Kako izaci s idiotom nakraj?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

NEOPLAN

#1 Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by NEOPLAN »

Pozdrav narode

Nedavno zamijenim auto A s covjekom. To auto B koje sam dobio, nakon desetak dana zamijenim za auto C.

Poslije 15-tak dana zove me bivsi vlasnik auta C i kaze da na autu B nije regularan broj motora u saobracajnoj i kaze da mu prave problem pri prevodu. I kaze da mu za papire i atest treba 480 maraka.

E sad, moja i njegova greska je sto nismo gledali te brojeve. Al opet nije fer da covjek izvisi.

Zovem prvog vlasnika auta B i pitam sta je u pitanju, kaze ne zna. Nalazimo se sva trojica i razgovaramo, i saglasni smo da je vlasnik C najvise zavaljen, te ja i vlasnik B prihvatamo da po pola pokrijemo troskove vlasnika C. Dobijamo rok od 7 dana da se snadjemo za lovu i sve prolazi ljudski i bez frke.

Prolazi 7 dana, vlasnik B se ne javlja, a vlasnik C proganja mene jer je od mene kupio auto i ne zanima ga vlasnik B. Ja posudjujem pare i placam i svoj i dio vlasnika B. On mi kaze da je u teskoj fin situaciji i da mu dam jos par dana da se snadje. Ja mu opet izlazim u susret, nadajuci se da ce i to proci ljudski i posteno kao i do sad. Ali sipak. Momak se prestaje javljati, izbjegava pozive, ne odgovara na poruke, nista. Hinjski se usutao.

Na kraju sam samo ja zavaljen. Ovaj je rijesio problem i preveo auto, onaj se usutao, uvalio neregularan auto i sacuvao lovu. A ja isao ljudski i posteno i na kraju kratak 5 stoja i sa povjeriocima na vratu.

Sta raditi? Kako uhvatiti vlasnika B i izvuci svoj novac? Da li mu ici kuci, praviti frku? Da li klepnuti usima? Da li petljati policiju? Sta bi vi uradili da ste na mom mjestu?

Hvala
sgunited

#2 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by sgunited »

policija i sud ti tu ne mogu pomoci, postoji zakon za to, ali vjeruj mi peglali bi se po sudu a nista ne bi dobio jer se ne moze dokazati, ostaje ti samo da se nadas da ce taj B ispasti covjek i dati svoj dio, ako ne onda nista ne mozes uraditi
Mustafapasa

#3 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by Mustafapasa »

Tebi cestitam na ljudskom ponasanju, kapa dole, a tom sto se ne javlja, prognoziram uskoro neko slijetanje s autom niz kakvu strminu...zlo radit a dobru se nadat nikad nije bilo...
prorok

#4 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by prorok »

Prolazi 7 dana, vlasnik B se ne javlja, a vlasnik C proganja mene jer je od mene kupio auto i ne zanima ga vlasnik B. Ja posudjujem pare i placam i svoj i dio vlasnika B. On mi kaze da je u teskoj fin situaciji i da mu dam jos par dana da se snadje. Ja mu opet izlazim u susret, nadajuci se da ce i to proci ljudski i posteno kao i do sad. Ali sipak. Momak se prestaje javljati, izbjegava pozive, ne odgovara na poruke, nista. Hinjski se usutao.
Skontao vlasnik C da imas viska para u novcaniku a pored toga si i naivan. Jesi li vjernik?

Imas puno para, izradili su te, ko te jebe..
sorcerer

#5 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by sorcerer »

to ti je skola za ubuduce da uvijek provjeravas brojeve prije kupovine....
testovi3

#6 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by testovi3 »

nisi trebo nista dat vec obojica zajedno sa policijom da jurite prevaranta

a kriv si i ti a taj koji je dobio neregularno sto niste postovali kupoprodajni ugovor

pa nek ovaj tuzi tebe a ti tuzi prevaranta tako bi trebalo putem suda svako svoje da dobije nazad

UGOVOR NAPOMENA:
Kupac je vozilo pregledao i uporedio brojeve šasije i motora na vozilu sa dokumentacijom,te se potpisom ovog računa ne uvažavaju nikakve reklamacije

a i taj treci kaze 480km za atest i papire atest mi je jasan ali kako moze dobit papire za motor za koji nemate papire
ne razumijem se u to ali i to mi se cini neregularno
ko mu moze dat papire na npr moguce ukradeni motor
Last edited by testovi3 on 07/12/2012 16:56, edited 1 time in total.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#7 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by Entropio »

.
Sa_u_srcu

#8 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by Sa_u_srcu »

