Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Kemal Malovčić

#176 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by Kemal Malovčić »

Neradnik wrote:
MrShadow wrote: Vidio sam odmah gdje sve to vodi pa sam svjesno pristao na njegova podjebavanja i pokusaje ponizenja. Dakle tip mene kao osobu koja konkurise za poziciju IT inzinjera u istoj kompaniji pita pitanja tipa:
1)

- " Da li bi ti meni prao auto "
- Ne bih
- " Znas li ti da ovdje svi radimo sve, ja sam tebi sef, treba da me gledas kao oca jer cu ti ja davati platu i hraniti te, jel bi svom ocu mogao da odbijes da mu operes auto "
- Odbijao sam vec, nisam nikada ni svoje vlastito auto oprao, ima praona za to kad je prljavo.
- " Znas li ti koju ja tebi cast ukazujem time sto ti dajem da peres moje auto od 60.000, vjerujem ti da ga neces ogrebat itd :? "
- Ja :-x :twisted: :? , da sam htio prati auta ne bih isao u skolu

2)

- " Ako te pitam da mi kupis burek, da li bi to uradio "
- Bih naravno, kupio bi vjerovatno i sebi da rucam tako da mi nebi bio problem ponijeti i vama
- " Jel bi to isto uradio i drugi dan ako te pitam "
- Bih naravno, nema problema
- " Ako te treci dan ne pitam, jel bi se ti sjetio mene da sam gladan i jel bi mi sam donio burek "
- Ne bih jer mi to nije u opisu posla
- " Znas li da smo mi svi ovdje porodica i da moras misliti o meni isto kao da mislis o svom ocu, u svakom trenutku "
- Ja kontam, daj skini mi se k*rca, i popusti mi oca vise :-? :-x

3)

- " Izvolite ovaj obrazac, trebate potpisati da mozemo provjeriti vasu kreditnu historiju jer ne mozete raditi kod nas ako imate problema sa bankama "
- Ja uzmem i krenem citati papir prije potpisa
- " Zasto citas ? "
- :shock: Zato sto hocu da znam sta potpisujem
- " kako mislis raditi s nama ako nam ne vjerujes, nema potrebe da citas "
- Ja vas ne poznajem, danas sutra da dodje neko gdje trebam potpisati nesto u ime firme, vjerujem da bi vam smetalo ako ne bih citao ugovore pa uvalio cijelu firmu u problem.
- " Drugo su klijenti, ali ti nama moras vjerovati "

Ovako je otprilike teklo 85% razgovora, a najmanje se razgovaralo o mom obrazovanju, znanju i profesionalnom iskustvu.

Eto izvinjavam se na dugom postu, vjerovatno vam je svima mrsko citati ovo, ima tu jos pun K**** gluposti od danas, ali vas necu smarati, samo sam frustriran i ne mogu da vjerujem kakve nam budale vode firme i drzavu.

I da, bjezite od PRIZMA MKO :run:
Ja bi mu reko:
1.nebi ti prao auto al bi ti naguzio zenu ako je dobra.
2.po burek bi ti meni iso
3.potpisi taj obrazac umjesto mene a prvo ga procitaj da se ja ne umaram.
zato si ti neradnik :mrgreen:
ušće

#177 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by ušće »

Čudne ja stavove ovdje čitam ...Svaka čast zapadu ,ali ni zapad nije savršen...

