Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

SAMIRBH

#1 Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by SAMIRBH »

Pozdrav

Interesuje je me kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan i ima originalni pečat, a da se ne primjeti . Da li postoji neki flomaster, sredstvo (varikina), žilet i sl.

Ako imate nekih efikasnih ideja - predložite

Hvala

:bih:
muminovic

#2 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by muminovic »

samo pripazi da tim radnjama ne izvrsis krivicno djelo, pa odes u tvorza.
commendatore

#3 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by commendatore »

muminovic wrote:samo pripazi da tim radnjama ne izvrsis krivicno djelo, pa odes u tvorza.
ova drzava je sva krivicno djelo a ko je postuje bude samo jeban i to do jaja.....
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#4 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by stetoskop »

Ne može nikako, jer boja uđe duboko u strukturu papira... baš kao i tetovaža.
FreakyStyley

#5 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by FreakyStyley »

Podsjeti me na tuzna vremena kad sam prepravljo knjizicu u osnovnoj. :-?
Sanjarko

#6 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by Sanjarko »

Znam Ja al cune da kazem. :skoljka:
Boskero

#7 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 02:09, edited 1 time in total.
Heller

#8 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by Heller »

Nije fantastika al đeš nać benzen
Boskero

#9 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 02:09, edited 1 time in total.
sunceKOtepsija

#10 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by sunceKOtepsija »

sherbett wrote:jest, sve otapa, al papir ne dira :mrgreen:

Neg, čemu bi ti poslužio žilet..nikako ne razumijem :-)

pošto sam ja maher, znam ja ..ovako napravi: preko dijela koji na isprintanom papiru želiš prekriti..stavi komad bijelog papira, i skeniraj da ti ostanu žig i potpis..skenirano opet isprintaj, ako je potrbno, spremiš doc pod jpeg pa ga malo središ u photoshopu i isprintaš u boji...
ako ne ispadne dobro, iskidaj papir, pravi ponovo dokument, izmisli priču i odi opet da ti lupi žig..i priču ti mogu smislit... :mrgreen:

Daj sad svega ti objasni šta bi ti sa žiletom po papiru i tinti radio? :mrgreen:
struzes paapir i tintu :D :lol:
JanuaryJones

#11 Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by JanuaryJones »

Joj sjećam se prije rata kad su buraz i njegova raja pokušali da preprave knjižice (tj naprave nove) a pečat skidali kuhanim jajetom. Cirkus živi. Jaje valjda upije tintu a onda ga, dok je još vlažno, prislone na drugi papir da ostane otisak :shock:
Boskero

#12 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 02:10, edited 1 time in total.
Heller

#13 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by Heller »

Boskero wrote:
Heller wrote:Nije fantastika al đeš nać benzen
Dobija se pri suvoj destilaciji uglja u koksarima, na području nekadašnje Jugoslavije u Lukavcu i Zenici. Znatne količine se proizvode i sintetički, katalitičkim krekovanjem alifatičnih i naftenskih ugljovodonika. U svetu je 1975. godine proizvedeno 8,92 miliona tona. Upotrebljava se u hemijskoj industriji kao rastvarač, sredstvo za ekstrakciju i kao sirovina za druge proizvode.
Sjedne na bus do koksare, uđe i kaže pomoz bog, ja bi kantu benzena. Il uzme u piljari.
Boskero

#14 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by Boskero »

Heller wrote:
Boskero wrote:
Heller wrote:Nije fantastika al đeš nać benzen
Dobija se pri suvoj destilaciji uglja u koksarima, na području nekadašnje Jugoslavije u Lukavcu i Zenici. Znatne količine se proizvode i sintetički, katalitičkim krekovanjem alifatičnih i naftenskih ugljovodonika. U svetu je 1975. godine proizvedeno 8,92 miliona tona. Upotrebljava se u hemijskoj industriji kao rastvarač, sredstvo za ekstrakciju i kao sirovina za druge proizvode.
Sjedne na bus do koksare, uđe i kaže pomoz bog, ja bi kantu benzena. Il uzme u piljari.
Pitao si me gdje odgovorio sam ti. U drzavi gdje krimos potplati predsjednika federacije BiH da ga pomiluje iako nije odlezao dan zatvora, mislim da uopste nije problem doci do malo benzena... :D
Boskero

#15 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 02:10, edited 1 time in total.
Heller

#16 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by Heller »

