno lice razlupao bi mu glavu istog trenutka. S obzirom da je razgovor trajao nesto vise od pola sata i da je tu bilo svega i svacega, napisat cu sada samo jedan dio da vidite o cemu se otprilike radi.
Dakle nakon 10 minuta mog predstavljanja o sebi i svom znanju, radnom iskustvu u inzinjeringu isl tip mi kaze " Zasto ti to nama pricas, imas sve to u CV-u, nas zanima ko si ti, cime se bavis u zivotu, ko su ti roditelji, sta rade ..![]()
Vidio sam odmah gdje sve to vodi pa sam svjesno pristao na njegova podjebavanja i pokusaje ponizenja. Dakle tip mene kao osobu koja konkurise za poziciju IT inzinjera u istoj kompaniji pita pitanja tipa:
1)
- " Da li bi ti meni prao auto "
- Ne bih
- " Znas li ti da ovdje svi radimo sve, ja sam tebi sef, treba da me gledas kao oca jer cu ti ja davati platu i hraniti te, jel bi svom ocu mogao da odbijes da mu operes auto "
- Odbijao sam vec, nisam nikada ni svoje vlastito auto oprao, ima praona za to kad je prljavo.
- " Znas li ti koju ja tebi cast ukazujem time sto ti dajem da peres moje auto od 60.000, vjerujem ti da ga neces ogrebat itd"
- Ja![]()
![]()
, da sam htio prati auta ne bih isao u skolu
2)
- " Ako te pitam da mi kupis burek, da li bi to uradio "
- Bih naravno, kupio bi vjerovatno i sebi da rucam tako da mi nebi bio problem ponijeti i vama
- " Jel bi to isto uradio i drugi dan ako te pitam "
- Bih naravno, nema problema
- " Ako te treci dan ne pitam, jel bi se ti sjetio mene da sam gladan i jel bi mi sam donio burek "
- Ne bih jer mi to nije u opisu posla
- " Znas li da smo mi svi ovdje porodica i da moras misliti o meni isto kao da mislis o svom ocu, u svakom trenutku "
- Ja kontam, daj skini mi se k*rca, i popusti mi oca vise![]()
![]()
3)
- " Izvolite ovaj obrazac, trebate potpisati da mozemo provjeriti vasu kreditnu historiju jer ne mozete raditi kod nas ako imate problema sa bankama "
- Ja uzmem i krenem citati papir prije potpisa
- " Zasto citas ? "
-Zato sto hocu da znam sta potpisujem
- " kako mislis raditi s nama ako nam ne vjerujes, nema potrebe da citas "
- Ja vas ne poznajem, danas sutra da dodje neko gdje trebam potpisati nesto u ime firme, vjerujem da bi vam smetalo ako ne bih citao ugovore pa uvalio cijelu firmu u problem.
- " Drugo su klijenti, ali ti nama moras vjerovati "
Ovako je otprilike teklo 85% razgovora, a najmanje se razgovaralo o mom obrazovanju, znanju i profesionalnom iskustvu.
Eto izvinjavam se na dugom postu, vjerovatno vam je svima mrsko citati ovo, ima tu jos pun K**** gluposti od danas, ali vas necu smarati, samo sam frustriran i ne mogu da vjerujem kakve nam budale vode firme i drzavu.
I da, bjezite od PRIZMA MKO
- alphonse kauders
#248 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
E, sada još SIPA da upadne i da vidimo kako nastaje knjiga "7 tajni preživljavanja u zatvoru".FrozenCastle wrote:Mikrokreditnoj fondaciji Prizma oduzeta dozvola za rad
-
MrShadow
#249 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
Zao mi je radnika koji ce ostati bez posla, ali drago mi je sto im je oduzeta licenca zbog onog majmuna od vlasnika, mamu mu njegovu, i sad imam traume kad se sjetim razgovora od prije godinu dana 
- supercali
#250 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .
Sto je najgore on je na celu tog zavoda nekakvog koji odlucuje o puno vise stvari koji se ticu svih ljudi u gradu federaciji gdje vec