-Prošao sam inervjua za posao i sa jedne i sa druge strane stola da ne pretjerujem popriličan broj ..
-Suština razgovora je u tome koji profil uposlenika se traži ,sve ostalo je sranje i izmišljnje i pametovanje s jeftinih kurseva ( koji su opet smišljeni da neko uzme para a da dupe ne umori ,jal ne daj bože koji dio u mozgu )

-Na jednom od tih pametnih predavanja ozbiljni predavač koji ima hipter "prefiksa" ispred Imena i prezimena uostalom na temu CV tvrdi da ako neko pravi pravopisne greške u istom ne treba čak ozbiljno ni razmatrati takav CV..
-Jedan uvaženi kolega do mene ( koji usput ima zvanje koje nikad i nigdje nije upisao ispred imena osim ako to nisu drugi učinili ) Hoćete li vi meni reći kako biste u vašem slučaju prepoznali vrsnog Inžinjera automatike kojeg jednostavno zaboli k...c za vaš pravopis ali zato ima automatiku u malom prstu ...Cjenjeni predavač se oglasi :Valjda je ovo moje predavanje, a ne vaše .Salom se prolomio smijeh , a cijenjeni predavač je zaražio malu pauzu da se odmorimo ...
-Imao sam ja prilike vidjeti "pametne" momke koji imaju odgovore ,upravo ove vrste kako ih predstavljaju ovi što vele ..Kako se eto sve može protumačiti drugčije

-Kad u pravu firmu dođeš... Nijima ne treba sluga nit poslušnik ,njima treba neko ko umije donijeti pare i to što umije mora im konkretno dokazati ..sve drugo je prazna priča ...
Sasvim drugi par cipela je to što stvarno ima i onih što bi da im uposlenik bude i sluga u kući i radnik u firmi , a bogami i onih što su diplome stekli na već "poznati" način pa na svaku drugu riječ žele ukazati da oni imaju " papir " ,ima jedan moj drug pa na to kaže ponesi taj papir babu pa se zajedno slikajte ...
x_lecter

#178 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by x_lecter »

Pravopis u CV-u je osnov ... ako si propustio u osnovnoj da ga naucis, kako si tek tu automatiku naucio :izet:
ušće

#179 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by ušće »

x_lecter wrote:Pravopis u CV-u je osnov ... ako si propustio u osnovnoj da ga naucis, kako si tek tu automatiku naucio :izet:
Inače automatika i pravopis su tako srodne "duše" de ohani bogati ...Znaš li koliko jednog matematičara zaboli jeli postavio zarez ili je možda trebao tačku ...Inače tako pametnim obično kažem a šta je sa govorom , ako naprimjer ja mucam kada govorim , ali mogu ti bar 100 pomnoženih brojeva na upit napisati u dvije tri sekunde ...
staradis

#180 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by staradis »

Haha fkt xD

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
preludezalude

#181 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by preludezalude »

To je nasa realnost. Takvi su nasi poslodavci, makar 90% njih. On se zadjenuo glavurdom i stomacinom i misli da je popio pamet svijeta (racunajuci na onaj tariguz sto je dobio u Travniku). Svima puna usta zapada, kapitalizma i fraza "tako je to na zapadu", a kad je u pitanju prekovremeni rad niko se ne hvata za dzep. Na zapadu se prekovremeni rad placa extra extra vise.
Eeeeeee, kad je prekovremeni rad u pitanju tad se poslodavci okrenu na istok a od zapada nigdje ni traga.
Ali to je neukost nasih poslodavaca. Nisu svjesni da ni jedan radnik nece poturiti ledja za firmu vec za NOVAC. Tj. plati radniku kako treba pa ces vidjeti kako ce taj isti radnik da cuva, mazi i pazu tu istu firmu i da se trudi da firma napreduje jer ta ista firma ga placa kako i treba.
Edin H.

#182 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by Edin H. »

preludezalude wrote:To je nasa realnost. Takvi su nasi poslodavci, makar 90% njih. On se zadjenuo glavurdom i stomacinom i misli da je popio pamet svijeta (racunajuci na onaj tariguz sto je dobio u Travniku). Svima puna usta zapada, kapitalizma i fraza "tako je to na zapadu", a kad je u pitanju prekovremeni rad niko se ne hvata za dzep. Na zapadu se prekovremeni rad placa extra extra vise.
Eeeeeee, kad je prekovremeni rad u pitanju tad se poslodavci okrenu na istok a od zapada nigdje ni traga.
Ali to je neukost nasih poslodavaca. Nisu svjesni da ni jedan radnik nece poturiti ledja za firmu vec za NOVAC. Tj. plati radniku kako treba pa ces vidjeti kako ce taj isti radnik da cuva, mazi i pazu tu istu firmu i da se trudi da firma napreduje jer ta ista firma ga placa kako i treba.
Valja li odgovor na na interview-ima u BiH - "Nikad me ti ne mozes malo platiti, koliko ja mogu malo raditi!" :D
direstraits0078

