Prvo da iskoristim priliku da *ebem sve mile sefu koji je obavljao interviju sa mnom, sve je drugo osim obrazovanog i kulturnog covjeka koji zasluzuje da bude na jednoj takvoj poziciji. Da nisam bio u javnoj ustanovi gdje bi popusio kaznu za napad na sluzbeno lice razlupao bi mu glavu istog trenutka. S obzirom da je razgovor trajao nesto vise od pola sata i da je tu bilo svega i svacega, napisat cu sada samo jedan dio da vidite o cemu se otprilike radi.
Dakle nakon 10 minuta mog predstavljanja o sebi i svom znanju, radnom iskustvu u inzinjeringu isl tip mi kaze " Zasto ti to nama pricas, imas sve to u CV-u, nas zanima ko si ti, cime se bavis u zivotu, ko su ti roditelji, sta rade ..
Vidio sam odmah gdje sve to vodi pa sam svjesno pristao na njegova podjebavanja i pokusaje ponizenja. Dakle tip mene kao osobu koja konkurise za poziciju IT inzinjera u istoj kompaniji pita pitanja tipa:
1)
- " Da li bi ti meni prao auto "
- Ne bih
- " Znas li ti da ovdje svi radimo sve, ja sam tebi sef, treba da me gledas kao oca jer cu ti ja davati platu i hraniti te, jel bi svom ocu mogao da odbijes da mu operes auto "
- Odbijao sam vec, nisam nikada ni svoje vlastito auto oprao, ima praona za to kad je prljavo.
- " Znas li ti koju ja tebi cast ukazujem time sto ti dajem da peres moje auto od 60.000, vjerujem ti da ga neces ogrebat itd
- Ja
2)
- " Ako te pitam da mi kupis burek, da li bi to uradio "
- Bih naravno, kupio bi vjerovatno i sebi da rucam tako da mi nebi bio problem ponijeti i vama
- " Jel bi to isto uradio i drugi dan ako te pitam "
- Bih naravno, nema problema
- " Ako te treci dan ne pitam, jel bi se ti sjetio mene da sam gladan i jel bi mi sam donio burek "
- Ne bih jer mi to nije u opisu posla
- " Znas li da smo mi svi ovdje porodica i da moras misliti o meni isto kao da mislis o svom ocu, u svakom trenutku "
- Ja kontam, daj skini mi se k*rca, i popusti mi oca vise
3)
- " Izvolite ovaj obrazac, trebate potpisati da mozemo provjeriti vasu kreditnu historiju jer ne mozete raditi kod nas ako imate problema sa bankama "
- Ja uzmem i krenem citati papir prije potpisa
- " Zasto citas ? "
-
- " kako mislis raditi s nama ako nam ne vjerujes, nema potrebe da citas "
- Ja vas ne poznajem, danas sutra da dodje neko gdje trebam potpisati nesto u ime firme, vjerujem da bi vam smetalo ako ne bih citao ugovore pa uvalio cijelu firmu u problem.
- " Drugo su klijenti, ali ti nama moras vjerovati "
Ovako je otprilike teklo 85% razgovora, a najmanje se razgovaralo o mom obrazovanju, znanju i profesionalnom iskustvu.
Eto izvinjavam se na dugom postu, vjerovatno vam je svima mrsko citati ovo, ima tu jos pun K**** gluposti od danas, ali vas necu smarati, samo sam frustriran i ne mogu da vjerujem kakve nam budale vode firme i drzavu.
I da, bjezite od PRIZMA MKO