Boskero wrote:
Pitao si me gdje odgovorio sam ti. U drzavi gdje krimos potplati predsjednika federacije BiH da ga pomiluje iako nije odlezao dan zatvora, mislim da uopste nije problem doci do malo benzena... :D
Nesto sumnjam da lokalni krimosi znaju sta je benzen, bilo bi ja vozim na dizel :mrgreen:

Ne ide nesto dobro acetonom, nama su debili na CMR udarili pecat gdje mi moramo udarit i tesko se skida, treba zivaca i preciznosti, a ne može skinut ni svaku olovku.
Boskero

#18 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by Boskero »

Heller wrote:
Boskero wrote:
Nesto sumnjam da lokalni krimosi znaju sta je benzen, bilo bi ja vozim na dizel :mrgreen:

Ne ide nesto dobro acetonom, nama su debili na CMR udarili pecat gdje mi moramo udarit i tesko se skida, treba zivaca i preciznosti, a ne može skinut ni svaku olovku.
Slicno u onom skecu ili seriji kad kaze doktor kad radi anamnezu pacijentu i pita ga.

Doktor: Gospodine da li je u vasoj porodici neko imao TBC?
Pacijent: Amidja je imao BMW

:D
KB9

#19 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by KB9 »

ne treba ti to
Tarzo

#20 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by Tarzo »

Coming soon: Papirus 2
vješalica

#21 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by vješalica »

pošto sam ja maher, znam ja ..ovako napravi: preko dijela koji na isprintanom papiru želiš prekriti..stavi komad bijelog papira, i skeniraj da ti ostanu žig i potpis..skenirano opet isprintaj, ako je potrbno, spremiš doc pod jpeg pa ga malo središ u photoshopu i isprintaš u boji...
ako ne ispadne dobro, iskidaj papir, pravi ponovo dokument, izmisli priču i odi opet da ti lupi žig..i priču ti mogu smislit... :mrgreen:

Daj sad svega ti objasni šta bi ti sa žiletom po papiru i tinti radio? :mrgreen:
tebi možda nije poznato da je lik pošao od toga da se žiletom može skidati npr.tuš,ali sa paus papira,što se zove radiranje,pa je pomislio da može to uraditi sa običnim papirom
znači nemaš pojma i još glumiš,a pojedinci ti se još i klebere,u istom dometu neznanja :lol:
Boskero

#22 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 02:05, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#23 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by dječak sa šibicama »

Odes u maticni ured, promijenis ime i prezime u to sto je na diplomi, i diploma tvoja.

Jedino te datum moze jebat` ali...
O'zone
Globalni moderator

#24 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by O'zone »

Vidi se ko zna znanje :thumbup:

Odličan način ispravljanja. Mada bi se i dokument mogao skenirati i u PS-u pobrisati dio (najčešće datum) i čak upisati novi ako je potrebno te isprintati. Malo je teže dobiti baš onu boju pečata mada se može napraviti da bude bljeđi.
O'zone
Globalni moderator

#25 Re: Kako izbrisati dio teksta sa papira koji je isprintan

Post by O'zone »

sherbett wrote:
O'zone wrote: Vidi se ko zna znanje :thumbup:

Odličan način ispravljanja. Mada bi se i dokument mogao skenirati i u PS-u pobrisati dio (najčešće datum) i čak upisati novi ako je potrebno te isprintati. Malo je teže dobiti baš onu boju pečata mada se može napraviti da bude bljeđi.
Jednom smo mi na poslu, sad se ne sjećam točno kako je išla priča..al morali smo izmijeniti datum na faksiranom pozivu jer smo neš sje oko datuma. Pa da nas šefica ne ubije, mi smo nešto iskemijali...sad ako se dobro sjećam, išlo je ovako..prekrili smo datum, kopirali faks, slali skan nekome da ponovo faksira da se ne vidi stari datum..pa kao ono..oni su kasno poslali poziv, nismo mi ništa..tako je neka fora bila..pa krivotvorenje potpisa na zahtjevima za vize..pa lupanje pečata preko krivotvorenog potpisa..pa stari žig, nešto greška s adresom, pa stavljaj papir da žig lupa samo do pola da se dio ne vidi, pa rubi kao loša tinta...

al nek se oni sprdaju..ja sve krivotvorim i sredim..bar je tehnika napredovala :mrgreen:

a za priče, treba samo mašte :lol:

Nedavno meni šef reče da šaljem neko pismo suglasnosti klijentu poštom :lol: :lol: :lol: ja sam se smijala tri dana..
šta da mu objašnjavam skeniranje i mail :lol: :lol: :lol:
Meni često šalju PDF-ove da ispravljam datume pa iskustva koliko hoćeš
Post Reply