#183 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by direstraits0078 »

MrShadow wrote: 1)

- O kojem se vozilu radi?
- " Nije bitno, blablabla..."
- Bitno je, veoma bitno, nemaju sva vozila istu vrstu laka...
- "Nebitno, interesuje me da li bi prao ili ne..."
- A je li auto parkirano na suncu?
A - "Jeste"
A - E pa ne moze odmah da se pere, moze lak da se osteti...
B - "Nije"
B - Koja je boja vozila?

I tako jos par doskocica, bez direktnog odgovora na pitanje, tj. taktika ojdi mi dodji mi... :izet:

2)

- Gdje?
- "Nebitno, interesuje me blablabla...
- Kako nebitno, to je zivotno vazno, jeste li vi svjesni opasnosti koje sa sobom nosi salmonela i slicnih opasnosti...
- "A da li bi mi kupio burek recimo na Carsiji kod Ize, ili kod Djidjija?"
- Sjeckani u zvrku ili obicni na kilo?
- "Nebitno, recimo sjeckani."
- S pavlakom ili bez?
- "S pavlakom"
- Koliko komada?

I tako... :izet:

3)

- " Izvolite ovaj obrazac, trebate potpisati da mozemo provjeriti vasu kreditnu historiju jer ne mozete raditi kod nas ako imate problema sa bankama "

- Wow, pocascen sam vasom ponudom, s bankama nemam problema, naravno da cu potpisati. :thumbup:
(ne potpisujes, cekas sta ce reci, nabacis osmijeh tipa Nicholas Cage)
- "Trebas odmah potpisati"
- Odlicno, jesam li dobio posao? :kiss: Mogu li znati kolika je plata?
- "Ne mozes dobiti posao prije nego potpises..."
- (odvalis cifru s kojom bi bio zadovoljan ­+500 KM), cekas reakciju...
- "Hocete li potpisati?"
- Naravno... Nicholas Cage, 2. dio

Tako bih se ja postavio. Jer ako se postavis kao sto si se ti postavio, glineni si golub ovakvim idiotima, koji ako vec nemaju nekoga da ga zaposle sebi skracuju vrijeme izivljavajuci se na normalnim ljudima cije sposobnosti nikad nece imati.

Vezano za pitanja koja se postavljaju na razgovoru za posao u zapadni(ji)m zemljama... Ma nidje veze. Ljude interesuje da li ces raditi, a ne da li ces prati vozni park ili donositi bureke (ok, ima firmi koje su totalno nekonvencionalne, koje imaju opusten pristup, ali se nikad ne narusava privatnost vise od mjere koju iziskuje elementarna pristojnost). Da bi to saznali postavljaju totalno drugacija pitanja, u privatnost se zalazi samo toliko koliko je potrebno i pristojno. Da li i sta radite u slobodno vrijeme, sta vas interesuje generalno i slicno (obicno se trazi povezanost s poslom na koji aplicirate). Jer nece niko na posao dizajnera primiti covjeka koji se ne bavi nikakvim tjelesnim ili drustvenim aktivnostima koje bi ga eventualno dovele do novih inspiracija, kontakata i sl.
julisiz es grant

#184 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by julisiz es grant »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/smijenje ... /131219080
Zašto se ne može komentarisati vijest da je ovo debelo govno postalo vd direktora ZZO umjesto drugog debelog govneta?
Je li to i Klix kupio sa svojih "7 tajni uspjeha"?
jefferson

#185 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by jefferson »

direstraits0078 wrote:
MrShadow wrote: 1)

- O kojem se vozilu radi?
- " Nije bitno, blablabla..."
- Bitno je, veoma bitno, nemaju sva vozila istu vrstu laka...
- "Nebitno, interesuje me da li bi prao ili ne..."
- A je li auto parkirano na suncu?
A - "Jeste"
A - E pa ne moze odmah da se pere, moze lak da se osteti...
B - "Nije"
B - Koja je boja vozila?