Naucio si bitnu skolu, a to da i ti prilikom sljedece kupovine provjeris to i odmah u startu rijesis problem...
Tvoja greska nazalost, kasno si skontao za taj problem, ni ja ti vjerovatno nakog nekog vremena ne bih isto dao nista...kasno Marko na Kosovo stize...
daxon

#9 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by daxon »

NEOPLAN wrote:Sta raditi?
Halali.
iamia

#10 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by iamia »

halali huse materi..
i nemoj vise biti naivan.
cuj, on ti obecao da ce platiti...
Last edited by iamia on 07/12/2012 17:52, edited 1 time in total.
zLatk0

#11 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by zLatk0 »

Kad si sa njim pravio ugovor, morali ste napisati adrese... Idi mu normalno ko covjek na vrata i popricaj ili nazovi sa nekog drugog broja ili kako si ga vec nasao..

Prvo pokusaj ljudski pa vidi situaciju
sLLayer

#12 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by sLLayer »

dobro si ti tu prosao da ti ne ostade to auto B sa neregularnim papirima :D
NEOPLAN

#13 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by NEOPLAN »

vidite, broj motora nisam gledao jer nas stalno sa tva zasipaju pricom kako broj motora vise nece biti upisivan u saobracajnu, neki kantoni ga vec ne upisuju.

Dalje, momak od kojeg sam uzeo to auto mi nije uopste licio na petljanca. Pristojan momak, isao sam mu i kuci, zena mu je pokrivena, radi covjek crnci, dakle nista nije upucivalo na prevaru, jer da mi je ista summnjivo bilo ne bih pazario. Isto tako mi se javio i dosao na sastanak kad je neregularnost otkrivena.

Razumijem i da nema para, sve se moze dogovoriti jer ja nisam tatin sin, i ja zivim od danas do sutra i znam kako je nemati. Al ne razumijem da moze biti kreten da se ne javi nikkako ii da izbjegava razgovor sa mnom. Pa ja sam ispao fer, po nekoj logici bi on trebao platiti sve i jos odgovarati, ja mu priznam pola troskova i nimalo obraza na kraju on nema, ma ni da se javi. Nisu mi jasni takvi idioti nikako. Pa nikad ne znas kad moze na mene naletiti i kad mu ja mogu zartebati, zasto je tesko biti covjek... Danas je izgleda in biti kreten....
Antifriz+

#14 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by Antifriz+ »

NEOPLAN wrote:Pozdrav narode
Poslije 15-tak dana zove me bivsi vlasnik auta C i kaze da na autu B nije regularan broj motora u saobracajnoj i kaze da mu prave problem pri prevodu. I kaze da mu za papire i atest treba 480 maraka.
Ovaj dio meni nije nikako jasan? Kako je ovaj uspio zavrsiti papire sa 480 KM ako broj motora u saobracajnoj nije odgovarao???
UntilItSleeps

#15 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by UntilItSleeps »

@NEOPLAN, ako nije tajna kako se zove taj momak B s kim si prvu zamjenu odradio. Može samo ime na pp
testovi3

#16 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by testovi3 »

testovi3 wrote:nisi trebo nista dat vec obojica zajedno sa policijom da jurite prevaranta

a kriv si i ti a taj koji je dobio neregularno sto niste postovali kupoprodajni ugovor

pa nek ovaj tuzi tebe a ti tuzi prevaranta tako bi trebalo putem suda svako svoje da dobije nazad

UGOVOR NAPOMENA:
Kupac je vozilo pregledao i uporedio brojeve šasije i motora na vozilu sa dokumentacijom,te se potpisom ovog računa ne uvažavaju nikakve reklamacije

a i taj treci kaze 480km za atest i papire atest mi je jasan ali kako moze dobit papire za motor za koji nemate papire
ne razumijem se u to ali i to mi se cini neregularno
ko mu moze dat papire na npr moguce ukradeni motor
a i meni niko nije odgovorio na pitanje iznad i taj treci izgleda nesto mucka
emko1234

#17 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by emko1234 »

brate, ispao si bekan. a znas za sta su dobri bekani.
necu ulazit u vas dogovor, al mi nije jasno kako na osnovu osjecaja da ti neko ne djeluje ko prevarant ti ne ispostujes sebe znajuci i kakvom vaktu zivimo, pa uzmes i pregladas te papire. to ti je bilo 4 minute vremena.
sam si pao i sam se ubio, ne bi ti se ni ja javio. kad ti je mogao uvalit neregularno auto, s takvim papirima, kako mozes ocekivat da ti da nesto sto ti je duzan?
to je vrlo jednostavna logika, ako nisi sklon sili, pusti, vratit ce mu se. ako jesi, udjes mu fino u kucu i izneses stvari za 240 maraka i kraj price. al mu prvo najavis da mu dajes jos 3 dana pocevsi od danas, prije nego uradis nesto drugo.
nasa raja je bezobrazna, samo motiku priznaju. cim vide da si fin, izjebat ce te na kvarno.
Antifriz+

