kako iskljuciti grijanje...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
chockad

#1 kako iskljuciti grijanje...

Post by chockad »

mozda stota tema o goflu 2, ali sto se mora mora se. ima li ko ideju, ili da li sigurno zna, gdje se na golfu moze rucno iskljuciti grijanje. pukla mi je sajla, a dvojica mastora su mi ocitali padnje mladog vertera koliki je posao zamijeniti tu sajlu. kako idu sve topliji dani, nvolio bih da u autu nemam saunu. znaci, sajla ne funkcionise, i moze li se to gdje rukom sta odvrnuti ili zavrnuti da se grijanje iskljuci? unaprijed hvala...
Nabucco

#2 Re: kako iskljuciti grijanje...

Post by Nabucco »

Pokusaj izvaditi osigurac, ali cisto sumnjam da ces samo grijanje iskuljuciti, mislim da je grijanje i radio na jednom osiguracu. :sad:
citroen xm

#3 Re: kako iskljuciti grijanje...

Post by citroen xm »

Kakve veze ima osigurač?
čovjeku su pukle sajle, dakle klapna mu ne zatvara grijanje. Bez obzira duvao ventilator ili ne, kada se auto kreće uvlači mu topao vazduh unutra.
XTech

#4 Re: kako iskljuciti grijanje...

Post by XTech »

Jel ja jedini ne razumijem ovo? Mislis zamijeniti to su patnje mladog Vertera?
chockad wrote:dvojica mastora su mi ocitali padnje mladog vertera
Prespoji ona crijeva sto idu na mali hladnjak, rupe koje idu u kabinu zacepi i rijesio si problem, neces imati problem sa grijanjem ni zimi ni ljeti :D
chockad

#5 Re: kako iskljuciti grijanje...

Post by chockad »

citroen xm wrote:Kakve veze ima osigurač?
čovjeku su pukle sajle, dakle klapna mu ne zatvara grijanje. Bez obzira duvao ventilator ili ne, kada se auto kreće uvlači mu topao vazduh unutra.
e to, bas tako. i sad, zna li neko gdje se nalazi ta klapna. pokusavao sam da je nadjem, zavlacio se ispod one plastike i ne mogu da je vidim. je li na radijatoru, ili je negdje na nekom od onih debelih crijeva sto razvode zrak na izlaze?
chockad

#6 Re: kako iskljuciti grijanje...

Post by chockad »

XTech wrote:Jel ja jedini ne razumijem ovo? Mislis zamijeniti to su patnje mladog Vertera?
chockad wrote:dvojica mastora su mi ocitali padnje mladog vertera
Prespoji ona crijeva sto idu na mali hladnjak, rupe koje idu u kabinu zacepi i rijesio si problem, neces imati problem sa grijanjem ni zimi ni ljeti :D

uradio bih ja to, ali negdje sam, cini mi se, procitao da voda u motoru mora biti pod odredjenim pritiskom, da nije to bas samo da tece tamo-amo, pa kontam da necu sta poremetit ako napravim "bypass" na crijevima...
XTech

#7 Re: kako iskljuciti grijanje...

Post by XTech »

Nisam radio pa ne bih znao reci kakvog bi efekta imalo, mozda bi se masina brze grijala zbog manje tecnosti u sistemu ali opet kontam da ne bi trebalo biti problema ako se fino prespoji i ako se sistem odzraci.

Inace, nijedno rijesenje ti ne bi trebalo biti trajno do onog pravog, da sredis te sajle ili zamjenis to komplet. Bar za golfa nista nije problem :D
Post Reply