I tako jos par doskocica, bez direktnog odgovora na pitanje, tj. taktika ojdi mi dodji mi... :izet:

2)

- Gdje?
- "Nebitno, interesuje me blablabla...
- Kako nebitno, to je zivotno vazno, jeste li vi svjesni opasnosti koje sa sobom nosi salmonela i slicnih opasnosti...
- "A da li bi mi kupio burek recimo na Carsiji kod Ize, ili kod Djidjija?"
- Sjeckani u zvrku ili obicni na kilo?
- "Nebitno, recimo sjeckani."
- S pavlakom ili bez?
- "S pavlakom"
- Koliko komada?

I tako... :izet:

3)

- Wow, pocascen sam vasom ponudom, s bankama nemam problema, naravno da cu potpisati. :thumbup:
(ne potpisujes, cekas sta ce reci, nabacis osmijeh tipa Nicholas Cage)
- "Trebas odmah potpisati"
- Odlicno, jesam li dobio posao? :kiss: Mogu li znati kolika je plata?
- "Ne mozes dobiti posao prije nego potpises..."
- (odvalis cifru s kojom bi bio zadovoljan ­+500 KM), cekas reakciju...
- "Hocete li potpisati?"
- Naravno... Nicholas Cage, 2. dio

Tako bih se ja postavio. Jer ako se postavis kao sto si se ti postavio, glineni si golub ovakvim idiotima, koji ako vec nemaju nekoga da ga zaposle sebi skracuju vrijeme izivljavajuci se na normalnim ljudima cije sposobnosti nikad nece imati.

Vezano za pitanja koja se postavljaju na razgovoru za posao u zapadni(ji)m zemljama... Ma nidje veze. Ljude interesuje da li ces raditi, a ne da li ces prati vozni park ili donositi bureke (ok, ima firmi koje su totalno nekonvencionalne, koje imaju opusten pristup, ali se nikad ne narusava privatnost vise od mjere koju iziskuje elementarna pristojnost). Da bi to saznali postavljaju totalno drugacija pitanja, u privatnost se zalazi samo toliko koliko je potrebno i pristojno. Da li i sta radite u slobodno vrijeme, sta vas interesuje generalno i slicno (obicno se trazi povezanost s poslom na koji aplicirate). Jer nece niko na posao dizajnera primiti covjeka koji se ne bavi nikakvim tjelesnim ili drustvenim aktivnostima koje bi ga eventualno dovele do novih inspiracija, kontakata i sl.
To ko kaze da na zapadu postavljaju ovakva pitanja, grdno se vara.
Ja kada sam bio na intervjuu za posao koji sad radim, pitali su me misljenje o problemima u mojoj struci, kako mislim da im pridjem itd. Onda sam odrzao prezentaciju.
Medjutim, i na zapadu ljudi hoce da znaju ko si i sta si. Ali ti nikad ne prilaze sa pitanjima: pa ocu bi kupio burek onda ces i meni!
Mene su odveli na veceru, ugodno caskanje, pa se malo pricalo kako sam dosao u ameriku, i sl. Sta mi roditelji rade? Naravno da su me pitali, ali u kontekstu da ih fakat intersuje ono moja prica a ne hocel imati koristi od mojih roditelja.
Amazonka27

#186 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by Amazonka27 »