#18 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by Antifriz+ »

emko1234 wrote:brate, ispao si bekan. a znas za sta su dobri bekani.
necu ulazit u vas dogovor, al mi nije jasno kako na osnovu osjecaja da ti neko ne djeluje ko prevarant ti ne ispostujes sebe znajuci i kakvom vaktu zivimo, pa uzmes i pregladas te papire. to ti je bilo 4 minute vremena.
sam si pao i sam se ubio, ne bi ti se ni ja javio. kad ti je mogao uvalit neregularno auto, s takvim papirima, kako mozes ocekivat da ti da nesto sto ti je duzan?
to je vrlo jednostavna logika, ako nisi sklon sili, pusti, vratit ce mu se. ako jesi, udjes mu fino u kucu i izneses stvari za 240 maraka i kraj price. al mu prvo najavis da mu dajes jos 3 dana pocevsi od danas, prije nego uradis nesto drugo.
nasa raja je bezobrazna, samo motiku priznaju. cim vide da si fin, izjebat ce te na kvarno.
Nije njega izgleda zavalio "vlasnik B" nego "vlasnik C" koji mu je digao 480KM na pricu o neregularnim papirima, pa on ko fol za te pare sve regularno sredio... ako se tako moze srediti dacu i ja sad 500 KM da uvezem auto, ubacim motor u vec registrovano ovde, pa da mi za te pare upisu u saobracajnu broj tog "novog motora" .... jednostavno nasjeo na prevaru a pogresnog optuzuje.... to je moje misljenje...
testovi3

#19 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by testovi3 »

kako si ti upozno prvog i treceg
mozda se oni poznaju
daj nam njihove pik profile ili bilo sta ako si ih pronaso preko interneta ili brojeve mobitela
NEOPLAN

#20 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by NEOPLAN »

ovako da pokusam odgovoriti svima.

Ovog treceg sam nasao na oglasima a prvi me je kontaktirao na piku.

O imenima ne bih dok ne rijesim stvar, odnosno dok jos malo vidim hoce li se ovaj udostojiti da se javi ili cu morati vuci radikalnije poteze. Otom potom.

A za ovo kako ce rijesiti papire, 180 maraka je atest, a 300 je neki racun kojim ce dokazati porijeklo motora. Sta, kako to nije moj problem, necu da se petljam u te radnje, dovoljno sam i ovako zavaljen.
testovi3

#21 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by testovi3 »

mislim ako je tvoj problem sad da ce bit i u buduce jer ako ga on nekom dalje proda i utvrde da su divlji papiri on ce se vadit da je od tebe uzeo takvo auto i onda ti moze napakovat policiju

nisam upratio da si napiso da ste se svi skupa uvjerili da brojevi nisu isti

daj ti nama ovdje tog prvog koji ti ej prodo auto daj njegov pik profil mozda je nekome od ranije poznat
preludezalude

#22 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by preludezalude »

Goran 16v je expert za slucajeve kada podaci u saobracajnoj ne odgovaraju stvarnom stanju. On ce ti dati pravi odgovor u stilu da samo treba otici na iscitavanje broja motora. :lol: :lol: Reci ce i da auto ne moze biti oduzeto i da kaznu niko ne moze dobiti. :lol: :lol:

Salu na stranu. Probaj to rijesiti iako mislim da ti neces imati problema. Problem ti je samo sto si ostao kratak sa lovom. Ako se nekad potegne istraga, najebati ce samo trenutni vlasnik.
ibizza

#23 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by ibizza »

testovi3 wrote:kako si ti upozno prvog i treceg
mozda se oni poznaju
daj nam njihove pik profile ili bilo sta ako si ih pronaso preko interneta ili brojeve mobitela
NEOPLAN

#24 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by NEOPLAN »

pa rekoh, prvog sam upoznao preko pika, drugog preko superoglasa. Ne bih jos uvijek davao imena i pik profil.
Melami

#25 Re: Kako izaci s idiotom nakraj?

Post by Melami »

NEOPLAN wrote:pa rekoh, prvog sam upoznao preko pika, drugog preko superoglasa. Ne bih jos uvijek davao imena i pik profil.
ti si ovdje najgori,
ako neces da das podatke onda rjesavaj sam svoje probleme.
Lijepo ti ljudi kazu, mozda ga znaju od ranije kao prevaranta, ili se mozda ta dva lika poznaju,
Post Reply