Kako izbjeci carinjenje i PDV?
Moderator: anex
- KB9
#26 Re: Kako izbjeci carinjenje i PDV?
selam, ja doso da prevarim 
- nadžak
#27 Re: Kako izbjeci carinjenje i PDV?
To i ja reko na početku pa me lik naljepi, kao šta pričam!KB9 wrote:selam, ja doso da prevarim
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#28 Re: Kako izbjeci carinjenje i PDV?
KB9 wrote:selam, ja doso da prevarim
Ev da vas opet nalijepim, isto kao da sam ja došao i tražio nelegalne načine kako zaobići PDV i carinu. Gledajte malo svoju avliju ba, da sam htio mogao sam i sam otići i prošvercat. Napor ste i smarate. Ima ljudi koji su mi objasnili kako mogu platiti PDV zemlje iz koje je roba porijeklom, da ne plaćam ovaj naš (ako mi je tako povoljnije), btw hvala im.nadžak wrote:To i ja reko na početku pa me lik naljepi, kao šta pričam!![]()
- Edin H.
#29 Re: Kako izbjeci carinjenje i PDV?
A imas I onaj savjet da ako uvezes robe preko million maraka da ima finti da izbjegnes placanje.W0rM wrote:KB9 wrote:selam, ja doso da prevarimEv da vas opet nalijepim, isto kao da sam ja došao i tražio nelegalne načine kako zaobići PDV i carinu. Gledajte malo svoju avliju ba, da sam htio mogao sam i sam otići i prošvercat. Napor ste i smarate. Ima ljudi koji su mi objasnili kako mogu platiti PDV zemlje iz koje je roba porijeklom, da ne plaćam ovaj naš (ako mi je tako povoljnije), btw hvala im.nadžak wrote:To i ja reko na početku pa me lik naljepi, kao šta pričam!![]()
-
blues.a
#30 Re: RE: Re: Kako izbjeci carinjenje i PDV?
Da nisi nešto pogrešno razumio. Možeš tražiti povrat eventualno PDV-a plaćenog u inostranstvu, ali PDV i carinu u BiH moraš platiti. A to da platiš u nekoj drugoj zemlji PDV, a da ne platiš u BiH jer ti je tako povoljnije prvi put čujem.W0rM wrote:KB9 wrote:selam, ja doso da prevarimEv da vas opet nalijepim, isto kao da sam ja došao i tražio nelegalne načine kako zaobići PDV i carinu. Gledajte malo svoju avliju ba, da sam htio mogao sam i sam otići i prošvercat. Napor ste i smarate. Ima ljudi koji su mi objasnili kako mogu platiti PDV zemlje iz koje je roba porijeklom, da ne plaćam ovaj naš (ako mi je tako povoljnije), btw hvala im.nadžak wrote:To i ja reko na početku pa me lik naljepi, kao šta pričam!![]()
- CaneBos
#31 Re: Kako izbjeci carinjenje i PDV?
Ne postoji ''legalan'' nacin da ne izvrsis zakonsku obavezuW0rM wrote:Selam, zdravo,
Želim da narucim nesto iz inozemstva, vrijednost je preko 1000 $. Na koji nacin mogu da zaobidjem carinjenje i PDV?
Neko ti je vec rekao, jedino da se preveze automobilom uz pretpostavku da se ne prijavi/otkrije na carini.
- mayab
#32 Re: Kako izbjeci carinjenje i PDV?
..... platiti porez i umrijeti , je jedino sto sigurno moraš u životu .....
- Drvosjeca iz Dejcica
- W0rM
- Grijem se na: sunčevu energiju
- Vozim: se po mahali
#34 Re: RE: Re: Kako izbjeci carinjenje i PDV?
Molim administraciju da zaprimi vrli post replay na temu... HvalaDrvosjeca iz Dejcica wrote:.
Sent from my uredjaj
-
toure123
#35 Re: Kako izbjeci carinjenje i PDV?
Death and taxesmayab wrote:..... platiti porez i umrijeti , je jedino sto sigurno moraš u životu .....
- mayab
#36 Re: Kako izbjeci carinjenje i PDV?
Haram je u Saudiskoj Arabiji placat porez, ispravi ako grijesim, kad se vec drzite do vjere.[/quote]nadžak wrote:Šta kaže frajer Selam i kako da napravim kriminalnu radnju?W0rM wrote:Selam, zdravo,
Želim da narucim nesto iz inozemstva, vrijednost je preko 1000 $. Na koji nacin mogu da zaobidjem carinjenje i PDV?![]()
Da nas Allah dragi sačuva ovih današnjih vjernika.
Ha , čuj to, onda je to ono isto kao u islamskom bankarstvu , nama kamate nedajbože, ali se zove drugacije pa se dotični namire , bez brige,