Pročitala sam svih 8 strana ove teme bez prekida, jer se zaista suosjećam sa postavljačem teme i svim ljudima koji proživljavaju traume – pronalaženje posla. Diplomirala sam ekonomiju, i jedan od predmeta je bio HRM. Prva lekcija je da je najvažnija karika u dobrom poslovanju – zaposlenici. Bilo je neko kratko poglavlje o načinima i metodama zapošljavanja ali nigdje, nikad i niko nije rekao ni napisao da moraš biti ŠUPAK dok nekoga ispituješ. I u potpunosti se slažem sa forumašima koji kažu „primjenjuju sve sa zapada osim kada treba platiti kao oni“. I zaista mi je pun klinac tih igrica na relaciji poslodavac – nezaposleni. Bila sam na toliko razgovora i zaista dozivjela toliko neugodnih situacija da te firme zaobilazim u širokom luku. Bilo je i firmi koje su bile OK na razgovoru i ne zamjeram im što nisam dobila posao, ali ove seronjske (zaista ne mogu drugačije da ih nazovem) poslodavce popljujem gdje god stignem. I tu se slažem sa forumašem koji kaže „da te firme zaboravljaju da je to i njihova promocija). Kada čujem da takvoj firmi ne ide baš dobro, iskreno aplaudiram.
Na jednom od razgovora za posao...poslodavac je pitao da li mogu otkucati tekst isto kao što je na papiru koji drži. Nakon što sam otkucala, lik je uzeo linijar i prislonio na monitor i mjerio veličinu slova– „evo vidiš da nije isto“.
Zadesila sam se u Tuzli kada sam primila poziv od Maxline „najveće autoškole u Europi“ za razgovor za posao. Po belaju, fasujem gripu i pod temperaturom 40 sjedam u autobus kako bi u 9 ujutro bila na razgovoru za posao. Prilika za posao se ne propušta.... Dolazim u Maxline a tamo me dočeka jedno 30 ljudi koji su isto došli na razgovor. I uđemo mi kod gospodina direktora koji se zavalio u svoju toliko željenu kožnu fotelju, sa šiljcima u ustima pripremljenih za socijale, i jebeni neizostavni zlatni zub. Razgovor započinje ovako (naravno, sve nas je pozvao odjednom u svoju kancelariju): Ako ste došli da sjednete u kožnu fotelju, možete odmah da idete. I onda je mljeo mljeo mljeo mljeo mljeo mljeo, satima, danima, godinama...i da bi konačno počeo razgovor o onome zbog čega smo svi mi došli – o poslu. Eto, on ima plan da otvori međunarodnu školu sigurnosti u saobraćaju, da sagradi neke kuće kod olova na nekoj livadi, a djeca ambasadora bi to pohađala i treba mu pripravnika sa biroa...pa ako Bog da ako to i uspije...možda nas i prijavi...imala sam takvu želju da zamahnem rukom da ga udarim....ali nisam imala snage. Vjerovatno bi tu zamahnula a kod kuće uspjela udariti od nešto. I naravno, kako smo mi nezahvalnici, neradnici, lezihljebovići, kako ništa nije sa neba palo, kako bi svi dobre plate a niko da radi...kako smo navikli da idemo po kafama...kako mi svi hoćemo njegovu jebenu kožnu fotelju... Nedavno se ukazala potreba za nekim dodatnim časovima vožnje za dvije osobe...ma odmah sam nazvala Maxline da im uplatim :D
MKO „nebitno koja“ me je vukla za nos jedno tri mjeseca nakon što su mi rekli da sam dobila posao i da trebam početi raditi ali, trenutno imaju neka pretumbavanja u firmi pa će mi se javiti...u ponedjeljak kažu nazovi u petak a u petak kažu nazovi u ponedjeljak...
Najprofesionalniji razgovor za posao sam imala u Sparkasse Banci, koji je vodila neka Aleksandra i zaista sam se osjećala prijatno i na testovima i na razgovoru i sve je bilo na nivou. Aplicirala sam za zaista veliko radno mjesto (konkuriši na sve pa šta upali)i prošla tri kruga i onda im se desilo nešto sa IT sektorom i taj konkurs je poništen. Ali ostalo mi je u sjećanju da je to najbolje testiranje ikada bilo. Sve su me ispitali a da se ni u jednom trenutku nisu bili prepotentni.
Na testiranju u NTCHS-u, jedno od pitanja je bilo: Koji je najpoznatiji japanski režiser...jebo im Kurosava mater. I koja baterija ide u Nokiu xyz.

