Kako izbjeći vojnu obavezu?
-
pupa_hava
#1 Kako izbjeći vojnu obavezu?
Ovo je istinito pismo kojim je nepoznati mladic u Hrvatskoj nedavno pokusao izbjeci vojnicku duznost.
Stovani gospodine ministre obrane, Dozvolite mi da Vam objasnim svoju situaciju u nadi da ćete moći razrijesiti moj slučaj. Trenutno cekam poziv u redove HV. Imam 23 godine, ozenjen sam 47-godisnjom udovicom, koja ima 26-godisnju kci. Sa tom kceri ozenjen je moj otac. Ozenivsi kci moje žene, moj je otac postao i moj zet. U isto vrijeme, moja je žena tasta mome ocu, a kci moje žene moja je maceha. U sijecnju žena i ja dobismo sina. To je dijete brat oceve žene, a zet moga oca. U isto vrijeme, to je dijete i moj stric, jer je brat moje macehe. U svibnju žena mog oca rodila je sina. To je dijete moj brat, jer je sin moga oca. U isto vrijeme, to je dijete i moj unuk, jer je sin zenine kceri. Dakle, ja sam brat svoga unuka, a s obzirom da je muž nečije majke i otac toga dijeteta, ja sam i otac zenine kceri, te brat njenog sina. Jasno je, dakle, da sam ja svoj vlastiti djed. Nadam se da sam sve jasno objasnio. Nadam se , gospodine ministre, da ćete me razrijesiti vojnicke duznosti, jer zakon nalaze da sinovi vise od dviju generacija (dakle djed, otac i unuk) ne smiju istovremeno sluziti vojsku.
Hvala vam na razumijevanju. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Odgovor Ministarstva Odbrane RH uslijedio je nakon dva tjedna. U izvjestaju pisalo je: Osoba je permanentno razrijesena vojnicke duznosti, zbog sumnje psihickih nedostataka i mentalne nestabilnosti koje su poslijedica kaotickih odnosa unutar obitelji.
Meni svojevremeno nije naumpao ovakav izgovor,tako da sam davne 84_te morao odrapiti 14 mjeseci...
Stovani gospodine ministre obrane, Dozvolite mi da Vam objasnim svoju situaciju u nadi da ćete moći razrijesiti moj slučaj. Trenutno cekam poziv u redove HV. Imam 23 godine, ozenjen sam 47-godisnjom udovicom, koja ima 26-godisnju kci. Sa tom kceri ozenjen je moj otac. Ozenivsi kci moje žene, moj je otac postao i moj zet. U isto vrijeme, moja je žena tasta mome ocu, a kci moje žene moja je maceha. U sijecnju žena i ja dobismo sina. To je dijete brat oceve žene, a zet moga oca. U isto vrijeme, to je dijete i moj stric, jer je brat moje macehe. U svibnju žena mog oca rodila je sina. To je dijete moj brat, jer je sin moga oca. U isto vrijeme, to je dijete i moj unuk, jer je sin zenine kceri. Dakle, ja sam brat svoga unuka, a s obzirom da je muž nečije majke i otac toga dijeteta, ja sam i otac zenine kceri, te brat njenog sina. Jasno je, dakle, da sam ja svoj vlastiti djed. Nadam se da sam sve jasno objasnio. Nadam se , gospodine ministre, da ćete me razrijesiti vojnicke duznosti, jer zakon nalaze da sinovi vise od dviju generacija (dakle djed, otac i unuk) ne smiju istovremeno sluziti vojsku.
Hvala vam na razumijevanju. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Odgovor Ministarstva Odbrane RH uslijedio je nakon dva tjedna. U izvjestaju pisalo je: Osoba je permanentno razrijesena vojnicke duznosti, zbog sumnje psihickih nedostataka i mentalne nestabilnosti koje su poslijedica kaotickih odnosa unutar obitelji.
Meni svojevremeno nije naumpao ovakav izgovor,tako da sam davne 84_te morao odrapiti 14 mjeseci...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Da li mu se maćeha "nabacivala"? Ako jeste, znam kako se zovu
Fedra i Hipolit:

Fedra je bila maćeha mlađahnom Hipolitu i nabacivala mu se što je on ignorisao. Onda je Fedra opanjkala Hipolita kod tate, tj. svog muža, te je mladić stradao od ljubomornog oca.
Fedra i Hipolit:

Fedra je bila maćeha mlađahnom Hipolitu i nabacivala mu se što je on ignorisao. Onda je Fedra opanjkala Hipolita kod tate, tj. svog muža, te je mladić stradao od ljubomornog oca.
Last edited by PipiDugaDevetka on 15/09/2006 23:11, edited 2 times in total.
-
FFK as Lucy01
Hipolitu se vidi pi-piPipiDugaDevetka wrote:Da li mu se maćeha "nabacivala"? Ako jeste, znam kako se zovu
Fedra i Hipolit:
Fedra je bila maćeha mlađahnom Hipolitu i nabacivala mu se što je on ignorisao. Onda je Fedra opanjkala Hipolita kod tate, tj. svog muža te je mladić je stradao od ljubomornog oca.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Pa takva bila moda, šta ćeš, a pravo su se iskombinovali.

-
FFK as Lucy01
Izgleda da su se sve dobre stvari desavale u proslostiPipiDugaDevetka wrote:Pa takva bila moda, šta ćeš...
Danas, sta ti mislis kad bi muskarci danasnji do 35 godine hodali da im se vidi pi-pi
- PipiDugaDevetka
Išli su i na Olimpijske igre gologuzi.Lucy01 wrote:Izgleda da su se sve dobre stvari desavale u proslostiPipiDugaDevetka wrote:Pa takva bila moda, šta ćeš...zaista nemamo cemu da se nadamo
![]()
![]()
Danas, sta ti mislis kad bi muskarci danasnji do 35 godine hodali da im se vidi pi-pi
- PipiDugaDevetka
De, ispričaj šta je bilo EdiBu.pupa_hava wrote:![]()
![]()
Edip nije bio jedini...
-
pupa_hava
Paaaa,ako se ne varam,on je bio zaljubljen u svoju mamu,a tata ga je jako volio,iako je njegova nana bila ujedno i njegova prva ljubav,poslije koje je sa svojim bratom imao intimne odnose,da bi se na kraju ispostavilo da je njegov Stric u stvari njegova tetka,poslije operacije,jer ako uzmemo u obzir da je njegove Amiđa od Strine bio u stvari njegov sin
onda dolazimo do zaključka da je on u stvari sam svoj DEDA....
Joj jesam se zalaufao....
- Lace
da nisi ti ovaj prvi slucaj...s pocetka teme?pupa_hava wrote:Paaaa,ako se ne varam,on je bio zaljubljen u svoju mamu,a tata ga je jako volio,iako je njegova nana bila ujedno i njegova prva ljubav,poslije koje je sa svojim bratom imao intimne odnose,da bi se na kraju ispostavilo da je njegov Stric u stvari njegova tetka,poslije operacije,jer ako uzmemo u obzir da je njegove Amiđa od Strine bio u stvari njegov sin
![]()
![]()
![]()