Na razgovoru za posao koji sam dobila je najmanje bilo preseravanja...i istina je da mi je zlatni ključ bila rečenica na kraju razgovora „...samo još da napomenem, nisam stavila u CV jer sam taj program tek počela da koristim a jako me zanima...“

Uostalom, da ste vi poslodavci, da li bi vi bili kao ovaj iz Prizme? Mene bi bilo stid primjenjivati takvu tehniku ako zaista postoji (legalno).

A kada bi me šef pitao da li bi mu oprala auto, meni bi bilo cool sto smo na takvoj jaranskoj ljestvici da ima povjerenja da mi može dati ključeve auta... a za klopu....pa majka mu stara, ako idem kupiti sebi, što nebi i kolegama pa čak i šefu, i to, zamisli, čak i radimo u kancelariji – ALI – kada bi to bilo pitanje na razgovoru za posao... moj izraz lica bi mi vjerovatno osigurao dugogodišnje čekanje na birou...ili u zatvoru... Zamisli ti samo kako oni počinju taj radni dan : „imam danas neke levate za razgovor...odoh ih malo maltretirati“...ili „sjo, doš'o mi lik danas, sjeb'o se, nema jado posla, ja ga pit'o bil mi burek donjeo“...ma majku ti....

Sve u svemu: jedu govna sa tim igranjem
kosava

#187 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by kosava »

Dead Man Walking wrote:
Evo, da vas objedinim. :D Ja sto sam rekao, rekao sam na osnovu svog iskustva na 4-5 razgovora u vrijeme dok sam trazio posao u vukojebini koja je najrazvijeniji grad u Americi. Volio bih znati cime vi temeljite to sto govorite? Sve mi se cini da je u pitanju obicna palamuda, izovlite dokazati suprotno. Evo par pitanjata koja te mogu zadesiti na zapadu ako trazis posao, vec sam postavljao linkove, ali pojedincima ocito treba crtati...

Zasto su poklopci na sahtovima okrugli?
Imas li zivot?
Koje bi pice odabrao da budes?
Da li bi radije bio Superman ili Batman?
Koliko automobila ima u USA?
Koliko stabala ima u tvom gradu?

http://businessetc.thejournal.ie/interv ... 0-Oct2012/

Ili recimo, pitanje da im dadnes pasword od svog facebooka: http://www.businessinsider.com/empoyers ... ord-2012-3

Eto, o tom zapadu pricam. I jos jednom naglasavam, ni jednim sovjim komentarom nisam ovo ni opravdao ni osudio, samo govorim da su ovakve stvari uobicajene i van BiH.
U kojem to gradu ? pusti floskula tipa najrazvijeni , nekom je to NYC , nekom je to Austin TX ?
Sto se tice pitanja iz TBJ to je ono neka se pise a radi se o pitanjima vezanim za marketing , ako su te pitali ta pitanja to je bilo da se forma zadovolji jer takva pitanja nemaju tacan odgovor tako da nemozes tvrditi da si bio diskriminisan jer nemozes dokazati da si odgovorio tacno ili bolje od ostalih kandidata i to ti ja kazem iz perspektive osobe na drugoj strani stola koja je intervijusala bezbroj kandidata .
Sto se tice FB to je glavno pitanje za bezbjedonosnu i to sad odmah lozinku da vidimo sta pises i kakve slike postavljas jer nemoj da otkrijemo sliku na kojoj a ti vuces crte :D ili da si clan white supremacy organisation i sl. zato pametni nemaju FB i sl. profile nego ih izbrisu prije nego sto dodje do te faze :lol: Normalno da ce svako navesti za refrence ljude koji ce sve najljepse o njemu , pa nije se niko rodio sinoc ;-)
ranger

#188 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by ranger »

sve proso sve vidio, jednom dobio posao kod jednog sarajevskog gazde, maltretirali me godinu i dali nogu u stilu "evo ti ovi papiri" na kraju radnog dana...
najgori razgovor, ima ih vise al izdvajaju se u uni credit leasingu :D trajao 50 sekundi... te u hotelima kod alibega budnje kod kog je eliminatorno bilo sto sam 3-godisnji fax zavrsio za cak 4 godine :lol: pleme ti ratrnoprofitersko....

trazio, trazio, jeo govna i na kraju me stigne nekakva preporuka-stela (kojom se btw ne ponosim al jebi ga..) i sad sljakam jebi ga.. nije lose hvala Bogu.
MedenoSrce

#189 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by MedenoSrce »

dodjosmo do toga da je jedino gore od samog posla, traziti posao
Nazif_Gljiva

#190 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by Nazif_Gljiva »

rokan wrote:kad sam procitao "pozvat" odustao sam od citanja. imao je taj pravo sto te tako ispitivao. :izet: :D

Znaci isao sam na zadnju stranu "pozvat" komentar kad sam vidio ovog gore... :D
Amazonka27

#191 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by Amazonka27 »

MedenoSrce wrote:dodjosmo do toga da je jedino gore od samog posla, traziti posao
Grozan osjećaj kada ideš plačući na posao a tako se (sa suzama) i vraćaš, ali ipak si sretan što ga imaš. Hvala Bogu, takvi dani su iza mene. Da sam nastavila tu raditi, vjerovatno bi postala alkoholičar...jer ja, koja popije čašicu svake prestupne... prvo što sam radila kad dođem kući je – frižider i otvaranje somersby pa tek se onda pozdravim sa ukućanima. Problem kod nas je što zbog velike nezaposlenosti, alternativa je skoro nemoguća i poslodavci to iskorištavaju. A ned'o mi Bog da opet moram prolaziti sve te razgovore i omalovažavanja...
direstraits0078

#192 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by direstraits0078 »

Treba ozbiljno razmisliti da se kontaktira D. Niksic da napravi nesto i na tu temu. Ovo nidje na svijetu nema.
costacurta

#193 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by costacurta »

Amazonka27 wrote:
... Zamisli ti samo kako oni počinju taj radni dan : „imam danas neke levate za razgovor...odoh ih malo maltretirati“...ili „sjo, doš'o mi lik danas, sjeb'o se, nema jado posla, ja ga pit'o bil mi burek donjeo“...ma majku ti....

:thumbup:

Kraljice!!

Za ove što kažu da je to normala na zapadu,
evo klip sa Boratom na intervjuu za posao :D, iako je očigledno da ih čovjek ismijava i šprda se sa svima njima i sistemom, svi poslodavci su ga tretirali sa poštovanjem i uvažavanjem.

http://www.youtube.com/watch?v=clwlhRSeOA4

Čuj normalno na zapadu C C C.

P.S
Tek sad primijetih kako Borat "vuče" facom na Damira Nikšića :lol: .

Damir Da KING!! :thumbup:
kosava

#194 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by kosava »

costacurta wrote:
Amazonka27 wrote:
... Zamisli ti samo kako oni počinju taj radni dan : „imam danas neke levate za razgovor...odoh ih malo maltretirati“...ili „sjo, doš'o mi lik danas, sjeb'o se, nema jado posla, ja ga pit'o bil mi burek donjeo“...ma majku ti....

:thumbup:

Kraljice!!

Za ove što kažu da je to normala na zapadu,
evo klip sa Boratom na intervjuu za posao :D, iako je očigledno da ih čovjek ismijava i šprda se sa svima njima i sistemom, svi poslodavci su ga tretirali sa poštovanjem i uvažavanjem.

http://www.youtube.com/watch?v=clwlhRSeOA4

Čuj normalno na zapadu C C C.

P.S
Tek sad primijetih kako Borat "vuče" facom na Damira Nikšića :lol: .

Damir Da KING!! :thumbup:
Pusti bolan pricu , cuj normalno da te pitaju koliko ima auta u Americi mada je odgovor na to pitanje 254,212,610
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#195 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by Truba »

Image
Image
Image
Image

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#196 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by Chmoljo »

dustaban wrote:
mali_balon wrote: Veoma je tanka linija izmedju sefovanja i mobingovanja. Ova tema se pretvara u pljuvanje na prizmu zbgo gazde. Ali ako se odovjim od toga, pitanja koja su postavljena su sasvim normalna psiholoska pitanja, i kao sto se vidi kandidat je popizdio i on nje materijal za firmu, sta bi bilo da ga prime i bude pod velikim pritiskom zbog nekog projekta (dakle ne piracom o prizmi) koji dodosi velike novce firmi a kandidat "pukne" i ode sve u MP3.
NE SERI !
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» dustaban

hefta
the_stick

#197 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by the_stick »

Saian wrote:
the_stick wrote:http://www.klix.ba/biznis/mkf-prizma-pr ... /121225043

ono za sta im se mora odati priznanje jeste da rade odlican PR (iznad pomenuta priznanja, superbrands, multi-kulti, i ostale PM), koji nazalost pije vode, kako kod naseg naroda, tako i kod odredjenih medjunarodnih finansijskih institucija, cijim parama opet raspolazu raznorazni nasi 'strucnjaci'...

ne bih dalje, a o ovima bih mogao knjigu napisati na bazi tih nekoliko mjeseci (ne)profesionalne saradnje...
Image

to je taj osmijeh
Image

samo par klikova

http://thethreedots.wordpress.com/tag/e ... -assembly/
Actually the explanation is obvious – most of these prizes were vanity awards which the recipients had paid for themselves. Some of the participants of the Dublin event told me confidentially that they were offered an EBA award in return for £5000 (EBA didn’t ask that money for the award directly, but instead for the “promotion” of the company which goes with the award). It all works very simple: EBA and its partner organisations send out loads of letters to companies all over the world, but mostly in developing countries, informing them they were nominated for a “prestigious international award”. If a company expresses interest they contact them with a price list.

If you google EBA on the Russian web you’ll easily find corroboration to the story. For example, here and here a Kazakh businessman describes how his company got a letter from EBA saying it was nominated for the “Socrates International Award”. There was also a price list: the European Quality and Best Enterprise awards would cost £3800 each, while the “Queen Victoria Commemorative medal” was a little more expensive at £6200.
niti se uzbudjujem oko pomenutih 'priznanja', niti smatram da imaju neku vrijednost... kao sto rekoh, cinjenica da neko mrtav ozbiljan na zid moze okaciti 'priznanje' za najbolju firmu u evropi (jel, koji nestle, airbus, henkel?! ipak je prizma broj 1), meni dovoljno govori o tome koliko je ta kompletna organizacija besmislena...

s druge strane, prosjecnom bosancu pokazi certifikat za pomenuto 'priznanje', nazalost odradio si dobar PR... isto kao sto si odradio odlican PR promocijom knjige koju si prepisao... koji ce prosjecni bosanac istraziti tacnost i smislenost ovakvih informacija?
dinooh

#199 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by dinooh »

kiki-miki wrote:Je li mu ovaj šta u rodu?

Image
http://razglasaj.ba/imovinski-karton-zahid-crnkic/
DaffyDuck

#200 Re: Kako izgleda razgovor za posao u BiH ( PRIZMA MKO ) .

Post by DaffyDuck »

napravise oni fildzan drzavu, pa bujrum narode :wink:
Image
Post Reply